Založ si blog

Z. Čaputová podlo mlčí a zbrane U. S. ARMY a NATO už nebezpečne hlasno rinčia!

Veru rinčia a čo je najhoršie, že to rinčanie prechádza našou milovanou republikou – Slovenskom.

Už som to v jednom z mojich článkov jasne spomenul, že len od začiatku roka 2021 prešlo cez našu republiku zo západu na východ, až 133 (!) konvojov vojenskej techniky U.S. ARMY a spriatelených vojsk Varšavskej zmluvy, prepáčte, veď tá už 30 rokov neexituje, takže sa opravujem – a „spriatelených“ vojsk NATO. Viď  https://www.mosr.sk/upozornenia-na-presuny-vojenskej-techniky/.

Kam sa presúvajú? Nuž podľa všetkého na Ukrajinu, kde sa má o necelý mesiac začať prvé, zo siedmych (!) vojenských cvičení vojsk NATO! Lebo, ak nie, tak potom kde sa zastavia? Bude to u nás na našej východnej hranici  s Ukrajinou? A kde sa tu všetci pomestia? A prečo by sme mali my mať na našej východnej hranici s Ukrajinou, takéto množstvo vojenskej NATO sily? Žeby nás nejakým spôsobom ohrozovala Ukrajina? Samozrejme, že nie! Všetka tá vojenská technika a osadenstvo pravdepodobne smeruje na východné hranice Ukrajiny s Ruskom! Ako je to možné? Pýtam sa! Je Ukrajina členom NATO? Nie je! Takže prítomnosť vojsk NATO na území Ukrajiny je tým pádom celkom možné považovať za okupáciu! Áno, pre mňa to nie je nič iné, ako prasprostá okupácia Ukrajiny vojskami cudzích armád združených v NATO (žiaľ aj slovenskej armády!) „Naše“ neoliberálne a ultraliberálne média a celá ta USAfilovská skupina, hlavne z radov dnešnej „vládnej“ koalície, prezidentský palác nevynímajúc, to „ospravedlňujú“ a zdôvodňujú tým, že Ruska federácia presúva na svoje západne hranice s Ukrajinou svoje vojská. Správne! Ešte raz a nahlas – SVOJE vojská a na svojom zvrchovanom území! Rozumej vojská podliehajúce veleniu Ruskej federácie a patriace Ruskej federácií a presúva si ich v rámci svojho zvrchovaného územia! Nemôžu? Kto im to zakáže? A kto im prikáže, kadiaľ majú na vlastnom území presúvať vlastnú obrannú vojenskú techniku? A kto im určí teritória ich územia, kde a koľko svojej obrannej vojenskej techniky môžu umiestniť? Je to NATO? Je to USA administratíva a jej podliehajúca U.S. ARMY? NIE!

No a v tejto, pre SR veľmi nebezpečnej bezpečnostnej hrozbe, „naša“ hlavná veliteľka OS SR, zaryto mlčí! Nepovie NIČ! Nuž tak sa pozrime, čo jej v takýchto situáciách vyplýva priamo z Ústavy SR.

Čl. 102, ods.(1), písm. k) – prezident – „je hlavným veliteľom ozbrojených síl,“ ! To znamená, že Zuzana Čaputová by mal presne vedieť, koľko vojenských konvojov U.S. ARMY a NATO sa pohybuje po našom zvrchovanom území a teda by mala presne vedieť odkiaľ, kam a za akým účelom smerujú zo západu na východ SR! Ale Zuzana Čaputová nedisponuje tými rozprávkovými informáciami, čo my radoví občania skrze mediálne vyhlásenia „nášho“ ministra obrany Jaroslava Naďa! Nie, Zuzana Čaputová má presné informácie skrze svoje vojenské spravodajstvo, skrze centrály NATO a keď ich nemá, tak je to o to horšie lebo ako hlavnú veliteľku OS SR ju tým pádom nielen obchádzajú, ale doslova ignorujú, čo je absolútne neprípustné!!!

Čl. 102, ods.(1), písm. i) – prezident – „vypovedáva vojnu na základe rozhodnutia Národnej rady Slovenskej republiky, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a uzatvára mier“. Že sa tento článok v dnešných dňoch Zuzany Čaputovej netýka? Omyl, týka a to dosť podstatne! Stačí si naštudovať dva podstatné dokumenty, ktoré nedávno schválila NR SR, o ktorých by Zuzana Čaputová mala a musí mať plnú vedomosť – „Obranná stratégia SR 2021“ a  „Bezpečnostná stratégia SR 2021“. Obidve tieto dokumenty je možné vnímať aj ako vyhlásenie vojny Ruskej federácií, ak takto učiní náš „bezpečnostný“ strategický partner NATO a USA administratíva!

