Založ si blog

Zuzana Čaputová, Igor Matovič a spol. – prečo sme idiotskejší ako Idioti ? !

Na začiatok si je potrebné ujasniť čo slovo Idiot znamená. Pre niekoho je to hrubá urážka a väčšinou to znamená, že takto označený jedinec je hlboko intelektuálne postihnutý. Na druhej strane sa slovo Idiot dá nahradiť aj celkom „neškodným“ výrazom – hlúpy (hlúpi) ! Avšak pre mňa v kontexte obsahu tohto môjho článku sa mu hodí oslovenie Idiot, Idioti, Idiotskejší a pod.

Práve v týchto prvých septembrových dňoch zažívame niečo, čo sme tu nemali ani pred novembrom 1989. Ba čo je horšie, takéto niečo by nás pred novembrom 1989 nenapadlo ani vo sne, žeby sa niečo také  mohlo diať na uliciach našej, vtedy socialistickej spoločnosti, socialistickej republiky !

O čo ide ? Nuž ide o to, že štátna moc sa rozhodla, že svoje represívne zložky nebude používať na dodržiavanie poriadku v našich uliciach, ale ich použije na kontrolu všetkého obyvateľstva SR , či nosíme rúška, a či vôbec správne nasadené !!! Niečo neuveriteľné a nadmieru neprípustné !!!

Z rúška naša (ne)vláda spravila akýsi fetiš (teda modlu), ktoré nás jediné uchráni pred „nebezpečným“ COVID-19 a už nič viac robiť netreba. Nie je potrebné, aby sme si posilňovali imunitu svojich organizmov zdravým stravovaním, pohybom čo najviac na otvorenom priestranstve, podľa možností na slnku a naberať prirodzený „D“ vitamín, nie je potrebné dýchať čerstvý, podľa možností čistý vzduch bez akejkoľvek zábrany na dýchacích cestách, vôbec nie je potrebné si kontrolovať svoju telesnú hmotnosť a snažiť sa ju udržať v rozumných intenciách, NIE, NIE toto všetko pre organizmus nanajvýš potrebných vecí sa zbavme a nasaďme si rúško, lebo je jedno ako sa stravujete, či sa hýbete, či sa pohybujete na čerstvom vzduchu, hlavne ak si nasadíte rúško, tak ste ochránený pred „veľmi nebezpečným“ COVID-19. No a teraz k podstate obsahu článku. Áno aj mne sa v uplynulých dňoch stalo, že pristúpili ku mne chlapci z „chrániť a pomáhať“ a rázne ma upozornili, aby som si nasadil rúško lebo bude zle – bu, bu , bu !!! Nuž takto som sa im prihovoril – „V poriadku páni nasadím si ho, ale nie preto že musím, lebo by ste mi mohli napariť aj nejakú tu pokutu, ale len preto, aby som vám nenarobil problémy. Problémy preto lebo dnes si nemôžete byť istí, či vás náhodou nesledujú nejakí investigatívni „novinári“ a tí by si potom na vás schuti zgustli, že ste natrafili na jedinca, ktorý nemal rúško a vy ste ho k tomu nijakým spôsobom nedonútili, aby si ho nasadil. A viete čo páni ? Keď si nasadím toto veľmi „dôležité“ rúško, nebudem tým pádom idiotskejší, ako tí naši Idioti dnešnej (ne)vládnej koalície na čele s Igorom Matovičom a za nesmierne tichej asistencie Zuzany Čaputovej ? Áno kvôli vám si ho nasadím a hneď ako vám budem z dohľadu si ho v tej sekunde zložím dole“ Chlapci z „chrániť a pomáhať“ ma vypočuli, počkali kým si nasadím kvôli ním rúško, podali sme si ruky a keď som od nich odchádzal, tak sa mi zazdalo, že vidím v ich očiach otázku „…čo to my vlastne vystrájame, nie sme aj mi idioti, že plníme takéto idiotské príkazy…?“ a za rúškom sa im iste tvár skrivila do nie celkom prívetivého úsmevu !

