Založ si blog

RTVS musí konať! Zákon jej to jednoznačne prikazuje!

Tento môj názorový článok, úzko súvisí s komerčnou TV TA3, ktorá sa ako prvá (chválim!) odhodlala informovať občanov SR, aj o niečom inom, čo je možno účinnejšie, ako samotné vakcíny na prevenciu a hlavne liečbu, nového medicínskeho „hitu“ C-19, ktorý nás občanov SR, skrze vládu despotu, diktátora Igora Matoviča gniavi, ničí už takmer rok! Avšak jedným dychom dodávam, že toto je predovšetkým úloha štátnej RTVS, aby nás občanov SR, ktorí ju platíme z našich daní a nie málo, informovala objektívne, hlavne nestranne a vyvážene. Dávam do jasnej pozornosti Jaroslavovi Rezníkovi, dnes GR RTVS! Jednoznačne jej (RTVS) to vyplýva predovšetkým z Ústavy SR, Čl.26, ods.(1) – „Sloboda prejavu a právo na informáciezaručené“ a ods.(3) – „Cenzúra sa zakazuje“!!!

To v ľudskej reči znamená, že RTVS je z Ústavy SR povinná, nám občanom SR prinášať všetky informácie bez ohľadu, ktorým záujmovým, politickým zoskupeniam ako vyhovujú resp. nevyhovujú a nesmie ich zamlčiavať, čo je inak povedané -CENZÚRA!!!

No a potom je tu Zákon, ktorý sa priamo dotýka RTVS, Zákon č. 532/2010 Z.z. – „Zákon o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov“

V §3, ods.(1) sa píše – „Rozhlas a televízia Slovenska je vysielateľom, ktorého poslaním je poskytovať službu verejnosti v oblasti vysielania“

Jest podčiarknuté poskytovať službu a nie vysielať propagandu – len jednu, jedinú „pravdu“ a ostatné závažne skutočnosti, zámerne potláčať, zosmiešňovať resp. pred občanmi SR zamlčiavať, prekrúcať a pod.

V §3, ods.(3), bod a) sa píše – „sú založené na zásadách demokracie a humanizmu a prispievajú k právnemu vedomiu, etickému vedomiu a k environmentálnej zodpovednosti verejnosti,“ a v bode b) sa uvádza – „ poskytujú nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov,“

Z uvedeného §3 a jeho znenia, je dnes jasné a zrejmé, že súčasná RTVS je na mile vzdialená od týchto jej povinnosti vo vzťahu k nám občanom a to sa musí tiež okamžite zmeniť, minimálne okamžite od nástupu novozvolenej vlády SR v predčasných voľbách, ktoré sú resp. by mali byť, pre nás, všetkých občanov SR, momentálne najvyššou prioritou, ak si chceme zachrániť naše holé životy a živobytia!!!

Je smutné, že ako prvá, na Slovensku pôsobiaca televízia, musela prísť komerčná TV s informáciami o lieku Ivermektín, ktorý, ako ukazujú štúdie zo sveta, ale aj z domova, je veľmi účinný na prevenciu a liečbu, dnes tak neodôvodnene, pretraktovanej respiračnej choroby C-19, pravda v súbehu podávania podporných vitamínov C, D3, Zinok a pod.

Komerčná TV TA3, vo štvrtok (11.3.2021) vo svojej relácií „Tak takto“, dala slovo, dosť značný vysielací priestor v trvaní 25 minút (čo naozaj nesmierne kvitujem!), slovenskému vedcovi pôsobiacemu na Torontskej univerzite v Kanade, Ondrejovi Halgašovi – https://www.ta3.com/clanok/1205188/ivermektin-pozitiva-a-rizika.html, s podnázvom – „Ivermektín – pozitíva a riziká“. Reláciu moderuje Anka Žitná a keďže sa so svojim hosťom rozprávala prostredníctvom video hovoru, z dôvodu, že hosť sa nachádzal v Kanade, kde nateraz žije a pracuje, tak nemala na tvári rúško, čo považujem za veľké plus lebo v iných TV, hlavne v RTVS by moderátor bol aj v takom prípade v rúšku alebo aj, ako napr. jeden z našich najvyšších ústavných činiteľov, ktorý/ktorá má rúško na tvári, aj keď je už niekoľko týždňov zaočkovaná druhou dávkou „zázračnej“ vakcíny z USA, čím prezentuje jej „účinnosť“ a svoj „veľmi dôležitý“ rozhovor vedie tiež formou video hovoru!

