Založ si blog

Pozitívny test za 20 eur ! !! Negatívny test za 20 eur ? ??

Prvý výrok v nadpise je tvrdenie, ktoré je dokázateľné ! Je to garantovaná odmena testovacieho personálu, ktorú i odklepol samotný Igor Matovič, prostredníctvom „rozhodnutia“ vlády ! Druhy výrok v nadpise je len obyčajná otázka.

Igor Matovič sa rozhodol, že medicínsky personál, ktorí bude odoberať a vyhodnocovať odobraté vzorky na antigénový test na C-19 z nosohltanu, bude štátom kráľovsky odmenený. Nuž pozrime sa ako a k čomu to môže tento „dobrovoľný“ personál navádzať. Za hodinu výkonu im štát zaplatí „až“ 7€/hodinu, mínus povinné odvody štátu. „Super“ zárobok za tak nebezpečnú prácu s biologickým nebezpečným materiálom ! Ale aby títo „dobrovoľníci“ si nemysleli, že si nemôžu privyrobiť viacej, tak im Igor ešte priklepol 20 € (čistých?) za každý jeden vyhodnotený pozitívny výsledok ! A tu to už v poriadku s kostolným poriadkom nie je ! Ja sa naozaj nechcem nikoho dotknúť, ale človek je tvor nie len omylný, ale aj tvor, ktorý sem tam podľahne pokušeniu. (Viď koľkým pokušeniam už podľahol Igor – napríklad diplomová práca alebo začať obývať ešte neskolaudovaný vila dom a pod.) A tu sa tlačí otázka, kto zaručí, že personál, ktorí odoberá a zároveň vyhodnocuje odobraté vzorky si nepovie – „tento negatívny, tento pozitívny, keď budem mať 10 pozitívnych, tak to je 10×20=200 €, keď budem mať 100 pozitívnych, tak to je 20×100=2000 €, ale keď budem mať 1000 pozitívnych tak, to je už 1000×20=20000 € ! A prečo by nemohlo byť pri tak masívnom odberaní vzoriek aj 1000 pozitívnych, veď Matovič povedal, že krivka pozitívnych prudko rastie a týmto mu môžem urobiť len radosť a sebe poriadne prilepšiť…“ Naozaj je táto moja, pripúšťam ničím podložená, konštrukcia, taká nepravdepodobná ? Kto zaručí, že všetci testujúci majú charakter poctivého človeka s jediným cieľom, len a len pomôcť ? Nuž nezaručí to nikto !

Ďalšia otázka, ktorá sa tlačí na jazyk, je opačný prípad. Koľko špekulantov môže prísť takých, čo testovaciemu personálu podsunú svojich 20 € a požiadajú ich, aby ich výsledok bol pozitívny lebo aj tak nevykazujú žiadne príznaky na žiadnu respiračnú chorobu a teda je jedno, aký výsledok ukáže „dôveryhodný“ antigénový test, aj tak to nikto nekontroluje, tak aký problém ? Žiaden ! Vie niekto zaručiť, že sa nevyskytnú aj takéto prípady ?! A koľko ich môže byť, jeden, sto alebo tisíce ?!

Nuž naozaj výsledok celoplošného testovania bude jednoznačne „dôveryhodný“, „presný“, nikým a ničím ovplyvnený !!! Tento prípad mi pripomína „slávne“ 20 korunové Zajacove poplatky za každú jednu návštevu lekára ! Treba úprimne priznať, že toto opatrenie malo dva pozitívne výsledky – prvý – lekári si privyrobili a ambulancie boli menej zaťažené lebo bezpríznakový občan resp. občan špekulant si set sakramentsky rozmyslí, čo ho to za tých dvadsať korún stojí. Dvadsať korún vtedy malo oveľa väčšiu hodnotu, ako dvadsať eur dnes. Ale nebránil by som sa ani dnes, keby sme zaviedli 20 eurové poplatky za každú návštevu u lekára, o koľko by sme odľahčili nemocnice od bezpríznakových a „chorých“ ľudí ?! Pravda bolo by potrebné to nejako zosúladiť s ústavou SR…

V miestnosti, kde sa bude vykonávať odber predsa môže byť len testujúci a testovaný ! Aj ten čo vyhodnocuje odobraté vzorky je resp. by mal byť od ostatných oddelený, veď pracuje z obzvlášť nebezpečným biologickým materiálom ! Tieto odberné a vyhodnocovacie miesta nie sú monitorované kamerami. Či áno ? Alebo pri každom odbernom a vyhodnocovacom mieste je zabezpečená a prítomná persóna aj z protikorupčnej jednotky ? Veď toto je priestor na korupciou „malého“ rozsahu ako vyšitá ?! Takže pri celoplošnom pretestovaní môže byť za pozitívne označených až 800 tisíc odobratých vzoriek (toto číslo nie je až také nereálne, keď ku dnešnému dňu od počiatku testovania máme pozitívne testovaných zo 667 tisíc okolo 38 tisíc pozitívnych)  a keď dobre počítam, tak to je „len“ 16 miliónov eur naviac pre testujúci personál a toto je a môže byť naozaj veľkým lákadlom ! Nuž uvidíme !

