Založ si blog

Arogantný Eduard Heger, by mal byť okamžite odvolávaný a odvolaný NR SR !

To čo si dovolil (ne)minister financií SR Eduard Heger vo vzťahu k Klubu 500 a jeho predsedu Miroslavovi Sotákovi, už presiahlo všetky medze ! Na základe jeho vyjadrení na osobu Vladimíra Sotáka, by mal čeliť odvolávaniu z pozície ministra financií SR a po dôkladnom preukázaní jeho nekompetentnosti riadiť najvýznamnejšie ministerstvo (ne)vlády SR, by mu mala byť vyslovená nedôvera NR SR !

Čo také závažné urobil Eduard ? Nuž na výzvu Klubu 500, aby (ne)vláda SR s okamžitou platnosťou poskytla sľubovanú ekonomickú pomoc (viac ako miliarda eur mesačne!) hlavne slovenským zamestnávateľom, aby nemuseli prepúšťať svojich zamestnancov a znovu reštartovali svoje firmy, ktoré spôsobilo 51 dňové povinné zatvorenie ich prevádzok (od 16.3.2020 do 5.5.2020) „rozhodnutím“ (ne)vlády SR, resp. Odborným epidemiologickým konzíliom, sa Eduard Heger na adresu Klubu a hlavne jeho predsedu Vladimíra Sotáka vyjadril takto : – „…ak chce (Soták) vykopať vojnovú sekeru, tak nech sa páči, ale môžeme sa potom pozrieť bližšie na jeho firmu, môžeme sa pozrieť na jeho minulosť a pod. a povedať si, že teda aká je kredibilita tohto človeka hodnotiť takéto veci…“ (https://www.youtube.com/watch?v=P3-255SANR4) No ale toto je už naozaj neslýchané, čo si dovoľuje dnešná (ne)vládna moc ! Takto drzo, arogantne a zastrašujúco sa vyjadrovať na adresu jedného z najúspešnejších slovenských podnikateľov je niečo čo by nemalo opozičným, ale aj koaličným poslancom NR SR, uniknúť ich pozornosti o Zuzane Čaputovej ani nehovoriac. Apropo Zuzana Čaputová, toto je pre vás aká nová hodnotová skúsenosť, myslím tým vyjadrovanie sa (ne)ministra financií SR na adresu zástupcov slovenských zamestnávateľov ?!

Opovážil by sa takto vyjadrovať sa Eduard aj k zahraničným podnikateľom, ktorí podnikajú na Slovensku v prevažne Dzurindom sprivatizovaných slovenských zlatých nosniciach. Vyjadril by sa takto aj k „TOP“ manažmentu US Steel Košice, ktorý odmietli zaplatiť Mestu Košice riadne schválenú mestskými poslancami miestnu daň z nehnuteľností  – 7 miliónov eur ! Aj im by sa vyhrážal „preklepnutím“ ich doterajšej podnikateľskej a inej činnosti na území SR ???!!!

Áno Miroslav Soták, sa na adresu Igora Matoviča a vládu SR v rozhorčení vyjadril hrubo (https://www.facebook.com/TelevizneNoviny/videos/1140419093001785), ale nie z roztopaše ! Viedli ho k tomu dôvody, ktoré na TB Klubu 500 jasne pomenoval !

Takže Vážení slovenskí podnikatelia, malý a strední, živnostníci, ale predovšetkým všetci tí čo ste zamestnaní v spoločnostiach a firmách, ktoré vlastnia slovenskí majitelia resp. majú v nich väčšinové postavenie, majte na pamäti drzý odkaz Eduarda Hegera a tým pádom aj Igora Matoviča (lebo Eduard nehovorí, že sa pozrie na osobu Vladimíra Sotáka bližšie, on hovorí, že sa pozrieme !, teda viacerí a viaceré ministerstvá, hlavne spravodlivosti a vnútra a samozrejme finančná správa MF SR!!!) Vám všetkým, že ak vyslovíte (zatiaľ, akože slobodne) akúkoľvek kritiku smerom k dnešnej (ne)slovenskej (ne)vláde, tak sa oni potom na vás pozrú bližšie a môžu na vás kadečo zistiť (lebo vždy sa dá na kohokoľvek, čokoľvek „zistiť“) a následne vám oznámia, tak ako to zvykne neustále oznamovať Igor Matovič dnešnej, či už parlamentnej, ale aj mimoparlamentnej opozícií – „…a teraz už len tíško seďte, šúchajte nožičkami a čakajte kedy si po vás príde NAKA…“

To dokedy budeme trpieť a tolerovať toto ich hulvátske a diktátorské sa správanie, výlučne voči občanom SR ?!

Členovia Klubu 500 vydali vyhlásenie, že sú znepokojení z posledných vyjadrení Eduarda Hegera čoby (ne)ministra financií SR. To nestačí ! Myslím si a je to môj osobný názor, že Klub 500 resp. minimálne jeho predseda Vladimír Soták, by mali (mal) podať trestné oznámenie na Eduarda Hegera za vyhrážanie sa resp. Ohováranie podľa Trestného zákona č. 300/2005 Z.z., § 373, trestná sadzba 1 až 5 rokov !!!

