Založ si blog

Radosť Z. Čaputovej z toho, že rozliate mlieko sa vracia do fľaše!

Pravdepodobne azda najväčšia radosť po ostatnom šašoidiotskom víkende zavládla v Prezidentskom paláci. Eufória, dobrá nálada a nádej, že všetko je/bude opäť „tak, ako má byť“ (citát Z. Čaputovej keď v lete 2020 cestovala po BBSK a vzhliadla, že na Slovensku je všetko tak, ako má byť)!

V nadpise som použil časť textu jednej z piesni, super slovenského hudobníka, žiaľ už nebohého (*1995) Deža Ursinyho, kde sa spieva o rozliatom mlieku, ktoré sa vracia do fľaše – https://hudba.zoznam.sk/dezo-ursiny/piesen/filmove-triky/. Áno a presne toto sa udialo resp. sa chystá udiať, po ostatnom víkende, keď politické „rozliate mlieko“ terajšej „pevnej“ vládnej koalície sa chce vrátiť späť do „politickej fľaše“! Určite že je to možné, ale to „mlieko“ už nikdy nebude čisté (ono nebolo ani pred tým!) a okrem toho, niekto mu musí riadne pomôcť, aby sa do tej fľaše „vrátilo“ späť! Toľko jemnej filozofie na úvod.

Čo je však po ostatnom víkende ešte naliehavejšie, ako kedy predtým, sú predčasné PV!!! Toto, ako sa s nami zahráva táto nevzdelaná, podvodnícka svorka hladných „psov“, hladných po miliardách eur, ktoré majú „milostivo“ pritiecť z EÚ na obnovu „pandémiou“ (a nimi!) zhumpľovaného slovenského hospodárstva, je niečo, čo je absolútne neprípustné!!! Apropo, kto bude musieť splatiť tieto „milosrdné“, žiadnou prácou nekryté miliardy eur? Nuž veru, nebudú to títo šašoidiotskí nevzdelanci, ale my a naše budúce generácie – čaká nás ešte väčšia poroba, akú sme museli znášať do teraz!

Zuzana Čaputová musela pookriať, keď sa dozvedela, pre ňu tak mimoriadne potešujúcu správu, že do vlády SR sa opäť, po naozaj rekordne krátkom čase vrátia, podľa nej, tí najlepší ministri všetkých slovenských čias, od ktorých ona so slzami v očiach preberala ich „úprimné“ demisie. Pravda až na jedného, na Mareka Krajčího! K tomu sa ešte vrátim.

Takže Zuzana sa už môže veselo usmievať, ale bolo by nanajvýš potrebné, keby si aspoň na malú chvíľu sňala respirátor (Janko Mikas určite nebude mať problém jej takúto výnimku na potrebný presne ohraničený čas udeliť!), minimálne na tú pre ňu slávnostnú chvíľu, keď bude od Eduarda Hegera preberať „nový“ návrh, „nového“ zloženia „zrekonštruovanej“ vlády SR lebo tam budú opäť všetci, tak ako ich tam videla predtým, presne pred rokom 21.3.2020, keď menovala vládu Igora Matoviča.

Je nesmierne „potešujúce“, že ovca ostala celá a vlk sa nažral! Ale kde je tu občan SR? Kde je ten, čo najviac trpí? Isteže, toto je absolútne nepodstatná vec, veď kto by sa dnes už zaoberal takýmito malichernosťami, dôležité je to, že budeme mať opäť „inú“, nanajvýš „kompetentnú“ vládu zloženú s tých najlepších ministrov, akých kedy matička slovenská zem tomuto svetu dala!!!

Zuzana Čaputová to bude mať o to príjemnejšie, že tentokrát sa bude konať veľká sláva v prezidentskom paláci naraz a nie po kúskoch, ako tomu bolo pri odovzdávaní „úprimných“ demisií. Terazky tam už budú opäť všetci, tí istí a budú sa vytešovať, akí sú úžasní, ako sa im to všetko nonšalantne podarilo, ako si všetci navzájom odpustili a ako si s drvivou väčšinou národa slovenského a občanmi SR doslova a do písmena vytreli svoju špinavú politickú dlážku!!!

Uvidíme aký „úprimný“ príhovor prednesie, pardon prečíta Zuzana Čaputová, keď ich bude vymenovávať, ako „novú“, inak hodnotovo nastavenú Vládu SR pod „vedením“ Eduarda Hegera. Uvidíme, či Zuzana v tomto príhovore vyjadrí svoje „úprimné“ presvedčenie a očakávanie, že táto Hegerova vláda bude iná, ako tá predošlá a pritom určite nebude mať na mysli tú Igorovu, ale tú Fico-Pellegriniho! Veru, čaká nás fraška, akú sme na slovenskej politickej scéne nikdy nevideli a želám Slovensku, aby ju už ani nikdy neuvidela!!!