Že preháňam? Nuž pozrime sa v stručnosti na niektoré ustanovenia v týchto dvoch pre SR tak dôležitých dokumentov.

V „Obrannej stratégií SR 2021“ sa okrem iného píše aj toto – „Ku kolektívnej obrane v rámci NATO neexistuje pre Slovenskú republiku lepšia alternatíva“ Z uvedeného textu pre mňa jasne vyplýva, že je tu alternatíva pre SR, ale to by sme nesmeli byť vazalmi NATO!

Ďalej sa píše – „…na zabezpečenie obrany štátu má významný vplyv predovšetkým…, …

Zhoršené bezpečnostné prostredie v Európe v dôsledku narušenia zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny Ruskou federáciou…“ Toto by sa do Obrannej stratégie SR nikdy nedostalo, ak by vo vláde boli roduverní Slováci lebo už táto formulácia nás zaväzuje sa zúčastňovať vojenský na akomkoľvek USA a NATO vyvolanom vojnovom konflikte medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou!!!

A takýchto „prospešných“ viet pre občanov SR a SR, sa v uvedenom pamflete nazvanom „Obranná stratégia SR 2021“ nachádza neúrekom –  https://www.mosr.sk/data/files/4286_obranna-strategia-sr-2021.pdf.

V dokumente „Bezpečnostná stratégia SR 2021“ sa nachádza jedna obzvlášť nebezpečná pasáž pre všetkých občanov SR a pre Slovenskú republiku, ako takú!

Na strane 4, v bode 9, sa okrem iného píše resp. nachádza aj tento text – „Medzi strategické bezpečnostné záujmy Slovenskej republiky, ktorých ochrana

a presadzovanie podporuje aj realizáciu životne dôležitých bezpečnostných záujmov, patria: …, … Dôveryhodná odstrašujúca sila a kolektívna obrana NATO, transatlantické strategické

partnerstvo a vojenská prítomnosť Spojených štátov amerických v Európe;“

Takže vážení, my ako SR máme priamo, v najdôležitejšom dokumente štátu, čo sa bezpečnosti štátu týka, zmienku o legálnej, oficiálnej vojenskej prítomnosti vojsk USA na našom území! Doslova a do písmena sa jedná o „Pozývací list“ absolútne, čo do významu, identický s tým „Pozývacím listom“, ktorého originál síce ešte nikdo nevidel, ale o to je to väčšia „pravda“ , aký mali predložiť československí súdruhovia sovietskym súdruhom, len s tým „malým“ rozdielom, že ten z roku 1968 bol prísne tajný a tento z roku 2021 určený USA U.S. Army máme pevne, oficiálne zakotvený v „našej“ bezpečnostnej stratégií a netýka sa súdruhov, ale kapitalistických „ľudomilov a demokratov“!!! – https://www.mosr.sk/data/files/4263_210128-bezpecnostna-strategia-sr-2021.pdf.

Má Zuzana Čaputová o tomto vedomosť? Mala by a musí mať!

Nuž v zrkadle týchto dvoch vojenských slovenských dokumentoch je jasne vidieť, že sme absolútne v područí NATO a U.S.ARMY a teda nimi umelo vyvolaný konflikt na Ukrajinsko-Ruskej hranici si samozrejme odnesieme my, keďže sa to koná za našimi humnami a od „humien“ USA je to na tisícky míľ vzdialené!

Pýtam sa, v čí prospech je vojenský konflikt na území Európy po 76. rokoch od ukončenia II. sv. vojny, ktorého výročie si pripomenieme takmer presne o mesiac? Došli USA zisky? Tak je potrebné sa opäť nabaliť, ako sa nabalili v prvej, ale hlavne v druhej svetovej vojne?

Nuž aj z vyššie uvedeného je jasné pre každého jedného rozumného občana SR, že je najvyšší čas, aby okamžite skončila na svojich pozíciách dnešná „naša“ „vládna“ politická garnitúra, ako aj Zuzana Čaputová vo „svojom“ prezidentskom paláci lebo ich totálne sa klaňanie EÚ, USA administratíve a NATO, je pre nás všetkých životne nebezpečné! Spamätajme sa kým je čas!!!

Akási vymyslená Covid „pandémia“ nesmie zakryť toto miliónkrát väčšie nebezpečenstvo pre nás, naše deti a ďalšie naše pokolenia!!!

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.