Založ si blog

Milí rodičia, nech toto je náš odkaz Igorovi Matovičovi ! Nedovoľme mu, aby týral naše deti ! !!

Tento článok nie je o rozdelení rodičov na „rodičia, voliči vládnej koalície“ a „rodičia, voliči opozície“ ! Nie, tento článok je výlučne o našich deťoch ! To že Igor Matovič je emočne labilný, je nám všetkým jasné . Že sa chorobne bojí „hrozby“ COVID-19, to je nám tiež všetkým jasné ! Že svoju zodpovednosť v tomto smere prenáša na odborné konzílium epidemiológov je nám tiež jasné ! Ale aby svojim hlúpym návrhom, ktorý presadil v rámci jesenných opatrení proti COVID-19, týral naše deti, tak toto NIE ! Igor Matovič navrhol a presadil, že prvé dva týždne školskej dochádzky budú musieť naše deti (druhý stupeň ZŠ a stredné školy) sedieť v školských laviciach v rúškach a samozrejme, že aj počas celého denného pobytu v škole ! A tie naše deti čo chodia ešte na rôzne mimoškolské aktivity – husle, klavír, maľovanie, varenie a pod. sa budú musieť pariť pod rúškami ďalšiu časť dňa ! Keď stretávam na ulici s inými rodičmi, tak som nestretol ani jedného, ktorý by nad takýmto opatrením nekrútil hlavovou a poniektorí si aj riadne ponadávali ! Preto Vás Milí rodičia prosím, ak súhlasíte s tým, že by naše deti nemali byť takýmto spôsobom týrané podporte tento článok tým, že dole pod ním kliknete na „Páči sa mi to“. Prípadne ho odporučte aj svojim známym.  Nech je to takým naším malým referendom resp. petícia za zrušenie tohto nezmyselného opatrenia ! Vopred pekne a úprimne Ďakujem ! Toto poďakovanie Vám všetkým, nech nie je len odo mňa, ale hlavne od našich detí !!!

Zároveň by ma veľmi zaujímal názor pediatrov, detských psychológov, detských školských psychológov a pod.. Ako sa oni nato pozerajú. Nech nám povedia svoj názor, ako sa má dieťa s takýmto „hendikepom“ , vyrovnať a sústrediť sa na učivo ! Veľmi ma zaujíma názor pedagogického zboru na čele s riaditeľmi škôl . Veď ak mám dobré informácie, neviem o tom, žeby sme mali základné a stredné školy vybavené klimatizáciou učební (možno nejaké špecifické odborné učebne). Mnohokrát sú triedy počas celého vyučovacieho procesu vystavené cez okná priamemu slnečnému žiareniu. Darmo sa pootvárajú všetky okná dokorán ! To vôbec nepomáha lebo do vnútra sa z vonku valí rozhorúčený vzduch od vonkajších stien budovy. Samozrejme pritom sa otvoria aj vstupné dvere do učebne a tým pádom deti sedia v prievane ! A ako inštruovalo ministerstvo školstva pedagogických zamestnancov pre prípad, že deťom začne byť po nejakom čase nevoľno, keď začnú byť malátne, keď sa začnú sťažovať na bolesti hlavy, nebodaj budú dostávať závrate v extrémnych prípadoch sprevádzané zavracaním a od následnej dehydratácie organizmu môžu poniektorí z nich aj skolabovať ! Čo má v tej chvíli urobiť pedagóg, ako sa má zachovať, ako má postupovať ?

A ak nadíde čas desiaty, ako majú deti jesť ? Naozaj množstvo otázok, na ktoré Igor Matovič nedal vopred odpovede resp. odporúčanie, keď prišiel s takouto pre neho typicky „geniálnou“ myšlienkou !

Možno by bolo dobré porozmýšľať nad iným oveľa prijateľnejším opatrením, ak sa už Igor Matovič tak veľmi obáva, že práve naše deti sú pre tento štát po medicínskej stránke vecí najnebezpečnejšou skupinou obyvateľstva. Prečo nenavrhol, ak sa už tak veľmi obáva návratu COVI-19 (ten tu je a už stále bude, žiadná vakcína ho nevykynoží, tak ako nevykynožila „bežnú“ chrípku), aby žiaci druhého stupňa ZŠ a stredných škôl sa prvé dva týždne vzdelávali, tak ako to bolo na konci ostatného školského roku – „na diaľku“ formou PC. Veď prvé dva týždne v škole sú také „voľnejšie“, nábehové, opakovacie. Zároveň mohol navrhnúť opatrenie, že dieťa, ktoré po takýchto dvoch týždňoch „domácej karantény“ bude chcieť bezproblémovo a bez rúška nastúpiť na riadnu školskú dochádzku, nesmie počas tejto doby opustiť územie SR ! A kto s nezodpovednými rodičmi opustí SR, tak pri nástupe na riadnu školskú dochádzku, po týchto úvodných „domácich“ dvoch týždňoch by mal povinne nariadené nosiť počas celej doby v škole rúško ! Myslím, že toto by sme my rodičia oveľa viac privítali a dva týždne by sme sa aj mi nejakým spôsobom „obetovali“ a zariadili by sme si denný chod tak, aby sme tých 10 pracovných dni zvládli a nemuseli by sme naše deti vystavovať takémuto stresu, psychickej aj fyzickej záťaži ! A samozrejme predpokladám, že by si každý rozumne zmýšľajúci rodič rozmyslel, či by počas tých 14 dní zobral svoje dieťa, deti na „bezpečný“ výlet mimo hranice Slovenskej republiky !

Preto vás Milí rodičia ešte raz prosím slobodne a bez nátlaku, ak to uznáte za vhodné podporte tento článok a možno počet podporných kliknutí bude slúžiť Igorovi Matovičovi nato, aby prehodnotil tento svoj prvotný nerozvážny nápad a nerozvážne rozhodnutie ! Lebo toto nie je o politike, toto je o zdravom vývoji našich nevinných detí !

Záver :

Pýtam sa, čo na to detská ombudsmanka, čo nato rôzne neziskové organizácie, tretí sektor zaoberajúce sa právami detí, čo nato združenie pedagógov, čo nato združenie rodičov, čo nato odborná lekárska a psychologická obec z prostredia pediatrie a pod. ???

Výzva štátnej RTVS :

Vyzývam vedenie štátnej RTV platenej výhradne z našich peňazí, aby vykonala prieskum verejnej mienky na túto tému v uliciach našich miest a obcí a odvysielala ich bez akejkoľvek cenzúry ! Ďalej štátnu RTVS vyzývam ako občan SR, aby urýchlene dala do vysielania diskusnú reláciu na túto tému s rovnomerným obsadením odbornej verejnosti „Za“ a „Proti“ tomuto nariadenie a nech občan rozhodne či je ochotný akceptovať takúto záťaž pre svoje deti alebo to kategoricky odmietne !

Odkaz Igorovi Matovičovi:

Mne ako dospelej osobe môžete nasilu nasadiť rúško a následne mi môžete nasadiť na ruky za chrbtom aj putá, aby som si rúško nemohol sňať, ale naše deti nechajte na pokoji, netyranizujte ich a nechajte ich voľne dýchať !!!

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.