Založ si blog

Škandál ! MZ SR Marek Krajčí otvorene podporuje, vyzdvihuje bývalý „totalitný“ režim!

Pýtam sa kde je Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) a kde je Ondrej Dostál (OKS)? Keď Ľuboš Blaha svojho času zverejnil na svojom facebookovom profile fotografiu, kde mu pri istej jeho slávnostnej príležitosti Robert Fico odovzdáva svoj dar v podobe červenej pätcípej hviezdy, uprostred s kosákom a kladivom, ktorú mu priniesol z Moskvy, tak Lucia a Ondrej (za Ondreja to urobil jeho stranícky kolega podpredseda OKS Juraj Petrovič) si išli nohy dolámať, aby zaniesli na NAKA trestné oznámenie na Ľuboša Blahu, lebo propaguje zakázanú symboliku, v tomto prípade symboliku „totalitného“ režimu ! Medzičasom to NAKA stopla, odložila lebo podľa nej sa nejedná o trestný čin a Lucia s Ondrejom sa nestačia čudovať, že NAKA Ľuboša Blahu nevzala do väzby a ronili krokodílie slzy, že tomuto počínaniu NAKA absolútne nerozumejú ! Ale ako ich poznáme, tak oni si na Ľuboška nájdu opäť niečo iné, niečo čo je dnes v našej „slobodnej“ „demokratickej“ republike zakázané. Naozaj ? To aj v neoliberálnej „demokracií“ je niečo čo sa zakazuje ?! Veľmi „milo“ to znie od Ondreja Dostála o ktorom sme sa na Wikipédií okrem iného dočítali, že pred novembrom 1989 bol aktívnym zväzákom a uverejňoval svoje zanietené socialistické, zväzácke články v týždenníku Nové slovo ( týždenník bol orgánom UV KSS!), píšem dočítali lebo dnes, táto časť jeho minulosti, sa už na WIKI nespomína ! Kto a prečo to zariadil ?! Ale keďže pravda sa zatajiť nedá, tak ostal ešte tento dôkaz jeho komunistickej, zväzáckej, socialistickej zanietenosti – https://www.hlavnydennik.sk/2019/05/14/temna-historia-ondreja-dostala-ako-mlady-zvazak-pisal-do-noveho-slova-teraz-sa-hrdi-antikomunizmom/.

Ale o čo v dnešnom mojom článku ide. Na TA3 v piatok(14.8.2020) večer bola vysielaná diskusia z názvom „Druhá vlna pandémie je na Slovensku“. Moderoval to redaktor TA3 Rastislav Iliev – https://www.ta3.com/clanok/1190164/druha-vlna-pandemie-je-na-slovensku.html. Bola to vcelku monotónna nezáživná diskusia, kde diskutujúci dookola „točili“ o zvlášť „závažnom“ a „nebezpečnom“ COVID-19 a ako je potrebné sa opäť „osačkovať“ na tvári, nikde nechodiť, sedieť doma a správať sa „zodpovedne“. Až do momentu okolo 11 minúty tejto diskusie. Tu sa v diskusií dostali k otázke prečo sme mali taký strach v marci z COVID-19 a dôvodom bolo to, že SR mala a má málo kvalifikovaných epidemiológov a minister zdravotníctva to odôvodnil takto, citujem – „…tak treba vyzdvihnúť prácu našich epidemiológov, ktorí zvládajú situáciu naozaj veľmi dobre, čoho dôkazom je to, že dokážu vyhľadať, v podstate pôvod každého jedného infikovaného, každého jedného pacienta u ktorého je diagnostikovaný tento vírus. A pokiaľ kapacity našich epidemiológov budú stíhať, dohľadávať nakazených, tak to bude stále pod kontrolou. V tejto fáze to tak je, ale napríklad trenčiansky kraj už začína byť rizikový, no a práve tam kolegovia konštatujú, že sú veľmi preťažení, a že sa dostávajú takmer na hranicu svojich kapacitných možností. Oni už nevládzu, je ich málo. Žiaľ epidemiológov nám zdecimovala reforma ešte v roku 2004. My sme mali naozaj veľmi kvalitne podchytenú túto epidemiologickú časť zdravotnej starostlivosti ešte za socializmu a potom sa to žiaľ zdevastovalo, zničilo, zrušili sa laboratória, ktoré boli a tak ďalej a teraz počas tejto pandémie si to trpko uvedomujeme…!

