Založ si blog

Stretnutie Z. Čaputovej s Andrejom Kiskom, je náhoda alebo zámer?

Stretnutie týchto dvoch slovenských „osobnosti“, je ako stvorené na to, aby sa ktokoľvek pokúsil o rôzne „konšpirácie“, o čom vlastne na tomto stretnutí bola reč.

Ja nebudem konšpirovať, len si dovolím moju osobnú úvahu v kontexte „dávnych“ aj nedávnych udalosti a s tým spojených súvislosti.

Takže o čo teda podľa mňa ide.

Včera (8.3.2021) sa Zuzana Čaputová pochválila na svojom FB profile, že ju prišiel navštíviť jej predchodca, veľký obdivovateľ, Andrej Kiska. Samozrejme celkom dobre načasované lebo 8. marec je predsa Medzinárodný deň žien (MDŽ) a teda patrí sa ženám k tomuto ich sviatku zablahoželať a nejakým spôsobom im dať najavo, že si ich vážime a to nie len v tento jeden jediný deň v roku, ale počas všetkých ostatných 364 dní. Súhlasím!

Avšak na Slovensku máme vládou a NR SR vyhlásený núdzový stav (zatiaľ do 19.3.2021), zároveň je u nás vládou SR nariadený tvrdý Lockdown a štát neriadi samotná vláda SR, ale akýsi pochybný Covidautomat, za ktorý sa farizejsky skrýva celá vláda SR a Zuzana Čaputová to toleruje, akceptuje lebo, ako sa dnes začína každá veta našich vládnych činiteľov, aj samotnej Zuzany Čaputovej – „Situácia je vážna!“

Nuž a pri tejto „vážnej situácií“ sa Andrej Kiska vyberie naprieč celým Slovenskom (predpokladajme, že býva v Poprade, keď aj počas jeho „prezidentovania“ jeho rodinka bývala v Poprade a on za ňou lietal každý piatok tam a v pondelok späť do BA!), len preto, aby odovzdal Zuzane Čaputovej kyticu kvetov k MDŽ. Naozaj také romantické! Dnes, keď MY všetci ostatný máme sedieť doma, kedy nám je doslova zakázané chodiť do práce, ak môžeme, čo i len trochu pracovať z domu, hoc len telefonicky, tak Andrej sa vyberie za Zuzanou s kyticou kvetov naprieč Slovenskom lebo toto nebolo možné vykonať prostredníctvom video hovoru! Nuž áno, vo videohovore, ktorý je samozrejme ľahko zhliadnuteľný aj inými osobami, ako len tými čo patrí, lebo každá aktivita na internete zanecháva za sebou istú „stopu“, nie je možné povedať tomu druhému všetko to, čo sa mu dá povedať osobne, medzi štyrmi očami! V tejto súvislosti sa natíska otázka, ak bol resp. Andrej prebýva v Poprade, tak ako sa prepravil do Bratislavy? Jednoznačne to muselo byť letecký, pretože podľa najnovšieho Covidautomatu, platného od 8.3.2021, by to po súši nešlo! Prečo? Nuž preto lebo Covidautomat hovorí, že vstup a výstup do/z „čierneho“ okresu nie je možný ani len s aktuálnym negatívnym testom, hoc by bol vykonaný tesne pred vstupom do takéhoto okresu! A ak si pozrieme najaktuálnejšiu covidautomatovú mapu SR, tak okamžite zistíme, že Andrej ma po súší hneď niekoľko Covidových prekážok na svojej blahoprajnej/gratulačnej ceste za Zuzanou. Ak by išiel po súši, tak pravdepodobne severnou trasou, po diaľnici a tu naďabí na prvý čierny okres Martin, potom je to Trenčín a ako posledný Trnava! Nuž mohol by aj po súši Andrej, ale nato by potreboval papalašskú výnimku od HH SR Janka Mikasa, čo by nemal byť v tejto bradži, až taký veľký problém! Takže toľko k preprave Andreja za Zuzanou s veľmi resp. obzvlášť „závažného“ dôvodu, dôvodu pogratulovania k sviatku MDŽ! (sienko papáme, však?!)

Zuzana Čaputová ohľadne tohto svojho „blahoprajného“ stretnutia, informuje nás, „jej“ občanov SR, včera vo večerných hodinách, presnejšie okolo 19:30 hod. na svojom FB profile aj takto – „Nebýva v politike zvykom, že nástupca so svojím predchodcom vo funkcii majú dobré vzťahy aj podobné pohľady na politický vývoj.“   Súhlasím, naozaj to nebýva zvykom, hlavne v období, keď je na Slovensku vládna kríza!

