Založ si blog

Čižnár, Lučanský – ich neprofesionalita, podriadenosť a sklamanie občanov SR !

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár a Prezident PZ SR Milan Lučanský sa zachovali vo vzťahu k prezidentskej kancelárií vrcholne neprofesionálne, podriadene a je potrebne povedať, že v širokej verejnosti ich konanie vyvolalo aj veľké sklamanie.

Pýtam sa Vás GP Jaroslav Čižnár, ktorý zákon SR Vám nariaďuje resp. ktorý zákon SR Vám ukladá povinnosť, aby ste na vyžiadanie, pozvanie prezidentskej kancelárie alebo samotnej hlavy štátu, išli do prezidentského paláca podávať vysvetlenie, prečo ste v niektorej trestnej veci, ktorá plne spadá do Vašej kompetencie, myslím celého úradu Generálnej prokuratúry, konali tak, ako ste konali ?! Nuž žiaden, nech sa páči naštudovať zákon č. 153/2001 Z.z. – Zákon o prokuratúre, nenájdete tam ani jedno jediné písmenko o tom, žeby ste mali podávať oficiálne vysvetlenie komukoľvek z ústavných činiteľov SR ! A zároveň nie ste nikomu v tomto štáte podriadený ! Čo Vám dáva nesmiernu silu a hlavne nezávislosť, ktorá v prípade GP je tak potrebná !

Pýtam sa Vás Prezident PZ SR Milan Lučanský, ktorý zákon SR Vám nariaďuje resp. ktorý zákon SR Vám ukladá povinnosť, aby ste na vyžiadanie, pozvanie prezidentskej kancelárie alebo samotnej hlavy štátu, išli do prezidentského paláca podávať vysvetlenie, prečo ste v niektorej trestnej veci, ktorá plne spadá do Vašej kompetencie, myslím celého úradu spadajúceho do kompetencie Prezidenta PZ SR, konali tak, ako ste konali ?! Nuž žiaden, nech sa páči naštudovať zákon č. 171/1993 Z.z. – Zákon o policajnom zbore, nenájdete tam ani jediné písmenko o tom, aby ste podávali oficiálne vysvetlenie o Vašej činnosti a rozhodnutiach prezidentskej kancelárií, alebo samotnej hlave štátu. Jedine komu ste podriadený a zodpovedný za výkon svojej funkcie je minister vnútra SR . Preto sa Vás pýtam, pýtali ste si od ministerky vnútra Denisy Sakovej povolenie nato, aby Vám umožnila ísť na vyžiadanie „prezidentky“ SR ju informovať o Vašich úkonov spojených v tomto prípade so zadržaním a následným prepustením bývalého GP Dobroslava Trnku resp. aspoň ste to s ňou konzultovali !?

Vážení páni, ak by ste boli na vysokej profesionálnej úrovni, čo sa samozrejme od Vás očakáva a hlavne vyžaduje, tak by ste sa takto neponížili a v tejto veci by ste „prezidentku“ v prezidentskom paláci za týmto účelom nenavštívili. Zdvorilostne ste jej mali poďakovať za jej pozvanie a následne obaja, po predošlom vzájomnom stretnutí, ste mali urobiť pre širokú verejnosť tlačovú besedu, kde by ste na úvod nám občanom SR oznámili, a informovali nás všetkých, čo Vás viedlo k tomu, že zásah a následne prepustenie na slobodu bývalého GP Dobroslava Trnku prebiehal tak, ako prebiehal, samozrejme v rozsahu, ako Vám to príslušný zákon umožňuje. Zároveň by som od Vás očakával vetu, že nielen „prezidentka“ SR má právo na informácie o tejto veci, ale predovšetkým občania SR, ktorí boli a ešte stále sú „rozhorčení“ z toho, aké „divadlo“ sa odohralo okolo Dobroslava Trnku, najme ak sa na verejnosti objavili isté jeho diskreditujúce zvukové a obrazové záznamy ! Vy páni nie ste platený z rozpočtu prezidentskej kancelárie, ale ste na „výplatnej páske“ nás, všetkých občanov SR, ste platení zo štátneho rozpočtu SR, a teda ste našimi „podriadenými“ a za výkon svojej funkcie, ste predovšetkým zodpovedný nám všetkým a nie len Zuzane Čaputovej ! Nás všetkých mate v prvom rade informovať, prečo ste konali tak, ako ste konali, ak je jasné že sa jedná o vec, ktorá prostredníctvom „objektívnych“ médií rozvírila celospoločenskú debatu o istom Vašom konaní ! Vy si neuvedomujete, že Zuzana Čaputová Vás takýmto spôsobom zatiahla do predvolebného boja ? Že okamžite všetky „objektívne“ média prevzali toto jej povýšenecké gesto, že to je práve ona a jediná, ktorá sa zaujíma o Vašu činnosť v tejto súvislosti ?! Že je to ona jediná, ktorá sa zaujíma, prečo došlo k tak závažnému „zlyhaniu“ Vami podriadených zložiek a že len jej jedinej ide o to, aby tu bola nastolená spravodlivosť a aby boli potrestaní „všetci“ čo potrestaní majú byť atď., atď.