A okrem toho, keď si Eduard Heger dovolil niečo také povedať na adresu Vladimíra Sotáka, tak pravdepodobne o nejakej nekalej činnosti tohto pána vie a potom je povinný to bezodkladne oznámiť orgánom činným v trestnom konaní inak môže byť posudzovaný ako spolupáchateľ !!! Takže rétorikou Igora Matoviča, by potom čo Eduard narozprával na Vladimíra, by mal teraz Eduard „…tichučko sedieť na Ministerstve financií SR, šúchať nožičkami a čakať, kedy si po neho príde NAKA…“ !

Ale porovnajme tieto dve osoby. Keď sa Eduard Heger narodil (*1976), tak Vladimír Soták už mal 21 rokov (*1955).

Vladimír Soták po vyštudovaní Vysokej školy v Košiciach nastupuje s akademickým titulom, ako robotník na prevádzku kaliarne v Železiarňach Podbrezová. Následne svojou vlastnou prácou a vlastným nasadením sa postupne prepracuje až na pozíciu generálneho riaditeľa Železiarní Podbrezová a teda nikto z jeho podriadených ho nemôže v čom koľvek ťahať za nos, čo sa týka svojich pracovných povinnosti a jeho pracovného nasadenia. (https://style.hnonline.sk/vikend/140121-kto-je-vladimir-sotak ) Toto sú ľudia, ktorý dnes, generácií ktorá nezažila socialistické ČSSR, ktorá sa narodila do „demokratického“ kapitalizmu, absolútne nevyhovuje a zaznávajú to, pretože neoliberálna časť médií a politikov im vtĺka do hláv, že dobre je len podnikať a po vysokej škole (samozrejme len tých „najkvalitnejších“!) ihneď zasadnúť na manažérske (riadiace) pozície a „riadiť“ tú robotnícku spodinu, ktorá nemala „nato“, aby vyštudovala, tak „kvalitné“ vysoké školy a hlavne odbor Sociálna práca !!! Čiže životný príbeh Vladimíra Sotáka je neprijateľný lebo vyšiel z robotníckej pozície a vlastnými silami a usilovnosťou sa prepracoval, až tam kde dnes je a to sa neoliberálnej, kapitalistickej inak „hodnotovo“ nastavenej spoločnosti nenosí a absolútne neváži !!!

Eduard Heger (https://sk.wikipedia.org/wiki/Eduard_Heger) – absolvoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave a hneď po jej ukončení nastupuje ako manažér ! Ešte chlapčisko nič neskúsil, nič vlastnými rukami nevytvoril, nikdy nepracoval, ako podriadený, nikdy nestúpal po rebríčku kariéry pomaly nahor, ale rovno sa stáva manažérom a „riadi“ !!! A keďže je „super“ manažérom tak prechádza do súkromnej sféry a začína podnikať (v čom to som sa nedočítal). Ale bude to iste nejaká manuálne náročná a namáhavá práca, pretože následne sa ocitá v Spoločenstve pri Dóme sv. Martina, kde sa stáva vedúcim pastierskeho tímu. Predpokladám, že ako šéf pastierskeho tímu získava finančné a ekonomické zručnosti, aby sa po štvorročnom pôsobení, ako opozičného poslanca v NR SR mohol po PV 2020 stať rovno ministrom financií SR.

Môj osobný názor je ten, že po profesijnej stránke z hľadiska profesijného životopisu, Eduard Heger, Vladimírovi Sotákovi nesiaha ani po prach na spodku jeho topánok !!!

Takže buď Eduard Heger naberie odvahu a vykoná to, čo povedal v rozhovore pre denník SME „…môžeme sa potom pozrieť bližšie na jeho firmu, môžeme sa pozrieť na jeho minulosť a pod. …“ a dokáže že jeho vyjadrenia na adresu Vladimíra Sotáka neboli len výmysly, nehorázne vyhrážanie sa a ohováranie alebo, ak to neurobí, tak by mal byť Igorom Matovičom okamžite odvolaný z pozície ministra financií (taký naivný však nie som) a preto tu jednoznačne musia nastúpiť na „scénu“ opoziční poslanci bez výnimky, s návrhom na vyslovenie člena vlády SR a taktiež by mali verejne vyzvať Zuzanu Čaputovú, aby sa otvorene a adresne vyjadrila k správaniu sa členov vlády, ktorí bez dôkazov kriminalizujú každého, čo sa ich len slovíčkom dotkne !!!

BODKA :

Môj názor. Aby Eduard Heger dosiahol vo svojom živote to, čo Vladimír Soták a aby dal tomuto štátu – SR , toľko hodnôt (poctivá práca na prospech SR, aj a hlavne manuálna, nie len prázdne mlátenie slamy), tak nato by Eduardovi Hegerovi nestačili ani plné tri životy !!! Takže Eduard Heger, viac skromnosti a voči tým občanom SR, ktorí svojou celoživotnou poctivou prácou (od piky) sa pričinili k jednoznačnému rozvoju SR, tak voči tým majte aj riadnu dávku pokory !!! Lebo kedysi sa vravievalo (pred rokom 1989), ak mladý neskúsený a životom neošľahaný človiečik, chcel poúčať a bol drzý k osobe, ktorá už čosi pre tento štát vytvorila, sa mu povedalo – „…hej mládenec pŕŕŕ, my sme spolu husi nepásli !“

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.