Osobná skúsenosť. Nastúpil som do MHD a keďže nebolo celkom plno, tak som si nemohol všimnúť, že na úplne zadnom sedadle sedí na prvý pohľad osoba, ktorá má k hygiene zjavne ďaleko, cez celé vozidlo bolo cítiť jeho „parfum“, podľa výzoru som usúdil, že určite „má“ aj platný cestovný lístok a na druhej strane bol „zodpovedný“ k svojmu okoliu lebo si splnil nariadenie (ne)vlády SR resp. pokyn odborného epidemiologického konzília, že v aj v MHD je povinné nosiť rúško a táto osoba ho mala ! Naozaj nadmieru zodpovedný počin tohto občana ! Teraz vám opíšem to „rúško“ . Jednoznačne vyzeralo, že ho dotyčná osoba nosí už od prvého dňa nariadenia (ne)vlády SR a možno si ho ani nedáva dole. Bolo špinavé, predýchané, bolo vidieť na ňom stekane jeho hlienov, či už ústnych alebo nosných. No jednoducho hnus ! Jedinci so slabším žalúdkom by sa možno pri takomto pohľade na jeho rúško možno aj povracali. Samozrejme, že každý novo nastupujúci, ktorý ho zbadal sa mu veľkým oblúkom vyhol. Takže bol celkom jasne viditeľný pre svoje okolie – sedel tam chudák sám minimálne v okruhu 5 metrov. Čo sa však nestalo na ďalšej zastávke. Do vozidla MHD nastúpila iná osoba a vyzerala, že práve vyšla zo sprchy, obliekla si na seba čerstvo vypraté a vyžehlené šaty, no jednoducho napísané bola to osoba zjavne dbajúca na svoj vzhľad aj hygienu. Ale pozor ! Bola tu jedná nemysliteľná vec! Táto osoba nemala rúško! Po zavretí dverí vozidla MHD sa zrazu zdvihla akási iná osoba, ktorá tam dovtedy sedela, ako každý iný cestujúci, podišla k tejto nanajvýš, minimálne po hygienickej stránke bezchybnej osobe bez rúška a bolo počuť, ako ju rázne upozorňuje na nasadenie si rúška. Táto osoba ho podľa všetkého nemala a tak „kontrolór“ si ju na nasledujúcej zastávke vyviedol von z vozidla MHD a tam predpokladám pokračoval proces, ktorý naordinovala naša (ne)vláda – teda minimálne rázny dohovor a možno aj nejaká ta pokuta ! Všimli ste si niečo na tomto prípade ?! ÁNO, jednoznačne ten idiotizmus, že ak máte na sebe akékoľvek „rúško“, nech je akejkoľvek kvality, nech je akokoľvek po hygienickej stránke nevyhovujúce, ba doslova je pre svoje okolie viac nebezpečnejšie, ako keby ho daná osoba nemala, tak to je podľa nariadení a pokynov (ne)vlády SR a odborného epidemiologického konzília v poriadku, je splnený príkaz – BODKA, ale ak ste viditeľné po hygienickej stránke čistulinký ako práve vykúpane bábätko, ale nemáte rúško, tak ste pre svoje okolie takmer vrah, nesplnili ste nariadenú povinnosť, ste vyvedený z vozidla a možno ste mali pred sebou už len jednu zástavku a navyše zaplatíte aj pokutu. Tak mi prosím povedzte resp. odpovedzte na otázku, či sa takýmto správaním sa voči sebe  nestávame idiotskejší, ako tí, ktorí vydali takéto nezmyselné ba až absurdné nariadenia a pokyny ?! Podľa mňa jednoznačne sme idiotskejší, ako idioti !!!

Záver :

S MUDr. Igorom Bukovským nemusíme vo všetkom súhlasiť, ba môžeme s ním byť v niektorých veciach úplne na opačných názorových koncoch. Zároveň si to však vyžaduje kultivovanú, slušnú diskusiu podloženú jednou aj druhou stranou vlastnými argumentami a pod. Ja s MUDr. Igorom Bukovským, tiež nie vo všetkom súhlasím, ale v čom s ním úplne súhlasím a podporujem ho v tom (zároveň mu za túto jeho činnosť aj takto na diaľku Ďakujem) je jeho postoj k situácií, ktorá sa tu vo vzťahu k veľmi „nebezpečnému“ COVID-19 vedie už niekoľko dlhých mesiacov. MUDr. Igor Bukovský sa vo svojich video hovoroch na YOUTUBE kanály nevyjadruje len sám, ale pozýva si na túto tému na slovo vzatých odborníkov – patológov, psychológov a iné osoby z iných lekárskych odbornosti, úplne iného názoru, ako majú odborníci, ktorými „disponuje“ Igor Matovič vo svojom odbornom epidemiologickom konzíliu ! Preto si dovolím na záver môjho článku odcitovať jeho veľmi vážnu konštatáciu z jeho ostatného videa, kde hovorí aj toto – „…Sme už dlhšie napríklad svedkami toho, ako fanatickí nosiči rúšok, napádajú, nie len slovne, ale aj fyzicky napádajú ľudí, ktorí rúško nemajú v situáciách, keď sú tí druhí presvedčení, že ho musia mať ! Pritom nie je známe, žeby ľudia ktorí tie rúška nenosia napádali tých, ktorí ho nosia ! Aj to je zvláštne a tiež to o niečom hovorí…“ Naozaj závažné a nadmieru pravdivé tvrdenie a poznanie MUDr. Igora Bukovského (a nielen jeho, možno aj mnohých z Vás! Možno sa to deje aj medzi našimi školopovinnými deťmi v škole či už na prvom alebo druhom stupni a taktiež aj na stredných školách – istá forma šikany!) ! Čo myslíte, tieto idiotské (ne)vládne opatrenia sa nedajú označiť aj ako opatrenia, ktoré vyvolávajú v spoločnosti nenávisť jedného voči druhému lebo sa tvrdí, že ten, čo odmieta nosiť rúško je nadmieru nezodpovedný a ohrozuje všetkých ostatných na zdraví a životoch ?! Nedajú sa takéto ničím podloženým idiotské opatrenia nazvať, ako šírenie poplašnej správy lebo ak nemáte rúško, tak ste takmer za vraha ?! A množstvo iných otázok spojených s týmito dnes naozaj idiotskými opatreniami, na ktoré by sme mali dostávať denne odpovede !

Takže prestaňme sa chovať a byť idiotskejší, ako idioti a začnime konať ! AKO?, Načrtnem v jednom z ďalších mojich článkov.

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.