No výborne, tak nám to trvalo viac ako 30 rokov, aby jeden z vrcholových politikov otvorene a v priamom prenose povedal celému slovenskému národu a občanom SR, hlavne generácií, ktorá nemala to šťastie reálne (skutočne) zažiť socialistické zriadenie, hlavne jej poslednú fázu od 1975 do novembra 1989, že socializmus bol výborný a že si to trpko uvedomuje až dnes, že sme si zdevastovali všetko, čo sa tu počas socializmu vybudovalo ! Zaujímavé, že to povedal človek, ktorý v čase novembra 1989 mal „iba“ 15 rokov a teda v „praxi“ ešte nemal čas okúsiť výhody socialistického, v tomto prípade zdravotníctva a teda je celkom pravdepodobné, že takéto poznatky nadobudol buď od svojich rodičov alebo od starších kolegov na oddelení detskej kardiológie, ktorí mali to šťastie, že zažili skutočnú prácu a podmienky práce, v socialistickom zdravotníctve.

Celkom otvorene s týmto hodnotení Mareka Krajčího bezvýhradne súhlasím, len dodávam, že takto sme si nechali zdevastovať nielen zdravotníctvo, ale celé národné, štátne hospodárstvo a je smutné, že si to naši politici „trpko“ uvedomujú až teraz po 30. rokoch drancovania a rozhádzania medzi „demokratických“ veľkokapitalistov zo západu, ktorí čakali ako hladní psi, aby sa po našej „nefungujúcej“ ekonomike okamžite po oblbnutí občanov ČSSR a neskôr SR, hodili a nám ju v mene „demokracie“ uchmatli. Naozaj trpké poznanie dnešnej reality, ktorú tu na Slovensku máme ! Kedy si to uvedomí aj občan – volič SR ?!

No a teraz sa pýtam ! Kde je Lucia a Ondrej ? Veď za takúto verejnú otvorenú propagáciu socializmu, diktátorského a totalitného režimu, by mal byť Marek Krajči už NAKA zaistený a obvinený, že propaguje totalitné režimy ! Minimálne jeden, ten socialistický ! Takže Ľuboša Blahu za červenú hviezdu s kosákom a za jeho obhajobu, že v socialistickom Československu nebolo všetko len zlé, tak toho už NAKA mala na „koberčeku“ a Marek Krajčí, ktorý doslova a do písmena povedal, že si trpko uvedomujeme, že sme si zničili a zdevastovali neodškriepiteľné výhody socialistického systému, nikdo nebude z dnešných neoliberálov perzekvovať ? To nezasadne koaličná rada a nenavrhne tohto súdruha vylúčiť zo svojich radov ?! Alebo si všetci uvedomujú to tŕpke poznanie po 30 rokoch budovania „demokracie“ a kapitalistickej „spravodlivej“ spoločnosti, že socializmus bol dobrý, len ho bolo treba zreformovať a nie zničiť ?, ale otvorene sa to boja povedať lebo dnešné „demokratické“ zákony by ich mohli za takéto „slobodne“ vyjadrenie sa dostať na niekoľko rokov do väzenia ?!

