Založ si blog

Zuzana Čaputová – to nestačí!

Presne tak, ako som predpokladal. Environmentalistka Zuzana Čaputová správanie Igora Matoviča, Borisa Kollára a spol odbila takouto krátkou prázdnou frázou na svojom facebookovom profile – „S nástupom novej vlády boli oprávnene spojené veľké očakávania verejnosti. Získala silný protikorupčný mandát, aj silný mandát na zmenu výkonu politickej moci. Pre budovanie dôvery verejnosti v spravodlivosť a inštitúcie je ale potrebné, aby vládni politici dôsledne dodržiavali také isté princípy, aké z opozície žiadali od svojich oponentov.“ Žiadne konkrétnosti a ani najmenší náznak adresnej kritiky ! Zuzane nevadí, že Boris svoj problém s nadobudnutím veľmi „uznávaného“ vysokoškolského titulu „Mgr.“, ktorý získal ešte na celosvetovo „najuznávanejšej“ vysokej škole v Skalici, odbil tým, že na A4 s nápisom Mgr. Boris Kollár, drzo pred „novinármi“ a slovenskou verejnosťou, jednoducho zahol dozadu popis Mgr. A týmto to bolo pre neho vybavené ! Ja mám tiež titul, riadne vyštudovaný na dennom štúdiu na VŠDS v Žiline – Ing. a veru nehanbím sa zaň, ba naopak za takto v minulosti (pred rokom 1989) nadobudnuté tituly sa hádam nehanbí nikto a nemám potrebu ho pred verejnosťou zakrývať ! Podľa toho čo spravil Boris, sa môžeme domnievať, že on sa za neho hanbí, v opačnom prípade by sa ho tak ľahko pred verejnosťou nevzdal ! Čaputovej to stačí ?! To si Zuzana neuvedomuje, že aj takýmito príkladmi našich politikov sa u nás vysokoškolské vzdelanie zdegradovalo ? Veď dnes je doslova hanba, ak sa predstavíte ako inžinier a nie to ešte ako Bc (Bakalár, vo mne to skôr evokuje Blbec, ospravedlňujem sa všetkým čo tento titul získali poctivým štúdiom poctivého oboru) resp. Mgr. (Magister) !

Ďalšia vec čo Zuzane neprekáža je slovník predsedu vlády Igora Matoviča. Jeho oslovovanie poctivých občanov SR, poctivo sa živiacich občanov SR, ako – štekajúci psi za plotom, mudrosráči, svalovci a pod., to je v poriadku ?! A vrchol svojho neohrabaného a hulvátskeho slovníka, ktorý nateraz Igor dosiahol na onej pamätnej TB, kde sa venoval nie Borisovi, ale jednoznačne podľa neho vinnému, nášmu školstvu, keď na adresu občanov SR, ktorí poctivo študovali a študujú na rôznych VŠ doslova povedal toto – „…naďalej tu budeme produkovať ročne možno 20 tisíc študovaných ľudí, ktorí budú mať s prepáčením v hlave nasrate…“ Nuž nech mi je dovolené, aby som si to isté myslel o obsahu Igorovej hlavy, ak zoberieme do úvahy, ako si „napísal“ a „vypracoval“ svoju diplomovú prácu on sám, keď sa verejne priznal, že mu ju vypracovala sestra jeho kamaráta a on ju zato zobral k moru na dovolenku ! Apropo prečo Igor Matovič nepoužíva titul Mgr. ktorý získal ako „úspešný“ absolvent UK – Fakulta managementu ?! Čo, hanbí sa za neho ?, veď ho dosiahol poctivým štúdiom a poctivým ukončením štúdia ! Alebo nechce dopadnúť ako jeho politický predchodcovia a nechce sa mu odísť z postu predsedu vlády zahanbený, že ani on nie je celkom morálne čistý . Čo vy nato Zuzana Čaputová ? Nebolo by vhodné, aby ste sa vy pri takom hodnotovom nastavení, akým sa neustále pýšite, vyzvala aj Igora Matoviča, aby sa dobrovoľne vzdal funkcie predsedu vlády ?! Na toto politickú odvahu a silu nemáte ?! Asi nie !

Ale načo máte odvahy nadostač je zastanie sa mladého „investigatívneho“ novinára z Aktuality.sk, ktorému mal niekto poslať prázdnu nábojnicu v obálke. Na toto ste zareagovali okamžite, tiež na svojom facebooku – „…Vyhrážanie sa novinárovi je absolútne neprípustné. Správa o tom, že investigatívny novinár Peter Sabo si našiel v schránke náboj, je preto veľmi znepokojujúca. My všetci máme dôvod na zvýšenú pozornosť. Novinár a redakcia Aktualít aj dôvod na zvýšenú ochranu. Umlčať pravdu v demokratickej spoločnosti nejde, to nám história, aj tá nedávna, ukázala niekoľkokrát.“ Veľmi dojímavé, ako sa dokážete zastať mladého novinára. Ale aby ste sa s rovnakou vervou zastali naozajstného novinára Martina Daňa, ktorému sa nielenže vyhrážali, ale za jeho nezávislú novinársku prácu bol aj väzobne dlhodobo zadržiavaný a následne bol pustený „na slobodu“ s obmedzeniami, ktoré mu absolútne zabraňujú slobodne žiť, tak tu ste sa neunúvali ani náznakom ohradiť sa voči takémuto zaobchádzaniu s novinárom ! Pamätáme si aj na video, kde Martin Daňo zdokumentoval, ako ho fyzicky napadla ochranka, keď sa ako akreditovaný novinár chcel dostať na vašu prezidentskú predvolebnú TB . Pamätáte sa na to, Zuzana Čaputová ?! To bolo aká sloboda vykonávania novinárskej práce !

