Založ si blog

Covid respirátor, ako pionierska rovnošata? !

Som na míle vzdialený od toho, aby som dehonestoval pioniersku rovnošatu z dôb, kedy sa ľudia na Slovensku resp. v socialistickom Československu, nebáli žiť. Len pri dnešnom pohľade na naše ulice, som nadobudol taký dojem, aký sme všetci poslušní, ako dodržiavame nariadenia kapitalistickej, diktátorsko-despotickej vlády, ktorú dnes, bohužiaľ, na Slovensku máme a je jedno, aké hlúpe opatrenie/nariadenie to je, jednoducho páni nakázali, tak šup, namiesto hlúpeho rúška, ešte hlupši respirátor. Keď hovorím, že dodržiavame, tak „dodržiavam“ aj ja, ale len preto, aby som neskapal od hladu lebo ak nemáš respirátor, tak si nemôžeš ísť nakúpiť ani základne potraviny! (čaká nás to aj z povinnou Covid vakcináciou?!) Takže, áno, aj ja sa musím premôcť, ponížiť, sám v duchu si nadávam do idiotov, ako to človeče vyzeráš, čo to vystrájaš, ale ak chcem prežiť, tak jednoducho, minimálne na tých 10-15 minút to musím strpieť!

Dnes na uliciach všetci vyzeráme rovnako, každý s povinným „zobákom“ či už bielym, čiernym, modrým, ružovým, ale všetky tvarovo rovnaké. V tých prvých dňoch, kedy boli Covid respirátory zavedené, ako povinné, bol pohľad na naše ulice najtragikomickejší, keď na zastávke MHD stála masa ľudí, natlačených na sebe, ale pozor, s tými rovnakými bielymi respirátormi, vyzerali, ako by ich jedna mater mala! Neviem sa dočkať dňa, kedy si do čela vlády zvolíme bezrúškových, bezcovidových, bezrepsirátorových zástupcov!

Áno, v dobách socializmu sme sa, ako školopovinné deti na ZDŠ, jedného dňa stali pioniermi. Áno, aj ja som sa stal pionierom, niekedy okolo roku 1975. Pamätám si, aká to bola veľká sláva, keď sme boli uvedení do stavu pionierov, keď na námestí sme stáli po triedach, po školách, pekne zoradení a odetí do pionierskych rovnošiat – chlapci – tmavo-šedo-modré nohavice, dievčatá tej istej farby sukne, košele bledo modré a samozrejme neodmysliteľná červena šatka na krku, ktorá mala svoj presne predpísaný uzol. Cítili sme sa vtedy, taký dôležití! Všetci sa na nás dívali a my sme tam stáli hrdo, že už aj my niečo v tejto spoločnosti znamenáme. Áno, priznávam, netrvalo nám to dlho a tak, ako sme si pioniersku rovnošatu v ten deň hrdo obliekli, tak sme ju aj v ten deň zobliekli a odeli sme sa do nej, nie skôr a už vôbec nie dobrovoľne, len ak bol opäť nejaký významný štátny sviatok, ale mnohokrát, ak to nejaký spolužiak nedodržal a prišiel na istú slávnosť resp. v daný deň do školy bez pionierskej rovnošaty, tak sa súdružky učiteľky okamžite vynašli a priviazali dotyčnému „nespratníkovi“ na krk pioniersku šatku, nech už mal na sebe košeľu dederónku alebo sveter. Vec bola bez väčších pripomienok a následkov vybavená!!!

Tí, ktorí nevedia, čo je to dederónka, tak to bola taká biela, neskôr károvaná košeľa a volala sa preto dederónka lebo k nám „prišla“ z bývalej NDR/DDR, teda odvodené z/od DDR (Deutsche Demokratische Republik).