Zuzana svoj FB status končí týmito slovami – „…zhodli sme sa, že niektoré spoločné výzvy, najmä vyvodzovanie politickej zodpovednosti, sa ani zmenou vlády zatiaľ nenaplnili.“ Áno, presne v tejto vete Zuzana Čaputová povedala, pre mňa osobne, absolútne všetko o dôvode jej stretnutia s Andrejom Kiskom.

Avšak, ešte sa na chvíľu zastavím, k termínu ich stretnutia. Podľa všetkého sa udialo v podvečerných resp. večerných hodinách, „inak povedané“ bolo to stretnutie pod rúškom noci! Ako to, že pred prezidentským palácom nestálo množstvo „investigatívnych“ novinárov a netrpezlivo očakávali príchod Andreja Kisku? Lebo, ak by sa jednalo o zásah NAKA voči nejakému smeráckemu bývalému vysokopostavenému štátnemu činiteľovi, tak by tam boli už minimálne dve hodiny pred tým, aby si zabezpečili, čo najlepšie miesto, aby mali tie najlepšie zábery, pre svoju „investigatívnu“ reportáž…! (doslova taká malá „investigatívna“ piknik párty!)

Ja viem, zabudol som, toto predsa nie je zásah NAKA, toto bolo naozaj dobre utajené lebo ani na stránke Prezident.sk v časti oficiálny program Zuzany Čaputovej nie je možné sa dočítať o tejto plánovanej návšteve a ktohovie, možno to malo byť pre Zuzanu milé prekvapenie, pre neskôr narodených, aby tomu rozumeli, asi to malo byť zo strany Andreja také milé Surprise!!! (presne také, aké nájdeme v Kinder vajíčkach) Ťažko povedať. Nuž, ale naspäť k tomu večernému termínu. Pamätá si dnes ešte niekto na výraz „hrobára“ slovenskej štátnosti a slovenského zapredanca Mikuláša Dzurindu? (predal všetko slovenské, čo bolo dovtedy, vybudované pred 1990, naše zlate ekonomické nosnice, západu, len zato, aby sme neboli čierna diera Európy, ako prejav svojej vďaky, že sa stal premiérom SR!) Áno bol to práve Mikuláš Dzurinda, ktorý jasne a nahlas povedal túto vetu – „Nevidím dôvod, aby sme sa schádzali v noci ako zlodeji“ – Dzurinda nahneval ľudí v nočných zmenách: My nie sme zlodeji! | Topky.sk

Aké príznačné, že aj po takmer 13. rokoch, platí na niektorých, dnes toto Mikulášove zhodnotenie nočnej práce!

Ale späť k milému „apolitickému“ stretnutiu Zuzany a Andreja. Oficiálny obsah ich rozhovoru nám Zuzana prezradila. A čo bolo obsahom ich neoficiálneho rozhovoru? A bol vôbec aj neoficiálny rozhovor? Podľa mňa určite! Aké príznačné, že práve teraz, keď to vo vláde Igora Matoviča vrie, tak až teraz prichádza na scénu Andrej Kiska. Predtým boli na návšteve u Zuzany Veronika s Riškom, téma bola „jasná“ – Igor Matovič a ako ďalej. Výsledok rokovania žiaden! Následne do prezidentského paláca prichádza Eduard Heger, minister (skôr miništrant) financií SR a oficiálnym obsahom rozhovoru medzi Zuzanou a Edkom, mala byť výhradne téme oboznámenia Zuzany s plánom obnovy SR po zruinovaní Slovenska „pandémiou“ C-19, „inak povedané“ (ne)vládou Igora Matoviča! Vtedy sme tomu takmer uverili lebo sa už dávnejšie pošepkáva (dosť nahlas), že jedným z možných nástupcov Igora Matoviča by mohol byť práve Edko! Naozaj?  A nemohlo to byť aj takto, že mu Zuzana medzi štyrmi očami povedal napr. – „Milý Eduard, si dobrý, taký nekonfliktný, ale ty nebudeš náhradou za tvojho Igora lebo ty sa skôr hodíš na mediátora…!“

