Založ si blog

Morbídne video Zuzany Čaputovej !

Zuzana Čaputová opäť raz občanov SR „povzbudila“ spôsobom sebe vlastným. Najskôr sa zúčastní veľmi „dôležitého“ tliachajucého fóra GLOBSEC. Odmietne vystúpiť pod logom Huawei, ale zato sa veľmi ochotne stretne s „najvýznamnejšou“ osôbkou sveta, akousi, nič pre Slovensko znamenajúcou Svjatlanou „Bielorusčenkovou“ ! Potom sa celý víkend „trasie“ o zdravie našich seniorov. Pozorne počúva tliachanice epidemiologického krízového štábu, aby následne dospela k názoru, že nemôže len tak nečinne sedieť, hľadieť bezmyšlienkovite do diaľky, ale že musí urobiť resp. vykonať niečo veľkolepé! Musí to byť niečo, čo našich seniorov zachráni, ochráni pred „zákerným“ C-19 a preto natočí „povzbudivé“ video a na pomoc si zoberie svojho otca ! A natočí neskutočne „povzbudivé“ videjko pre všetkých našich, poniektorých už tak na smrť vystrašených seniorov, ktoré predčí všetky trilery, horory od Alfreda Hitchcocka !

V prezidentskom paláci vytvorí melancholickú, bezvýchodiskovú  atmosféru ! Začína sa to odbíjaním posledných minút života našich seniorov, veľkými nástennými, pozlátenými hodinami. Na pozadí jej tliachania znie, melancholická, hororová hudba. Zuzana si nasadzuje rúško, nasleduje prestrih na muža, seniora, ktorý si tiež nasadzuje rúško. Zuzana po nasadení rúška, kráča kdesi k ďalším dverám, pred vstupom si nastrieka chémiu na ruky, tliacha niečo o rozostupoch, ktoré je potrebné bezpodmienečne dodržiavať. Následne otvára veľké dvere (vŕzganie nepočuť!) a aby „dodržala“ odstup, tak pristupuje k mužovi, seniorovi, ktorý v čiernom obleku sedí v strede veľkej miestnosti na stoličke, v rúšku, odovzdaný svojmu osudu, že ho dostal resp. dostane C-19. Zuzana, keďže dodržiava od seniora odstup minimálne dva metre, mu položí ruku na rameno a muž, senior jej poďakuje za vás všetkých seniorov, slovami „Ďakujeme vám z celého srdca“ !!!  A Zuzana to ukončí, takmer zo slzami v očiach a položením si pravej ruky na srdce slovami „Ďakujem vám všetkým“ ! A keďže na stoličke, podľa priloženého textu, sedel jej otec Štefan Strapák, očakával som, že v poďakovaní bude Zuzana pokračovať a povie – „…Ďakujem vám všetkým, že svojim zodpovedným správaním sa a nosením rúška mi zachránite otca!“

Podľa môjho názoru neskutočné morbídne video, ktoré našich seniorov nepovzbudilo ani o mačný mak, ba práve naopak ich to ešte viacej vystrašilo. Zároveň je pravda, že toto video asi veľa seniorov neuvidí lebo len málo z tých bežných seniorov má PC zručnosti a toto je možno to, čo im paradoxne zachráni život lebo nebudú musieť vidieť odkaz Zuzany Čaputovej, ktorého sa im od nej na „povzbudenie“ dostalo ! Čo týmto videom vlastne Zuzana Čaputová odkazuje našim seniorom ? Nuž podľa mňa jedine toto – „Vážení naši seniori, C-19 je tu a striehne na vás, preto urobte len jedno jediné ! Oblečte sa do čiernych šiat, sadnite si na stoličku, na stred tmavej miestnosti, nasaďte si rúško a v tejto polohe očakávajte príchod vášho konca!“ Áno, presne takto na mňa zapôsobilo toto morbídne video ! Už mi tam chýbala len truhla !!!

Áno Zuzana Čaputová mohla natočiť video so svojim otcom – seniorom, ale úplne iné. Aké ? Nuž také !

Je jeseň, v ovocných sadoch dozrieva naše obľúbené ovocie, hrušky a najmä jablká. Zuzana mala vystriehnuť na stránkach SHMÚ, kedy bude v okolí Pezinka pekné jesenné počasie, zavolať svojmu otcovi, že ho zoberie do jedného z nádherných sadov a so štábom filmárov, tam s ním, natočí naozaj povzbudivé video pre všetkých našich seniorov a ich deti, ako sa majú v tomto strašidelnom kovid čase začať rozumne správať. Video by sa odohralo pod stromami obsýpaných nádhernými jabĺčkami. Na pozadí by hrala sprievodná optimistická melódia, kde by bolo počuť šum vetra, štebot vtákov a Zuzana by sa svojmu oteckovi takto milo prihovárala – „Ocko môj milovaný, keďže ťa nesmierne milujem, prosím ťa neboj sa ! Zvládneme to. Dajme si rúška dole, nadýchnime sa čerstvého vzduchu, ešte sa ohrejme na tomto jesennom slniečku, načerpajme so slnečných lúčov prepotrebný „D“ vitamín a odrhnime si tie nádherne jabĺčka, posilnime naše telá, naše organizmy, našu imunitu vitamínmi z týchto našich, pravých slovenských jabĺčok ! Toto je cesta otecko môj, ako sa dostať z tej melanchólie, toto je to, čo vás seniorov má sprevádzať po tieto dni. Nie ja nechcem, aby si sedel ustráchane doma, zavretý pred svetom, aby si sa denne triasol, či ťa ten C-19 skolí, ako to od rána do večera počúvaš z rozhlasu, televízie…“ Samozrejme, že by boli oblečený pestrofarebne, presne tak, ako býva jeseň nádherne pestrofarebná. A zakončiť by to mohli obidvaja spoločným poďakovaním, asi takto „…Ďakujeme vám všetkým, seniorom aj vašim deťom, že sa správate rozumne, že máte v sebe nádej, že veríte v dobro, že veríte v to, že tento vírus porazíme a už sme ho aj čiastočne porazili, presne tak, ako vám to tu dnes mi dvaja prezentujeme – v prírode, na čerstvom vzduchu a konzumáciou čo najviac nášho domáceho ovocia, ale aj zeleninky…“

