Založ si blog

Prvých 100 dní „vlády“ lebo Fico a potom až dokonca „vlády“, už len, lebo Fico. .. !

…od Matoviča a spol. nepočúvame nič iné, len „…lebo Fico…“, „…lebo bývalá vláda zlodejov…“, „…lebo prázdna špajza…“ a podobné tragikomické výhovorky a nezmysli !

Novinári chodia okolo Matoviča a jeho „vlády“ doslova po špičkách, len aby sa ich nebodaj „nedotkli“ nejakou tou štipľavejšou resp. investigatívnejšou otázkou. Ako naposledy, keď sa ho jedna „novinárka“ opýtala (Matoviča), čím to je, že Pellegriniho vláda chcela platiť za jeden test na SARS-2 35 € a Matovič to „transparentne“ dohodol na oveľa „nižšiu“ cenu 48 € !, za jeden test. Na túto otázku tiež „novinárky“ prišla od Matoviča drzá odpoveď, že on teraz pri súčasnej ťažkej (hlavne ťažkej pre neho) situácií predsa nebude pozerať na nejakých 150 tisíc eur denne, o ktoré predražil tieto testy a zhovievavá „novinárka“ len čosi zahabkala v tom zmysle „…no veď áno, ja viem, hm, nuž…“ a zjavne sa ho následne opýtala na úplne inú otázku, len aby ona, ako „novinárka“ upokojila situáciu, ktorú spôsobila svojou „neprimeranou“ otázkou !

Ak by to bola tlačová beseda bývalej vlády, tak to by sa všetci novinári išli roztrhať od toho, aby im bývalý premiér neuhýbal z nastolenej otázky a z nastolenej témy a dožadovali by sa odpovede a vtedy ešte opozičný politik Igor, by určite spravil takú tlačovú besedu, kde by na grafoch veľkých ako „svet“ vysvetľoval ďalšiu Pellegriniho a Ficovu zlodejčinu, lebo treba aj pri tak ťažkých časoch dať zarobiť tým „svojim“ ! Ale že to urobí on (Matovič) aj so svojou „vládnou“ suitou, tak to je, však vážení novinári, vo verejnom záujme ! Niečo nehorázne a absolútne neakceptovateľne ! Matovič na svojich trápnych tlačových besedách nerobí nič iné, len neustále vyplakáva, ako malý chlapec, že „tvrdo“ pracujú, že robia „nevyhnutné“ opatrenia, že ŠHR sú prázdne, že „špajza“ je prázdna a to všetko, len a len zásluhou Fica a jeho predošlých vlád a oni na to niekoľko rokov upozorňovali, oni o tom všetkom vedeli a teraz sa to ukázalo, ako pravda pravdúca !

To sme už všetci a hlavne vy „novinári“, zabudli na tie neustále tlačové besedy vtedajšej opozície (aj tri do týždňa !), ako nám všetkým prostredníctvom „objektívnych“ médií ukazovali origináli zmlúv, ktoré štát uzavrel s firmami „svojich“ ľudí, ako boli nehorázne predražené a že takto „mafiáni“ a zlodeji mali náš štát skrze takéto zmluvy pripraviť ročne o 7 miliárd eur ?! Ako to, že vtedy o tom vedeli a teraz sa čudujú, že našli prázdnu „špajzu“ (čo vôbec nie je pravda, lebo napr. zadlženosť SR je na úrovni cca 46 – 47 % !, pozrite sa na zadlženosť najviac SARS-2 postihnutých štátov – ESP, ITA). Veď vy sa nemôžete, Matovič a spol., teraz tváriť, ako keby ste prišli do neznámeho prostredia, veď vy ste na tých ministerstvách počas minulých vlád SMERU-SD, mali svojich informátorov a teda ste dopodrobna vedeli, v akom stave je ekonomika štátu a situácia na jednotlivých ministerstvách ! A celkom „nezištne“ vám v tom pomáhali vám naklonené „objektívne“ a investigatívne média, celý „nezávislí“ tretí sektor, rôzne nadácie a iné „podivné“ protivládne a protislovenské spolky ! A dnes sa vyhovárate, že nemôžete vykonať účinnejšie opatrenia a pomoc občanom SR lebo FICO ?! Tak sa zavrite na týždeň na ministerstvá (najviac Veronika Remišová!) a pozrušujte všetky pre štát nevýhodné zmluvy, tie ktoré ste ukazovali na svojich infantilných TB pred voľbami, a zrazu budete mať k dispozícií 7 miliárd eur ! A ak ich v tých „predražených“ zmluvách nenájdete, tak potom verejne priznajte, že ako opozičný politici, ste si z nás občanov SR za výdatnej pomoci „novinárov“, robili bláznov !

