Založ si blog

Jozef Banáš a jeho hrôzostrašná pravda o médiach! Súhlasím v plnom rozsahu!

Dlhodobo tvrdím, že najväčšou škodnou v našom štáte, sú „mienkotvorné objektívne slovenské“ média! Sú to takzvané média „hlavného“ prúdu, ktoré jediné majú v našej republike patent na „rozum“ a na „pravdu“! Je prezentované, nimi samotnými, že jedine to, čo oni napíšu je pravda, jedine to je na prospech občanov SR a SR, ako takej a že každý iný názor, je buď názor podkopávajúci demokraciu, tú ich neoliberálnu „demokraciu“, v našom štáte alebo je silno konšpiratívny/konšpiračný! Keď tvrdím, že „mienkotvorné“ média nami manipulujú, klamú nás, vnucujú nám tu jedinú ich „správnu pravdu“, svojimi mediálnymi chválami resp. haneniami, veľmi zásadne ovplyvňujú voľby v našej republike, hlavne parlamentné a prezidentské, svojimi komentármi a tvrdeniami ovplyvňujú verejnú mienku do takej miery, že dokážu zo slušného človeka urobiť nepriateľa štátu a z nepriateľa štátu, zvrhlého človeka po každej stránke, dokážu vyprodukovať priam celebritu s najcnostnejšími charakterovými vlastnosťami. Keď to tvrdím ja, obyčajný, malý človiečik, mediálne absolútne neznámy, pre média absolútne nepodstatný a ich nijak ohrozujúci, tak je to podľa nich absolútna konšpirácia a blúznenie! Nuž v poriadku. Ale na slovenskej spoločensko-politickej scéne, je aj človek, o ktorom sa ani náhodou nedá povedať, žeby bol mediálne neznámy resp. ten, ktorý by si nevedel spočítať koľko je dva a dva a to aj vo vzťahu k novinárom, k „slovenským novinárom“. Je to človek, s ktorým nie vo všetkom súhlasím, ale to neznamená, že neviem oceniť aj jeho správne a podľa mňa aj nadmieru trefné a pravdivé výroky. Je to človek o ktorom, ak niekto napíše, akúkoľvek kritiku, tak potom by to mal byť človek, ktorý dokázal, ak nie viac ako ON, tak potom minimálne toľko, ako ON. Tým človekom je Jozef Banáš. Skôr, ako sa poniektorí k tomuto občanovi SR vyjadrite, vyjadrite aspoň trošku objektívne, tak si prosím najskôr naštudujte jeho životopis/profil – http://www.jozefbanas.sk/index.php/profil.

A teraz môžeme prejsť k samotnému článku. Jozef Banáš v relácií Dialógy ZVTV PLUS zo dňa 8.marca 2021 (https://zvtv.sk/dialogy/jozef-banas/), ktoré moderuje Erika Vincoureková, vyriekol veľmi závažné slová smerom k novinárom a k „novinárom“! Som presvedčený, že Jozef Banáš veľmi dobre vie o čom hovoril, pretože vo svojom Profile má uvedené, že okrem iných profesií, je aj novinár. A keď niekto hovorí o povolaní, ktoré aj sám vykonáva, tak je namieste byť ostražitý a brať tieto vyhlásenia, hodnotenia svojich kolegov, naozaj s primeranou vážnosťou. Nuž čo v predmetných Dialógoch Jozef Banáš povedal na adresu, na prácu niektorých „slovenských“ tiež „novinárov“ (začína starým „režimom“, rozumej, dobou s pred novembra 1989)– citujem – „…, ale tak vieš, za toho starého režimu, aspoň sme sa nejako netvárili, že tuná je nejaká trhová ekonomika a tak ďalej, tak alebo, čo sa týka je neviem médií, tak každý novinár, spisovateľ vedel, že odtiaľto potiaľto, to môže ísť. Bola legálna cenzúra a vedeli sme. Teraz všetci hovoria, že sloboda tlače, skús to povedať novinárovi, mám to odskúšané mnoho krát – „počúvaj a toto ste prečo nedali?“, „no však vieš, no čo ti poviem ehm…“, …(pokračuje sa v téme o Kryme) ale ten Krym, keď si spomenula, vieš, veď to je, odtiaľ sa to odvíjalo, od toho Krymu, ten sveter bol zapnutý zle a teraz klameme pri každom gombíku. Lebo ten Krym, však to je presne, keď si ho spomenula, tak ja to zdupľujem. Tak, keď raz Vy tvrdíte, že tí občania Krymu sú nešťastní a sú okupovaní, tak nám to choďte dočerta ukázať! Choďte tam s kamerami, seďte tam s nimi pol roka a ukážte, ako tam trpia! No oni tam nejdú! No tak nejdú lebo vedia, že to tak nie je! A teraz sa všetci odvolávajú na to, že Rusi okupujú Krym. Veď toto je, to je tak a tí ľudia, však ja to viem, čo si tí ľudia o tom naozaj myslia. Aj diplomati mi to povedia, aj novinári mi to povedia. Mne ich je ľúto, keď oni na obrazovku rozprávajú niečo, čo mi potom o päť minút povie, vieš je to volovina, ale za tých sedem litrov sa mi to oplatí. Toto je celý princíp politiky.“

