Založ si blog

Matovič nemôže a nesmie byť naďalej predsedom vlády suverénnej SR. ..

…ani o minútu viac, ako je to nevyhnutné ! Opäť ma o tom presvedčil na včerajšej TB. Prečo ?

Tak poďme na to ! Ja nepopieram, že terajšia „súdržná“ vládna koalícia nemá mandát od voličov, ktorý získali vraj v „demokratických“ (veľa pochybnosti okolo samotných volieb – napr. nerovná politická súťaž spôsobená „objektívnymi“ médiami v predvolebnom boji – vládna koalícia Smeru-SD = diabli, mafiáni, nebodaj vrahovia a na druhej strane svätá „demokratická“ opozícia !) parlamentných voľbách 2020, ale pripusťme, že boli demokratické. V poriadku, dohodli sa, zložili vládu, Zuzana Čaputová posvätila, prešli sitom NR SR – schválenie PVV (román – bez konkrétneho autora, bez konca, bez záveru, jednoducho najhorší román, aký kedy bol napísaný!) a „vládnu“.

Áno pravda je aj tá, že začínajú v časoch, kedy sa svet zmieta v akejsi smrtiacej korona vírusovej pandémií a zatiaľ sa nikto s oficiálnych najvyšších predstaviteľov niektorého zo suverénnych štátov sveta neopovážil povedať svetu pravdu, že toto všetko je výsledkom a hlavne nástrojom boja o ovládnutie sveta a za všetkým stojí WHO (svetová zdravotnícka organizácia). Ale to je na inú tému. (skúste si dnes na verejnosti čo i len raz kýchnuť, alebo vyfúkať máličko preplnený nos a okamžite ste považovaný za vyvrheľa spoločnosti…)

Aj najzarytejší a najpresvedčenejší voliči SR, ktorí dali v PV 2020 svoj hlas Matovičovi a jeho (naozaj jeho !) hnutiu OĽANO , niektorí vo viere, že bude iný, ako tí pred ním a iní mu dali hlas preto, aby mu umožnili naplniť to, čo tu desať rokov kuvikal a vykrikoval z opozičných lavíc a za nič neniesol zodpovednosť, dnes uznávajú, že áno, skúsil si, my sme okúsili čo ste zač, ale už stačilo !

Predseda vlády v podmienkach slovenskej parlamentnej demokracie je v podstate najsilnejším mužom/ženou, v tomto štáte a nemôže to byť alibista, akým bezpochyby Igor Matovič je ! Do dnešných dní sme od Igora Matoviča nepočuli ani raz, kedy by bol povedal „…tak toto je moje rozhodnutie, ako predsedu vlády, plne si za ním stojím a plne za toto rozhodnutie nesiem zodpovednosť !“, „…za toto rozhodnutie, o ktorom vás teraz informujem, sme väčšinovým hlasovaním na vláde rozhodli. Všetci členovia vlády sú týmto rozhodnutím plne zaviazaní, musia toto väčšinové rozhodnutie vlády rešpektovať, lebo vláda vystupuje, ako celok a aj ako celok za neho nesie zodpovednosť. Neakceptujem a nebudem akceptovať, ak by niektorý z členov mojej vlády toto kolektívne rozhodnutie na verejnosti resp. inak mediálne spochybnil. Takýto člen mojej vlády nemôže ostať naďalej členom mojej vlády, kde ja som jej predseda a je jedno z akej koaličnej strany alebo hnutia je a na akom poste sa v tejto koaličnej strane nachádza, nech už je to aj samotný predseda tejto strany alebo hnutia !“

Jednoducho nie je ďalej akceptovateľné, aby Igor Matovič, podľa a na základe zákona, plnohodnotný predseda vlády SR, usporadúval smiešne a siahodlhé TB, na ktorých potrebuje mať okolo seba suitu „radcov“ a na otázky novinárov, na ktoré má a musí odpovedať jedine on, tak on si pozve k vedľajšiemu kecpultiku raz toho, raz onoho a on nič, on muzikant. Ja nespochybňujem to, že sa predseda vlády a vláda, ako celok nemá radiť a nechať si poradiť od odborníkov na dané konkrétne veci, ale keď predstúpi predseda vlády aj s príslušnými ministrami pred novinárov, aby ich informovali o rozhodnutiach vlády, tak k tomu nepotrebujú mať okolo seba tých všetkých radcov a poradcov, zástupcov rôznych mimovládnych organizácií, aby predseda vlády na koniec TB bez hanby povedal, toto nie sú rozhodnutia vlády a moje, ako predsedu vlády, ale toto sú rozhodnutia epidemiológov, infektológov a iných zástupcov poradného konzília ! Nie a ešte raz nie !

