Založ si blog

Zuzana Čaputová – solidarita alebo do bodky splnenie si „domácej úlohy ? !

Píše sa november 2020 a Bratislavčania (následne všetci občania SR) sú nemilo prekvapený, akýže to nový „šat“ dostal prezidentský palác. Vtedy na stránkach Bratislavské noviny bol uverejnený článok pod názvom – „ANKETA: Prezidentský palác zažiaril novými – pestrými farbami. Páči sa vám teraz viac než predtým?“ Výsledok tejto ankety medzi Bratislavčanmi bol jednoznačný – „je to skvelé – konečne nejaká zmena – 3% opýtaných“, „Je to naozaj nevkusné a prekáža mi to – 90% opýtaných!“ (https://www.bratislavskenoviny.sk/nasa-tema/57395-anketa-prezidentsky-palac-zaziaril-novymi-pestrymi-farbami-paci-sa-viac-teraz-viac-nez-predtym) Išlo o to, že na nejaký čas Prezidentský palác „zažiaril“ farbami dúhy ! Toto celé nás daňových poplatníkov stálo 570 tisíc eur ! A aká bola reakcia protokolu Zuzany Čaputovej ? Martin Strižinec, bývalý agilný pro opozičný moderátor štátnej RTVS v O 5 minút 12, a následne čoby hovorca Zuzany Čaputovej to odôvodnil takto – „Súčasťou rekonštrukcie fasády Prezidentského paláca je aj úplne nová večerná, resp. nočná iluminácia. V týchto dňoch sa nové osvetlenie testuje a nastavuje, takže ide iba o skúšky, nie o definitívne osvetlenie. Palác bude môcť byť v budúcnosti nesvietený v rôznych farbách pri špecifických príležitostiach, ale prioritne bude osvetlený klasickým bielym svetlom a aj v tme tak vynikne architektúra paláca,“

Pre Noviny.sk sa Martin Strižinec 6.12.2019 už vyjadruje „konkrétnejšie“ o „špecifických príležitostiach“ takto – „Nahradí vianočné osvetlenie, ktoré sa využívalo v minulých rokoch, a ku ktorému mal výhrady Krajský pamiatkový úrad v Bratislave.“ Bravo, bravo, bravo !

A nastal deň „D“ a máme tu prvú „špecifickú udalosť“ a drahé „dúhové“ osvetlenie mohlo byť vyskúšané v praxi ! Stalo sa tak večer v sobotu 15.8.2020, keď prezidentský palác „zažiaril“ bielo – červenými farbami, ako znak solidarity s občanmi Bieloruska. ( a čo na toto hovorí Krajský pamiatkový úrad v Bratislave ?) Pýtam sa, bol to znak solidarity samotnej Zuzany Čaputovej alebo koho ? Lebo vo vyhlásení protokolu Zuzany Čaputovej sa to neuvádza ! Opäť to zdôvodňuje Martin Strižinec takto – „Základné demokratické princípy, ľudské práva a slobody a v tomto prípade osobitne právo občanov na slobodné zhromažďovanie a slobodu slova musia byť podľa prezidentky rešpektované a dodržiavané,“ Naozaj ? a toto sa týka len Bieloruska ? Prečo Prezidentský palác nezažiaril aj farbami USA – bielo-červeno-modro s bielymi päťcípimi hviezdičkami v čase, keď USA represívne zložky za pomoci federálnej US Army „hladkali“ na uliciach amerických miest, ako v prípade Bieloruska uvádza Zuzana Čaputová, občanov USA, ktorí si slobodne uplatňovali demokratický princíp – „…ľudské práva a slobody a v tomto prípade osobitne právo občanov na slobodné zhromažďovanie a slobodu slova…“ Tu Zuzana Čaputová nebola znepokojená, že USA občania a hlavne občania černošského pôvodu boli nehoráznym spôsobom mlátení na uliciach lebo sa im nepáči, že ešte aj dnes v 21. storočí je v USA „skrytá“ diskriminácia černošského obyvateľstva ! Tu je to OK ! Ale v prípade Bieloruska je potrebné robiť takéto „hrdinské“ gestá lebo tyrania, diktátorstvo a čo ja viem čo ešte !

Takže áno, Zuzana Čaputová a jej protokol si pravdepodobne splnili svoju „domácu“ úlohu, pravdepodobne zadanú USA administratívou a Prezidentský palác „žiaril“ pri „špecifickej príležitosti“ „vianočnou ozdobou“ v národných farbách Bieloruska !