Všimol si si občan hlavne to posledné – „…ale za tých sedem litrov sa mi to oplatí…“

„sedem litrov“ je v preklade 7000 eur alebo dolárov! Plne súhlasím a som presvedčený, že presne takto funguje tá časť „našej“ „novinárskej“ obce, ktorá nám neustále tlačí do hláv, tie absolútne „pravdy“ o zlých Smeromafiánoch a jeho bývalých koaličných partneroch, o „pandémií“ C-19, o tom, ako nás zachráni jedine „dobrovoľná“ vakcinácia, ako neexistujú lieky na liečenie C-19, ako sú informácie, štúdie, skúsenosti, aj špičkových slovenských lekárov o tom, že lacný Ivermektín (humánny) podávaný v kombinácií s vitamínmi a inými medikamentami vysoko účinný na liečenie a vyliečenie s choroby C-19, je jednoznačne hoax, nezmysel…. A samozrejme, aká je to neomylná pravda, že Zuzana Čaputová je najobľúbenejšia politička na Slovensku, aké super hodnoty uznáva, dodržiava a presadzuje Zuzana Čaputová v slovenskej a zahraničnej politike, aké je politicky múdre, keď Zuzana Čaputová príjme vo „svojom“ paláci akúsi nám absolútne neznámu Svjatlanu Cichanovsku, ako sa Zuzana Čaputová zastane, akéhosi ruského lotra, podvodníka, západom hladkaného, Alexeja Anatolieviča Navaľného lebo takto je to USAsprávne, aké je super, ako sa Zuzana Čaputová zastáva vlastného národa tým, že im neustále odkazuje, ako im rozumie, ako s nimi súcití…(a skutek utek!)

Ďalej, ako nám „naše objektívne“ média dennodenne masírujú naše mozgy, že síce Igor Matovič a jeho chunta, sú budíš k ničomu, ale ak by oni, rozumej média, pripustili to, že táto vláda ma padnúť, tak potom jednoznačne sú na strane Igora a jeho poddajnej, lokajskej chunty v tom, že ak by padli, tak sa tu na ďalších dvadsať rokov vráti mafia, zlodejčina a možno aj vrahovia… A preto sa tejto vláde diktátorsko-despoticko-chuntovskej v týchto „objektívnych“ médiach, prepáči všetko, doslova všetko, ba aj taká nehoráznosť, že sa títo dnešní „vládny“, už takmer rok dopúšťajú na vlastnom národe absolútnej genocídy v podobe neriešenia, neliečenia chorých a to na akúkoľvek ľudskú chorobu, nie len na C-19!

Nuž, ale ako tvrdí Jozef Banáš a v tomto s ním bezvýhradne súhlasím „…za sedem litrov…“ títo zapredanci, „novinári“, hlavne tí „investigatívni“, čo si užívajú svoje „…sedem a viac litrové…“ „zaslúžené“ odmeny napr. v podobe luxusného bývania, užívania si luxusných dovoleniek napr. v spoločnosti, dnes na Slovensku vplyvných ľudí, napíšu a do aleluja budú tvrdiť, akúkoľvek lož, výmysel, čo tam potom, len keď sa „litríky“ sypú resp. lejú prúdom, ba niekedy možno aj vodopádom!!!

