Založ si blog

Čo si Igor Matovič vypýtal, to aj dostal ! Zuzana Čaputová zaorala brázdu ešte hlbšie !

Pred nedávnom som zachytil taký názor, že treba Matoviča nechať Matovičom a je potrebné sa venovať iným oveľa dôležitejším témam, ktoré trápia a sužujú občanov SR. Áno plne súhlasím. Ale pokiaľ na stoličke predsedu vlády bude sedieť Igor Matovič a na ministerských postoch výlučne sami „odborníci“, výnimku z nich tvorí jedine Ján Mičovský – minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (pána Mičovského si na tomto ministerskom poste dokážem predstaviť v akejkoľvek pro národnej, pro slovenskej vláde SR a celkom určite by obstál aj ako minister v prednovembrových rokoch, lebo komu česť tomu česť a jeho životný príbeh je presne taký, aký by mal mať každý občan SR, ktorý sa uchádza o post ministra. Otázka je koľko a čo mu dovolí urobiť Igor Matovič a západná neoliberálna protislovenská pospolitosť…), tak je potrebné sa im venovať a poukazovať na ich politické a morálne zlyhania.

Igor Matovič sa „chlapsky“ rozhodol, že po 800 rokoch vzájomného pokojného nažívania zaorie akúsi brázdu, ktorá je podľa neho medzi nami „bielymi“, rozumej Gadžami a Cigánmi/Rómami (ďalej v texte len skratka C/R – výhradne pre skrátenie textu, nič hanlivého za tým nehľadajte). A aby tomu dal punc najvyššej „kvality“ pochválil sa na svojom facebookovom profile statusom a fotografiami, ako si on ako prvý „…a dočasný to vedúcko…“ pozval na Bratislavský hrad, ako symbol slovenskej štátnosti, C/R. Naozaj pekné gesto ! Nič proti tomu a už vôbec nič proti tým C/R, ktorých vidíme pod statusom na fotografiách. Naozaj títo C/R, ktorí sú tam, sú práve tí čo by mali byť vzormi pre tých našich spoluobčanov, ktorých nám Igor Matovič svojho času dával za vzor – napríklad občania z osady Bystrany ! Takže, ak si chcel Igor Matovič, ako prvý slovenský predseda vlády uctiť C/R, tak si mal nechať priviesť na Bratislavský hrad „vzory“ z Bystrian, Žehry, Jarovníc, Spišských Vlachoch, Krompách a iných slovenských C/R osád. Ak sa náhodou títo občania SR sa dostali k Igorovmu statusu na facebooku a videli, ako si ich Igor „uctil“, tak isto nekričali ako svojho času !…Matovič, Matovič naša spása, to je náš Matovič…“ Ale čo si Igor pýtal, tak to aj od občanov SR dostal, zaslúžene, spravodlivo a poriadne ! Stačí si prečítať niektoré komentáre pod týmto jeho statusov. Aj by som niektoré z nich odcitoval, ale sú tak pre Igora „chváliace“, že by som ich musel celé vybodkovať. Ale pokúsim sa aspoň tie, ktoré sú, ako tak zverejniteľné – „…a prečo ste nepozvali ľudí z osady z Luníka IX ? To by bola len zábava…“, „…znamená to, že mám prestať chodiť do roboty? …nerada by som dačo kazila…“, „… Vážený pán predseda vlády, vyberáte si tú ukážkovú vzorku spoluobčanov, za ktorých sa nikto nehanbí a na ktorých je celé Slovensko právom hrdé. Kolega Pollák nech Vás vezme do obcí ako Sačurov, Rudňany alebo hociktorá na Spiši alebo inde, kde Vám ukážu…“ , „…Krásne, ale chýbali zástupcovia z dediniek, ako Dobrá Vôľa, Žehra, Rudňany…Vrbov a veľa takých čo ani názov nemá…“ no a ešte jeden komentár „…celé zle Igor. Treba si zobrať na hrad tých, ktorí sú príčinou toho, prečo ich ľudia odsudzujú…“ Kto má záujem, nech sa páči – https://www.facebook.com/igor.matovic.7.