To si neuvedomujete, ako politicky ste poslúžili dnešnej „demokratickej“ opozícií, ktorá pred širokou verejnosťou krok „prezidentky“ vyzdvihuje, ako gesto hlavy štátu, ktorej záleží na tom, aby slovenská politická scéna bola „očistená“ od zla a mafie ! Ako si nato všetkom prihrievajú tu svoju „politickú“ polievočku a že sú to práve oni, čo spoločne po PV 2020 vyvedú tento štát (pre nich krajinu) spoločne s ich „prezidentkou“ z „politického marazmu“, ktorý tu zaviedla vláda „jednej“ strany ?! To ste si pri svojich krokoch, keď ste išli na „koberček“ do prezidentského paláca, neuvedomili ?! Alebo si máme opäť vytvárať nejaké konšpirácie, prečo ste konali vo vzťahu k Zuzane Čaputovej, tak ponížene, podriadene a hlavne nerozvážne ?!

To je politický korektné, aby sa občan – volič SR, dozvedal o Vašich úkonoch v istých trestných veciach od Zuzany Čaputovej a to na základe toho, čo ste si povedali medzi štyrmi očami ?! To nám má Zuzana Čaputová „zalepiť“ oči tým, že ona od Vás žiadala len tie informácie, ktoré ste jej v rámci zákona mohli oznámiť, povedať ?!

To si myslíte, že sme naozaj takí naivný a veríme, že medzi štyrmi očami sa povedia len tie veci, ktoré zákon povoľuje resp. umožňuje ?! Nuž vedzte, že nie sme ! A preto ste sa pred národom slovenským a občanmi SR absolútne zdiskreditovali svojim konaním vo vzťahu k prezidentskej kancelárií a je celkom legitímne sa pýtať, či to ste práve Vy dvaja, čo by mali byť na týchto, pre slovenskú spravodlivosť, tak potrebné nezávislé inštitúcie, tými pravými !

Áno pán GP Jaromír Čižnár, Vy to už, ako sa hovorí máte „spočítané“ lebo Vaše funkčné obdobie sa končí v lete tohto roka a ja verím, že na miesto GP bude vymenovaný nový GP, ktorý bude naozaj apolitický a bude sa správať naozaj, hrdo, odborne a keď o nejakom trestnom skutku vyhlási, že na jeho vyšetrenie a odhalenie tu rozpúta „peklo“, tak to zákonné „peklo“ tu naozaj rozpúta a bude sa k všetkým ústavným činiteľom SR správať úctivo, ale v žiadnom prípade nie podriadene !

A Vy pán Milan Lučanský, vy to do konca Vášho funkčného obdobia máte ešte „relatívne“ ďaleko, relatívne preto, lebo ak ste sledovali jednu z politických diskusií našich „nezávislých“ a hlavne „objektívnych“ médií, tak budúci nádejný predseda vlády SR Michal Truban, sa jasne vyjadril, že ak sa stanu vládnou mocou v našom štáte, tak urobia maximum, aby Vás z tejto funkcie dostali preč a nezabudol byť k Vám aj „blahosklonný“, keď Vám milostivo umožnia sa o túto funkciu opätovne uchádzať. Nuž čo myslíte, akú mate šancu sa opäť stať Prezidentom PZ SR. Nuž vedzte, že nulovú !

Záver :

Dovoľte páni, Jaroslav Čižnár a Milan Lučanský, aby som vyjadril svoje hlboké rozhorčenie a sklamanie nad Vašim podriadeným konaním vo vzťahu k „prezidentke“ a prezidentskej kancelárií, hlavne preto, že ste sa svojim konaním stali „nechtiac“ súčasťou predvolebného politického boja a že ste zaručene poslúžili len tej jednej „správnej“ politickej garnitúre, garnitúre neoliberálnej na čele s Michalom Trubanom, Miroslavom Beblavým, Andrejom Kiskom a spol. „Gratulujem“ !!!

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.