Založ si blog

Zuzana Čaputová, je čas prezuť črievičky za bagandže!

Aby nedošlo k omylu. Myslím tým prezutie – politické črievičky, za politické bagandže. Zuzana Čaputová, v pozícií najvyššieho ústavného činiteľa SR, už raz politické bagandže na „nohách“ mala. Bolo to po celý čas, keď v nich „chodila“ od svojej inaugurácie 15. júna 2019 do vyhlásenia výsledkov parlamentných volieb 2020 – do 1.3.2020.

Začnem však dneškom pre lepšie pochopenie, ako sa Zuzana Čaputová správa dnes a ako sa správala pred PV 2020. Dnes Zuzana Čaputová má na „nohách“ politické jemné črievičky a veľmi opatrne našľapuje po koaličnej tráve. A to tak, aby sa nezlomilo ani jedno jediné koaličné stebielko. Keď „kritizuje“ dnešné pomery na Slovensku, tak vo všeobecnej rovine – „…buďme zodpovedný…, …počúvajme jeden druhého…, …buďme jednotní…, …hľadajme východiská…, …hľadajme riešenia…“ a pod. jalové frázy, ktoré nie sú absolútne cielené priamo na vládu a na Igora Matoviča. Jej vyjadrenia na adresu vlády SR a predsedu vlády SR sú nemastné, neslané ! Za svet sa nevie k problémom, ktoré tu despoticky Igor Matovič narobil, robí s týmto obyvateľstvom , vyjadriť jasne a politický tvrdo. Nedokáže z úst vypustiť napr. slová, ako – „…to čo tu predvádza premiér tejto republiky nie je hodné premiéra…, …Igor Matovič je čím ďalej tým viac chaotický, nedodržiava svoje sľuby, rozdeľuje spoločnosť na zodpovedných a „zodpovedných“, koaličných partnerov ponižuje, dehonestuje, opozíciu hollywoodskym spôsobom kriminalizuje, ľudí na námestiach označuje za fašistov, komunistov, extrémistov, jeho minister občanov označí za opice a psychopatov, situáciu okolo Covid-19 neúmerne dramatizuje, opatrenia sú neadekvátne, mrhá finančnými prostriedkami nás všetkých, vynakladanie verejných financií výhradne na jeho nápady, riešenia C-19 nemajú žiadnu kontrolu, ekonomika a celkovo život na Slovensku je na dne, nevníma, ignoruje a doslova zosmiešňuje iné politické a vedecké elity v našom štáte…“

Áno, presne toto dnes Zuzana Čaputová nedokáže urobiť a pritom jej kompetencia je naozaj silná vo vzťahu k vláde SR a aj vo vzťahu k NR SR ! Iste, ak NR SR prostredníctvom 95 poslancov koalície schvaľuje akýkoľvek vládny nezmyselný, diktátorsky zákon a ak vláda naoko funguje, tak nie je dôvod, aby Zuzana Čaputová Ústavným spôsobom zasiahla do ich právomoci a rozhodovania. Avšak je tu aj druhá rovina jej kompetencií ! Ak Zuzana Čaputová vidí, že spoločnosť je rozpoltená, že sa v štáte dejú nadmieru nedemokratické a diktátorské rozhodnutia na základe jedného človeka – Igora Matoviča, tak by sa mala postaviť pred občanov SR a nahlas povedať – STAČILO !!!

A presne toto robila Zuzana v čase, keď vládla koalícia SMER-SD a spol. Vtedy mala Zuzana Čaputová na „nohách“ ťažké politické bagandže a šliapala nimi po vtedy dosť silnej koaličnej tráve, hlava, nehlava a snažila sa politicky pošliapať, čo jej len v ceste stálo na strane vtedajšej vládnej koalície ! Nuž pripomeňme si stručne jej vtedajšie výroky a konania vo vzťahu k vtedajšej vláde SR. Keď 17.12.2019 podávala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská do jej rúk demisiu, tak Zuzana povedal okrem iného aj toto – „…Napokon sa však nenašla politická vôľa nie len na reformu nemocníc, ale ani na tak zásadnú vec, ako je povinné očkovanie. Sklamaniu pani Kalavskej rozumiem.“ Takže dnes sa Zuzana Čaputová vyjadruje k terajšej vládnej koalícii preto tak črievičkovsky lebo je tu nádej, že táto diktátorská garnitúra sa bude vedieť zhodnúť na tom, že schvália zdravotnícky zákon, kde  povinné očkovanie  bude možné na čokoľvek a hlavne na C-19 ak o tom rozhodne hlavný hygienik! Odpovedz si občan sám.