Na záver si neodpustím ešte jednu poznámku, aj keď by to chcelo samostatný článok, ale tu sa to hodí v krátkosti najlepšie. Asi všetci poznáme nášho najpoprednejšieho kardiochirurga Prof. MUDr. Viliama Fischera Csc., ktorý ako prvý na Slovensku spolu realizoval, prvú úspešnú transplantáciu srdca a od roku 1980 sa spolupodieľal na viac než 5000 operáciách srdca rôzneho druhu a obťažnosti. Povedať o tomto medicínskom velikánovi vo svojej profesií, že jeho názor v medicínskej oblasti je názor blázna, by bolo nanajvýš opovážlivé ! Tento dnes  už 82 ročný pán napísal (22.10.2020) na svojom FB profile, okrem iných závažných a pre mňa aj nesmierne pravdivých medicínskych konštatovaní o C-19 aj tieto múdre, odborné a kvalifikované slová – „Vyšetrenie PCR je bez klinického kontextu bezcenné! Žiadne iné infekčné ochorenie doteraz nikdy nebolo v takom masívnom rozsahu, bez kontextu klinického stavu, testované!… Pozitívny výsledok jediného testu je automaticky prehlásený za diagnózu. Bez toho, aby dotyčného vyšetril lekár. Diagnostiku infekčných ochorení je potrebné vrátiť do rúk kvalifikovaných lekárov, ktorí budú pomocné vyšetrenia indikovať a výsledky interpretovať na základe pacientových príznakov a výsledkov ostatných laboratórnych vyšetrení.“

Nech skúsi niekto z toho Matovičovho odborného tímu, „špičiek slovenskej medicíny“, ako ich Igor Matovič megalomansky nazýva, vyvrátiť čo i len jedno jediné slovko z citácie Viliama Fischera. A čo je  na tej citácií pre mňa osobne najzaujímavejšie a z medicínskeho hľadiska najpravdivejšie ? Nuž je to konštatovanie, že diagnózu pacienta neurčuje test samotný, že na ster nakvapkáme „vodičku“ a tá sa nám buď zafarbí na svetlo modro resp. na svetlejšie modro, ale diagnózu môže a musí určiť jediné lekár a to až na základe viacerých odborných vyšetrení. „Inak povedané“, samotný test nemôže označiť testovaného jedinca, ako chorí na toto resp. na toto a už v žiadnom prípade na základe akéhosi pofiderného testu nemôže byť určená so 100 % istotou jeho diagnóza, ako to robia dnes, keď na základe absolútne nepresného testu, keď ukáže (aj mylne), že ste pozitívny na prítomnosť vírusu nového typu (teda od novembra 2019 už nie je nový, ktovie koľko ďalších nových už je na tomto svete a možno o dva roky budú tiež prezentované, ako pandemické vírusy!), tak vám hneď určia diagnózu – chorý na C-19, bez akéhokoľvek ďalšieho odborného lekárskeho vyšetrenia (to je nonsens!) a idete do domácej izolácie, odpoja vás od všetkej normálnej ľudskej činnosti, zamedzia vám výkon všetkých vašich práv a slobôd garantovaných Ústavou SR a všetkými ostatnými zákonmi platnými na území SR a pritom ste zdravý ako rybička v horskej čistej bystrinke, nemáte žiadne príznaky, od marca 2020 ste ani raz nezakašľali, ani raz ste nepotrebovali lekársku pomoc a akokoľvek by ste chceli minimálne chodiť aspoň do práce a prinášať tejto spoločnosti a tomuto štátu hodnoty, tak nie ! Tvoja diagnóza je chorý na C-19 BODKA, čuš, zavri sa a trp !