A čo prípad Tibora Eliota Rostasa ? Tomu sa nevyhrážali, ale bez oznámenia mu vtrhlo po zuby ozbrojené komando NAKA do domu a mierili zbraňou nielen na neho, ale aj na jeho deti !!! (https://zemavek.sk/pravda-o-zbraniach-zrebcine-a-zasahu-naka/) Tu sme Zuzana Čaputová nemali dôvod „…na zvýšenú pozornosť…“ ?

Takže Zuzana Čaputová, nestačí sa len vo všeobecnej rovine vyjadrovať k prešľapom a pokleskom politikov dnešnej vládnej koalície. Je potrebné, pri vašom hodnotovom nastavení, sa k jednotlivým prípadom vyjadrovať adresne a bez servítky – Matovičov šesť hodinový rozhovor s Marianom Kočnerom, 13 krát raňajky Richarda Sulíka, ako predsedu NR SR v dome Mariana Kočnera, pochybná minulosť Borisa Kollára, Andrej Kiska a jeho tajné stretávanie sa s pozemkovou mafiou s pod Vysokých Tatier atď. atď. Povedzte na tlačovej besede s možnosťou otázok od novinárov, v priamom prenose, čo si myslíte o týchto pokleskoch vám blízkych politikov a keď ste transparentná a máte tak hodnotovo nastavený systém, že vám poctivá novinárska práca neprekáža, tak na tento brífing pozvite aj novinára Martina Daňa, nech ho váš hovorca Martin Strižinec postaví do prvej rady novinárov a bez toho, aby sa s Daňom na čomkoľvek dohodol, mu umožnite klásť otázky slobodne a bez prerušovania a pokorne na ne odpovedajte bez časového obmedzenia.

Na záver sa vrátim k „investigatívnemu“ mladému „novinárovi“ z Aktuality.sk. Už som to v jednom svojom predošlom článku venovanom našim „objektívnym“ „novinárom“ jasne pomenoval a vidím, že je potrebné to opakovať stále dookola. Po roku 1989 a hlavne v posledných desiatich rokoch sa u nás rozmohol taký „novinársky“ fenomén, ako ináč, implantovaný do našej spoločnosti s „demokratického“ kapitalistického západu a USA – tzv. investigatívna žurnalistika ! Podľa môjho názoru je to absolútne pomýlené. Novinár má informovať, prípadne okomentovať nejakú udalosť svojim názorom. Investigatívny znamená – odhaľujúci nezákonnú činnosť, pátrajúci, vyšetrujúci. (https://slovnik.aktuality.sk/slovnik-cudzich-slov/?q=investigat%C3%ADvny) Teda ak aj tento mladý „novinár“ chce byť investigatívny, tak nech sa páči podať si žiadosť o prijatie do služobného pomeru na personálne oddelenie Polície SR. Novinár nemá a nesmie nahrádzať prácu orgánov činných v trestnom konaní. On môže vo svojich článkoch, tak maximálne poukázať svojim názorovým komentom na podozrenie s páchania trestnej činnosti a orgány činné v trestnom konaní sú zo zákona povinné takéto podozrenie prešetriť aj bez riadneho trestného oznámenia ! Je to už konečne jasné, dámy a páni „novinári“ ?! A čo sa týka tej nábojnice, ktorá mu mala byť doručená v obálke a on si ju našiel vo svojej schránke, tak nemohlo to byť napr. aj takto ? Upozorňujem, že je to čisto môj subjektívny názor ! My nevieme v akej schránke si to našiel či v domácej súkromnej alebo redakčnej. Ale niekedy sa v takom mladom veku stáva, že mladý ľudia si vyjdú do nejakej reštaurácie, baru, klubu, kde sa porozpráva kade čo. Nuž a aj tentokrát po nejakom tom pivečku mohla prísť téma, že tento mladý „novinár“ pracujúci pre Aktuality.sk, sa posadil v redakcií za stôl nebohého Jana Kuciaka. Pochválil sa svojím priateľom, že čo všetko on našiel na tom stole a že aj on pôjde všetkým mafiánom a zlodejom (rozumej hlavne zo strany SMER-SD) po krku ako jeho bývalý kolega Kuciak. No a niektorý z jeho priateľov si chcel z neho tak trošku vystreliť a zabezpečil to, že si tento mladý „novinár“ ktorý si bombasticky hovorí „investigatívny“, našiel jedného dňa vo svojej poštovej schránke v obálke prázdnu nábojnicu… Pýtam sa a nemohlo to všetko byť aj takto ?! A už je pre tento prípad potrebné okamžite robiť „prezidentské“ vyhlásenie o zvýšenej pozornosti celej našej spoločnosti !

Naozaj smutný obraz, akým smerom sa uberá naša spoločnosť, keď sa na prvé stránky médií nedostanú problémy pospolitého tvrdo pracujúceho človeka, ale srandičky, akýchsi pomätencov, ktorí nemajú nič na práci len vyhľadávať prázdne nábojnice, doručiť ich „investigatívnemu“ „novinárovi“ a čakať čo sa bude diať a akú atmosféru to v spoločnosti vyvolá !!!

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.