Dá sa tento stav dnešnej našej „novinárskej“ skutočnosti nejako zmeniť? Nuž áno, dá sa a to veľmi jednoducho! Samozrejme, je tu jedna zásadná podmienka. Tou podmienkou je zmena vlády SR a to bezodkladne. Súkromné média asi neprerobíme, hlavne, ak sú financované z vonku, dnes jednoznačne zo západu a s USA. Týmto médiám sa dá tiež „pomôcť“ k akej takej objektivite a to razantnou zmenou tzv. Tlačového zákona č. 167/2008 Z.z., ktorý obsahuje aj tento nehorázny §4 v Čl.1, ods.(1) a znie takto – „Vydavateľ periodickej tlače a tlačová agentúra sú povinní zachovávať mlčanlivosť o zdroji informácií získaných na zverejnenie v periodickej tlači alebo v agentúrnom spravodajstve a o obsahu týchto informácií tak, aby sa nedala zistiť totožnosť zdroja, ak o to požiadala fyzická osoba, ktorá informáciu poskytla, a aby sa odhalením obsahu informácií neporušili práva tretích osôb; s písomnosťami, tlačovinami a inými nosičmi údajov, najmä obrazovými záznamami, zvukovými záznamami a zvukovo-obrazovými záznamami, na základe ktorých by mohla byť zistená totožnosť fyzickej osoby, ktorá informácie poskytla, sú povinní zaobchádzať tak, aby nemohlo dôjsť k odhaleniu totožnosti zdroja informácií.

Presne takýto nezmysel musí okamžite byť odstránený z nášho právneho systému! Musí byť okamžite, po nástupe novej, naozaj slovenskej vlády, minimálne, rázne upravený! Čo je to za nezmysel, že novinár resp. „novinár“, má zo zákona povinnosť chrániť svoj zdroj?! To znamená, že novinár resp. „novinár“ si môže napísať čokoľvek, aj absolútny výmysel, blud a zakryje to/sa tým, že to má od svojho „dôveryhodného“ zdroja, ktorý si nepraje byť zverejnený a vec je tým pádom vybavená?! NIE, tomuto musí nastať koniec! Ak sa novinár vo svojom článku odvoláva na akýkoľvek neznámy zdroj a tento článok svojim obsahom hrubo zasahuje do našich občianskych práv a slobôd, ktorým jednoznačne je, sa dozvedať pravdu, nič iné len pravdu, tak novinár musí byť v takom prípade zo zákona povinný zverejniť zdroj svojich informácií a prípadne by mal aj zverejniť, koľko ho resp. jeho redakciu stála takáto informácia. Ak toto novinár resp. „novinár“ nevie/nechce zverejniť, tak potom vo svojom článku musí hneď v úvode jasne napísať, že všetko, čo je obsahom tohto jeho článku, je čisto len a len jeho názor, ničím nepreukázateľný!!! A teda všetko, čo nevie resp. nechce preukázať má hodnotu na úrovni JPP – jedna pani povedala!

Už to konečne pochopme, že pokiaľ budeme mať na Slovensku neobmedzenú slobodu tlače, dokonca s právnou ochranou ich výmyslov, ktoré prezentujú, ako jedinú pravdu, tak dovtedy na Slovensku nebude dobre!!!

Tu by mala zohrať svoju nezastupiteľnú úlohu hlavne štátna, nami všetkými platená RTVS! Veď čo je to za štátna RTVS, ktorá vo svojich spravodajských reláciách sa odvoláva na súkromné média napr. takto – „…podľa TV JOJ…“ alebo – „…na základe zistení Denníka N…“ alebo „…TV Markíza, ako prvá informovala…“ a pod.

My, skôr narodení, čo si dobre pamätáme aj na doby „dávno“ minulé, vieme, že takúto protiváhu súkromným médiám, už raz RTVS, vtedy ešte ako dva subjekty STV a Sro, plnila. Zároveň chcem podotknúť, že bolo dobré, ak tieto dve štátne mediálne inštitúcie boli od seba nezávislé, lebo aj ich spravodajstvo bolo od seba nezávisle, ale čo čert nechcel resp. chcel, prišiel na scénu chlapec odchovaný na hrudi súkromnej TV – Daniel Krajcer a v zmysle „zobjektívnenia“ štátnej mediálnej inštitúcie STV a Sro, ich zlúčil do akéhosi mačkopsa, hybridu RTVS a „objektivita“ bola zaručená, ako z obrazoviek RTVS, tak aj s rozhlasu RTVS! Vsjo ravno!

