Založ si blog

Z. Čaputová, aj toto je výsledok vášho konania a slovenskej bolestnej reality!

Zuzana Čaputová po menovaní „novej“, „zrekonštruovanej“ Vlády SR z tých istých, čo boli deň predtým, sa alibisticky a hlúpo bránila, obhajovala to tým, že ak by nebola menovala Igora Matoviča za ministra financií „novej“ Vlády SR, tak by bola ona príčinou rozbitia vládnej väčšiny, ktorá vzišla z PV 2020.

To znamená, že zapredala väčšinu občanov SR, ktorí si jednoznačne priali koniec takejto vlády, za udržanie „súdržnosti“ Matovičových idiotov (to nehovorím ja, takto pomenoval nedávno z Moskvy, možno aj Zuzanu) pokope!

Ktohovie, či práve toto mal byť jeden z najvážnejších dôvodov Čaputovej konania. Skôr by som sa prikláňal k názoru, že museli zostať títo pri moci za každú cenu lebo na Slovensku sa pravdepodobne nenájde iný politik, ktorý by sa takto klaňal USA administratíve a EÚ bruselskej základni, vrátane samotnej Zuzany Čaputovej!

A tu je jeden z mnoho dôkazov, že zotrvanie takejto „súdržnej“, „slovenskej“ „vlády“ vo svojom výkone, aj napriek odmietaniu drvivej väčšiny občanov SR, je na škodu práve tej drvivej väčšiny.

Opíšem smutný dôkaz toho, čo sa dnes na Slovensku deje v mene „pandémie“ C-19 v tom najdôležitejšom dnešnom rezorte. Tým rezortom je Ministerstvo zdravotníctva!

Nie nebudem opisovať príbeh Covidu i keď súvislosť s Covidom je jednoznačná!

Ide o prípad mojej 77 ročnej mamy, ktorá sa ešte stará os svojho manžela, môjho 81 ročného manžela/otca. Celý život doslova drela, neobsedela ani teraz na dôchodku a stalo sa niečo, čo sa starším, vyrobeným ľuďom zväčša stáva. Jednoducho povedané prestali ju poslúchať nohy a objavili sa neznesiteľné bolesti pri akom koľvek pohybe. Žena, ktorá by doteraz doslova preskočila svet, dnes ide hore schodmi po štyroch, teda kolenačky! V poriadku, nastal problém, tak sme ho išli bez ďalšieho reptania a lamentovania riešiť. Mamina neurologička ju odporučila na magnetickú rezonanciu. Vykonali sme tak a výsledky preukázali, že je vážny problém medzi stavcami L4 a L5. na základe týchto výsledkov jej odporučila konzultáciu na vyššom oddelení – neurochirurgiu, v krajskom meste vzdialenom asi 90 km, kde sa mama mala objednať na predmetnú konzultáciu, aký bude ďalší postup lebo neurologička nevidí iný spôsob ďalšej liečby, ako chirurgický zákrok, keďže sa jedná o prelomenie stavcov a tlačenie na predmetný nerv (ospravedlňujem sa za tento laicky popis problému, vetrím však, že podstata je jasná), ktorý spôsobuje mojej mame neskutočné bolesti a doslova ju nateraz odkázal na invalidný vozík. Keďže, ako vyššie spomínam mama je chvalabohu v týchto veciach absolútne samostatná, tak sa podujala, že sa sama telefonicky objedná na predmetnú konzultáciu. A tu sa začína problém, nášho dnešného Covid zdravotníctva. Zdravotná sestra tejto neurochirurgickej konzultačnej ambulancie jej povedala, že najbližší možný termín je až o mesiac a pol!!! To zanemená, že 77 ročná žena, ktorá počas svojho života, vyplneného poctivou prácou, starostlivosťou a výchovou svojich detí, domácnosť atď., sa má ešte mesiac a pol trápiť v neznesiteľných bolestiach, následne má „láskavo“ prísť na konzultáciu a následne sa rozhodne, kedy by tak bola možná, vraj pre neurochirurgov, bežná rutinná operácia! Kedy vážení, o ďalší mesiac a pol? Alebo o rok a pol?

