Založ si blog

I. Matovič sa rozhodol, že si dá šlofíka! !! Pridá sa k nemu aj Z. Čaputová? ??

Je toto normálne? Predseda vlády SR sa urazí a vo svojej nekonečnej ješitnosti sa rozhodne, že sa jednoducho nezúčastní rokovania vlády SR, ktorej je predsedom a hlúpo, infantilne, nekompetentne, všetkým členom svojej vlády odkáže cez FB status, že musia rokovať pokiaľ neschvália uznesenie o ďalšom COVID gniavení občanov SR. To znamená, že členovia jeho vlády, takto môžu stráviť na úrade vlády celé funkčné obdobie lebo dohoda na uznesení vlády o AG psom testovacom gniavení a z tým vyplývajúcich nacistických COVID obmedzení nás všetkých, je podľa Matovičových predstáv absolútne nemožná!

Chlapec sa rozhodol, že on sa nezúčastní rokovania vlády SR z jemu „jediného“ jasného dôvodu, citujem z jeho FB statusu – „Takýchto populistických hier som sa už prejedol, a preto som sa rozhodol, že tentokrát pri vytváraní dohody radšej prítomný nebudem … aby dohoda vznikla čím skôr … a hlavne, aby ľudia dohodu nevnímali ako moje rozhodnutie, ale spoločné rozhodnutie celej koalície.“ (Veru, aj My sme už prejedení Igora Matoviča a spol…!!!)

Z uvedeného pre mňa jednoznačne vyplýva, že účasť Igora Matoviča na rokovaní vlády SR, ako predsedu vlády SR, je od teraz absolútne nepotrebná a to preto, ako píše sám diktátor – „…aby ľudia dohodu nevnímali ako moje rozhodnutie…“!!! Rozumieš tomu, občan-volič? Tak predseda vlády, ktorý je jediný zodpovedný za výkon svojej vlády, ako celku, sa nebude zúčastňovať tých zasadnutí vlády, kde by občania SR mohli vnímať konečné rozhodnutie vlády SR, ako rozhodnutie predsedu vlády SR!!!

Niečo neskutočné! To si Igor Matovič neuvedomuje, že áno, aj keď rozhodnutie vlády SR je výsledkom celého kolektívu, teda vlády SR, ako celku, tak v konečnom dôsledku je to samotný jej predseda, ktorý v okamihu, keď na rokovaní vlády nie je zhoda o niektorých závažných otázkach, tak sa hlasuje väčšinovo a keď je patová situácia napr. 50:50, tak rozhodujúcim hlasom je hlas predsedu vlády SR! A teda ešte raz Igor Matovič, vy, ako predseda vlády SR ste jednoznačne jediný zodpovedný, za výkon povinnosti, rozhodovania celej vlády a nie len za niektorých členov vlády ( v tomto prípade len za svojich za OĽANO). Predseda vlády SR sa nezúčastňuje na rokovaní vlády, ktorá bola riadne zvolaná len v tom prípade, ak je mimo SR alebo je zdravotne indisponovaný! Inak NIE!!!

Hľa, Ústava SR, Čl. 109, ods.(1) – „Vláda sa skladá z predsedu, podpredsedov a ministrov.“

Ako je možné, že Igorovi Matovičovi z jasného znenia tohto článku našej ústavy vypadlo res. zmizlo základné slovíčko – „…z predsedu…“???

V tejto súvislosti otázka na Zuzanu Čaputovú. Vníma Zuzana Čaputová aj tento článok Ústavy SR-Čl.110, ods.(1) – „ Predsedu vlády vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky.“

Pýtam sa Zuzany Čaputovej, tak vymenovala, či nevymenovala Igora Matoviča za predsedu Vlády SR? Lebo, ak áno, tak potom by mala Igora Matoviča verejne, jasne, tvrdo vyzvať, aby si riadne plnil svoje povinnosti, ako tretieho najvyššieho ústavného činiteľa SR a zúčastňoval sa riadne a plnohodnotne na rokovaní vlády SR, ak na to nie sú iné dôvody, ako ješitnosť, urazenosť, infantilnosť, pomstychtivosť. Pretože, ak sa Igor Matovič nezúčastní riadneho rokovania vlády SR a nie je na to vážny dôvod ale len jeho ješitnosť, tak potom má Igor Matovič neospravedlnenú absenciu na rokovaní vlády, čím sa dopúšťa porušenia pracovnej disciplíny obzvlášť závažným spôsobom a „zamestnávateľ“ ho na základe takéhoto závažného porušenia pracovných povinnosti má právo, ba povinnosť prepustiť okamžite a tým „zamestnávateľom“ sú v tomto prípade jednoznačne občania SR.

Takže Zuzana Čaputová by mala okamžite konať, ako už vyššie v texte uvádzam, teda verejným vyzvaním Igora Matoviča na účasť na rokovaní vlády a na to jej dáva jasnú kompetenciu, taktiež Ústava SR, Čl.101, ods.(1) – „Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi.“

Tak sa pýtam Zuzany Čaputovej, keď v tejto veci nijako nekoná, je tým, že sa predseda vlády Igor Matovič, i napriek tomu, že sa nachádza na území SR a je vo vynikajúcej fyzickej kondícií(aj psychickej?), nezúčastňuje rokovania vlády SR, zabezpečený – „…riadny chod ústavných orgánov…“??? Podľa mňa NIE!!!

A teba občan SR, oprávnený volič SR, sa pýtam, dokedy budeme „hádzať hrach na stenu“, tým, že budeme okolo Igora Matoviča a spol., našliapavať opatrne , potichu, len aby sme sa ho/ich nejako nedotkli a budeme, hlavne opoziční poslanci v NR SR, ale aj mimoparlamentná opozícia, len podávať kadejaké trestné oznámenia na Igora Matoviča a spol. a tváriť sa, že toto je všetko, čo nám naša Ústava dovoľuje???!!!

Nuž vedzte všetci tí, čo ste/sme nespokojní s tým, čo tu s nami vystrája jeden ješitný diktátor Igor Matovič, za plnej tichej podpory environmentalistky Zuzany Čaputovej, že nám naša slovenská Ústava dáva silný zákonný nástroj do našich, čím ďalej tým viac nespokojných rúk a tým je Čl.32 – „Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“!!!

V zrozumiteľnej reči to znamená, že máme plné ústavne právo si voči vládnej zákonodarnej aj výkonnej moci, beztrestne uplatniť a zároveň im vypovedať, svoju Občiansku poslušnosť!!!

Dosť bolo zbytočného hádzania „hrachu“ o stenu…

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.