Áno toto je podľa môjho názoru to, čo dnes naši ľudia a predovšetkým naši seniori potrebujú najviac. Najviac potrebujú, aby počuli od zodpovedných slová povzbudenia a nie melancholické strašenie, že len rúško, izolácia a samota ich zachráni od C-19. NIE a ešte raz NIE !!!

Ja osobne by som toto video označil za šírenie poplašnej správy.

Kto ste ho nevideli, nech sa páči môžete si ho pozrieť, ale okamžite po jeho pozretí vysoko odporúčam, okamžite na neho zabudnúť, ak nechcete s „C-19“ skončiť v našich „preplnených“ nemocniciach ! (https://www.facebook.com/zcaputova/videos/988798974927484)

Nuž jedno sa Zuzane Čaputovej musí nechať, neuveriteľným spôsobom dokáže ľuďom, najme tým starším, „vliať“ „nádej“, „sebavedomie“, „povzbudenie“ do ďalších dní svojho života !

ZÁVER :

Milí seniori teraz naozaj úprimne. Máte len dve voľby. Prvá – urobíte to čo vám vo svojom videu odporúča Zuzana Čaputová – obliecť sa do čierneho (najlepšie pohrebného), sadnúť si do tmavej miestnosti (najlepšie bez okien) na stoličku, nasadiť si správne rúško a takto v tichosti a rozjímaní nad nebezpečným C-19, čakať kedy vás to skolí. No a aby ste mali istotu, že všetko máte nachystané na svoj skon, tak majte v tej miestnosti naporúdzi už aj truhlu na vašu veľkosť a dĺžku !

Druhá možnosť je tá, ktorú my v našej rodine praktizujeme, už od prvých dni „nebezpečného“ C-19, teda niekde od konca februára a začiatku marca 2020. Moji rodičia sú vo veku mama 76 r. a otec 80 r. Áno majú tú výhodu, že bývajú (sami, bez nás deti) v rodinnom dome (poctivo si ho vybudovali pred „víťazným“ novembrom 1989) a teda majú si kde vyjsť na záhradu. A presne toto robia denno denne. Práca v záhradke im len a len pomáha. Samozrejme bez rúška, na čerstvom vzduchu, na slniečku (prirodzený vitamín „D“!) A sú na tom, ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke naozaj výborne, len majú starosť o nás deti a vnúčence (všeobecne), aby sme nepodľahli tej melanchólií, skepse a aby sme sa do seba neuzavreli, aby sme sa neuzavreli vo svojich obydliach pred svetom a aby sme stále zmýšľali zdravým rozumom ! Rešpekt pred akoukoľvek chorobou to áno, ale bez prehnaného strachu. Ja viem, že nie každý senior má to šťastie, že býva v rodinnom dome, ale aj tí čo žijú v panelákoch, majú možnosť si vyjsť do miestneho resp. mestského parku, resp. na vychádzku, hoc aj po sídlisku. Hlavne ak je vonku nádherné, teraz jesenné slnečné počasie. Tí čo si myslia resp. vedia, že majú aj iné zdravotné problémy a aj „obyčajná“ chrípka by im spôsobila vážne zdravotné komplikácie, tak tým nech je odporúčané si nasadiť rúško, ale podľa všetkého je najlepšie vydychovať bez zábrany a ešte dôležitejšie je vdychovať bez zábrany čerstvý, ostrý jesenný vzduch. Ak sa dá, tak vo väčšom množstve konzumovať naše prirodzené ovocie – jablka, hrušky, slivky – našu prirodzenú zeleninu – mrkva, kaleráb, ale aj cesnak, cibuľu (surové!), biele jogurty a pod. Ak takto budete milí seniori dnes pristupovať k vášmu životu, vašej životospráve, tak uvidíte ten rozdiel medzi vami a tými seniormi, ktorí sa budú správať podľa video návodu Zuzany Čaputovej.

Viac k tomu nemám čo dodať. Snáď len to, že si vôbec neviem predstaviť mojich rodičov, aby som s nimi natočil takéto „veselé“ a „optimistické“ morbídne video ! Tí by ma hnali ! Avšak nie kvôli korone, ale určite kvôli tomu či som v poriadku a takéto móresy nech zavádzam a aplikujem sám na sebe !!!

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.