Založ si blog

Z. Čaputová, I. Matovič, Z. Baťová vs. obyčajný, radový, pracujúci ľud SR.

Nie, tento článok nebude priamo o spore medzi Igorom Matovičom a tými, čo na Slovensku odmietajú ruskú vakcínu, ba ani o tom, ako sa na Slovensko dostala, ba ani konfrontácia ruskej vakcíny s tými západnými, ktoré sú priam povinné a všetko tomu nasvedčuje, že „dobrovoľnosť“ zaočkovania týmito vakcínami bude nielen povinná, ale doslova bude to trestný čin, pohybovať sa pomedzi zaočkovaných ľudí, bez zaočkovania – a toto nesmieme v žiadnom prípade pripustiť!!!

Dnešný môj názorový článok bude o princípe. O princípe používania dvojakého metra. Áno a opäť Zuzana Čaputová.

Totiž Zuzana Čaputová si išla doslova nohy dolámať, aby išla „pohladkať“ Zuzanu Baťovu, preto lebo ju vraj niekto urazil. Tým niekým je podľa Zuzany Čaputovej Igor Matovič. Som na niekoľko svetelných rokov vzdialený od toho, aby som sa zastával, nebodaj obhajoval Igora Matoviča, kto číta moje články, vie presne, aký mám názor na tohto psychicky a emocionálne labilného človeka.

Dnes mi ide o niečo úplne iné vo vzťahu k Zuzane Čaputovej a jej postoju k Zuzane Baťovej, slovenskej vedeckej obci (konkrétne k vedeckej obci z oblasti medicíny) vs. všeobecné výroky Igora Matoviča.

Igor Matovič na svojom FB profile napísal moskovský status, v ktorom označil istú skupinu ľudí na Slovensku idiotmi tým, že im zagratuloval spôsobom jemu vlastným. Igor Matovič vo vzťahu k vývoju používania ruskej vakcíny na území SR, už ako minister financií SR, odkázal všetkým slovenským odporcom tejto vakcíny toto – „…svojimi bludmi, ktoré cez Denník N pustili do celého sveta, primäli Rusov povedať dosť – a tí.. nás požiadali o vrátenie Sputnika a ukončenie zmluvy. GRATULUJEM IDIOTI!“ (8.4.2021)

Pýtam sa, kde tu Igor Matovič spomína slovenských vedcov? Vidí resp. číta tu niekto meno Zuzany Baťovej alebo je tu adresne pomenovaný ŠUKL? NIE, nie je! Hľadal som v Denníku N, článok resp. rozhovor so Zuzanou Baťovou pred 8.4.2021. Jeden som našiel. Bolo to 24.2.2021, v ktorom Zuzana Baťova vysvetľuje svoj pohľad na okolnosti okolo ruskej vakcíny a zároveň v ňom konštatuje, že by sa ruskou vakcínou nenechala zaočkovať z dôvodu, že o nej nemá informácie. To je všetko! Zuzana Baťová, ani náznakom nespomína Igora Matoviča, ba ani ho nijakým spôsobom nenapáda, neuráža. Článok bol, ako vyššie uvádzam publikovaný 24.2.2021, teda mesiac a pol pred tým, ako 8.4.2021 Igor Matovič posiela domov na Slovensko svoj moskovský pozdrav – „GRATULUJEM IDIOTI“. Nuž musí mať Igor veľmi dobrú pamäť, ak po mesiaci a pol posiela (podľa Zuzany Čaputovej) Zuzane Baťovej z Moskvy takýto pozdrav.