Jeden autonómny predseda vlády, keď už sa rozhodne urobiť isté vyhlásenie prostredníctvom krátkeho brífingu s novinármi alebo formou krátkej TB, kde jasne a stručne oznámi rozhodnutie svoje a jeho vlády, musí prísť pripravený a musí dokázať odpovedať aj na nepríjemné otázky, na konkrétne otázky a nemôže novinárov odbiť „…priznám sa, ale toto sa mi už do mojej hlavy nezmestilo, nech sa páči vyberte si zo zástupu za mnou stojacími ľuďmi, oni vám odpovedia a zároveň toto je ich rozhodnutie a ja len plním ich vôľu, keby niečo, tak ja nič…“

Nepamätám si, žeby také niečo urobil – robil, niektorý z jeho predchodcov – Vladimír Mečiar, Jozef Moravčík, Mikuláš Dzurinda, Robert Fico, Iveta Radičová, Peter Pellegrini, ba ešte aj Gustáv Husák, vždy keď sa niečo mimoriadne malo v socialistickom štáte vykonať, tak jednoznačne povedal a niesli za to plnú zodpovednosť „…urobila a rozhodla o tom naša strana a nesieme, ako strana za toto naše kolektívne rozhodnutie plnú zodpovednosť pred občanmi nášho socialistického štátu…“ a preto boli, sú a zatiaľ to aj vyzerá, že ešte nejaký čas  budú v očiach našej spoločnosti tí najhorší…!

Dnes neobstojí detinská výhovorka, že v doterajšej histórií Slovenska, žiadna vláda nestála pred tak „obrovským“ problémom. Áno nestála, ale tie problémy by Matovičova vláda mohla mať o polovicu menšie, keby sa neodvolávala len na nimi zložené odborné konzílium, v ktorom nie je ani jeden, iný protinázor, a keby Matovič a jeho vláda zobrali na seba plnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia, ktoré by nemuseli byť plne v súlade s odborným konzíliom, lebo všetci jasne vieme, že akýkoľvek odborník na akúkoľvek oblasť nášho života, sa tak trochu snaží opatrenia preháňať, aby mal niekoľko násobnú istotu, že jeho rozhodnutia budú účinné (jednoducho sa istí) ! Jednoduchý príklad – výťah v bytovom dobe je určený uniesť 4 až 6 osôb, ale jeho konštrukcia, technické vyhotovenie je predimenzované na troj a viac násobnú záťaž !!!

Pretože jeden autonómny predseda vlády, ktorý sa nebojí zobrať na seba plnú zodpovednosť aj so svojou vládou, mohol napríklad, dnes, keď medián korony je niekde na úrovni 4, povedať a rozhodnúť aj o tomto „…odborné konzílium radí a odporúča, aby sme stále a všade nosili rúška ihneď, ako opustíme svoje domovy. Ja a moja vláda si myslíme, že v momentálnej situácii je toto opatrenie už neadekvátne a preto sme rozhodli a plne si za tým stojíme, že aj tu vykonáme isté uvoľnenie a od dnes platí – nosenie rúška na verejnosti nie je povinné, má len odporúčací charakter. Avšak naďalej je povinné nosiť rúška vo verejnej doprave a v nákupných centrách, obchodoch, len pri platení pri pokladni. Pri návštevách nemocníc – hneď pri vstupe do nemocnice. Zároveň vláda a ja, ako predseda vlády, odporúčam všetkým občanom SR, ak majú možnosť, aby čo najviac využívali pohyb vo voľnej prírode a to bez rúška, aby dýchali čerstvý vzduch, ak je to možné, čo najviac športovali, jedli naše domáce, slovenské potravinárske výrobky, veľa slovenskej zeleniny a ovocia, aby ak nemusia, nebrali zbytočne všelijaké podporné lieky a umelé „vitamíny“ na „posilnenie“ imunity organizmu, lebo toto imunitu organizmu značne znižuje, nepožadovali od svojich lekárov na bežnú chrípku a prechladenie hneď antibiotiká…“