Vysoko odporúčam všetkým, ktorí ste si až potiaľ prečítali môj článok, aby ste si prečítali aj FB príspevok Pána doktora Viliama Fischera a Igorovi Matovičovi, celej jeho vládnej koalícií a aj všetkým špičkovým odborníkom, ktorý sedia v epidemiologickom tíme Igora Matoviča, všetkým tým, čo sú vystrašený, zneistení, žijú v neustálom strachu z C-19, aby bol tento článok pre nich povinný !!!

https://www.facebook.com/viliam.fischer.501

Aktualita z dnešného dňa – 24.10.2020 – ráno sa Igor Matovič pochválil, kde inde, ako na svojom FB profile, ako vyrážajú na Oravu do Tvrdošína autom, spolu s poslankyňou Prof. MUDr. Evou Horváthovou. Následne zverejní fotografiu priamo z miesta, kde je Igor už v skafandri a jednoznačne tam ide zavadziať. A prečo si dal ten skafander, to aby ho orváci – tvrdošínci nespoznali ? Aby sa nedozvedel pravdivý a jediný dôvod prečo prišli zo seba robiť pokusné zvieratá ?! Lebo absolútna väčšina tam nejde preto lebo uverili Igorovi, ale len preto, aby mohli od pondelka 26.10.2020 riadne nastúpiť do práce a takto zabezpečiť živobytie pre svoje rodiny, aby mohli malé deti ráno odprevadiť do jaslí, škôlky a na prvý stupeň ZŠ, jednoducho aby mohli ako tak existovať !!! A väčšina z nich preto, že milujú svoje rodiny, že milujú svoje deti, tak podstúpia túto potupu a riskujú, že ak doteraz boli zdravý po celý rok, tak teraz im reálne hrozí, že sa tým obzvlášť „nebezpečným“ vírusom nakazia a že sa nakazia aj inými vírusmi resp. baktériami lebo nie každý občan tam príde čerstvo osprchovaný, absolútne zdraví – niektorí tam prichádzajú so zvýšenou telesnou teplotou a podobnými respiračnými ťažkostiam a časť obyvateľstva, ktorá si to tam zamieri (lebo zadarmo a čo je zadarmo tak to nám patrí!) má osobnú hygienu na úrovni neandertálca !

Igor Matovič sa samozrejme včera nemohol nepochváliť, že záujem na Orave je enormný (vyššie uvedené dôvody prečo!) a že zo 61 905 testov bolo týmito testami výlučne určenými výhradne len pre príznakových občanov, určených „až“ 2225, vraj infekčných (toto odkiaľ zobral ?) čo predstavuje, vraj 3,95 % z celkového počtu testovaných. Gratulujem Igor, tak ostatných 96,05 testovaných tam boli prečo ?! Aby sa nakazili, keď doteraz boli absolútne zdraví ?! Ale nebol by to Igor, keby aj toto číslo „odborne“ nezdôvodnil. Vo svojom statuse na FB to zdôvodnil takto – „…POZOR!!! Keďže antigénové testy zachytávajú len tých ľudí s Covid-19, ktorí sú infekční … cca 4 450 ľudí dnes z testovania odchádzalo s pocitom, že sú zdraví, ale nie je tomu tak. Sú pozitívni na Covid-19, ale nie sú infekční…“ Ak niekto považuje toto zdôvodnenie za príčetné, tak ja už potom naozaj neviem, aká to musí byť slepá dôvera v tohto mentálne a emocionálne labilnému človeku !

Posledná poznámka : Obyčajné počty – podľa Igora bolo včera identifikovaných 2225 občanov to znamená, že 2225 pozitívnych x 20 eur = 44 500 eur, ktoré Igor sľúbil, že ich testovací personál dostane ! A dostane ?! Lebo ak áno, tak potom sa nečudujem tomu množstvu „odborného“ personálu, ktorí sa prihlásili ako dobrovoľníci. Dobrovoľník je ten, ktorí za svoju dobrovoľnú, charitatívnu činnosť vopred nevie, čo zato dostane a uspokojí sa po vykonaní svojej dobrovoľníckej činnosti, mnohokrát s teplým čajom a nejakým tým jednoduchým pokrmom !!! A koľko si dnes zarobí Igor ? Koľko od odhalí pozitívne testovaných a na C-19 „chorých“ občanov Tvrdošína, ktorých je podľa posledného údaja z roku 2018 okolo 8000 ?! A táto odmena bude len jeho alebo sa jej zriekne pre ostatný personál ? A čo tam bude Igor v tom skafandri robiť ? Bude rozbaľovať obaly, v ktorých sú testovacie tyčinky alebo nebodaj bude odnášať biologický odpad – vysmrkané jednorazové servítky, použité tyčinky, použité testovacie pomôcky a pod. ?! Jednoducho je to nezmysel, buzerácia obyvateľstva SR, zneužitie právomoci verejného činiteľa, diktátorstvo atď. atď. IGOR, BOŽIE MLYNY MELÚ POMALY, ALE ISTE !!!

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.