Ako to že neviete odkiaľ získať peniaze ?, keď váš terajší minister hospodárstva Podrž Balónik, nám cez televízne obrazovky ukazoval prvých sto okamžitých opatrení, ktoré je možné vykonať ihneď na druhý deň, ako prevezmete moc ! Kde sú tie okamžité, všetko riešiace opatrenia ?! Alebo boli by len, ak by bola doba „mieru“ a na takéto situácie v akej sme dnes už nezaberajú ?! Dobre budem zhovievavý, ale ak ste taký ekonomický a politický géniovia, tak potom, aký je problém, aby ste zaviedli aspoň 50 okamžitých opatrení, ktoré SR pomôžu, ale bez toho, aby ste občanov SR do budúcnosti zadlžili tak, že s nich po odznení „pandémie“ spravíte otrokov a chudákov !!!

Myslím si, že rozumnému a zdravo uvažujúcemu občanovi SR, toto stačí nato, aby pochopil, že nielenže nie ste pripravený na vládnutie, ale ani nie ste schopný vládnuť, lebo vašich prvých sto dní budeme neustále na vašich infantilných TB počúvať „…lebo Fico…“ a následne až do ukončenia vašej vlády (verím, že to bude niekoľko mesiacov po odznení SARS-2

) budeme vo vašich vyhláseniach počúvať „… Fico a jeho vlády tu za dvanásť rokov narobili takú paseku, že my sme to jednoducho nedokázali za tak krátky čas zvrátiť…“.

Ďakujeme, ale toto my občania SR nepotrebujeme počúvať !

Záver :

To, že ste všetci jedno veľké „spoločenstvo“ – environmentalistka v prezidentskom paláci, „vláda“ SR, „objektívne média“, „nezávislé“ mimovládne organizácie, svedčí aj to, že ak by bývala vláda schválila v NR SR tak „sledovací“ zákon, aký ste vy schválili na „pomoc“ v „boji“ proti SARS-2 (bezhraničné sledovanie mobilných telefónov), tak environmentalistka by takýto zákon „smerákov“ nepodpísala, okamžite by sa obrátila na Ústavný súd SR, nie len o výklad daného zákona, či je v súlade s Ústavou SR (či neobmedzuje slobodu slobodného občana SR, či nie sú dotknuté jeho práva na súkromie a pod.) ale striktne by požadovala, aby ÚS SR, až do svojho rozhodnutia, takýto súkromie obmedzujúci zákon, pozastavil účinnosť tohto zákona, ak by NR SR prelomila jej veto ! A čo vidíme dnes ?! Nič !!! Environmentalistka zákon „v skrátenom“ režime podpísala a večne nespokojné média (len počas vlády SMER-SD a jej koaličných partnerov) mlčia, veď predsa je to veľmi potrebné presne tak, ako to väčšinoví parlamentný koaličný valec schválil, len sa pýtam takej investigatívnej „novinárky“ akou je resp. do 29.02.2020 bola Monika T., či jej teraz neprekáža, že bude jej mobil, pod takým drobnohľadom, že je celkom jednoducho možné (aj spätne) vysledovať, kto sú alebo boli tie dobré informované zdroje, ktoré jej dodávali informácie výhradne len a len pre dobro „verejného záujmu“ a výhradne proti Smer-SD a jej koaličným partnerom !!!

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.