Nuž na záver . Vážený Ústav pamäti národa (ÚPN) a jeho mladí predstavitelia, ktorí ste nemali to šťastie zažiť „hrôzy“ socialistickej spoločnosti s pred novembra 1989. Darmo sa vy hrabete vo zväzkoch ŠtB a zisťujete, kto a akým spôsobom bol establišmentom KSČ prenasledovaný a trýznený, keď nepoviete dnešnej mládeži že socialistická republika, ako ČSSR oficiálne vznikla až v roku 1960 a že od 1.1.1969 sa Česko-Slovensko stalo federáciou dvoch suverénnych štátov, ako ČSR a SSR a že socialistické zriadenie nemalo nič dočinenia s 50 rokmi divokej ľudovodemokratickej republiky Československa a nemali nič spoločné s vtedajšou „komunistickou“ tyraniou nevinných ľudí , prevažne z prostredia cirkvi a inteligencie ! Vážení, NIČ a ešte raz NIČ ! A preto navrhujem, aby sme ako protiklad ÚPN, zriadili na Slovensku múzeá Socializmu, kde nie dehonestujúco, ale pravdivo a bez predsudkov bude odprezentovaný skutočný život v ČSSR. Aby sa dnešná mládež bez predsudkov dozvedela, čo a ako sa budovalo. Prečo deti narodené v roku 1974 sa označujú ako Husákove deti – v tomto roku bola v ČSSR rekordná pôrodnosť, narodilo sa rekordne veľa detí, ale to nie preto, že ľudia „zodpovedne“ sedeli doma lebo nejaký vírus, ale preto, že ekonomika socialistického Československa šliapala na plné obrátky a mladí ľudia mali istotu práce, bývania a sociálneho zabezpečenia. Dnes sa Igor Matovič hrdí, že tým, že na dva mesiace odstavil SR, zatvoril školy, firmy budeme mať o 9 mesiacov možno zvýšenú pôrodnosť ! Ale budú to detí chcené alebo nechcené ? A nazveme ich „Matovičové“ deti ? Možno áno, ale len ako „Matovičové chudobné deti“ !

Záver :

Verím že Marek Krajčí za tento svoj hrdinský výrok neskončí vo väzení, ale že každý večer v hlavných spravodajských reláciách bude tento jeho pamätný výrok opakovaný a okamžite sa dostane aj do učebníc dejepisu našich novodobých dejín, aby sa dnešná mládež dozvedala o socializme pravdu a nie nenávistné hodnotiace komentáre.

Nech nám denno denne znie v ušiach pamätný výrok Mareka Krajčího „…za socializmu sme mali, potom sa to zničilo, zdevastovalo a teraz si to trpko uvedomujeme…!“

Taká malá provokácia na záver :

Čestný predseda hnutia socialisti.sk Eduard Chmelár by sa mal poponáhľať a osloviť Mareka Krajčího, či by nechcel prestúpiť do ich hnutia, keď si takto verejne a hrdinsky dovolil povedať pravdu o socializme a ponovembrovom (1989) úpadku našej spoločnosti a ekonomiky. Veď mali by v hnutí človeka, ktorý jednoznačne obhajuje socialistický systém a zároveň by sa stali tým pádom aj súčasťou vlády SR.

A vám mladým odkazujem, aby ste si nemýlili socializmus s komunizmom. Socializmus v žiadnom prípade nepopiera súkromné vlastníctvo, ba práve naopak, zvýrazňuje jeho potrebu pre zvýšenie konkurencie schopnosti a zvýšenie výkonnosti domácej ekonomiky. Ale socializmus zároveň znamená, že všetky strategické podniky, plyn, energetika a z časti aj poľnohospodárstvo, lesy, voda a pod. by mali byť v 100 % vlastníctve štátu, lebo toto je jeden z najväčších a z dlhodobého hľadiska aj najistejší príjem štátu, aby bolo na výdavky nevýrobného charakteru, školstvo, zdravotníctvo, sociálne zabezpečenie obyvateľstva, bytová výstavba, obrana, bezpečnosť, doprava a pod. Viď príklad švédsky socializmus resp. rakúsky, nemecky, aj keď si to neuvedomujete, ale tam tiež budovali a budujú socializmus, len to nazývajú inak – Kapitalizmus so silnou sociálnou politikov. Ale na takúto silnú sociálnu politiku majú peniaze vo väčšej miere z toho, že ich štáty vlastnia strategické podniky a nerozpredali ich do rúk zahraničným nenásytníkom, ktorí si zisky z týchto vysokoziskových podnikov vyvážajú do svojich domovských štátov…

Je nanajvýš chybné spájať socialistickú myšlienku výhradne z bývalým ZSSR a robiť z toho nenávistný, diktátorský režim, opäť viď vyjadrenie Mareka Krajčího o socializme na Slovensku pred novembrom 1989 !!!

Takže nechcite okamžite ukameňovať a posadiť do väzenia ľudí (a hlavne tých čo si socializmus pamätajú a „naživo“ ho aj prežili), ktorí sa nejakým spôsobom pochvalne vyjadria o socialistickom Československu pred novembrom 1989 a nenálepkujte ho výrazmi – rusofil, putinfil, to nemá s tým nič spoločné !!!

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.