Keď sa mama s prosbou, s bolestivým hlasom od neznesiteľných bolestí pohybového ústrojenstva dolných končatín, domáhala skoršieho prijatia, tak je bolo povedané, nech si zavolá sanitku a nech ju privezie sanitka, tak potom možno lebo, ak by prišla sama súkromne bez objednania, tak ako by prišla, taj by aj odišla…!

No a toto som už nemohol nechať len na mamu a tak som sa do toho zapojil aj ja, pretože ja v tom krajskom meste bývam už 54 rokov. Napísal som slušný, ale ostrý e-mail na predmetné neurochirurgické oddelenie, priamo na primariát, mama si prostredníctvom svojej obvodnej  lekárky, na druhý deň objednala sanitku a výsledok je zatiaľ taký, že po tejto „nasilu“ vyvolanej konzultácii, by mala byť operácia do dvoch týždňov. Zdalo by sa, že je všetko v poriadku a že prípad sa vyvíja dobrým smerom a všetko sa to nateraz skončilo heppyendom. OMYL. Prvá otázka, ktorá padla na konzultácií v krajskom meste u vyššej štancii bola – „Ste pani zaočkovaná proti/na Covid? Lebo ak áno, tak minimálne tri mesiace nie je možný chirurgicky zákrok“ Áno, počujete resp. čítate správne. Ak je občan, a dnes predovšetkým sa jedná o občanoch tej staršej generácie, už zaočkovaný proti/na C-19 a vyskytne sa mu urgentný iný s Covidom absolútne nesúvisiaci zdravotný problém, ktorý môže vyriešiť, len bezodkladná operácia, tak má takýto starší občan smolu! Smolu lebo vakcína ho vraj uchráni predC-19, ale zabráni mu sa vyzdravieť z inej oveľa vážnejšej chorobe, ktorú je možné odstrániť len rýchlym, bezodkladným chirurgickým zákrokom a teraz tu nehovorím, len o pohybovom probléme mojej mamy. Sú aj iné choroby, ktoré absolútne neznesú akýkoľvek odklad, ale POZOR, ste chránený pred C-19 lebo vakcína, ale minimálne tri mesiace musíte vydržať, aby sa mohol riešiť váš iný, naliehavejší zdravotný problém.

Našťastie moja mama ani otec nie sú zaočkovaní proti/na C-19 a ani sa tak vykonať nechystajú! Nemajú najmenší dôvod, keď od vypuknutia „pandémie“ žijú normálnym životom, tak ako doteraz a asi toto ich ochraňuje pred nástrahami „pandémie“, ale o tom som už písal v iných mojich článkoch.

Takže zdalo by sa, že plánovanej operácií už nič nestojí v ceste lebo mama nie je zaočkovaná žiadnou vakcínou na C-19! Opäť OMYL. Mama má nastúpiť do nemocnice v stanovenom termíne, ale je tu veľké ALE. Na konzultácií jej bolo povedané, že všetky predoperačné vyšetrenia majú, ako nemocnica zakázané vykonávať a tak si všetky tieto predoperačné vyšetrenia má obehať sama v mieste bydliska a pritom je absolútne obmedzená na pohybe, vplyvom vyššie opísaného jej zdravotného problému. Teda nemocnica ma zakázané vykonávať predoperačné vyšetrenia, čo bolo v predcovidovej dobe nie len že bežnou vecou, ale každá nemocnica, každé chirurgické oddelenie, si takéto veci so svojimi pacientmi zabezpečovalo samo, aby mali všetko, ako sa hovorí, pod kontrolou. Dnes NIE! Dnes je pohybovo obmedzený pacient odkázaný na seba! Choď a vykonaj si predoperačné vyšetrenia, kde chceš, ako chceš a až potom môžeš nastúpiť na požadovaný chirurgický zákrok! Nie, netvrdím, že toto je chyba danej nemocnice, prípadne daného oddelenia. Nie, toto je chyba ministerstva zdravotníctva, celej vlády, pretože naše nemocnice, dnes vplyvom „pandémie“ C19, majú takéto nariadenia priamo z daného ministerstva zdravotníctva! V poriadku, idem ďalej.

