Založ si blog

Pán Matovič, je čas odstúpiť. .. !

…naozaj stačilo, tých niekoľko dní, čo ste vo funkcií predsedu vlády SR nám jasne ukázalo, že nie ste kompetentný riadiť tento štát. Ja netvrdím a ani to nerozporujem, že vládna koalícia, ktorá vznikla po PV 2020 nemá ďalej právo, ba priam aj povinnosť riadiť tento štát, lebo celkovo (vládna koalícia) ste dostali od občanov (pravda, ak je to správne spočítané) 1 304 268 hlasov, a títo občania a voliči SR majú právo požadovať, aby tieto, dnes vládne koaličné strany a hnutia zostavili silnú vládu SR.

Avšak vy nie ste schopný, ba ani spôsobilý na výkon funkcie predsedu vlády SR ! Zmietate sa od samého začiatku v chaose, predostierate neadekvátne a čiastkové opatrenia, do funkcií ministrov jednotlivých ministerstiev ste posadili absolútne nekompetentné osoby – Richard Sulík, absolútny ignorant pospolitého pracujúceho ľudu, vidí len eurá, doláre a veľkopodnikateľov. Odbory sú pre neho škodná (priznávam, že naše slovenské odbory sú slabé a potrebovali by omladiť!) . Pred voľbami mal 100 okamžitých riešení pre jeho „krajinu“ a teraz nemá jedno jediné základné opatrenie pre našu Slovenskú republiku – nebáť sa do ekonomiky naliať, nie jednotky miliárd eur, ale desiatky miliárd eur. Nepozerať sa na prípadný deficit verejných financií ! Vysvetlím prečo ! Je potrebné si uvedomiť, a už to jeden pán v RTVS povedal, v ostatnej relácií O 5 minút 12, že sa nachádzame vo vojne. Áno, nie je to klasická konvenčná vojna (bomby a pod., ničenie hmotných statkov), je to vojna biologická, zapríčinená nami všetkými, celej svetovej populácie, lebo sme sa až doteraz, bezhlavo hnali za rýchlim ovládnutím všetkých a všetkého, až sa nám to vypomstilo „únikom“ umelo vytvoreného, ľudskému životu, veľmi nebezpečného vírusu – SARS-2 !  Za toto nemožno viniť jednotlivcov resp. jednotlivé štáty, je to klasická celosvetová kolektívna vina a celosvetové spoločenstvo je teraz povinné tento vojnový stav čo najskôr zvrátiť. Je potrebné si uvedomiť a z dejín sa poučiť, že doteraz najhroznejší svetový konflikt, II. sv. vojna, trvala 7 dlhých rokov, a aké z nej plynie najpodstatnejšie poučenie pre dnešné dni ? Nuž celkom jednoduché ! Vtedy mladí muži – otcovia, synovia vybojovali pre ďalšie generácie, za tú najvyššiu cenu, cenu vlastných životov (tu patria aj chrabré matky a dcéry) pre budúce pokolenia slobodu a mier. Už nemali toľko vlastnej sily, aby aj zničené hospodárstvo, ekonomiku, budovy, fabriky vlastných štátov postavili oni na nohy, táto povinnosť prešla na budúce generácie, „inak povedané“, jedni vybojovali slobodu a mier a tí druhí museli vybudovať všetko, čo bolo touto vojnou zničené. Teda ponaučenie pre dnešné dni je, že my teraz musíme spraviť všetko preto, aby sme pre budúce generácie zachránili najviac čo sa dá (samozrejme zdravie a ľudské životy sú na prvom mieste) aj za cenu nesmierneho zadlženia a tí druhí, naše deti a ich deti budú musieť tvrdo pracovať (tak ako tvrdo pracovali generácie na obnove sveta po II. sv. vojne), aby sa po niekoľkých rokoch dostali na takú životnú úroveň, ako bola pred SARS-2, ale už oveľa rozumnejšie a menej chamtivejšie – dať do popredia ľudské zdravie, medziľudské vzťahy, oveľa väčšiu sociálnu rovnosť a solidaritu, a nie bezhlavo zveľaďovať, len hmotné statky na úkor, predtým spomenutých hodnôt !

Už ste to pochopili vážený pán „premiér“ ?, že dnes nie je čas, ani priestor sa pozerať nato, ako sa náš štát zadlží do budúcnosti ! Že je potrebné pozerať nato, aby tento národ a občania túto vojnu prežili, pokiaľ možno z čo najmenšími stratami na ľudských životoch a zdraví a nepozerať sa len na to, aké to spôsobí národohospodárske straty, lebo ako stará múdrosť hovorí „peniaze, boli, sú a budú, len mi tu nemusíme byť“ ! Myslím, že sa to jasnejšie ani povedať nedá ! A najhlavnejšie je dnes sa zamerať hlavne na poľnohospodárstvo, aby sme mali vlastné potraviny, lebo na „západe“ po tom, ako ich táto pliaga neúprosne ničí nebude mať kto pracovať na poliach, maštaliach a pod. Tu sa na „svet“ nespoliehajme, autá jesť nebudeme…!