Ďalej pri tejto príležitosti Zuzana Čaputová povedala tieto zásadné slová – „Je našou povinnosťou robiť takú politiku, vďaka ktorej sa podarí znížiť úmrtnosť, ktorá je odvrátiteľná včasnou a efektívnou liečbou…“ Aké „krásne“ a vtedy jasne cielené slová od Zuzany Čaputovej v čase, keď Igor Matovič následne pálil pred úradom vlády 5000 sviečok za odvrátiteľné úmrtia !  A dnes, prečo Zuzana Čaputová nepoukáže nato, koľko od začiatku „pandémie“ C-19, od marca 2020, máme na Slovensku zbytočných odvrátiteľných úmrtí ? Ak by to povedala, tak by svojimi črievičkami pošliapala dnešnú krehkú koaličnú trávičku ?

Poďme ďalej. Zuzana Čaputová mala politické bagandže „obuté“ aj 16.2.2020, keď „hrdo“ vystúpila s prejavom na Mníchovskej bezpečnostnej konferencií, kde okrem iného povedala aj tieto slová, ktoré bezpochyby boli nasmerované do vnútra Slovenského štátu na vtedajšiu vládu SR, Zuzana povedala – „…Aby právny štát fungoval, potrebujeme silné inštitúcie či zodpovedných občanov. A právny štát nebude fungovať bez zodpovedných politických lídrov, ktorí budú princípy právneho štátu brániť a presadzovať…“ Tak sa dnes pýtam Zuzany Čaputovej, je ona dnes zodpovedná politická líderka ? Je podľa nej dnes Igor Matovič zodpovedný politický líder, ktorý bráni princípy právneho štátu ? A tí občania SR, ktorí boli 17.11.2020 sú tí, podľa nej „zodpovedný občania“ alebo sú to podľa nej tí občania, ktorí nespĺňajú jej definíciu „zodpovedného občana“, inak povedané „občana poslušného, poddajného“ ??? Nuž občan SR odpovedz si sám.