Tak mama sa objednala na požadované vyšetrenia (interné), ktoré so sebazaprením a ohromnými bolesťami vykoná v mieste svojho bydliska. Zakúsne zuby a urobí tak, ako je nakázali! Opäť by sa mohlo zdať, že toto je už všetko a operácií nestojí nič v ceste. OMYL! Je tu ešte jedna prekážka, ktorá bola v predcovidovom období absolútne nepredstaviteľná. Totiž, ak majú moju mamu prijať na lôžkové oddelenie a následne jej vykonať prepotrebný chirurgický zákrok, aby chudera nečinnosťou nášho zdravotníctva neostala na doživotie, na invalidnom vozíku, tak musí priniesť NEGATÍVNY výsledok PCR testu, nie starší, ako 72 hodín!!!

A toho sa ja bojím najviac! Prečo? Nuž preto, že moji rodičia od sledovaného obdobia začiatku /pandémie“ C-19, od marca 2020, ani len nepocítili, čo i len najmenšie náznaky akéhosi respiračného ochorenia. Je potrebné povedať aj to, že nielenže žijú zdravým životným štýlom, primerane veku, ale áno, sú za posledné tri roky zaočkovaní proti chrípke. Myslím, že sa k svojmu zdraviu týmto zachovali zodpovedne. Či nie?

No a obávam sa, že akýsi PCR test, ktorý je niekoľko cyklový (35 až 40 cyklov zväčší odobranú vzorku!), môže na základe niekoľko miliónkrát zväčšenej odobratej vzorky, označiť moju mamu za pozitívnu na C-19 a je po všetkom! A pritom jej nič nie je s pohľadu ochorenia na C-19! Výsledok môže byť falošný! A začína sa Covid nekonečná tortúra – niekoľkodňová povinná karanténa, – následne nové vyšetrenie PCR testu na ochorenie C-19, následne nový termín na objednanie v nemocnici na chirurgický zákrok, ale je potrebné opäť absolvovať všetky požadované predoperačné vyšetrenia, samozrejme aj s novým PCR testom nie starším, ako 72 hodín a tak stále dookola!!!

A toto má byť normálne? Už chápem, prečo máme toľko zbytočných úmrtí! Nie preto že Covid, ale preto lebo Covid!!!

Nebudem sa o tomto probléme mojej mamy ďalej rozpisovať lebo som si istý, že takýchto prípadoch a možno, resp. určite oveľa vážnejších ochorení mimo Covidu je na Slovensku neúrekom.

Týmto článkom som chcel ukázať, dokázať, že máme „novú“ „vládu“ SR, ktorú vymenovala z minúty na minútu, bez mihnutia oka, Zuzana Čaputová a pritom nehľadela na naozajstné problémy, prečo drvivá väčšina občanov SR už nechce „vládu“ poskladanú z týchto politických amatérov. Chcel som poukázať na jej pokrytectvo, že ona tak konala lebo, ak by tak nekonala, tak by sa chudáci rozpadli!!!

Je mi z takéhoto konania Zuzany Čaputovej, naozaj nevoľno!!!

Záver:

Všetkým tým, čo ma vo svojich komentároch pod mojimi článkami označujú za človeka, ktorý nenávidí Zuzanu Čaputovú resp. prechováva voči nej ba priam až chorobnú nenávisť, odkazujem toto – nemýľte si oprávnenú, aj keď tvrdú kritiku s nenávisťou! Lebo to nie je nenávisť, ale poukazovanie na nečinnosť Zuzany Čaputovej vo vzťahu k potrebám všetkých občanov SR a nie len jej chápavú činnosť, k potrebám dnešnej „vládnej“ väčšiny!!!

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.