Založ si blog

Igor Matovič, má to malý háčik ! Alebo nadmieru veľký HÁK ?

Igor Matovič sa 14 rokov nestaral o manželkine financie a naraz sa tomu nevie prestať venovať. Čo sa stalo ? Veď Igor sa mal postaviť pred novinárov a k celej záležitosti, Pavlínkagate, povedať jedno jediné – „Čo já s tým mám ?!“ (už si tento výrok klasika mohol osvojiť, iste by sa klasik nenahneval)

Ale Igora to škrie. Toľká neprávosť, špina, bludy a pod. Tak sa Igor rozhodol, že to otočí. Poniektorí to nazvali – „Matovič prešiel do protiútoku!“ Áno súhlasím, ale s malou poznámkou. Matovič naozaj prešiel do protiútoku, len si neuvedomuje, že ten protiútok zahájil sám voči sebe a tým aj voči Pavlínke ! Vysvetlím môj názor. Na ďalšej zo svojich TB (21.9.2020), k tejto téme sa Igor zameriava na dve, podľa neho z predošlých TB „nesúvisiacich“ spoločnosti Arca Capital a Arca Investments (obidve a.s.) a hodil ich pod jeden názov Arca. Igor počas svojho politického života mal nespočetné množstvo všakovakých TB, niektoré boli absolútne od veci, iné boli hlúpe, ale táto posledná bola hádam najhlúpejšia. Igor sa touto TB sám z vlastnej iniciatívy zapletáva do vlastných sietí výmyslov a konšpirácií. Asi by bolo z jeho strany najlepšie, ak by túto tému už nechal tak a nechal nech orgány činné v trestnom konaní si robia svoju prácu aj na základe trestných oznámení zo strany SMER – SD. Veď načo sa s takou vehementnosťou venuje veci o ktorú plných 14 rokov nejavil absolútnu pozornosť ! Igor Matovič sa to všetko snaží otočiť tak, že ak Pavlínka príde o svoje investované peniaze a množstvo jej podobných „obyčajných ľudí“, tak na vine bude jednoznačne Robert resp. Peter. Teda nie tí, čo sa svojvoľne rozhodli svoje státisíce vložiť, investovať do pochybných finančných spoločností, aby mali čo najskôr, čo najväčší finančný prospech, ale tí druhí, ktorí im láskavo neoznámili, že pozor ! táto spoločnosť nie je dôveryhodná ! Ak je niekto tak chamtiví, že za rok potrebuje bez práce zarobiť na výnosoch 6 – 7 %, čo v Pavlínkinom prípade, ako „obyčajného“ človeka činí ročný zisk 36 000 € až 42 000 €, si sám od seba vo vlastnom záujme nepreverí napr. aj u NBS o akú finančnú spoločnosť ide, tak podľa môjho názoru nekoná, buď rozumne alebo konaná s vedomím veľkého rizika a je si vedomý, že môže o tieto peniaze prísť ! Ale vidina rýchleho veľkého zisku bez práce je oveľa lákavejšia, pri ktorej daná osoba stráca ostražitosť lebo sa jedná len o nejakých 600 tisíc eur, ktoré mám voľné a teda za ten risk to stojí !

Mne čosi na tomto Igorovom konaní nesedí. Venoval by sa Igor tak dopodrobna Arca spoločnostiam aj vtedy, keby Pavlínka nemala v nich, v nej, svoje voľné finančné prostriedky ? Nuž má to tento malý háčik, ktorý je v konečnom dôsledku poriadne veľký HÁK ! Igor Matovič na predmetnej TB tvrdil, že v pondelok večer (21.9.2020) ho kontaktovali dve osoby, vraj bývalí zamestnanci spoločností Arca. Prvá otázka prečo až v pondelok večer ? Prečo sa títo dvaja nenašli už napr. hneď v tú stredu, kedy Igorovi novinári prvý krát položili túto plevel otázku ?! Kde boli títo dvaja „zblúdili Holanďania“ plné štyri dni ?! Našli sa sami od seba alebo ich niekto aktívne hľadal ? Nechám túto otázku nateraz otvorenú. Ďalšia nezrovnalosť v Igorovom tvrdení je tá, že tieto dve osoby, osobne najskôr Roberta Fica a následne aj Petra Pellegriniho, ako predošlých predsedov vlády SR, informovali, že v Arca spoločnostiach sa konajú nekalé veci. To máme tomu ako porozumieť ? To boli nejakí dvaja radoví zamestnanci, finančný poradcovia, spoločníci týchto spoločností ? Alebo v akých pozíciách pôsobili v Arca ? Ďalej je veľmi zaujímavé prečo títo dvaja, keď neuspeli u Roberta a Petra, neutekali okamžite za vtedy naj opozičnejším politikom Igorom Matovičom ? Veď Igor, ruku na srdce, aká by to bola pre vás bomba, ak by ste v čase vlády Smeru-SD dostali na opozičný stôl takúto protificovskú, protismerácku informáciu  ?! Veď ak by ste s niečím takým vyšli tesne pred PV 2020, tak Smer-SD by získal v PV 2020 možno len niečo málo nad 5 % a osobne vaše OĹANO, by možno získalo také %, žeby ste vládu zostavovali sami bez koaličných partnerov a potom aj na základe takýchto Pavlínkagate káuz, by ste nemuseli teraz tak prácne oddeľovať zrno od pliev ! Ďalej je veľmi zaujímavé, prečo sa tie novinárske plevy, ktoré tak neľútostne bijú do Igora, Igora neopýtali, či sa Igor neopýtal tých dvoch, kde do čerta boli viac, ako pol roka ?! Lebo Igor je už viac, ako pol roka (ne)premiérom SR a oni mali predtým vo zvyku chodiť o týchto veciach informovať, len výhradne premiérov a osobne ! Tak prečo to neskúsili u nového pána premiéra ?! Čo, nedôverovali mu ? Alebo sa k nemu ani nedostali lebo veľký Igor je terazky predsedom vlády a na obyčajných ľudí nemá čas ?! Nuž veru neoplatí sa ďalej rozoberať toto Igorovo politické chrapúnstvo lebo z uvedeného, čo Igor okolo Pavlínkagate vystrája jasne vyplýva, minimálne pre mňa osobne, len jedno jediné. Igor si totiž ten konár pod sebou píli sám a nato nepotrebuje zisťovať, kto je v jeho okolí zrno a kto plevy !

