Založ si blog

„Noví“ politici, staré postupy. ..

…Ústava SR musí platiť pre každého občana SR rovnako a to bez výnimky ! Teda aj pre Progresívne Slovensko a SPOLU.

Ústava SR čl. 12, ods. (4) – „Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach preto, že uplatňuje svoje základné práva a slobody“

Ústava SR čl. 129, od. (2) – „Ústavný súd rozhoduje o ústavnosti a zákonnosti volieb prezidenta Slovenskej republiky, volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, volieb do orgánov územnej samosprávy a volieb do Európskeho parlamentu.“

Až potiaľ je to v poriadku. Ak má niekto pochybnosti o voľbách ľudového hlasovania, tak má právo sa obrátiť so svojou sťažnosťou na ÚS SR.

Presne to urobil aj Štefan Harabin po prvom aj druhom kole prezidentských volieb v marci 2019. Dodnes sa ÚS SR k jeho sťažnosti nevyjadril i napriek tomu, že tým, že jeho dve sťažnosti prijal na svoje jednanie, tak potvrdil ich opodstatnenosť a teda ich uznal ako oprávnené !

Samozrejme, že vtedy sa všetky média pozastavovali nad tým, ako sa nejaký „skrachovaný“ kandidát na prezidenta republiky, ktorý skončil nie na druhom mieste a tesným výsledkom, ale „až“ na treťom mieste so „značným“ odstupom, takýmto spôsobom domáha svojich ústavných práv ! Vtedy PS/Spolu boli ticho ! Prečo ? Lebo prezidentské voľby „vyhrala“ ich nominantka environmentalistka Zuzana Čaputová ! Nebudem sa teraz venovať čo všetko tejto jej „výhre“ predchádzalo, ale jedno je podstatné ! I napriek tomu, že je všetkým ústavným právnikom jasné, že ak niekto podá ústavnú sťažnosť na priebeh volieb a ÚS SR takúto sťažnosť príjme, ako opodstatnenú, tak by až do rozhodnutia ÚS SR o tejto sťažnosti, nemal byť uvedený do svojej funkcie nikto a mal by s pokorou čakať na verdikt ÚS SR. Ďalej ÚS SR by mal takejto sťažnosti prisúdiť NALIEHAVOSŤ najvyššieho stupňa a zaoberať sa ním bezodkladne ! Pripomínam, že od ústavnej sťažnosti Štefana Harabina to už bude pomaly rok (marec2019/marec2020) a ÚS SR nemá naliehavosť sa k tejto sťažnosti vyjadriť a rozhodnúť a tým jasne predlžuje na Slovensku neústavný stav, že Zuzana Čaputová je vo funkcií prezidentky SR v rozpore s Ústavou SR !!!

Pre ÚS SR a jeho predsedu Ivana Fiačana, bola prioritnou naliehavosťou „poctená“ tá ústavná sťažnosť, ktorú podala environmentalistka Zuzana Čaputová v prípade Zákona o predvolebnom moratóriu na predvolebné politické zmanipulované prieskumy verejnej mienky a nielen že túto sťažnosť prijal, ale bezodkladne vyhovel Zuzaninej žiadosti aj o pozastavenie jeho účinnosti, až do riadneho rozhodnutia ÚS SR !!!

Tak, aby bolo jasné!, všetky „objektívne“ média, všetci „noví“ politici so starými spôsobmi a hlavne ÚS SR na čele s jeho predsedom Ivanom Fiačanom, ak ÚS SR príjme túto legitímnu sťažnosť PS/SPOLU na ústavnosť a zákonnosť volieb do NR SR, tak by mal v prvom rade rozhodnúť o pozastavení platnosti výsledkov týchto posledných PV a to až do jeho právoplatného vyrieknutia rozhodnutia o ústavnosti a zákonnosti PV 2020 ! A zároveň však jednoznačne musí dať väčšiu naliehavosť a jednoznačne prednosť, už rok starej ústavnej sťažnosti Štefana Harabina, najskôr rozhodnúť o jeho sťažnosti (či už tak alebo onak) a následne sa venovať ústavnej sťažnosti PS/Spolu a verím, že oni budú tiež čakať minimálne rok, tak, ako dodnes čaká trpezlivý Štefan Harabin (ja sa mu naozaj čudujem, že v tejto veci nekoná !).

Zároveň sa asi ÚS SR nebude mať čas tejto veci venovať lebo je potrebné „naliehavo“ rozhodnúť o zaistených sudcoch vo veci „Kočnerova Threema“ !!!

Odkaz PS/SPOLU – hlavne Irene Bihariovej, ktorá je nádejnou adeptkou na post predsedníčky hnutia Progresívne Slovensko. Irena Bihariová sa v TA3 v ostatnej relácií V politike, jasne vyjadrila, že boli „hlúpy“, keď rešpektovali zákon o voľbách a o predvolebných koalíciách. Povedala to jasne, že Igor Matovič obišiel zákon tým, že do volieb nevstupovali ako hnutie OĹANO + tri koaličné strany, teda ako štvorkoalícia OĽANO/NOVA/Kresťanská únia/ZMENA ZDOLA a tým pádom by sa museli uchádzať až o minimálne 10 % v PV (čo je dnes jasné, že toto kvórum prekročili), ale Igor Matovič to vyriešil šalamúnsky a svoje hnutie pred PV 2020 premenoval na hnutie z názvom OĽANO, NOVA, Kresťanská únia, ZMENA ZDOLA a teda, ako jeden politický subjekt mal kvórum na „prelezenie“ do NR SR len 5 % ! A na toto poukázala Irena Bihariová, ako na predvolebný podvod Igora Matoviča a teraz si obrazne povedané v PS a SPOLU „búchajú“ hlavu o stenu, že mali urobiť to isté a ísť do volieb ako jeden politický subjekt pod názvom PS,SPOLU a stačilo by im bohato 5 %, až im z toho vyšlo jediné možné riešenie, ako zvrátiť výsledky PV 2020 a to jedine, tak, že podajú Ústavnú sťažnosť na ústavnosť a zákonnosť PV 2020 po vzore nenávideného Štefana Harabina. Avšak oni majú v PS/SPOLU jednu veľkú výhodu, s ktorou Štefan Harabin nemôže počítať ani vo sne ! Oni totiž majú v rezidentskom paláci svoju environmentalistu Zuzanu Čaputovú a ako je známe, ÚS SR sa zvykne stotožniť s jej právnym názorom a teda, ak Zuzana Čaputová vysloví svoj právny názor na túto ústavnú sťažnosť PS/SPOLU, žeby ÚS SR mal v tejto veci konať bezodkladne a zároveň vydať predbežné opatrenie a pozastaviť výsledky PV 2020, až do svojho konečného rozhodnutia, tak potom PS/SPOLU majú veľkú nádej, že sa buď budú opakovať PV alebo sa opäť prepočítajú všetky odovzdané hlasy vo všetkých volebných okrskoch SR a nakoniec sa tých prepotrebných 926 hlasov nájde, PS/SPOLU dosiahne vytúženú hranicu 7 %, mandáty v NR SR sa adekvátne prepočítajú a nová vládna koalícia sa následne zaobíde bez „staviteľa“ štátnych nájomných bytov Borisa Kollára !

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.