Založ si blog

Presne toto Matovič nechcel. .. !

…a ani s tým nepočítal. Jednoducho sa prerátal. V predvolebnej kampani mu dávali jasne najavo, jeho politický „priatelia“, vtedy z „demokratickej“ opozície – Michal Truban, Miroslav Beblavý a hlavne Andrej Kiska s Alojzom Hlinom, že je pre nich, len akýmsi outsiderom a ak by mali s ním po PV vytvoriť „demokratickú“ vládu, tak to bude pre nich len akési nutné zlo. Kiska sa naparoval, že keď už raz Fica porazil, tak ho porazí aj druhýkrát a vývoj po voľbách ukázal, že Andrej Roberta neporazil, ale „porazilo“ jeho a vzdal sa mandátu poslanca NR SR !

Alojz sa pred PV veľmi hneval na Igora, že mu berie kresťanských voličov a že je to nadmieru nekresťanské a odkazoval Igorovi cez média, nech s tým trápnym divadlom skončí lebo mu to aj tak nebude nič platné. PV ukázali, že Igorovi to platné bolo a Alojz, ako šéf kresťanov na Slovensku končí a celkom reálne mu hrozí exkomunikácia z KDH. Chlapci Michal a Mirko si boli načisto istý, že oni ako dvojkoalícia vysoko prekročia prah zvoliteľnosti (7 %), ale pre nich žiaľ, ho tesne neprekročili a takpovediac ostali „na ulici“ !

Igor, keď videl, ako mu pred PV nejde s týmito jeho politickými „priateľmi“ karta, vsadil na vabank. Je treba uznať, že jeho vabank hra o voliča mu priniesla nevídanú „úrodu“ v podobe volebného zisku až 25,02 % a stal sa jasným víťazom PV 2020. Môže sa Igor tváriť, ako koľvek nadšene, ale jedno je jasné, toto, nielenže neočakával, ale ani nechcel ! On nechcel vyhrať voľby a zobrať na svoje plecia zodpovednosť za SR a za vládnutie, to naozaj nie ! On chcel byť silnou súčasťou novej „demokratickej“ koalície (dajme tomu ako tretia najsilnejšia koaličná strana resp. hnutie), ale nie jej lídrom. Igor nechcel nikdy byť v exekutíve a už vôbec nie číslo jedna vo vláde SR. On jednoducho len chcel nanominovať svojich ľudí na jemu prislúchajúce ministerstvá, podľa koaličnej dohody a on samotný chcel ostať naďalej „voľným“ radovým poslancom NR SR, robiť si čo chce, nemať žiadnu zodpovednosť a ak by nejaký z jeho nominantov na ministerských miestach zlyhal, tak by ich teatrálne do troch minút vymenil, aby sa mohol pred Ficom a pred svojimi koaličnými „partnermi“ vystatovať, že on rieši situáciu okolo zlyhávajúcich jeho nominantov do troch minút, čo by Fico nikdy nedokázal ! Naďalej by si robil tie svoje šašo tlačové besedy, v prvých sto dňoch, by to boli samé exkluzívne tlačové besedy, čo našli v skriniach jednotlivých ministerstiev po Ficovej a Pellegriniho vláde, koľko zlodejčiny a nevýhodných zmlúv uzatvorili so „svojimi“ ľuďmi, grafy by nemali konca kraja a po tak „náročných“ tlačovkách by sa niekde uvelebil vo svojej poslaneckej kancelárií a naberal by „sily“ na ďalšie exkluzívne odhalenia na bývalú a bývalé vlády Smer-SD !

Nuž a po sto dňoch ich „demokratickej“ vlády, by sa zameral na svojich politických „priateľov“ vo vládnej koalícií v duchu „padni komu padni“ a išiel by po „krku“ všetkým rad za radom a opäť by sa „vyhrieval“ na politickom slniečku a tváril by sa ako najčestnejší medzi čestnými a najspravodlivejší medzi spravodlivými.

Ale občan – volič jeho zámer prekukol a vo voľbách mu dal takú „dôveru“, aby mu takýmto jeho povolebným plánom zabránil !

A stalo sa to, čo Igor nečakal a neprial si to ani v tom najhoršom sne. Jednoducho bol občanmi SR prinútený prevziať na seba tú najväčšiu politickú zodpovednosť a „posadili“ ho rovno do kresla ministerského predsedu vlády SR !

Na jeho terajších tlačových besedách, je aj napriek tomu, že mu polovicu tváre zakrýva povinné rúško, jasne vidieť na unavených očiach, že je toho na neho zrazu veľmi veľa, použijem jeho citát „inak povedané“, už má toho dosť a najradšej by bol, keby už zajtra tým predsedom vlády nebol a možno by sa po vzore Andreja, aj vzdal poslaneckého mandátu a ukryl by sa na nejaký čas do ústrania, kde by ho nikto nenašiel.

Je jasné, že to vidia aj jeho verní „novinári“, ktorí ho pred voľbami prezieravo pasovali ako víťaza volieb, ale vtedy to ešte nikto nebral vážne. Tí istí novinári, ktorí jeho a vtedy celú „demokratickú“ opozíciu velebili, dnes mu „pomáhajú“ ako vedia, a na tlačových besedách, ak aj nejakým nedopatrením, sa ho opýtajú na nejakú pre neho nepríjemnú otázku na ktorú sa nedá odpovedať „lebo Fico, lebo Smer-SD“ , tak ho hneď ďalšou otázkou „pofúkajú“, pomojkajú a pohladkajú.

Ale to sa vážený Igor raz skončí, lebo všetci vaši politický „priatelia“, hlavne tí čo sa nedostali ani do NR SR, vám toto jednoducho nebudú môcť zabudnúť, lebo ich mecenáši do nich naliali toľké státisíce eur a dolárov, že jednoducho to nemôžu nechať len tak, aby boli, a teraz vás opäť budem citovať – „hodené do Dunaja“ ! Oni jednoznačne za tieto vrelé „dary“, ktorými ich „obdarovávali“ pred PV 2020, PS/SPOLU a hlavne Andreja Kisku a jeho Za ľudí, chcú dostať adekvátnu protihodnotu naspäť a o to sa budú snažiť hlavne prostredníctvom vašich koaličných partnerov. A preto sa majte na pozore, lebo oni vedia byť naozaj „priateľský“ a keď príde ta pravá chvíľa , tak vás (OĽANO) spoločne s „objektívnou novinárskou“ obcou začnú rozoberať na súčiastky a určite sa to začne v NR SR, kedy si pomaličky rozoberú váš „súrodý“ poslanecký klub.

Z vyššie uvedeného jasne vyplýva, že to nepotrvá dlho a po odznení SARS-2 sa začne koniec nie len vašej politickej kariéry, ale bude to znamenať koniec aj vášho „mnohopočetného“ hnutia OĽANO.

Dobrá správa pre občanov SR je aj tá, že keď takto zanikne vaše hnutie, hneď za ním budú nasledovať aj vaši terajší politický, koaličný „priatelia“ lebo občan SR si jasne uvedomí, že takéto politické subjekty nemôžu riadiť našu drahú Slovenskú republiku a na poslednej ceste von z politiky, si prosím na cestu „pribaľte“ aj environmentalistku z prezidentského paláca, pretože je tam ešte stále, nie v súlade s ústavou SR !!!

 

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.