Založ si blog

RTVS „idylka“ proti TA3 „idylke“. .. !

…štátna RTVS a súkromná TA3 nám dnes na pravé poludnie ponúkli takmer identické politické diskusne relácie, čo sa týka politického zloženia, obidve mali zastúpené len štyri politické subjekty, ktoré sa stanú súčasťou povolebnej NR SR (OĽANO, Sme rodina, SaS, Za ľudí), ale personálne obsadenie bolo odlišné. Obidve tieto televízie akosi zabudli, že súčasťou novej NR SR budú aj SMER-SD a ĽSNS ! Oveľa väčší problém v tomto vidím pri štátnej televízií, pretože akosi touto „vynovenou“ reláciou O 5 minút 12, opäť „napľuli“ do očí všetkým tým 756 832 voličov, ktorí volili SMER-SD a ĽSNS !!!

Nuž poďme poporiadku. Ani jedna s týchto TV diskusií si nezaslúži hlbšiu politickú analýzu, pretože obidve boli jalové, a tá na RTVS aj politický sterilná ! RTVS sa opäť blysla svojou politickou „korektnosťou“ a pokračuje presne v tých „apolitických“ šľapajach, v akých išla v predvolebnom období. Ich diskusná politická relácia sa niesla v duchu „My nič, My muzikanti !“ V štúdiu štátnej RTVS totiž sedeli tieto politické „osobnosti“ – Eduard Heger (OĽANO), Peter Pčolinský (Sme rodina),  Branislav Gröhling (SaS) a Juraj Šeliga (Za ľudí). Ich vzájomná diskusia bola jednoznačne politicky sterilná, lebo sme sa od nich dozvedeli len jedno jediné „…nateraz vám pán redaktor (vážený občan SR) neprezradíme nič…“, teda absolútne nič o obsadení jednotlivých ministerstiev koaličnými stranami a nič o personálnom obsadení ! Celá relácia sa niesla v duchu vtieravého moderovania Mareka Makaru, neustále uznanlivé poklonkovanie hlavou, nestály milý úsmev a pod. Od diskutujúcich sme sa dozvedeli absolútnu nulu až na jeden „závažný“ fakt o ktorom sa opovážil zmieniť Peter Pčolinský. On totiž všetkým občanom SR zvestoval, že oni na začiatku volebného obdobia nebudú v NR SR rokovať presne určený počet rokovacích dní (dal príklad, že päť), ale práce majú tak veľa, že budú rokovať nepretržite možno aj celý mesiac a že na jednom rokovacom dní neprerokujú len sto predložených návrhov zákonov (nevieme či poslaneckých a či už vládnych), ale možno aj dvesto ! Tak páni, ja sa teda pýtam, koľkože nás čaká v najbližšej dobe v NR SR „nocí dlhých nožov“, ale oveľa dlhších, ako ste vyčítali hlavne „Mečiarovej“ SNR ! Na túto Pčolinského poznámku sa prečo moderátor Makara neopýtal, či budú rokovať aj v noci ?!

K tejto RTVS relácií ešte jedná moja poznámka, škoda, že tam nebol zástupca budúcej opozície, lebo by mohla z jeho strany padnúť otázka na moderátora Mareka Makaru napríklad aj takáto  – „…pán moderátor Makara, mne váš prístup k hosťom tejto relácie na strane budúcich koaličníkov pripadá tak, ako by ste chceli pokračovať v šľapajach svojho predchodcu Martina Strižinca a asi poškuľujete po poste hovorcu budúceho premiéra Igora Matoviča, ktorý tiež svojím „objektívnym“ moderovaním tejto politickej relácie si „vyslúžil“ post hovorcu environmentalistky Zuzany Čaputovej…?!“

Čo sa týka identickej diskusnej relácie na TA3, kde sa stretli tak isto vo „vyváženej“ diskusií – Gábor Grendel (OĽANO), Milan Krajniak (Sme rodina), Martin Klus (SaS) a Miroslav Kollár (Za ľudí), tak tu až taká idylka nepanovala a tu sme sa napríklad dozvedeli, že post ministra financií by mal obsadiť Richard Sulík (SaS) a post ministra zahraničných vecí Martin Klus (SaS), post ministra vnútra Gábor Grendel (OĽANO), post predsedu NR SR Boris Kollár (Sme rodina), ministrom dopravy by sa mal stáť Milan Krajniak (Sme rodina, len nominant Za ľudí sa k nomináciám nevyjadroval v konkrétnostiach, ale „demokratický“ poukázal na to, že oni majú nárok na oveľa viac exekutívnych postov, ako len  dva lebo oni v NR SR budú predsa zastupovať aj neúspešnú koalíciu PS/SPOLU lebo div sa svete, veď s nimi úzko spolupracovali v predvolebnom boji a teda musí to byť „demokratické“, aby aj nominanti neúspešnej dvojkoalície mali v budúcej exekutíve svoje zastúpenie ! Naozaj absolútne pomýlene ! A možno sa dočkáme toho, že pri budúcom ministrovi nejakého rezortu sa pod menom objaví titulka „nominant PS/SPOLU“ alebo len „nominant Progresívne Slovensko“ !!!

Následne vypukla medzi pánom zo Za ľudí a pánom zo Sme rodina potýčka o akéhosi bývalého mafiána Kollára, ale nevedeli sa zhodnúť na krstnom mene, či ide o diskutujúceho Miroslava, či o Borisa alebo akéhosi Zoroslava !!! Naozaj náznak budúcej koaličnej idylky !

Zmieňovať sa viac o týchto dvoch politicky sterilných diskusiách nemá význam.

Na záver ešte jeden postreh k TA3 a jeho prvej hostke sociologičke Ivete Radičovej, ktorá zaperlila, že ak by Za ľudí ostali v opozícií, tak boli jedinou demokratickou opozičnou stranou, teda logicky SMER-SD a ĽSNS sú a budú nedemokratickou opozíciou ! Nuž občan SR, urob si o výroku, chvála bohu, už bývalej „úspešnej“ predsedníčke vlády SR, svoj vlastný názor.

Druhá hostka na TA3 Irena Bihariová, my nestojí za reakciu, len toľko, že tato pani sa vystatovala, že oni išli do volieb na základe volebného zákona, ako dvojkoalícia a nie, ako niekto podvodne pod hlavičkou jednej strany, jedného hnutia – OĽANO ! To znamená, že jednoznačne spochybnila výsledky posledných PV a GP SR a Ústavný súd SR, by sa tým mali zaoberať !

V súvislosti s jej vyjadrením vyznieva smiešne aj výrok v diskusnej relácií štátnej RTVS jedného z diskutujúcich, že prečo by oni mali byť iná štvorkoalícia, ako bola na začiatku volebného obdobia tá pred nimi (SMER-SD, SNS, MOST-HÍD a SIEŤ) „neuvedomujúc“ si, že oni sú v podstate multi koalícia minimálne sedemkoalícia – OĽANO-NOVA-Kresťanská únia-ZMENA ZDOLA-Sme rodina-SaS-Za ľudí ! (pani environmentalistka im ešte vtláča ôsmeho koaličného partnera – Progresívne Slovensko a možno progresívci budú chcieť byť vďačný aj Mirkovi Beblavému a teda to môže byť aj deväťkoalícia ! Nuž naozajstná „štvorkoalícia“ !!!

Polčas rozpadu takejto multikoalície, niekde okolo dvanásť mesiacov !!!

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.