Založ si blog

Je načase povedať nahlas oficiálne aj iný názor, ako ten jediný „oficiálny“. .. !

…ani sa nestačím čudovať, čo sa s nami „porobilo“ ! Aký strach, neistota a hlavne doslova davová panika sa vyvolala vo všetkých štátoch sveta skrze „nového“ Korona vírusu. Ani náhodou nie je mojim zámerom túto situáciu slaboducho zľahčovať. Každý „nepoznaný“ a hlavne „nový“ vírus, ktorý sa prenáša z človeka na človeka, spôsobí v každej spoločnosti obavy, a ak sa s informáciami nenarába v „rukavičkách“, tak aj paniku. A to sa presne stalo „dnes“ !

Je veľmi veľa otázok a málo, ak nie žiadna odpoveď. Vraj to všetko začalo v „nenávidenej“ a dovtedy ničím „nepokoriteľnej“ komunistickej Číne. Vraj sa už vie , kto bol „pacient“ „0“ a vie sa aj presne miesto, kde sa tento „pánko“ mal nachádzať v čase, keď sa táto pliaga vyskytla u neho, ako u prvého. Teda možno tohto „pánka“ celkom smelo nazvať, muž „NULA“ alebo prvý medzi prvými ! To naozaj máme uveriť tomu, že to bolo vraj 17. novembra 2019 kdesi v ďalekej“ komunistickej, zlej Číne ? Ako je možné, že toto môžeme s „určitosťou“ povedať ?! Lebo ak dokážeme identifikovať „pacienta“ číslo „0“ s 1,5 miliardovej čínskej populácie, tak sme potom naozaj nesmierne vyspelá civilizácia ! Ale táto „vyspelá“ civilizácia sa za takmer 5 mesiacov nedopracovala k účinnej protilátke !!! Žeby nás to až tak prekvapilo ?

Ale k podstate veci, môjho dnešného článku. Pre mňa je jedna z najpodstatnejších a najdôležitejších otázok, ktorú sa akosi nikdo „neopováži“ položiť na žiadnej tlačovej besede nikde vo svete (aspoň ja som to nezachytil), ako je možné, že máme už desaťtisíce vyliečených a pritom nepoznáme oficiálny liek, oficiálnu účinnú protilátku ?! Kto alebo čo ich vyliečilo ?! Vyššia moc ? Alebo je to ako pri bežnej chrípke, že stačí izolácia, teplý čaj a čas ! Veď zdravé ľudské telo je tak dokonalý biologický systém, že si vie vo viacerých prípadoch „poradiť“ aj sám, tým, že sa bráni proti niečomu, čo mu škodí ! Prečo nám nikto nepovedal na akom základe resp. čo je „príčina“ uzdravenia týchto desiatky tisíc nakazených ľudí ? Pozitívna správa z ČR je, že aj tam sú už traja vyliečení ! Vyliečení ??? Tak potom prečo táto informácia nemá pokračovanie a neuvádza, čím boli vyliečení ?!

Dnes sa z médií dozvedáme „bombastickú“ informáciu, že sú to práve USA, ktoré „začínajú“ klinicky testovať protiliek voči tejto pliage ! Veď každému zdravo zmýšľajúcemu občanovi, nie len SR, bolo hneď na začiatku „vypuknutia“ tejto „pandémie“ v komunistickej Číne, jasné, že prvý kto príde so záchranou a „spasením“ sveta budú všetko zachraňujúce USA ! Tu by som „konšpiračne“ použil slova klasika (I.M. – budúci šašo premiér) – „…večer vám vykradnú špajzu a ráno vás navštívia, že vám chcú pomôcť a ponúknu vám „charitatívne“ jeden z produktov, ktorý vám večer ukradli, len v inom balení, aby ste nespoznali, že je to ten váš a vy sa musíte tváriť, že im budete nadosmrti vďační…“!

