Založ si blog

Zuzana Čaputová si opäť raz poriadne šliapla na vlastný jazyk !

Možno niekto namietne, že u Zuzany Čaputovej je to permanentné, ale tento príklad, na ktorý teraz poukážem, je z jej strany ukážkový a neprehliadnuteľný nikým, kto má ešte aké, také kritické videnie voči tejto pani. (neustále počúvame na jej adresu od jej politického prvopočiatku, len samé chválospevy, akoby jej kritika bola buď zakázaná alebo dokonca niekým aj trestaná!)

Zuzana Čaputová sa pochválila na svojom FB profile takto – „…bola u našich susedov v Kroméříži ďalšia z konferencií pre českých sudcov…“ Tu dávam do pozornosti, že podľa českých médií sa jednalo o „Konferencií o etice v právu“, takže zo strany Zuzany Čaputovej to môžeme považovať za zámernú manipuláciu a zámerné chybné informovanie svojich fanúšikov na FB ?! Veď to bola konferencia pre všetkých právnikov resp. ľudí s právnickým vzdelaním teda aj pre vyšetrovateľov, prokurátorov, advokátov a pod. Prečo si Zuzana Čaputová vybrala práve riešenie etiky u sudcov a nie u všetkých právnických profesií, teda celého justičného prostredia ? Pretože Daniel Lipšic, pretože Ján Šanta ? Ich sa táto konferencia o etike v práve netýkala ?! Ja som presvedčený, že áno a oveľa viac, ako tých troch sudcoch z ktorých ich rozhodnutia o nevine Marina Kočnera bola Zuzana taká šokovaná ! A prečo bola šokovaná ?! Nechala sa aj ona ovplyvniť a zmanipulovať „slovenskými“ „objektívnymi“ médiami a aj ona na základe ich medializácie tohto prípadu uverila, že Marián Kočner a spol. sú vinní ?! Alebo rozsudok mal znieť – vinný lebo tak bolo určené a dohodnuté niekým ešte pred vynesením rozsudku ? Prečo sa nemohlo vyšetrovanie paralelne uberať aj iným smerom, prečo sa nebrali do úvahy aj iný potenciálny objednávatelia tejto vraždy, ktorým táto vražda jednoznačne politicky prospela ?!

Ale poďme ďalej čo píše Zuzana Čaputová o tejto konferencií. Ďalej píše toto – „…Chodila som tam aj ako advokátka…“, teda jasne priznáva, že to nie je len o etike sudcov a konferencia výhradne pre sudcov ! Sama sa vo svojom profile na FB usvedčuje ! No a ďalej píše tieto veľmi závažné slová – „…My predstavitelia politickej moci musíme urobiť všetko preto, aby súdna moc fungovala nezávisle a zodpovedne…“ Čo tým myslí Zuzana, že „všetko preto“, čo to z pozície politika, najme ak je v najvyššej ústavnej funkcií, znamená ? Znamená to, že nebude neadekvátne komentovať tie rozsudky, ktoré sú podľa „objektívnych“ médií pre chod štátu dôležité ? Ak áno tak potom súhlasím. Lebo politik nemôže pre nezávislé súdne rozhodovanie urobiť viac, ako keď sa nebude neadekvátne vyjadrovať k súdnym rozhodnutiam, ako to urobila práve Zuzana Čaputová vo vzťahu k rozhodnutiu (stále neprávoplatnému) ŠTS v Pezinku vo veci Kočner a spol. Tu sa Zuzana Čaputová vyjadrila takto „…dnes padol prvostupňový rozsudok v tejto veci. Musím povedať, že ma šokoval. Samozrejme budem sa zaujímať o odôvodnenie tohto rozhodnutia…, …myslím si, že celá vec samozrejme nekončí, pretože bude zrejme pokračovať odvolacie konanie na najvyššom súde a predmetom tohto konania bude aj to, či sa podarí alebo nepodarí preukázať vinu Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej…, …potrebujeme poznať pravdu a potrebujeme vyvodenie zodpovednosti aj tých, ktorí si vraždu tých dvoch ľudí objednali a kto ju sprostredkoval…, tento prípad je naozaj špecifický, tým že mu verejnosť venovala veľkú pozornosť. Boli sme priebežne informovaní o priebehu toho celého procesu. Boli sme informovaní o detailoch o dôkazoch o to väčšie boli možno aj očakávania verejnosti na samotný výsledok…“ Čo z toho jej vyjadrenia vyplýva ? Nuž jedno jediné, Zuzana Čaputová už pri tomto vyjadrení smerom k Najvyššiemu súdu SR urobila „všetko preto“, aby mu naznačila, aký očakáva verdikt od neho, aby opäť nemusela byť ona a celá „verejnosť“ (myslím tým „objektívne“ média) opäť šokovaná a aby po tak šokujúcom verdikte, nech je akokoľvek nezávislý a spravodlivý, nebodaj neupadla Zuzana a „verejnosť“ do stavu bezvedomia.

Na tomto príklade som jasne preukázal, ako si Zuzana Čaputová šliape po jazyku, keď v priebehu piatich dní, na jednej strane svojimi výrokmi zasahuje do budúceho rozhodnutia Najvyššieho súdu SR tým, že mu verejne v priamom prenose naznačí, aké by malo byť jeho rozhodnutie, aby ju to už nešokovalo a na inom mieste bohorovne vyhlasuje, že politici by mali urobiť všetko preto, aby súdy mohli rozhodovať nezávisle a zodpovedne !

Toto ďalší komentár nepotrebuje. Urob si občan – oprávnený volič svoj názor o tomto Zuzaninom šliapaní si po jazyku, sám a celkom slobodne !!!

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.