Avšak je tu veľké ALE! Chlapci a dievčatá zo Sme rodina (?), SaS a Za ľudí, sa vracajú „späť do fľaše“, všetci bývalí ministri a ministerka, ktorí „úprimne“ vložili do Zuzaniných rúk svoje demisie, sa po malej, „nikým nevynútenej“ oddychovej prestávke, vracajú s veľkou pompou na „svoje“ ministerské miesta, aby pokračovali vo svojej rozrobenej „super práci“! Ale čo bude s Marekom Krajčim? Veď zatiaľ bolo deklarované, že Igor všetkým odpustil, nemá „žiadne“ požiadavky na svojich „priateľov“ v budúcej „novej“ „vládnej“ koalícií, len to, že Igor si sadne na kreslo ministra financií a Edko si sadne na jeho diktátorsko-despotickú stoličku „predsedu Vlády SR“! A ak to dobre čítam, tak potom už nie sú požadované žiadne iné zmeny v novej vláde od tých predchádzajúcich a do kresla  ministra zdravotníctva by sa mal jednoznačne vrátiť aj Marek Krajčí! Jednoducho Marek sa musí vrátiť lebo toto o ňom povedal Igor Matovič, ihneď po tom, ako Marek odovzdal svoju „úprimnú“ demisiu do ešte „úprimnejších“ Zuzaniných rúk – Igor, so slzami v očiach hovorí – „Ďakujem ministrovi Krajčimu za rok statočnej práce. Dnes končí v kresle ministra zdravotníctva človek, ktorý každým jedným svojim rozhodnutím a krokom chránil životy a zdravie, najviac chránil životy a zdravie ľudí…“ Takže jednoznačne je podľa Igora Marek jednoducho nenahraditeľný, ale i napriek tomu ho vtedy „obetoval“. Zuzana Čaputová však vo svojom príhovore po odovzdaní demisie Mareka do je rúk, povedala okrem iného aj toto – „…vyvodenie politickej zodpovednosti však považujem za integrálnu súčasť mandátu, ktorý ste ako minister získali…, …o to menej sa viem stotožniť s interpretáciou, kedy je vaša demisia podávaná, ako obeta…“

Deň predtým, na TB Igor Matovič na ochranu Mareka Krajčího povedal, okrem iného aj to, že keď zostavoval túto „kompetentnú“ vládu, tak nikto z budúcich koaličných partnerov nemal o toto ministerstvo záujem lebo to je ministerstvo, kde je potrebné najviac makať (nuž prečo ho teraz, teda „nie“ pomstychtivo, Igor neponúkne „najväčšej“ odborníčke na zdravotníctvo Janke Bittó Cigánikovej? Žeby pre jej penťácku loby prácu?!) a dodáva – „…(Marek) dostal do vienka riešiť situáciu s Covid-19 a ja môžem z tohto miesta, hrdo a s čistým svedomím povedať, že nepoznám, či už v prostredí vlády alebo ľuďoch, ktorí sa v okolí vlády pohybovali za posledný rok človeka, ktorý by každým jedným krokom prejavoval väčšiu snahu ochrániť životy a zdravie…“, „Inak povedané“ Marek je jednoducho pre Igora nenahraditeľný a zradil by sám seba a svoje presvedčenie o výnimočnosti Mareka, ak by teraz pri „rekonštrukcií“ vlády nepožadoval, aby v „novej“, „zrekonštruovanej“ „Vláde SR“ vedľa neho, ako „kompetentného“ ministra financií, nesedel najlepší z naj-najlepších“ práve Marek Krajčí!

Nuž tešme sa ako táto nominácia Igora Matoviča, pardon teraz už Eduarda Hegera prejde…

Veru občania Slovenskej republiky, stalo a pravdepodobne sa stane to, čo sa nikdy stať nemalo! Lebo ak sa stane to, že Zuzana Čaputová v eufórií, že sa späť do vlády vracajú tí „najlepší z najlepších“ a vymenuje takúto vládu, tak to pre nás všetkých bude znamenať, že sa nedostaneme z kaluže do blata, ale jednoznačne do špinavého hlbokého bahna!!!

Na záver vyjadrujem presvedčenie, že aj keď sa toto špinavé „rozliate mlieko“ vracia späť do fľaše, tak národ slovenský a občania SR im túto ich špinavú politickú „fľašu“, v riadnych predčasných PV rozbijú na tak drobné kúsočky, že už ju nikdy nepozliepajú!!!

Dôvetok:

Očakávam, že Igor Matovič bude mať nové heslo – „Psi za plotom stále štekajú, ale naša karavána ide ďalej!“

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.