Ďalšia z dôležitých otázok je tá, že kto sú tí nakazení a kto sú tí vyliečení ?! Denne sa z médií dozvedáme „hrôzostrašné“ čísla, v ktorom štáte sa koľko vyskytlo novo infikovaných, koľko bolo úmrtí následkom tejto infekcie, ale nie sú nám odprezentované iné dôležité čísla ! Čo ty všemohúci kapitalizmus, GDPR to nedovoľuje ?! Nevieme, ktorá je to skupina obyvateľstva, čo podliehajú tejto „novej“ chorobe, sú to ľudia s oslabenou imunitou ?, sú to starí ľudia nad 65 rokov ?!, alebo sú medzi nimi aj taký, čo nemali v živote žiadne závažnejšie zdravotné problémy ?! ďalej z akého sociálneho prostredia títo ľudia pochádzajú, v akom prostredí sa pohybujú resp. sa pohybovali ?! Nič, Nič a ešte raz NIČ !!! A aj preto je v ľuďoch takáto panika ! Opakujem, nezľahčujem tento problém, ale tieto odpovede na tieto otázky sú pre spoločnosť nevyhnutnosťou !!! Nestačí sa v TV prezentovať s rúškami na tvári a odprezentovať obyvateľom, aké ešte núdzové opatrenia štát urobí, aby „ochránil“ svojich občanov a pritom nepovedať to najpodstatnejšie, že sú aj dobré správy, že sú predtým zdraví občania, ktorí sa vyliečili tým, že to doma doslova poctivo „vyležali“ v posteli s teplým čajom na nočnom stolíku pri posteli, lebo oficiálne dnes neexistuje liek na tento „nový“ chrípkový vírus, že sú prípady, keď odolní jedinci boli síce nakazení touto „novou“ chrípkou a pritom majú tak odolný organizmus, že to ani nepostrehli a podobné naozaj, nie zľahčujúce informácie, ale možno práve dnes v tak vystresovanej spoločnosti nanajvýš prepotrebné !

Ďalej čo sa týka nosenia ochranných rúšok na tvári. Áno, má to bezpochyby istý ochranný účinok, ale ja toto opatrenie vo veľa prípadoch považujem, len za akýsi psychologický „nástroj“, lebo človek sa cíti byť vo väčšom „bezpečí“, keď má rúško na tvári ,aj keď ho mať nemusí ! Napríklad, vidím v automobiloch vodičov, ktorý sú sami v aute a majú rúšku na tvári ! Vážení, veď nepočúvate virológov, imunológov a iných „..logov“ odborníkov, že tento „nový“ vírus je na báze kvapôčok a prenáša sa len formou priameho kontaktu s kvapôčkami nakazeného jedinca s vami, resp. sa prenáša dotykom vašich „špinavých“ rúk vašich úst, nosa, očí ! A keď už tak dodržiavať „bezpečnostné“ opatrenia, tak by sme mali všetci nosiť aj potápačské okuliare, lebo odborníci tvrdia, že táto nákaza sa vie do tela dostať aj cez oči, ktoré máme neustále vlhké a tento zákerný vírus sa veľmi dobre „cíti“ hlavne vo vlhkom prostredí ! A tak isto by sme mali používať jednorazové rukavice (chirurgické), mať ich na rukách celý „produktívny“ deň a následne ich vyhodiť do koša !

Ďalšie zbytočné nosenie rúšok je, keď idete po „ľudoprázdnej“ ulici a nikde nikoho ! Veď ten vírus nie je voľne v ovzduší, ako smog (áno Japonci už dávno nosia rúška na tvári bez hanby, ale proti jemným mikroskopickým čiastočkám znečisteného vzduchu smogom!) a keď v okolí minimálne jedného metra vedľa vás nekašle, nekýcha iný človek, tak sa nemáte, ako nakaziť !