Takže Igor Matovič, jediné čo zaorie tu vami nazvanú 800 ročnú brázdu je to, keď právo a povinnosti budú v našom štáte platiť pre každého rovnako, bez výnimky. Nerobme výnimky ! Pred novembrom 1989, platilo jedno pekné príslovie „Najskôr práca a potom pláca!“ A mne sa zdá, že tie vaše vzory čo nám dávate za vzory, si toto príslovie zmenili po svojom na „Najskôr pláca a potom sa uvidí, či bude aj práca!“ Prosím už týchto našich spoluobčanov toľko neprotežujme, neľutujme ! Dajme im jasne pocítiť, že sú rovnocennými občanmi SR a teda na nich musí platiť rovnaký meter, ako na nás všetkých ostatných. Žiadne nadpráva, žiadne umelé projekty, čo ich z tej biedy dostanú, nič také podobné. Je potrebné, aby sa naučili v prvej rade hygiene, čistote (lebo aj chudobný človek dokáže žiť v čistom prostredí !), aby sa podieľali svojou prácou (na začiatok) na vylepšení svojho života (nič len tak zadarmo, darom!) a aby sa naučili si vážiť nie len svoju prácu, ale aj prácu tých druhých ! Pred rokom 1989 všetci museli pracovať, prinajmenšom chodiť do práce a museli aj C/R. Po roku 1989 už nikto nemusel nič ! A presne toto bola vo vzťahu k C/R veľká chyba. Takže Igor Matovič opäť to bol z vašej strany chybný krok a mimoriadne vedľa šliapnutý !!!

No, ale aby neostali sklamaní skalní Zuzany Čaputovej, že ona je v tomto smere inak hodnotovo nastavená, tak to je absolútny omyl. Podľa môjho názoru, sa ešte nijakému slovenskému politikovi a tobôž nie najvyššiemu ústavnému činiteľovi SR, nepodarilo tak uraziť a ponížiť C/R, ako práve Zuzane Čaputovej. Zuzana Čaputová sa taktiež na svojom facebookovom profile pochválila, že bola navštíviť „…dva inšpiratívne projekty, ktoré dlhodobo a účinne podporujú začleňovanie chudobných rómskych rodín…“ Kto ma chuť a silu, nech sa páči – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/1490085791199400.

Možno by som aj jej slová bral vážne, ak by sa na jednej z fotografií pod týmto statusom nenechala odfotiť, ako v diskrétnej vzdialenosti, prechádza okolo týchto C/R a na tvári má špeciálne rúško a na rukách špeciálne rukavice ! ( https://www.facebook.com/zcaputova/photos/pcb.1490085791199400/1490095331198446/)

Nie je tam fotografia, ako si s nimi milo, ľudský podáva ruky, presne tak ako s občanmi Zvolena, Banskej Bystrice (https://www.facebook.com/zcaputova/photos/pcb.1485126141695365/1485122901695689), kde nemá nieže len rukavice, ale ani rúško ! Nuž naozaj Zuzana Čaputová celému národu ukázala, ako C/R dôveruje, keď pri stretnutí s nimi má všetky ochranné pomôcky na sebe a pri stretnutí s ostatnými obyvateľmi priamo na námestí nemá ani rúško, ani rukavice. Pýtam sa Igor Matovič, nemali by ste tu u Zuzany Čaputovej začať zaorávať tú 800 ročnú brázdu medzi nami a C/R ?! Asi by bolo načim zorganizovať stretnutie s C/R priamo na záhrade prezidentského paláca, ale tentokrát už s C/R, ktorých vám odporúčajú občania SR pod vašim statusom o vašom stretnutí s C/R na Bratislavskom hrade a presvedčte Zuzanu Čaputovú, že to bude bez rúšok a rukavíc presne tak, ako ste vy s vašimi hosťami (C/R) na Bratislavskom hrade !!! (https://www.facebook.com/photo?fbid=10220086294080095&set=a.10216351837281009)

BODKA :

Pred rokom 1989, sme v spoločnosti až také problémy nemali. Do práce musel povinne chodiť každý i keby tam mal celý deň len dielňu zametať ! Kto do práce nechodil, bol podľa zákona príživník a bol zato adekvátne „odmenený“. Teda každý si riadne rozmyslel, či do práce pôjde alebo nie ! A hlavne každý mal aké také pracovné návyky a musel ráno vstávať a ísť do práce!!! Dnes sme u niektorých našich občanov slovíčko príživník nahradili slovíčkom nezamestnaný !!! Česť výnimkám. Aj dnes platí, kto chce pracovať, prácu si nájde ! Kto nechce pracovať, ani ju nehľadá resp. sa všakovako vyhovára !

Keby mi niekto pred rokom 1989 povedal, že je nezamestnaný, tak by som ho asi prefackal (samozrejme jemne) nech sa preberie. Vtedy sme takéto výrazy nepoznali ! (nezamestnaný, úrad práce, prepúšťanie a pod.)

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.