Igor je na tak „vysokej“ mentálnej úrovni, že si ani neuvedomuje, ako sa pred národom slovenským a občanmi SR sám znemožnil. Igor Matovič nás na každej z týchto TB a TV debatách presviedča, že pred 14 rokmi si s Pavlínkou rozdelili majetok lebo si bezhranične dôverujú a na znak dôvery si sľúbili, že sa absolútne nebudú navzájom starať, kto čo robí so svojimi peniazmi a majetkom. Avšak tým istým dychom dodal, že to urobili nie ako znak dôvery jeden k druhému, ale že on bol človek dobrého srdca a teda napožičiaval svojim kamarátom (dnes sa tomu vznešene hovorí „svojim ľuďom“) dosť veľké sumy peňazí a to bezúročne ! Títo kamaráti mu to však „zabudli“ (?) vracať a keďže sa chcel voči svojej rodinke zachovať zodpovedne a nechcel rodinu priviesť na psí tridsiatok, tak na znak dôvery sa vzdal polovice spoločného majetku v prospech Pavlínky. Toto Igor Matovič nie je znak dôvery, ale jednoznačný znak nedôvery, v tomto prípade Pavlínky voči vašej schopnosti (ne)správne, (ne)zodpovedne (ne)hospodárenie s vašimi spoločnými financiami! No a teraz občan SR, obyčajný ľudia SR a hlavne vy, čo ste volili Igora a jeho OĽANO a tí čo ste boli voličmi Igorových dnešných koaličných partnerov, pýtam sa vás, ak Igor nevedel zodpovedne narábať s vlastnými, ťažko, poctivo zarobenými peniazmi a rozdával ich ako bezúročnú pôžičku svojim ľuďom a možno mu tie peniaze nevrátili dodnes, kde berieme, beriete istotu, že takto rozšafne sa nebude správať resp. už sa nespráva k peniazom nás všetkých a nerozdáva resp. nezačne rozdávať z nich bezúročné (nenávratne) pôžičky svojim kamarátom, pardon svojim ľuďom ? Nie je čas na to, aby sme si s Igorom po bratsky rozdelili náš spoločný majetok ? Ale nie ako to urobil on s Pavlínkou, že fifty, fifty, ale oveľa jednoduchšie a nadmieru spravodlivo – okamžitý odchod s pozície (ne)predsedu vlády SR. Lebo, kto nevie hospodáriť s vlastnými prostriedkami, tak ešte väčšmi nevie hospodáriť so spoločnými prostriedkami a spoločným majetkom!

A na záver ešte jedna poznámka k Igorovi a k jeho oddeľovaniu zrna od pliev. Igor si buď neuvedomuje alebo je tak mentálne spiatočnícky, že za tie roky, čo je vo vysokej politike, neprišiel nato, že plevy sa nehľadajú v opozícií, ba ani v médiach, plevy sa hľadajú vo vlastnej politickej sýpke. Tou jeho dnešnou politickou sýpkou je jeho dnešná koalícia. A keď sa pozrie do tej svojej koaličnej sýpky len tak ledabolo, tak sa mu zdá, že je tam len čisté zrno. No keby sa pozrel bližšie a poriadnejšie, tak by zistil, že to zrno nie je zrno, ale je to plevel, akú ešte jakživ nevidel ! A nech si Igor nerobí márne nádeje, že to jeho koaličné „zrno“ ho má tiež za čisté zrno. Je pre nich len obyčajnou plevelov a keď nadíde ten správny čas, tak ho stej sýpky, ako nepotrebný a škodlivý plevel bez mihnutia oka vyhodia ! Ale lepšie by bolo, keby občania SR tú všetku tu dnešnú (ne)vládnu plevel z našej spoločnej sýpky aj z tej „zlatej sýpky“ z paláca vyhodili demokratickým spôsobom a na základe platných zákonných noriem, čo najskôr, kým nám nezaplevelia celú našu milovanú Slovenskú republiku !!!

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 12:59

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.