Z úst Ondreja Halgaša zazneli, aj tieto jasné, zreteľné vyjadrenia o veľmi účinnom lieku, aj na C-19 – moderátorka začala otázkou, aby sa hosť jednoznačne vyjadril, či Ivermektín na liečbu C-19 – „Áno alebo Nie“ – hosť odpovedá -. „Myslím si, že teraz po roku pandémie, keď už máme toľko výsledkov, znalosti, koľko máme, tak určite treba povedať, že áno. Častokrát, aj v médiach vidím stále, aj na Slovensku zmienky o tom, že máme, len akési anekdotické zistenia, pričom toto už vôbec, niekoľko mesiacov nie je pravda. Aj v západných krajinách, či už v Európe alebo v Amerike, kde sa použil tento liek, pri tisíckach Covid pacientoch, no a používa sa aj v mnohých iných krajinách na celom svete.“ Ďalšia otázka bola položená v tom zmysle, že aj na Slovensku máme lekárov, ktorí Ivermektín už používajú v liečbe svojich pacientov na C-19 a máme tu aj takých lekárov, ktorí hlásajú, že Ivermektín je antiparazitikum a teda liečiť C-19 týmto liekom je nezmysel. Na toto Ondrej Halgaš odpovedá takto – „Áno, ako ste spomenuli Ivermektín je, bol známy, aspoň do teraz, ako antiparazitikum, ale minimálne posledných desať rokov, sa intenzívne skúmajú aj jeho protivírusové účinky, takže to vôbec nie je, len otázka pandémie, to sa skúšalo už pred pandémiou a vlastne aj tím v Austrálii, v Monash University (pozn. najväčšia Austrálska univerzita), ktorý s týmto prišiel začiatkom apríla minulého roku, sa tejto téme dlhodobo venuje. A pretože sa Ivermektínu a jeho protivírusovým účinkom venuje, tak skúšal toto liečivo, aj pri Covide a minimálne v in vitro (pozn. v skúmavkách) štúdiách ukázali, že veľmi dobre funguje proti vírusu. Žiaľ táto štúdia sa, už vlastne rok, tak čudne interpretuje a vytrháva sa veľmi nezmyselne jedno číslo z nej a už sa pomaly z toho stala legenda. Zo všadiaľ počúvame, že treba akosi sto násobné množstva oproti tomu čo sa používa pri proti parazitických účinkoch, pričom toto vôbec nie je pravda…“ atď. atď. Kto má záujem, tak ako som už vyššie uviedol link, si to môže pozrieť a pozorne vypočuť celé. Záver z celého tohto rozhovoru je ten, že Ivermektín aj s inými podpornými medikamentami, vitamínmi, známy pod názvom „liečebný protokol“, je neodškriepiteľne veľmi účinný pri liečbe už chorého človeka na C-19, ale má aj jednoznačné preventívne účinky.

Podstatou môjho článku je to, že RTVS by mala okamžite, bezodkladne uviesť na svojich obrazovkách, jednoznačne na obrazovkách STV1, v najpozeranejšom čase, diskusnú reláciu, možno s názvom „Liečba C-19 Ivermektínom a vakcinácia proti C-19, sa musí dať na jednu úroveň“, s podnázvom – „Každý občan SR musí mať slobodnú možnosť sa rozhodnúť, či sa bude z/na ochorenie C-19 liečiť Ivermektínom alebo sa dobrovoľne nechá zaočkovať niektorou z dostupných vakcín“.

RTVS by mala zabezpečiť vyrovnané zastúpenie v tejto diskusií, teda rovnaký pomer tých odborníkov, ktorí majú názor a praktické skúsenosti s použitím lieku Ivermektín na liečbu C-19 a tých, ktorí nemajú žiadne skúsenosti s liečbou s týmto liekom, ale sú jednoznačne proti liečbe ochorenia C-19 týmto liekom a jednoznačne preferujú vakcináciu, dokonca povinnú vakcináciu, aj s následnými obmedzeniami, tých občanov SR, ktorí si vyberú liečbu Ivermektínom a nie očkovanie! Za stranu „ Za Ivermektín“, by som navrhoval napr. už vyššie spomínaného Ondreja Halgaša, nech mu RTVS z našich daní preplatí všetky náklady spojené jeho osobnou účasťou na tejto diskusii, doc. MUDr. Pavol Török, doc. MUDr. Jozef Firment a na strane „Za povinnú vakcináciu, tvrdých Lockdawnov, PCR a AG povinných neustálych a naveky testovaní, Núdzových stavov, nosenia rúšok a respirátorov na doživotie“ by mohli prísť diskutovať (pravda, ak to ešte dokážu) prof. MUDr. Vladimír Krčméry, MUDr. Peter Sabaka a samozrejme ešte stále „nikam neodchádzajúci“ člen despoticko-diktátorskej vlády Igora Matoviča, „duch svätý“ Marek Krajčí.

Presne takáto diskusná relácia je na obrazovkách RTVS v týchto dňoch nevyhnutnosťou. Nevyhnutnosťou na to, aby sa celá naša spoločnosť prebrala, zbavila sa strachu z ochorenia na C-19, zbavila sa konečne povinného nosenia rúšok (všade), zbavila sa povinného AG psieho testovania a hlavne, aby sa už konečne naplnila téza o kapitalizme, ktorú nám tu už vyše tridsať rokov tlačia do našich hláv, ktorá znie – „V kapitalizme je každý jedinec zodpovedný sám za seba, je slobodný vo svojom myslení aj konaní a nikto ho nemôže primäť, k tomu, aby konal to, čo sám konať nechce!“ Alebo existuje ešte iná definícia kapitalistickej spoločnosti, občianskych práv a slobôd v nej žijúcich občanov???

Myslím, teda so absolútne presvedčený, že záverom môjho dnešného názorového článku, som vyjadril všetko!

Pýtam sa – tak sme slobodnými občanmi kapitalistického zriadenia alebo nie sme slobodnými občanmi kapitalisticko-despoticko-diktátorského režimu, ktorý dnes na Slovensku bezpochyby vládne a bol touto obludnou vládou nastolený???!!!

 

Ešte link, aj na rozhovor s vyššie spomínaným slovenským vedcom Ondrejom Halgašom ešte zo dňa 10.01.2021 – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/574170-covid-19-slovensko-by-s-ivermektinom-mohlo-zachranit-stovky-zivotov/

 

Slovenky a Slováci, prosím – BUDÍČEK!!!

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.