Založ si blog

Matovič – „výborne“, „super“, „grandiózne“. .. !

…to ktoré odborné konzílium vám poradilo, že do jednotlivých otvorených nevyhnutných prevádzok je možné vpustiť len toľko jedincov, aby bolo zachované 1jedinec/25m2 a neurobiť pre isté inštitúcie výnimku ?!

Dnes ráno som si vystal (spolu s manželkou) hodinovú radu pred jedným z obchodných reťazcov. Hovorím si, dobre, jesť treba tak vystojím, čoby otec, manžel, neurobil pre milovanú rodinu !

Ale úplne ma zarezalo, keď som, ako radový zamestnanec firmy, ktorá jednoducho musí fungovať a majiteľ, kapitalista mi to nakázal, musel som ísť na Slovenskú poštu odoslať obyčajne doporučenú poštu, ktorá z rôznych dôvodov nemôže byť zaslaná elektronicky, ale len fyzicky písomne a pred poštou stál dlhočizný rad ! Nepreháňam, zhruba dvesto metrov. Postavil som sa do rady o 8:28 hod. a z pošty som vychádzal o 10:45 hod. Nuž Igor spočítajte si koľko bolo potrebné si vystáť na jednej jedinej inštancií !

V rade stáli mladí, starí, ale aj mamičky s deťmi. Jednu mamičku, ktorá stála za mnou (medzi nami bola ešte jedna staršia pani) sme pustili pred nás (keď po vyše dvoch hodinách prišla rada na nás) lebo ten, asi troj ročný chlapček, už mal toho naozaj dosť (aj tak veľa vydržal) a pritom sa svojej mamke sťažoval, že je hladný a ona ho utešovala, že teraz ti Maxim, nemôžem dať nič papať lebo máš rúško !!!

Výborne Igor ! Ale kde je podstata problému ?! „Odborné“ konzílium (nejaké iné, nie to, ktoré mal na úrade vlády v ostatnú nedeľu), poradilo Igorovi, že je potrebné v už povolených prevádzkach zaviesť ešte prísnejšie opatrenia, a tak okrem povinného špinavého, predýchaného rúška, rukavíc, dezinfekcie rúk, budú môcť do vnútra vstúpiť občania, len v takom počte, aby sa na nich ušlo minimálne 25 m2 vnútornej plochy (to nevadí, že vo vnútri budú všetci napr. pri pulte s chlebom a ostatná plocha bude zívať prázdnotou !). „Odborné“ konzílium Igorovi nepovedalo, zámerne zatajilo, že na Slovensku nemáme mega pošty, ale pošty, kde síce sú štyri okienka, ale celková vnútorná plocha pre občanov je možno len 15 m2 a teda podľa tohto famózneho nariadenia, na takejto pošte môže byť v prevádzke len jedno okienko ! Tu si nikto nelámal hlavu nad tým, že vo vnútri síce nie je potrebná plocha, teda tých 25 m2 (to je nejaká bulharská konštanta – tá sa vždy používa všade aby vyšiel správny výsledok a vždy má táto konštanta inú hodnotu – podľa potreby), ale tie okienka sú od seba vzdialené minimálne 1,5 m a teda mohli byť v prevádzke celkom bezpečne dve okienka (prvé a posledné štvrté) a doba čakania by sa skrátila minimálne o polovicu !

Toto naozaj už nepotrebuje žiaden komentár !

Len by som chcel „nášmu“ Igorovi odkázať, keď sa tak už oháňa tým príkladom, že keď by sme si teraz na Veľkú noc išli vyšibať babičku, tak o rok by sme si na ňu už išli len s láskou spomenúť na cintorín, lebo namiesto šibačky, by sme je priniesli smrtiaci „dar“ !

Tak Igor počúvajte, keby som už naozaj nevydržal a išiel by som si vyšibať babičku, tak tá babička by len vystrčila zadok cez bránku, prípadne dvere svojho bytu, dostala by zopár šibačkových rán, cez rúško by pekne poďakovala a o rok si to môžeme zopakovať všetci  pri plnom zdraví. Ale keď necháte tieto babičky stáť dve hodiny v rade (napr. na pošte), tak nie že sa nedožije budúceho roka, ale môže skonať od únavy aj priamo na mieste !

Preboha ! už sa, buď zobuďte alebo politický odíďte do zabudnutia !!!

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.