A všimnime si ešte zopár „náhod“. Prezidentské voľby v Bielorusku boli dlhodobo naplánované na 9. augusta 2020 (mohlo sa hlasovať aj predčasne medzi 4. a 8. augustom). Návšteva – výlet, ministra zahraničných vecí USA Mikea Pompea po štátoch strednej Európy, bola celkom „náhodne“ naplánovaná, tak, že sa začala 11.8.2020 v Prahe, teda dva dni po prezidentských voľbách v Bielorusku ! Zaujímavé ! Ďalšia náhoda je tá, že USA administratíva oznamuje svetu, že budú „demilitarizovať“ územie Spolkovej republiky Nemecko a to tak úžasne, že z 34 500 USA vojakov (načo sú tam ?!) by mali do konca septembra 2020 stiahnuť 9500. Ale pozor, nepocestujú všetci chlapci späť do USA k svojim rodinám, ale väčšia časť sa presunie (na žiadosť samotného Poľska!!!) na územie Poľskej republiky a časť do iných spojeneckých štátov NATO v rámci Európy ! Po tomto „drastickom“ znížení by na území SRN malo ostať už „iba“ 25 000 príslušníkov US ARMY ! Takže náhodička ako hrom – v Bielorusku prezidentské voľby a v Poľsku posilnenie armády USA ! Pozor – Poľsko priamo susedí z „diktátorským“ Bieloruskom ! Nemenej zaujímavou „náhodou“ bolo ak konanie nášho ministerstva zahraničných vecí, keď deň po konaní prezidentských volieb v Bielorusku a deň pred výletom Mikea Pompea po stredoeurópskych štátoch (okrem SR, my už asi nie sme stredoeurópsky štát?!), SR pompézne a pred celým svetom, hlavne pred USA (vyslúžili sem si zato aj ich potlesk!), vyhosťuje troch ruských diplomatov ! Naozaj hodné „potlesku“ – takéto veci sa dejú diplomatickejšie a hlavne „potichu“ ! A v neposlednom rade si je potrebné uvedomiť ešte jednu závažnú skutočnosť. Pozrime sa na mapu Európy a hlavne jej východnú časť. Vidíme, že po zemi sa USA vojenská čižma dostala až k samotným hraniciam Ruskej federácie (Ukrajina, Lotyšsko, Litva, Estónsko) jedine, kde USA vojenská čižma nateraz nemôže vstúpiť je územie Bieloruska ! Nuž a to teda NIE ! Je potrebné urobiť všetko, aj za cenu „Majdanu“ v uliciach Minska, aby sa USA vojenská čižma „demokratický“ mohla dostať na posledné „nedemokratické“, „diktátorské“ územie v Európe – teda na teraz zvrchované územie Bieloruskej republiky ! Naozaj toto nemôže vidieť len ten, čo naozaj seno papká !!! resp. je hlboko zastrčený do priazne USA militantnej administratívy ! Preto je potrebné urobiť maximálne všetko preto, aby sa bieloruský ľud, pod vplyvom západnej a USA militantnej propagandy nenechal oklamať (tak ako sme sa nechali v novembri 1989 oklamať my!) a nedopustil, aby sa stali vo vlastnom štáte otrokom veľkokapitalistickej nenásytnej západnej a USA buržoázie ! Avšak s terajšími našimi najvyššími štátnymi predstaviteľmi na čele so Zuzanou Čaputovou to na slovenskej strane nepôjde : Prečo ? Nuž odpoveď je jednoznačná – terazky sme na večné časy s USA !!!

Na základe vyššie uvedeného môjho názoru, mi jasne vyplýva len jeden záver – protokol Zuzany Čaputovej nevykonal „vianočné“ osvetlenie Prezidentského paláca na znak solidarity s Bieloruským „ubiedneným“ ľudom, ale jednoznačne na znak kolenačkovej solidarity voči geopolitickým záujmom USA v Európe. Mike Pompeo to povedal predsa jasne, prečo prichádza na výlet po niektorých (možno menej poslušných, ako SR) stredoeurópskych štátoch, citujem z jeho oficiálneho protokolu o tomto výlete – „Nie je možné, aby ruský prezident Vladimír Putin vrazil klin medzi priateľov USA a Severoatlantickú alianciu“, tým klinom myslel územie Bieloruska ?! A VOA (Voice of Amerika) dodáva – „…Mike Pompeo sa v pondelok vydáva na týždenný výlet do strednej Európy, keď sa USA usilujú čeliť ruskej a čínskej hospodárskej a geopolitickej konkurencií v Európe“ !!! Tak čo, ako v tomto kontexte máme prijímať „objektívne“ správy o prezidentských voľbách v Bielorusku ! A toto Zuzana Čaputová a jej protokol nevidia ?! Nuž možno príde čas, kedy takýto článok nebude označený za konšpiráciu, nebodaj podporu totalitných režimov, ale ako za skutočnosť, že sa to mohlo všetko udiať aj takto !

Na záver ešte poznámočka – úplne náhodou (na recepcií jedného hotela) sa mi do rúk dostalo piatkové (14.8.2020) vydanie „nášho“ „objektívneho“ denníka, ktorý má v názve „SME“ a s úžasom som zistil, že tento denník, dnes, keď sa naša ekonomika a celá spoločnosť zvíja v po COVID-19 kŕči, tak oni v tomto vydaní venovali prvých 7 (slovom sedem !) strán situácií v Bielorusku a to naozaj „objektívne“ a „nestranne“ . Čo je zámerom toho „slovenského“ denníka ?! Jednoznačne splnenie ďalšej domácej úlohy a „objektívne“ zmanipulovať občana SR, že to čo sa deje v Bielorusku nie je práca USA agentov, ale výhradne práca „diktátora“ novozvoleného, z vôle bieloruského ľudu – Alexandra Grigorieviča Lukašenka ! Naozaj „tlieskam“ !

Postreh na záver :

Keď pozorný divák, občan SR vidí zábery z demonštrácií v Minsku, tak si nemohol nevšimnúť jednu podstatnú vec – demonštrujúca „ťažko“ diktátorom skúšaná, rozjarená mládež, kýva do kamier západnej a USA propagandy z nablýskaných nových mercedesov a v pozadí sa vyníma kiosk McDonald’s ! Naozaj „otrasný“ to život v „diktatúre“ !!!

To si naozaj myslíte naši „úžasní“ najvyšší ústavní predstavitelia na čele so Zuzanou Čaputovou, že papkáme seno ???

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.