Nuž v dobe vlády HZDS, samozrejme na čele s Vladimírom Mečiarom, boli STV a Sro, takými „strážnymi psami“ objektivity informovanosti občanov SR, v tom zmysle, že ak sa v spravodajstve TV Markíza (vtedy ešte TV JOJ ani TA3 neexistovali) objavila akási „bombastická“ „objektívna“ správa, tak STV a Sro odprezentovali národu a občanom SR aj iný pohľad na vec a bola zachovaná, aká taká rovnováha v objektivite. A čo máme dnes? Nuž je absolútne jedno, či je to RTVS alebo súkromné, západom platené a riadené média, všetko je to na jedno kopyto! Žiaden iný názor, len vždy ten jeden, ten „správny“ – keď rúška, tak na tvárach všetkých redaktorov, moderátorov lebo takto je to zodpovedné vo všetkých médiách, aj v RTVS! Keď vakcinácia, tak len pozitívne, aj v RTVS! Keď bojkotovanie a informovanosť občanov, že na svetovom trhu sú aj lieky, ktoré dokážu účinne liečiť najnovší medicínsky „hit“ C-19, tak aj na RTVS! Keď je propagandistický presadzovaný len jeden, jediný „správny“ názor na riešenie „pandemickej“ resp. „epidemiologickej“ situácie na Slovensku a vo svete, tak to musí byť aj názor odprezentovaný bez výhrad, aj v RTVS!

Nuž a presne toto robí z RTVS rovnako bulvárne médium, akými sú súkromné „mienkotvorné“ média, ale s obrovským rozdielom – RTVS si totiž platíme všetci bez výnimky a teda tu by nemal platiť princíp vyššie uvádzaný Jozefom Banášom, že je jedno čo odprezentujeme, hlavne ak sa „litríky“ sypú/lejú…! Totiž redaktori, moderátori štátnej RTVS majú za svoju prácu, svoje mzdy dostávať jedine a výhradne od svojho štátneho zamestnávateľa a nemali by mať žiadne iné zdroje príjmu, čo sa týka odprezentovania názorov rôznych iných záujmových skupín mimo RTVS na obrazovkách resp. rozhlasových vlnách RTVS! Lebo ak tak chcú činiť, tak potom nemôžu byť zamestnancami RTVS a ani nemôžu pre RTVS pracovať!

A aké by mali mať redaktori spravodajstva RTVS mzdy, teda štátne „litríky“ nuž takéto https://crz.gov.sk/data/att/4852132_dokument.pdf.

Kto si to nevie otvoriť, tak sa jedná o Kolektívnu zmluvu RTVS platnú na obdobie od 01.07.2020 do 30.06.2023. Z uvedenej KZ RTVS, na str.9, Príloha č.1 ku KZ RTVS, je zrejme, že podľa Čl. 24 – Sústava mzdových taríf, sú zamestnanci RTVS rozdelení do šiestich tarifných tried z rozpätím základnej tarify mzdy, od 580 € do 3500€/mesiac + všakovaké príplatky, z ktorých je jeden naozaj dosť zaujímavý a má názov – „Motivačná odmena“! Nuž veru, za tým sa môže skrývať odmena aj za tak „objektívne“ informovanie, o akom nás informoval Jozef Banáš v Dialógu na ZVTV PLUS zo dňa 8.marca 2021.

Z uvedeného Dialógu ešte jeden citát od Jozefa Banáša, čo si myslí o celej „afére“ okolo vakcíny Sputnik V, citujem – „…na margo toho Sputnika, veď ani tí ostatní, za prvé, výrobcovia negarantujú, že to nebude mať nejaké vedľajšie účinky, ale tu treba povedať jednu vec, je to spolitizované! A nech mi niekto povie lebo mnohí hovoria – „no, ale Rusi si nepožiadali o registráciu“. Prosím Ťa pekne (oslovuje moderátorku), v situácií, keď celá Európska únia, uvaľuje na Rusko sankcie, jednu za druhou, keď je tu všetko proti ruské, média, politika, všetko tu je proti ruské, z toho 90 % povymýšľané, všetko, s novičokom, s Navaľnym, Krymom, všetko je to vymyslené, všetci normálni ľudia to vedia, len už majú zmasírované hlavy. Tak, keď je tu všetko proti ruské, teraz dôjde rus a povie „zaregistrujte mi vakcínu“, akože oni teraz povedia, dobre, fasa, teraz ti to zaregistrujeme? Pre toho rusa je to nedôstojné, po prvé, po druhé už to má asi 40 štátov, v ktorých celkový počet obyvateľov je 1,1 miliardy, tak keď tu pani Remišová povie, že tu hazardujeme so životmi pár sto tisíc, 5 miliónov Slovákov, tak tých 1,1 miliardy to je ako čo…, no a Rusi ani nežiadali, okrem toho preto, že sami nemajú dosť pre seba. A keď hovorí niekto, že to je ruská politická zbraň, tak je, ja s tým súhlasím, boli by sprostí, keby to nevyužívali. V tomto musím ministrovi Korčokovi, musím prudko oponovať (v tom že je to ruská hybridná zbraň), pretože ďaleko väčšia hybridná zbraň, je ruský zemný plyn lebo, keby sa obrazne povedané Putin naštval a zavrel by kohútik, tak to by bola iná zbraň, keby sme tu mrzli, to by bol iný Covid…“