Avšak Denník N neotáľal a na druhý deň, po Matovičovom moskovskom idiotskom pozdrave, teda 9.4.2021, okamžite publikuje názor Zuzany Baťovej na to, že „slovenskú“ ruskú vakcínu by mali posudzovať laboratória v Maďarsku, čím Denník N chcel navodiť atmosféru, že Igor Matovič nazval idiotom práve Zuzanu Baťovú a celý jej podliehajúci kolektív v ŠUKL. A podarilo sa! Okamžite sa toho chytili aj iné „slovenské“ neoliberálne média, samozrejme ako ináč, aj štátna RTVS a urobili z toho aféru, že Igor Matovič nehanebne ponížil a urazil slovenskú vedeckú obec a to bez výnimky, teda všetkých slovenských vedcov, všetkých oblastí našej spoločnosti, teda aj hydrometeorologov v SHMÚ lebo aj tí sa nepostavili na stranu ŠUKL a nepovedali, že ruská vakcína nie je vhodná lebo prichádza z východu a podľa štatistických údajov SHMÚ, z východu zväčša prichádza mráz – len taká mala poznámka na okraj, mráz v tomto konkrétnom prípade prichádza zo západu lebo americká vakcína musí byť skladovaná pri teplotách pod -70oC, čo síce Rusi majú tiež, niekde za severným polárnym kruhom, ale len niekoľko týždňov do roka, ale americká vakcína to musí mať 365 dni v roku… Ospravedlňujem sa za túto nevyhnutnú odbočku.

Avšak Zuzana Čaputová neuteká aj do SHMÚ, kde SR bezpochyby disponuje vedcami svetového formátu, ale vyberá si ŠUKL a konkrétne Zuzanu Baťovu! Myslím si, že generálny riaditeľ SHMÚ RNDr. Martin Benko, PhD., by sa mohol právom cítiť byť dotknutý tým, že v tejto súvislosti aj jeho nenavštívila Zuzana Čaputová a nevyslovila napr., aj jemu a celému jeho kolektívu, morálnu podporu vo vzťahu k urážke od Igora Matoviča…

V moskovskom vyjadrení, posolstve Igora Matoviča –„GRATULUJEM IDIOTI“, ja osobne skôr vnímam to, že Igor Matovič myslel aj samotnú Zuzanu Čaputovú. Prečo? Nuž preto lebo Zuzana Čaputová ma akési privilégium v Denníku N, pre ktorý poskytuje svoje exkluzívne rozhovory. A aký denník spomína Igor Matovič vo svojom moskovskom pozdrave? Áno, je to Denník N!!!

A tu sa po tomto nevyhnutnom dlhšom úvode dostávam k podstate, hlavnej myšlienke môjho dnešného názorového článku.

Zuzana Čaputová, ako vyššie uvádzam, si ide nohy dolámať, aby išla vyjadriť svoju hladkajúcu podporu Zuzane Baťovej, vraj preto, že Igor Matovič na ňu a na celú slovenskú vedeckú obec zaútočil spôsobom neprimeraným. Naozaj? Ja som nikde nezachytil, žeby Igor Matovič povedal priamo o Zuzane Baťovej, že je IDIOT/ IDIOTKA! O Richardovi Sulíkovi, to áno, to počulo celé Slovensko!

Avšak na jar 2020, počas leta 2020, následne na jeseň 2020 a potom aj na začiatku roka 2021, som z úst Igora Matoviča počul (počulo to celé Slovensko!) veľa urážok na adresu všetkých, poctivo pracujúcich občanov SR, ktorých neodôvodnenými hlúpymi opatreniami gniavil Igor Matovič a jeho „prvá“ vláda! Pre osvieženie pamäte Zuzany Čaputovej spomeniem len niekoľko – mudrosráči, psi štekajúci za plotom, svalovci, kuvíci, hlupáci a áno aj IDIOTI atď., atď.!

