Založ si blog

p. Matovič, toto je opatrenie, ktoré teraz vykonajte ako prvé. .. !

…keďže to vyzerá, že ešte nejakú tu chvíľu zotrváte, ako vláda, vo svojich funkciách, tak vám dávam do pozornosti jedno mimoriadne opatrenie, ktoré pomôže SR ihneď a hlavne, ak sa situácia upokojí natoľko, že sa život vráti do akých, takých normálnych koľají, tak aj do budúcna!

Týka sa to repatriantov, teda navrátilcov. Ale nie tých, čo boli v čase uzatvárania hraníc v dôsledku prepuknutia pandémie SARS-2, kade tade po svete, za oddychom alebo pracovnými záležitosťami, ale hlavne a jedine tých, čo boli mimo svoju domovinu z dôvodu „ľahšieho“ života a s vidinou lepšieho zárobku.

V jednom vo svojich článkov som písal, že všetci Slováci resp. občania SR, ktorí sú (ste) vo svete, nech sa páči vráťte sa domov, domovina vaša, rodná zem vaša, vás príjme, ako svoje zatúlané dietky a všetko „zlé“ vám odpustí.

Za tým si stojím a mám takýto názor aj dnes, aj zajtra, aj potom . Malo to však jeden „malý“ háčik, ktorý teraz „vláde“ SR navrhujem, aby vykonala, ako svoje prvé povinné nariadenie platné ihneď ! Dnes vidíme, že sa nám domov v húfoch vracajú hlavne tí, čo boli robiť podradnú (mám na myslí podradnú prácu pre domovské obyvateľstvo – Rakúšania, Nemci, Briti, Taliani a pod.) prácu v štátoch EÚ, kde nás „východniarov“ vždy mali, majú a naveky budú mať za tých menej cenných, stvorených len výhradne pre tú najmenej kvalifikovanú prácu, ale pre bežný život tak prepotrebnú ! (opatrovateľstvo, rôzne manuálne práce, práce na poliach a záhradách – sezónny zber a pod.)

Jednoducho, keď vás „vyhnali“, tak vítajte, ale „zadarmo“ to nebude ! Nie je mysliteľné, aby sa po 14 dňovej karanténe, títo navrátilci húfne hlásili na úradoch práce, ako nezamestnaní a štát sa o nich postará vyplácaním dávok v nezamestnanosti, dnes predĺženej o 6 mesiacov dlhšie. A tak isto si je potrebné naliať čistého vína aj v tej veci, že vaše doteraz „domovské“ štáty, sa vás zbavili aj preto, aby ste „nevyciciavali“ ich zdravotný a sociálny systém, lebo ako nám to denno denne ukazujú v médiach, tak sa nevládzu postarať ani o svojich občanov, a vy ak budete testovaní, ako pozitívni na SARS-2, tak sa o vás bude musieť postarať naše slovenské zdravotníctvo a ruku na srdce, keď ste pracovali v zahraničí, koľkože ste mesačne prispievali na zdravotnom poistení, nemocenskom poistení, príspevok v nezamestnanosti –  do nášho slovenského rozpočtu  – až 0,00 € ?! Tak to teda nie ! Ak ste už doma, tak sa jednoducho musíte podieľať na prekonaní SARS-2 krízy, rovnakým dielom, ako občania, ktorí svoju domovinu neopustili.

Igor Matovič a spol., týchto ľudí je potrebné zapojiť do „obnovy“ nášho národného hospodárstva a to takým spôsobom, že ak na úrade práce (systémovo) im bude ponúknutá práca na poliach, v maštaliach v živočíšnej výrobe, výhradne na poľnohospodárskych družstvách v rukách slovenských majiteľov a v živočíšnej výrobe slovenských majiteľov a oni takúto prácu odmietnu, tak im štát neuzná nárok na dávky v nezamestnanosti. Dnes keď sa rozhoduje o tom, či budeme mať na jeseň čo žať, čo zbierať s polí, je potrebné, aby sa štát svojim nariadením postaral o to, aby mal kto zasiať, kto posadiť, kto svojou aj keď nie celkom odbornou pomocou, zabezpečiť chod živočíšnej výroby na Slovensku a takéto pracovité ruky sa tam istotne zídu, hlavne ak si uvedomíme, že pracovnej sily na území našej republiky nebude až tak nazvyš, keď si uvedomíme, že koľko bude ľudí nakazených na SARS-2 a budú musieť dodržiavať prísne opatrenia – napr. domáca karanténa, až do úplného vyliečenia sa. Keď títo naši spoluobčania dokázali pracovať a to tvrdo pracovať, na „cudzích“ , tak majú povinnosť pracovať v čase núdze, aj na  a pre svojich ! Nie je možné, aby títo naši, nateraz „domáci“ spoluobčania, keď sa kríza pominie a oni si to, na dávkach v nezamestnanosti presedia vo svojich domovoch (česť výnimkám), sa následne opäť vybrali za „lepším“ životom do zahraničia, kde ich iste s otvorenou náručou príjmu a istotne ich budú lákať ešte na lepšie zárobky, aby tam pomáhali na nohy ich ekonomike a hospodárstvu !

Teraz je najlepší čas, na to, aby sa konečne Slovenská republika stala opäť silne agrárnou a potravinovo sebestačnou republikou. Tu je potrebné „naliať“ tie miliardy a aj po skončení krízy už zotrvať v dotáciách do našich polí, lúk a ovocných záhrad, do našich poľnohospodárov, lebo, ako nám dnešná doba ukázala a oči „otvorila“, nie montážne dielne západných korporátov nám pomôžu prekonať ťažké doby, ale jedine naša rodná zem, naša úrodná pôda, ktorej sme sa za posledných tridsať rokov absolútne otočili chrbtom a toto je náš spoločný obrovský hriech vo vzťahu k tomu, čo nám tu predošlé pracovité generácie zanechali !

Takže áno, pekne privítať, ale podľa možnosti okamžite zapojiť do obnovy našej ekonomiky a nášho hospodárstva, nie aby skončili, ako nádenná lacná pracovná sila v automobilkách, ktoré sa chystajú otvoriť svoje montážne haly a naši poľnohospodári nebudú mať ľudské kapacity na to, aby sme mali čo jesť a nemuseli dovážať treťotriedny tovar zo zahraničia.

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.