Veru mohlo! Dnes po stretnutí s Andrejom Kiskom, sa mi to javí tak, že zo strany Zuzany Čaputovej a iných v zákulisí utajených hráčov (možno tých, ktorých tajuplne myslel Richard Sulík, o ktorých hovoril na jednej zo svojich TB?), nastal čas, splatiť „požičané“. Totiž je potrebné si spomenúť/pripomenúť, na prezidentskú predvolebnú situáciu na Slovensku v roku 2018/2019, keď sa Andrej Kiska rázne stavia na stranu Zuzany Čaputovej, keď hovorí toto – „Podporujem Zuzanu Čaputovú. Bude dobrou prezidentkou Slovenskej republiky“ Je potrebné si uvedomiť, kedy Andrej povedal tieto veľmi zásadné slová. Áno bolo to v deň kedy sa Robert Mistrík (možno pod tlakom?) vzdáva svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Zuzany Čaputovej. Tým dňom bol 26. február 2019! Už vtedy Andrej Kiska vedel, že víťazom prezidentských volieb bude jednoznačne Zuzana Čaputová! Už vtedy bol Andrej, nie len filantropom, ale už aj vizionárom! Len škoda, že mu to o niekoľko týždňov nevrátila Zuzana Čaputová, keď ona vyhráva prezidentské voľby a Andrej zakladá novú politickú stranu s cieľom vyhrať PV 2020 slovami – „Podporujem Andreja Kisku. Bude dobrým predsedom vlády Slovenskej republiky“.

Idem späť k Andrejovi. Andrej Kiska, ešte ako „prezident“ SR, kategorický odmieta, žeby mal ešte nejaké politické ambície (Andrej o tom dokonca natočil video), keď sa skončí jeho „prezidentský“ mandát. A kedy ohlasuje „svetu“ Andrej, že zakladá novú politickú stranu? Áno, BINGO, presne na druhý deň po druhom kole prezidentských volieb, ktoré ako ináč, vyhráva jeho favorit, Zuzana Čaputová, dňa 01.04.2019!!! A dokonca aj o tom Andrej Kiska natáča srdcervúce video! V tomto videu vyriekne vetu, ktorá sa až dnes javí, ako veľmi dôležitá. Andrej sa totiž o výsledku prezidentských volieb a jeho ďalšej politickej kariéry/budúcnosti vyjadruje takto – „Tieto voľby sme vyhrali. Teraz musíme vyhrať parlamentné voľby“!!! Pýtam sa dnes, koho myslel Andrej, že vyhrali „sme“ prezidentské voľby? Nevyhrala prezidentské voľby Zuzana Čaputová? Nie?! Tak kto potom? Zatiaľ nechávam bez odpovede a na posúdenie občana-voliča SR lebo až dnes sa ukazujú v jasnejšom svetle všetky súvislosti vtedajšie a dnešné!

Okamžite sa jeho strana stáva v „slovenských“ médiach hlavným hráčom pre budúce PV voľby 2020 s tým, že Andrej netají ambíciu, byť budúcim predsedom vlády SR. Ako prvý/prvá o tomto „politickom“ kroku Andreja Kisku informuje, kto iný, ako Denník N/Monika T. v článku „Andrej Kiska zakladá vlastnú politickú stranu, ďalšie informácie zverejní po ukončení mandátu 17. júna“.

Presne 17.6.2019 Andrej Kiska predstavuje stranu Za ľudí s dvoma „veľkými“ politickými „celebritami“ – Veronika Remišová a absolútne „apolitický“ „občiansky“ aktivista Juraj Šeliga! „Objektívne“ prieskumy verejnej mienky o volebných preferenciách tejto novej „ambicióznej“ strany,  sa od tej chvíle „zbláznia“ a Kiskova strana sa začína stavať vtedy najsilnejším opozičným hráčom na politickej scéne SR. Neustále mieša karty, mieša karty až premieša…!

Teraz preskočím celé obdobie, až do PV 2020 a všetci vieme, ako dopadli „skromné a pokorné“ ambície Andreja Kisku. Zbabelo uteká z politickej scény lebo vraj „zdravotné“ problémy! Ak by vyhral Andrej voľby a stal by sa premiérom, tak by hádam aj nejako prekonal telesné bolesti a obetoval by sa na oltár vlasti?!

Nuž nestalo sa a Andrej sa „stráca“!

Div sa svete „vynára“ sa, doslova sa vynára s politických temnôt Slovenska, až na MDŽ, dňa 8.3.2021 a to rovno u svojej veľkej prezidentskej kandidátky Zuzany Čaputovej, terazky už naozaj „prezidentky“, presne tak, ako jej to babajagovsky predpovedal.

Tu svoj článok nateraz končím a nechávam na posúdenie občana-voliča, aký ma na toto „apolitické“ stretnutie Zuzany a Andreja názor…

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.