Aj tu s Jozefom Banášom plne súhlasím a podotýkam, že celý tento rozhovor viedol s moderátorkou dňa 8.marca 2021 v uzavretom priestore, v redakcií, obaja BEZ RÚŠKA! A to Jozef Banáš prekonal ťažší priebeh ochorenia na C-19, tak, že musel byť hospitalizovaný v jedenej z bratislavských nemocníc a všetci vieme, aká kritika sa na neho zosypala, ba niektorá až škodoradostná, že ten C-19 chytil už aj on lebo on mal vraj C-19 vo svojich videách a FB statusoch zosmiešňovať, pričom on sám hovorí, že nič nezosmiešňoval, len sa pýtal napr. takúto otázku – „…ja som nikdy ten Covid nespochybňoval, ja som vždy kládol len otázky. A už len to, keď som sa spýtal napr. lebo som povedal, pozrite sa, denne, kliknite si na Google, denne zomrie na Slovensku 145 ľudí, štatisticky, na rôzne diagnózy. A ja som sa pýtal, a stále sa pýtam, stále to ešte nikto nezodpovedal. Tí čo zomrú na kovid, sú v rámci tých 145 alebo sú mimo nich? To je dosť dôležité. Alebo som sa pýtal – 2000 ľudí ochorelo na Covid z toho sa 1800 vyliečilo. No však ja som položil logickú otázku, ako sa vyliečili? Kládol som otázky, nuž ja neviem, keď kladenie otázok je definované alebo vyhodnotené, že som nejaký konšpirátor alebo spochybňovač, tak to si už nepomôžem, samozrejme…“ Toto povedal Jozef Banáš 26.2.2021 v rozhovore pre TV BRATISLAVA -metropolitná TV (https://www.youtube.com/watch?v=P8F9vo6291g), kde bol s moderátorom Jozef Hübelom, v uzavretom priestore a opäť BEZ RÚŠKA, čo nadmieru schvaľujem a kvitujem! Prečo práve všetci redaktori, aj v RTVS, musia byť a sú v rúškach a onedlho predpokladám budú musieť byť už jedine  v respirátoroch FFP2? Nebudú sa dusiť, budeme im rozumieť…

Na záver sa pýtam – nájde sa konečne niekto kompetentný, ktorý zodpovie tieto otázky Jozefa Banáša a nás všetkých, ktorí sa pýtame už dlhé mesiace to isté? Napr. niekto s tých desiatok, jediných, do médií „pustených“ odborníkov „pandemickej a epidemickej“ komisie Igora Matoviča alebo dokonca sám, „nikde neodchádzajúci“ Marek Krajči alias Duch svätý? Som presvedčený, že z týchto, nám to nezodpovie ani jeden lebo by tým popreli sami seba. Títo totiž nie sú schopní akejkoľvek sebareflexie, nie to si ešte priznať, že z akéhosi, nám nepochopiteľného dôvodu, tvrdošijne zotrvávajú na svojich, dnes už vieme absolútne pomýlených stanoviskách! Najtragickejšie na tom všetkom je tá skutočnosť, že týmito svojimi postojmi, tou svojou neústupčivosťou ničia životy nás všetkých a ani náhodou nám ich nezachraňujú, tak, ako to neustále farizejský opakuje ich vodca, despota, diktátor, utláčateľ Igor Matovič!!!

Nuž takto občan-volič SR, toto je asi ta pravá pravda a obraz našich „objektívnych“ médií na čele so štátnou RTVS!!!

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.