Takže áno, do určitej miery to bola povinná rovnošata, ale len pri výnimočných príležitostiach. A teraz paralela s dnešnými Covid respirátormi. Pýtam sa, kto je dnes hrdý na to, že má na tvári (zdraviu škodlivý) respirátor? Kto je spokojný s tým, že ho musí mať na tvári i napriek tomu, že je zdravý? Kto je stotožnený s tým, že ho musí nosiť povinne a že bez tohto „módneho“ doplnku si nemôže ani ísť nakúpiť základné potraviny? Kto je spokojný s tým, že ak nemá na tvári Covid respirátor, tak mu hrozí vysoká pokuta? To si neuvedomujeme, akých hlupákov si z nás dnešná arogantná diktátorská moc robí. Nie, tu nepomôže na ich ochranu žiaden argument a už vôbec nie ten, že ak by sme nenosili Covid respirátor, tak tu všetci poumierame. Nie a ešte raz NIE!!! Je potrebné, aby sa nosenie ochrany horných dýchacích ciest, či už rúškom alebo respirátorom, stalo výlučne dobrovoľným! Kto tomu verí a dôveruje, tak nech si ho nosí a kto je presvedčený, že mu to nijako nepomôže, ba dokonca mu to škodí, tak ho nosiť nebude. Dajme už konečne ľuďom tú proklamovanú kapitalistickú slobodu, slobodne sa rozhodovať, ako ľudia naložia so svojimi životmi a tým samozrejme aj zo svojim zdravým. Som nadmieru presvedčený, že ja nijako neohrozujem svoje okolie tým, že nenosím ani rúško, ba ani respirátor, podotýkam už od prvých marcových nariadení od roku 2020!!! A takisto som hlboko presvedčený, že moje zdravie neohrozuje ani nikto z vás, čo nenosíte rúško a ste absolútne zdravý! Teda nekašlete, nesmoklite, nemáte zvýšenú teplotu, presne tak, ako ste mali tieto príznaky, pri doteraz „bežnej“ chrípke lebo aj vtedy ste mali pri takýchto príznakoch ostať minimálne 3 dni doma! Nie, nie som ani frajer, ani provokatér. Jednoducho sa snažím si zachovať zdravý rozum a zdravé myslenie!!!

Za celé toto obdobie (marec2020-marec2021) som sa možno už aj nakazil novým C-19, možno som už kade čo s ním prekonal, nie nemal som ani horúčku, ani zvýšenú teplotu, pritom sa pohybujem medzi veľa, aj cudzími ľuďmi a ocením každé stretnutie s človekom, ktorý nemá rúško, dnes respirátor. V kľude sa pozhovárame, podáme si ruku a ideme každý svojim smerom ďalej. Úplne normálne, tak ako by to v normálnej spoločnosti a medzi normálnymi ľuďmi malo byť!

Takže pionierska rovnošata prinášala radosť, poctu, úctu a pocit, že sme niečo, už ako deti, znamenali! Zatiaľ čo povinné nosenie respirátorov znamená, že neznamenáme NIČ, len poslušné, zmanipulované, vystrašené, vystresované stádo!!!

Toto sa musí skončiť!!! Skončiť bezodkladne a podľa možnosti IHNEĎ!!!

Dôvetok pre neznalých:

Tento dôvetok zdanlivo nesúvisí s obsahom a hlavnou myšlienkou môjho vyššie napísaného názoru. Nuž len zdanlivo. Totiž, ak by mal niekto, hlavne z tých, čo to nezažili, problém so socialistickou pionierskou organizáciou, tak mu dávam do pozornosti nasledujúce fakty. Dnes sa dávajú do popredia všakovaké skautské mládežnícke organizácie, aké je super byť členom, niektorého z týchto skautských oddielov resp. organizácií. Tak porovnajme si, v čom sa líšia.

Najskôr sľub pioniera (výňatok) – Bod 1 – „Pionier je oddaný svojej socialistickej vlasti a Komunistickej strane Československa“

A teraz sľub skauta (výňatok) – „Sľubujem na svoju česť, že sa vynasnažím zo všetkých síl – dodržiavať skautský zákon“

A toto sa píše v skautskom zákone, v bode, odseku 6 – „Skaut je poslušný voči rodičom, predstaveným a vodcom

Nuž Vážení posúďte, čo vám pripomína časť skautského zákona, že skaut sa zaväzuje byť poslušný voči svojmu vodcovi? Nuž mne, jednoznačne jednu západoeurópsku ríšu 30. a 40. rokov 20. storočia. Vám nie? Nuž a preto, všetci tí, čo si poslušne nasadili, najskôr rúška a teraz Covid respirátory, nerobia nič iné, len do bodky plnia znenie skautského zákona – na slovo, pokorne, ponížene, počúvať svojho predstaveného a hlavne vodcu!

A ešte jedna otázka na záver. Kto je dnes svetovým vodcom riadenia Covid „pandémie“? Ja mám v tom absolútne jasno! A vy?

 

https://sk.pinterest.com/pin/537124693032531610/

https://www.nitrava.sk/o-nas/skauting/zakon-hymna-slub-heslo

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.