Nie vážení občania SR a voliči Igora Matoviča, toho sa od neho nikdy nedočkáme, neustále to bude totálny alibista, človek, ktorý nedokáže na seba zobrať bremeno zodpovednosti a preto už ďalej nemôže zastávať post ministerského predsedu vlády SR, dlhšie, ako je nevyhnutné a preto verím, až nám „slovutný“ Igor Matovič oznámi, že jeho odborné konzílium, teda nie on a jeho vláda, dovolí sa zhromažďovať a naplniť tak, naše základné ústavne právo slobody prejavu, sa námestia naplnia nespokojnými občanmi SR, a toto budú naozaj spontánne zhromaždenia a nie zhromaždenia typu, ala  „apolitický“ občiansky aktivista Juraj Šeliga a spol., financovaní a riadení zväčša zo zahraničia, skrze tretí sektor a mimovládne organizácie, zatiaľ legálne pôsobiacich na území SR. Pretože život na Slovensku po týchto časovo neadekvátnych ekonomických a zdravotníckych opatreniach,  bude nesmierne ťažký, nezamestnanosť, beznádej a hlavne, ak na čele vlády SR bude sedieť večný alibista a národ bude neustále počúvať tie plačlivé slová o hop a nepreskočení, ako máme byť aj naďalej zodpovední a hlavne vystrašení, ustrašení, ako máme jeden druhého podozrievať, že ten druhý je pre mňa, moje zdravie a môj život nadmieru nebezpečný, tak sa to nepohne dopredu, ale národ a občania SR budú upadať do väčšej a väčšej letargie a beznádeje. Teda zmena na poste predsedu vlády je opodstatnená a neznesie odklad !

A tie Matovičove slová o tom, ako nám iné štáty (pre neho krajiny) závidia, ako sme „porazili“ „jeho“ opatreniami koronu a vraj všetci sa ho pýtajú, ako je to možné, tak tu vám Igor Matovič odpovedám ja, ako je to možné – možné je to tak, že občania SR majú ešte, akú takú imunitu organizmu, že naše slovenské zdravotníctvo nie je na tom až tak zle, ako napr. talianske, španielske, že nový korona vírus je samo vyliečiteľný, a že v tele človeka sa nachádzajú tisíce a tisíce rôznych korona vírusov, ale bolo potrebné vo svete prostredníctvom WHO vyvolať paniku, sledovanie tohto jediného „nového“ vírusu na dennej báze, prisúdiť mu všetky úmrtia, bez ohľadu na iné zdravotné komplikácie toho ktorého jedinca  atď. atď.

Na Slovensku máme k dnešnému dňu podľa našich štatistík 25 úmrtí na tento „nový“ korona vírus, naozaj ?!

Tak tu vás Igor Matovič vyzývam, urobte k týmto úmrtiam ešte jednu, vašu poslednú TB aj s vašim odborným konzíliom a odpovedajte na tieto otázky vo vzťahu k týmto úmrtiam :

  • Vek zomrelých
  • Smrť spôsobil len a výhradne tento vírus
  • Mali iné choroby na základe ktorých, by smrť nastala tak či tak
  • Bola by pre nich nebezpečná aj doteraz známa chrípka či obyčajné nachladenie
  • Umreli prirodzenou smrťou , ako následok vysokého veku a vírus im bol nájdený v tele až pri pitve
  • Umretý umrel s vírusom v tele a tento nemal žiadny vplyv na umretie
  • Nech zástupcovia konzília vysvetlia, čo naordinovali ľuďom s novým korona vírusom v tele, že už ho v tele zrazu nemajú
  • Nech vysvetlia ľuďom, že tento nový korona vírus je samo liečiaci a prečo niektorí jedinci ani nevedia, že ho v tele majú
  • A množstvo ďalších otázok absolútne nie konšpiračných, pretože sa potom nečudujme, že v spoločnosti už kolujú aj také vtipy (možno na základe reality) – „Umrel na koronu. Ale pán doktor, veď mal na tele desať bodno-rezných rán ?! Áno pane, ale to sú len sprievodné komplikácie, v štatistikách bude uvedené – umrel na nový koronavírus COVID-19 !

Nuž, ale tohto sa od Igora Matoviča nedočkáme lebo on má strach, strach zo všetkého a všetkých. On sa bojí pochopiť a priznať si, že podľahol, celosvetovej hystérií, ktorú niekto zámerne vyvolal a že onedlho aj táto bublina spľasne, ale následky pre bežný život budú katastrofálne, že sa opäť nabalia svetové banky, najväčšie svetové medicínske korporácie, že ktosi získa nad svetom ešte väčšiu moc, ako doteraz a že bolo potrebné národom a ľudstvu ukázať, že život je riaditeľný, tak ako si to niekto zámerne naplánuje ! Pozor Igor, toto nie sú konšpirácie, toto je realita – skutočnosť dnešných dní a čas vám ukáže, aký ste boli v týchto dňoch slaboch !!!

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.