A na záver zo stručnej ukážky činnosti Zuzany Čaputovej, keď ešte vo vzťahu k bývalej vláde SR „nosila“ politické bagandže, táto jej „nestranná“ aktivita. Dňa 19.2.2020 (v predvečer parlamentných volieb) si Zuzana Čaputová pozvala do „svojho“ paláca investigatívnych novinárov a občianskych aktivistov. Niečo úžasné ! Tak napr. za investigatívnych novinárov je potrebné zdôrazniť, že sa tam nachádzala Zuzana Petková, Marek Vagovič a samozrejme nemohla chýbať „najinvestigatívnejšia slovenská novinárka“ všetkých čias Monika Tódová. Za občianskych aktivistov stačí spomenúť prítomnosť Karolíny Farskej, ale už bez Juraja Šeligu, ktorý v tom čase už „zarezával“ absolútne „apolitický“, ako „občiansky aktivista“ v novovzniknutej strane Andreja Kisku ! No a na tomto stretnutí Zuzana Čaputová zdôraznila aj tieto pre ňu veľmi dôležité veci – „…Zároveň s poďakovaním chcem dôrazne odmietnuť všetky verbálne a fyzické útoky, zastrašovanie, šikanu…, …čo všetko stálo za vetou „skutok sa nestal“, informácie, ktoré sa vďaka vám dostávajú na povrch…“ Áno takto sa vtedy vyjadrila na adresu „investigatívcov“ s jasným poukázaním na vtedajšiu vládnu garnitúru. Ďalej sa samozrejme prihovorila aj k „občianskym“ aktivistom takto – „…Spôsob, akým ste organizovali zhromaždenia po celej krajine i v zahraničí, bol výnimočný tým, že vám nešlo len o vyjadrenie nesúhlasu a protestu, ale aj o obnovovanie dôvery voči orgánom a inštitúciám…, …Nedovolili ste, aby oprávnený protest nadobudol podobu nepokojov či výtržnosti. Iniciatíva Za slušné Slovensko sa stala príkladom, že sú možné masové protesty, ktoré prebiehajú občiansky slušne a sporiadane…“ Áno presne takéto politické bagandže mala na „nohách“ vtedy Zuzana Čaputová. Koľko farizejstva v týchto slovách, kde priznáva, že Za slušné Slovensko malo podporu hlavne zo zahraničia, kde jasne hovorí, že tieto masové protesty boli opodstatnené a že boli veľmi slušné a pokojné ! Nuž áno, neboli tam strety s represívnymi zložkami štátu lebo vtedy sa vláda SR rozhodla nebrániť nikomu v tom, kto chce slobodne vyjadriť svoj postoj, názor, hoc aj na ulici ! Ak by bola vtedy vláda SR použila ako výstrahu kordóny policajtov, vodné delá a to len v rovine deklaratívnej, len tak na okraji diania, tak si buďte istá Zuzana Čaputová, že tí „slušní“ demonštranti Za „slušné“ Slovensko by bez otáľania napadli tieto represívne zložky a v médiach by sa to odprezentovalo, ako neadekvátny zásah vládnej moci proti „slušným“ občanom SR a vy by ste hovorili o zneužití moci vládnej garnitúry atď., atď.

Dnes keď na uliciach boli občania SR bez toho, žeby ich niekto organizoval, bez všakovakých iniciatív platených a podporovaných zo západu, tak dnes si Zuzana Čaputová nemá koho pozvať do „svojho“ paláca ! Ale čo mohla a mala urobiť bolo, aby za nimi vyšla osobne a prihovorila sa im priamo z toho istého podstavca, ako Robert Fico a vôbec ho na ten podstavec ani nemusela pustiť. Mohla sa týmto ľuďom prihovoriť bez toho, žeby sa obávala čo i len malého náznaku násilia. Veď podľa všakovakých „objektívnych“ prieskumných agentúr (AKO, FOCUS) je predsa v spoločnosti najobľúbenejšia – niekde na úrovni 100%! Nuž, ale keď má dnes Zuzana Čaputová na nohách politické črievičky, tak sa nepatrí, aby sa v nich promenádovala medzi pospolitým ľudom, ťažko Igorom Matovičom utláčanom, skúšanom, pošliapavanom…

Je však potrebné si povedať jednu vec na rovinu ! „Ryba smrdí od hlavy“! A kto je hlavou ryby v našom štáte, ak nie najvyšší ústavný činiteľ -Zuzana Čaputová?! A až následne ide to povestné telo ryby – predseda NR SR a NR SR, ako taká. Nuž a na konci tejto ryby je dnes silno špliechajúci chvost – Igor Matovič. A keď hlava tejto ryby prikáže chvostu, aby sa ukľudnil, tak by sa ukľudniť mal. Ak sa chvost neukľudní, tak je potrebné ho uťať a nahradiť iným. Lebo ak hlava nerozkáže chvostu, tak sa môže celkom kľudne stať, že ryba nepríde len o chvost, ale aj o hlavu !

A preto som presvedčený, že ak hlava ryby (Zuzana Čaputová) nechce o seba prísť, tak by si mala Zuzanka vyzuť politické črievičky a obuť si späť tie kdesi v kúte odložené a zabudnuté, tvrdé politické bagandže a „chodiť“ s nimi tvrdo po dnešnej neoranej koaličnej pôde !!!

Dokáže to ?

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.