Založ si blog

Zuzana Čaputová a jej boj s fašizmom !

Zuzana Čaputová pri príležitosti 75. výročia oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau v Osvienčime zabudla na jednu veľmi dôležitú vec. Zabudla na úvod svojho vyjadrenia pre prítomných novinárov a následne na svojej facebookovej stránke zdôrazniť, vyzdvihnúť a pre dnešnú mladú generáciu jasne pomenovať, že nebyť hrdinskej sovietskej červenej armády, tak by v uvedenom koncentračnom tábore po Židoch, Cigánoch následne boli likvidovaný aj Slovania, teda aj my Slováci, lebo zvrhla nemecká fašistická ideológia mala postupný plán ako likvidovať menejcenné,  pre nich bezcenné ľudské rasy a Slovania vo všeobecnosti takou absolútne nepotrebnou ľudskou rasou pre nich boli. Zuzana Čaputová mala položiť obrovský veniec, ako symbol našej večnej vďaky aj na hrob resp. pamätník hrdinských sovietskych vojakov, ktorí položili svoje životy nielen pri oslobodzovaní tohto koncentračného tábora, ale aj pre ich jednoznačnú zásluhu v boji proti hitlerovskému fašizmu, ktorý napokon aj porazili !

Nepostrehol som nikde v jej vyjadreniach, žeby sa takto vyjadrila vo vzťahu k sovietskej Červenej armáde ! Neviem si predstaviť, ako by reagovala Zuzana Čaputová, ak by navštívila miesto, ktoré oslobodili spojenecké vojská na čele s U.S. Army spod fašistickej tyranie, to by bolo vzletných slov a možno aj slzy dojatia, ale keď sa jedná o vojská bývalej Červenej armády, tak ani zmienka !

Zuzana Čaputová sa vyjadrila, že fašizmus je v našej spoločnosti stále živý a preto je veľmi dôležité, aby sme spoločnými silami urobili všetko preto (čo znamená to „všetko“? – zatvárať, ponižovať, nezamestnávať, obmedziť im slobodu vyjadrovania sa, prosím bližšie špecifikovať!) , aby sa opäť nedostal k moci (myslela na Slovensku, pre ňu len v akejsi krajine). Čie spoločné sily ste mali na mysli Zuzana Čaputová ?! Máte na mysli PS/SPOLU a Za Ľudí ?!

Áno toto sú tí pravý, ktorí bojujú proti fašizmu ? A ako sa dá nazvať to, že nerešpektujú názor iných, že chcú potlačiť pravdu, ktorá sa im nehodí, že chcú zlikvidovať to čo sa im nehodí do ich neoliberálnej ideológie, že jednoducho sú za absolútne potlačenie ľudských práv, tých, ktorí sa nestotožňujú s ich „demokratickými“ myšlienkami ?! Nie je toto práve základ fašistickej ideológie ?! Lebo Hitler práve na tomto presadzoval svoju zvrátenú politiku, na nadradenosti jedných nad druhými, na absolútnom potláčaní iných názorov, aké presadzoval on a jeho zverská banda. Vy ste nevideli čo „stvárajú“ vaši bývali stranícky kolegovia na mítingoch K-ĽSNS ? Vy ste nevideli video na ktorom podpredsedníčka PS Irena Bihariová na zmarenom mítingu K-ĽSNS, ďakuje cigánom za to že „prišli“ z „vlastnej“ vôle a „nezištne“ na riadne ohlásený míting K-ĽSNS, aby ho narušili svojou prítomnosťou, že im do rúk rozdali vyrobené transparenty s antifašistickou tematikou a oni s nimi narábali, ako keby to boli oslavné fašiangové alegorické pomôcky ?! Veď na jednom z týchto transparentov bola fotografia tých nevinných židov a cigánov z niektorého koncentračného tábora za ostnatým drôtom a osoba, ktorá ho dostala prechodne do rúk na proti fašistickom záťahu s ním tancovala, ako na nejakej zábave ! To je jednoducho hnus, veď s takým transparentom stojím ticho a rozjímam nad týmito nevinnými obeťami a v druhej ruke držím zapálenú sviečku !!!