Vrátim sa k vašej „úžasnej“ vláde. Ja neverím, že medzi tými 1 304 268 vašimi voličmi, našimi občanmi SR, sa nenájdu naozaj erudovaní a schopní jedinci, ktorí by vás vymenili na vašich vládnych postoch. Ja netvrdím, že je potrebné, aby sa konali predčasné voľby, to naozaj nie, volič rozhodol, že chce zmenu, tak nech je, ale zmenu, ktorú vykonajú schopní ľudia a nie takíto neschopáci a do seba zahľadenci, ako ste vy. Veď napríklad na základe vašich odporúčaní a povinných opatrení by Ján Budaj (68 r.) a Ján Mičovský (65 r.), mali sedieť dnes doma, do obchodov chodiť len v čase od 9:00 do 12:00 hod. a teda aj na ministerstvá, ktoré dostali do vienka, by mali „okupovať“ len v tomto, pre seniorov vymedzenom čase !

Minister školstva Branislav Gröhling, prišiel naposledy do skutočného styku zo školstvom SR naposledy, keď opustil školské lavice a predpokladám, že oveľa viac by sa uplatnil v módnom účesovom dome.

Minister financií Eduard Heger, by sa mal vrátiť k svoje „pastierskej“ práci, kde mohol a pravdepodobne aj bol, platným členom – Spoločenstvo pri Dóme s. Martina.

Veronika Remišová, by určite urobila najlepšie, keby sa vrátila na brehy Dunaja k „svojej“ kompe, či funguje bezporuchovo a ekonomicky výhodne.

Mária Kolíková – ministerstvo spravodlivosti dostala, len preto, že ju v roku 2006, vtedajší minister spravodlivosti Štefan Harabin, odvolal s funkcie riaditeľky novovzniknutého Centra právne pomoci a okamžite s ňou ukončil pracovný pomer ? Toto je jej zásluha, prečo je dnes na tomto ministerskom poste, lebo „zlý“ Harabin ju nemal „rád“ ?!

Aj o ostatných členov vašej vlády škoda hovoriť, hlavne o ministrovi obrany Jaroslav Naď – USAfil a NATOfil !!!

Takže Igor Matovič, položte to, kým nenarobíte ešte viacej škody, ako doteraz, za niekoľko málo dní, čo ste pri kormidle štátu a znova opakujem, nie predčasné voľby, ale dajte možnosť iným z „vašich“ ľudí (1 304 268), lebo ja verím, že sa medzi nimi nájdu oveľa, ale oveľa schopnejší a erudovanejší odborníci, ako ste v súčasnosti vy – „vláda“ SR. Nuž a vy sa vráťte do poslaneckých lavíc a vykonávajte si svoju, pre SR tak „potrebnú“, poslaneckú prácu – hľadať neduhy iných a na tlačových besedách ich bombastický prezentovať !

Na záver ešte vám a vášmu ministrovi zdravotníctva, dávam do pozornosti jasne vyjadrenie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorá včera, okrem iného dala aj toto stanovisko : „Naša rada – neodporúčame nosenie rúšok, ak človek nie je sám nakazený“, „Neexistuje dôkaz o tom, že by rúška na tvár nosené ľuďmi na verejnosti mali pozitívny vplyv v boji proti šíreniu nového korona vírusu“ (Michael Ryan – koordinátor krízovej pomoci WHO).

I napriek týmto vyjadreniam WHO, si myslím, že nateraz by v našom štáte malo byť zachované povinné nosenie rúška alebo inej ochrany tváre, ale len pri návšteve nemocnice, obchodov, pôšt a iných verejných uzavretých priestorov (napríklad ak je na pracovisku väčšie množstvo pracujúcich blízko seba – menej ako dva metre, keď je niekto sám v kancelárií, tak nie) . Predavačkám v potravinách (a nielen v potravinách – napr. pošta, banky a pod.), ktoré celé hodiny presedia pri pokladni, nad nimi stoja platiaci kupujúci, by asi mali dostať namiesto nič riešiacich rúšok, ochranné plexisklové štíty, tak ako ich vidíme na vašich „odborných“ tlačových besedách, ktoré majú tlmočníci pre nepočujúcich, lebo to ochráni celú tvár, najme oči a nie je to také nepohodlné a stačí to raz za čas dezinfikovať dezinfekčnou utierkou ! Na uliciach túto povinnosť preklasifikovať na odporúčanie (niektorí ľudia sú už aj tak vystrašení, že ho budú nosiť na voľnom priestranstve aj naďalej, neuvedomujúc si, že si tým ešte väčšmi škodia – rúško dlho nosené je predýchané, nesmierne vlhké, ba niekedy aj od výtokov z nosa a pod.), veď nie je normálne mať rúško na tvári na ľudoprázdnej ulici, keď je vodič sám v aute, alebo len s rodinnými príslušníkmi, s ktorými je väčšiu časť dňa doma bez rúška, alebo pri prechádzke na čerstvom vzduchu, či už na lúke alebo v lese – tu sa priam pýta povinnosť si toto rúško sňať a dýchať čistý čerstvý vzduch nech sa organizmus „prevetrá“, tak, ako nám kážu – pravidelne vetrať domácnosti !

Takže pán Matovič myslite na svoje zdravie a hlavne na zdravie nás všetkých, odstúpte a dajte šancu iným, oveľa múdrejším, kompetentnejším ľuďom, ako vyššie uvádzam z „vašich“ radov, je ich tam naozaj dosť, je z čoho vyberať, ale navyberajte vy, vy už ste vybrali a je to naozaj katastrofa !

 

 

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.