Pamätá si na tieto urážky Igora Matoviča adresované všetkým občanom SR bez výnimky?! Pamätá si Zuzana Čaputová, ako sa plagiátor Igor Matovič vyjadril o inom Igorovi, MUDr. Bukovskom, ktorý celkom legitímne vyjadril svoj medicínsky odborný názor na riešenie „pandémie“ C-19? Áno o tom Igorovi Bukovskom, ktorý svoje medicínske štúdium ukončil, tak, ako zákon káže! Že svoj titul nezískal na základe plagiátorstva a iných podvodov?! Vtedy Igor Matovič o Igorovi Bukovskom povedal doslova toto – „…ja dnes mám taký pocit, ako by tým ľuďom, ktorí odmietajú rúška, stavajú sa silou mocou proti, akýmkoľvek opatreniam, ako by im tak preventívne tento vírus napadol mozog bez toho, aby ich samotných napadol. Uvedomte si prosím Vás ľudia, že nastal čas, aby ste boli ticho. Nastal čas pán doktor Bukovský, blázon, z tohto miesta poviem, aby ste prestali šíriť tieto konšpiračné bludy. Máte titul a prečítajte si Hippokratovu prísahu. Idete proti tomu čo ste sľúbili. Nie ste hodný Vášho titulu…“

Áno a tu Zuzana Čaputová neutekala za Igorom Bukovským, aby sa postavila na jeho stranu, aj keby s jeho názorom nesúhlasila lebo takéto a iné jeho názory nemal a nemá ani dnes, len samotný Igor Bukovský, ale široká lekárska a medicínska obec!

Nie, Zuzana Čaputová poslušne uposlúchla Igora Matoviča – „…prosím Vás ľudia, že nastal čas, aby ste boli ticho…“ a Zuzana bola ticho!

Avšak už nebola „ticho“, keď sa jej poniektorí „novinári“ (starostlivo, jej „prezidentským“ protokolom vyberaní „novinári“!) opýtali, čo si myslí a aký ma názor na vyjadrenia resp. komunikáciu Igora Matoviča vo vzťahu k bežným občanom SR, ktorých často častoval vyjadreniami vyššie v texte uvedených. Tu Zuzana Čaputová sa občanov SR nezastala, ako nikým urazenej Zuzany Baťovej. Nie, vtedy nevystúpila napr. v štátnej RTVS a nepostavila sa na stranu „svojho“ ľudu. Nepomenovala Matovičové vyjadrenia vo vzťahu k ním za neprimerané a neakceptovateľné! Neospravedlnila sa občanom SR za to, že takéhoto odľuda vymenovala za predsedu vlády SR i napriek tomu, že dostal od občanov v PV 2020 silný mandát vo voľbách, ale vedela a vie to aj dnes, že Igor na takúto vysokú štátnu funkciu nemá/nemal najmenších predpokladov? A keď už vymenovala, tak časom sa k správaniu Igora Matoviča mala jasne vyhraniť a ochraňovať „svoj“ ľud pred týmto diktátorom, despotom a pod. A čo na tieto Igorove urážky smerom na adresu všetkých občanov SR Zuzana Čaputová povedala? Tak aspoň jedno jej vyjadrenie. Bolo to 02.09.2020 v rádiu Expres v relácií s Braňom Závodským, kde Zuzana Čaputová na margo absolútne nevhodného vyjadrovania sa Igora Matoviča na adresu všetkých občanov SR, povedala doslova toto – „…samozrejme iná téma je pán predseda vlády…, …áno o pánovi premiérovi, hovorila som už častejšie, že on má svoj iný štýl politiky, ako mám ja. Myslím si, že to je zjavné, je to legitímne, s týmto vyhral voľby, toto si ľudia vybrali…, …komunikuje iným spôsobom. Využíva do veľkej miery sociálne siete…, …je to iný štýl politiky, je to iný štýl komunikácie…“

Takže výborne! 02.09.2020 boli urážky Igora Matoviča voči všetkým občanom SR podľa Zuzany Čaputovej legitímne a len jeho iným štýlom vedenia politiky a iným štýlom vyjadrovania sa lebo týmto vyhral voľby, ale 12.4.2021 sú vyjadrenia Igora Matoviča, už podľa Zuzany Čaputovej absolútne neakceptovateľné, nelegitímne a preto bolo potrebné z jej strany nohy lámať a utekať na ŠUKL, aby osobnou prítomnosťou sa zastala ľudí, ktorých možno Igor Matovič ani nemal na mysli, keď pozdravoval „IDIOTOV“ z Moskvy! Čudujem sa niektorým slovenským vedcom, že prijímajú takéto farizejstvo od Zuzany Čaputovej a prijímajú jej, akože podporný postoj k ním v „spore“ s terajším ministrom financií, keď je to len dvanásť resp. trinásť dni od toho, kedy práve Zuzana Čaputová bez akýchkoľvek pripomienok, menovala Igora Matoviča do „novej“, „zrekonštruovanej“ „Vlády“ SR za ministra financií a veľmi dobre vedela, čo tým koná a činí!!!