Je nadmieru jasne, že dlhodobé nosenie jedného rúška je ešte horšie, ako keby ste nemali žiadne ! Je potrebné v médiach zachytiť aj také informácie od odborníkov, že „vydýchané“ slinami a dychom premočené rúško, je to najhoršie, čo sa vám môže stať, pretože to je „živná“ pôda nie len, pre tento „nový“ chrípkový vírus, ale aj pre bežný chrípkoví vírus a iné choroboplodné vírusy. Preto pri používaní rúšok je potrebné zachovať a hlavne používať zdravý rozum a nenosiť ich „za každú cenu“ vždy a všade . Áno, je potrebné ich používať v mestskej hromadnej doprave, ak chodíte do práce lebo je to nevyhnutné, áno používať tam, kde je väčšia koncentrácia ľudí (nad 5), ale opäť podotýkam, že je to z väčšej časti len psychologický efekt, vytvorený na pracovisku a hlavne je potrebné si nasadiť rúška, ak nevyhnutne si potrebujeme ísť nakúpiť primerané množstvo nevyhnutných potravín, lebo naozaj klobúk dole pred predavačkami a predavačmi, že sú nesmierne obetaví a celé dni, kvôli nám ostatným presedia pri jednej pokladni dlhé hodiny a okolo nich sa „premelie“ množstvo „zdravých“ kupujúcich. Tu je potrebné povedať, že týmto obetavým ľuďom (ale aj v iných profesiách) je potrebné vyjadriť nie len morálnu podporu ale aj finančnú, a vôbec by mi neprekážalo aj keby to bolo z peňazí nás všetkých (štátny rozpočet) lebo aj týmto by sme mali týmto obetavým ľuďom preukázať našu solidaritu (uvedomujem si, že takých dnes nevyhnutných povolaní pre základný chod spoločnosti je viacero, ale vypichol som len toto jedno).

Nemám potrebu sa dnes ešte rozšírenejšie rozpisovať o tejto TOP téme, lebo pozorný a rozumný čitateľ pochopil, čo som chcel týmto článkom povedať. Základom je zachovanie si čistého a zdravého sedliackeho rozumu, žiadať informácie, ktoré nám jasne budú hovoriť nie len to koľko nás ešte čaká týždňov a mesiacov šírenia sa tejto „novej“ chrípkovej choroby, koľko denne pribudlo nakazených, koľko denne podľahlo tomuto vírusu, ale je potrebné informovať, že keď niekto zomrel, tak či mal iné zdravotné komplikácie a tento „nový“ vírus bol len „urýchľovač“ a hlavne ak sa niekto „vyliečil“, tak je potrebné priam povinnosť oznámiť, ako došlo k tomu „zázraku“ a čo ho vyliečilo ! Aby sme aj my všetci ostatný vedeli, ako sa máme zachovať a čo máme robiť, aby sme sa tiež vyliečili, ak nás to postihne, hlavne, keď nám celý svet tvrdí, že nieto protilátky !!!

Takže občania SR hlavu hore, zachovajte zdravý rozum a rozvahu a uvedomme si, že ročne v našom štáte ochorie na bežnú chrípku niekoľko stotisíc občanov a že aj na bežnú chrípku umierajú tisíce ľudí, či už veľmi starích alebo s podlomeným zdravým, či niečím oslabenou imunitou a že tento „nový“ víru je síce dnes veľkou hrozbou a možno aj veľkou „neznámou“, ale určite to nie je niečo s čím by sme si nevedeli poradiť a vo veľa prípadoch si príroda pomôže sama, tak ako pomohla tým desiatkam tisíc vyliečených, opakujem po niekoľký krát, akosi nám nikto nechce (alebo nemôže?) povedať čože je to „zázračné“, čo ich vyliečilo !

No a potom sa nečudujme, že sa šíria v spoločnosti konšpirácie, že to niekto spôsobil zámerne, že je potrebné preriediť obyvateľstvo sveta na základe starého známeho „…silní prežijú, slabí umrú…“, že je to dôsledok svetovej globalizácie, že svet už nikdy nebude ako pred tým, že je to tretia svetová vojna, ale nie vedená konvenčnými zbraňami a zbraňami hromadného ničenia, ale že je to biologická vojna a pod.

Takže na záver výzva všetkým svetovým „lídrom“, hlavne naším v sobotu nastúpivším „vládcom“ , nestresujte národy sveta, vysvetlite im presne o čo ide a nesnažte sa čo najviac z toho vytĺcť pre seba a pre vlastné štáty, čo najväčší ekonomický a „morálny“ prospech a predovšetkým „spasiteľ“ sveta – USA, ktoré všetky svetové „konšpirácie“ pasujú za strojcu toho všetkého !!!

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.