Toto Vám Zuzana Čaputová nepripadá zvrátené ? To si naozaj myslíte, že takto sa má bojovať v našej spoločnosti proti fašizmu ? Že sa podovážajú cigáni z blízkych aj zo vzdialenejších osád (pravdepodobne nie zadarmo !) na riadne ohlásený míting K-ĽSNS, tam sa vyložia, rozdajú sa im do rúk transparenty, ktoré im niekto zámerne vyrobil, povie sa im čo majú robiť, čo majú kričať, ako sa majú správať ! Toto je podľa Vás čo ? Slušná demokratická politika PS/SPOLU, ale aj Andreja Kisku Za ľudí, ktorý sa išiel medzi týchto nezvážaných cigánov „poprechádzať“ a oni kričali z nadšením „Kiska, Kiska …“, áno toto je ten váš boj proti fašizmu ? A viete Vy Zuzana Čaputová čo kričali tí pozvážaný a možno aj nejako inač podchytení (myslím nejaká ta odplata za ich „dobrovoľnú“ účasť) cigáni na reprezentantov K-ĽSNS, okrem iných hrubých a vulgárnych urážok ?! Neviete, to Vám Vaši nepovedali, neukázali ?! Nuž kričali „poďme ich zabiť“, „zabime ich“ ! Toto je ten boj proti fašizmu ?! Prosím odpovedzte slovenskej verejnosti či takto si predstavujete spoločnými silami poraziť fašizmus v našej republike !

Chodia zástupcovia K-ĽSNS na mítingy PS/SPOLU a Za ľudí (keby vôbec nejaké vedeli zorganizovať, veď oni sa len zúčastňujú nejakých predvolebných debát v denníku SME, Denníku N, kdesi v nejakých kaviarňach a pod, veď oni nedokážu spontánne pritiahnuť ľudí na svoje predvolebné akcie na námestia, len ak ich tam nezvážajú a to len ako parazitov na iný predvolebný míting politických subjektov, ktoré z duše nenávidia !) a narúšajú vedome ich priebeh ? Investujú peniaze do toho, aby zabezpečili dopravu a transparenty pre týchto „svojich“ priaznivcov a pošlú ich do priestorov, kde má predvolebnú akciu PS/SPOLU alebo Za ľudí ?! Nie a nikdy takýto podlý ťah neurobia, a viete prečo ?, lebo oni nie sú fašisti a ctia si demokraciu a slobodu prejavu, nechávajú na občana – voliča SR, aby sa sám a slobodne vyjadril v PV 2020, koho chce mať vo vedení štátu a aká demokracia a morálka sa tu má väčšinovo presadzovať ! Nie násilím, nie potláčaním iného názoru, nie cenzúrou, že týchto pustíme do TV debát a týchto ani keby mali aj 50 %, tak nikdy !, týchto budeme v médiách ospevovať a tých druhých len haniť, aj keby si od poctivej práce pre blaho republiky išli ruky zodrať, lebo nemajú ten správny neoliberálny názor !

Takže áno Zuzana Čaputová, je potrebné v našej drahej Slovenskej republike bojovať proti, čo raz viac sa rozmáhajúcemu prejavu fašizmu, ale nie tam kam Vy ukazujete, ale úplne na opačnej strane a to na strane tých politických subjektov, ktoré sa snažia akýmikoľvek prostriedkami potláčať názor iných, názor ktorý im „nevonia“, názor s ktorým nevedia bojovať inak, len ak ho násilím potlačia, keď mu nedajú priestor, keď ho falošne nazývajú fašistickým názorom a pod.

Na záver Vám Zuzana Čaputová dávam do pozornosti výroky vami všetkými neoliberálmi tak uznávaného západného politika ministerského predsedu Veľkej Británie  Winstona Churchilla : „Zvieratá sú čudné. Psy na teba vzhliadnu zdola. Mačky na teba pozerajú z vrchu. Len prasa sa na teba díva ako na seberovného.“, „Dobré svedomie je často len následok zlej pamäte.“, „Svoj cieľ nikdy nedosiahneš, ak sa budeš zastavovať a hádzať kamene na každého štekajúceho psa.“, „Američania sa vždy pokúšali robiť správne veci, bohužiaľ, až potom čo vyskúšali všetko ostatné.“, „Najobľúbenejšou vecou v politike je umenie uspokojiť voličov a zároveň im nedať nič z toho, čo žiadali,“ „Závidím Nemecku jeho vodcu“,  a posledný citát „Fašisti budúcnosti budú seba volať anti-fašisti.“

Tak ako Zuzana Čaputová, sú toto citáty a výroky najväčšieho svetového demokrata pravdivé, alebo je to len znôška liberálnych názorov človeka, ktorý sa netajil tým, že nepozná nič lepšie ako neoliberálnu demokraciu, ktorou sa Vy a Vaši politicky priatelia tak radi chválite ?! Nie je na zamyslenie sa, hľadať prejavy fašizmu hlavne na tej druhej strane nášho politického spektra, než tam kam Vy a Vaši politický priatelia prstom ukazujete ?! Veru je to na zamyslenie a nie je to vôbec malicherná vec, lebo po PV 2020 sa tu naozaj môže ešte vo väčšej miere zakoreniť myšlienka fašizmu v podobe presadzovania len jednej pravdy, len jedného zahraničnopolitického smerovania a len jednej tej naozajstnej neoliberálnej „demokracie“ !

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.