Včerajší postoj Zuzany Čaputovej vo vzťahu k ŠUKL a samotnej Zuzane Baťovej, ja hodnotím, ako jej začiatok konania k zvrhnutiu tejto druhej Matovičovej „vlády“, za čo jej úprimne ďakujem, avšak jedným dychom dodávam, že jej osobne to absolútne nepomôže, ale naopak, po predčasných PV môže očakávať, že tlak na jej odchod z pozície „prezidentky“ SR bude tak enormný, že to jednoducho neustojí! V tejto súvislosti si kladiem otázku – „Pribehne potom takto na jej ochranu niekto z vedeckej obce, nebodaj samotný Igor Matovič?“ Ťažko!

Nuž veru, urážky Igora Matoviča nie sú Zuzanou Čaputovou posudzované rovnakým metrom. Keď sa jedna zo strany Igora Matoviča o urážky všetkých, prostých, radových, poctivo pracujúcich občanov SR, tak tieto Zuzana Čaputová hodnotí, ako legitímne, ako iný štýl vládnutia a iný štýl vyjadrovania sa Igora Matoviča! Ale, ak sa Igor Matovič vo všeobecnosti, nie konkrétne, nie ku konkrétnym osobám vyjadrí spôsobom jemu vlastným, spôsobom takým, ako povedala Zuzana Čaputová, ktorý ulahodil 25 % zúčastnených voličov v ostatných PV 2020 a Zuzana Čaputová si k týmto vyjadreniam Igora Matoviča, svojvoľne priradí ŠUKL a Zuzanu Baťovú, tak neváha a okamžite im ide osobne vyjadriť svoju podporu a vyhlásenia Igora Matoviča, už nepovažuje za jeho iný, ňou predtým akceptovaný legitímny štýl vládnutia, za jeho iný štýl vyjadrovania sa na základe, ktorého vyhral voľby, ale jednoznačne to označí za neakceptovateľné a neadekvátne!!! Výborne! Dvojaký meter ako vyšitý!!!

Myslím si, že onedlho niektorá s „objektívnych“ prieskumných agentúr prinesie výsledky „verejného“ prieskumu obľúbenosti „našich“ politikov a v ňom Zuzana Čaputová zo dňa 12.04.2021, preskočí v obľúbenosti Zuzanu Čaputovú zo dňa 02.09.2020 a priblíži sa k 100%!!!

Záver:

Ešte jedna poznámka k hodnoteniu Zuzany Čaputovej, ktoré výroky sú akceptovateľné a ktoré nie.

Ako sa postavila Zuzana Čaputová k výrokom ministra vnútra Romana Mikulca, keď občanov s iným názorom nazýva dezolát/dezoláti? Správne! Nijak! Veď toto je predsa iný štýl vedenia politiky, iný štýl vyjadrovania sa, s tým predsa vyhrali voľby…!!!

Ako sa postavila Zuzana Čaputová k výrokom ministra obrany Jaroslava Naďa, keď občanov s iným názorom nazýva opice/opicami? Správne! Nijak! Veď toto je predsa iný štýl vedenia politiky, iný štýl vyjadrovania sa, s tým predsa vyhrali voľby…!!!

Veru niet nad „spravodlivú“ „hlavu štátu“ „všetkých“ „svojich“ občanov, ktorá si medzi „svojimi“ občanmi „nevyberá“ a každého chráni/ochraňuje „rovnako“…!!!

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.