Založ si blog

Hlavne nespravodlivo väzneným, odsúdeným a obvineným !

Je jeden deň pred vianočnými sviatkami a ľudia si zvyknú navzájom popriať príjemné prežitie Vianočných sviatkov, nie všetky sú však úprimne a od srdca. Veľa z nich je len z povinnosti, len aby sa o „nás“ nepovedalo, že sme neľudský, nekresťanský a pod.

Áno, takmer každý hovorí o tom, že sú najkrajšie sviatky v roku a je potrebné sa utíšiť, zamyslieť sa nad podstatou bytia, nad svojimi blízkymi, nad tým, kam to vôbec spejeme, kam speje naša spoločnosť.

Zajtra si takmer všetci, v podvečer, v kruhu rodiny sadneme za bohato prestretý stôl, v kruhu našich najbližších a budeme šťastný, že je nám to dopriate.

Áno je to obrovské šťastie mať možnosť byť v takýto sviatok s tými, ktorých nadovšetko milujeme a nevieme si bez nich predstaviť náš život.

Žiaľ veľa ľudí takú možnosť mať nebude, buď sa stala v rodine tragédia a počas roka prišli deti o svojich rodičov, alebo rodičia prišli nedajbože o svoje deti, alebo celkom prirodzene došlo v rodine k úmrtiu na základe vysokého veku, a tak pre tieto rodiny budú tieto Vianoce nesmierne smutné a možno si viacerí z nich budú priať, aby už boli za nimi.

Na tieto Vianoce budú aj také rodiny, ktorým pri stole bude chýbať buď otec alebo mamka, preto, že sa dopustili previnenia voči našim zákonom a musia si odpykať svoj trest vo väzbe, a to je v poriadku, lebo My všetci si musíme byť vedomí svojho konania a niesť zaň plnú zodpovednosť.

Avšak doma budú chýbať aj takí, ktorí sa síce ničím neprevinili, ale keďže si „otvorili“ ústa až tak doširoka a hlavne nepríjemne pravdivo, že to ktosi veľmi „spravodlivý“ (na vianočnú svätú omšu bude takýto sedieť v prvej lavici, ako najväčší kresťan !) nedokázal zniesť a tak bolo potrebné takéhoto jedinca obviniť a umiestniť do predbežnej väzby, aby ani počas vianočných sviatkov nepáchal veľmi závažnú „trestnú“ činnosť, aby Tí ktorých sa to týka mali kľudné a nerušené Vianoce ! Áno tu hovorím o novinárovi Martinovi Daňovi, ktorý nateraz hnije v base lebo sa opovážil povedať pravdu. Pán novinár Daňo prajem Vám, aby ste nestrácal nádej a vieru, že tu na Slovensku opäť zavládne spravodlivosť a že Vás už  nikto  nikdy, nielenže nezavrie do basy, ale si Vás ani nedovolí obviniť z toho, že sa verejne vyjadrite k nejakej spoločenskej udalosti a hlavne ak to bude neodškriepiteľná pravda . Prajem Vám veľa psychických síl, verím že Vy to bez väčšej ujmy na duši zvládnete . A Tí ktorí Vás tam dostali nech sa počas vianočných sviatkov celkom úprimne zamyslia nad sebou (ak to teda dokážu pri tej svojej nenávisti, k všetkému čo nie je v súlade s tou ich jedinou „pravdou“) a nad svojim konaním a verím, že tak ako ja, tak aj Vy pán novinár Martin Daňo, im želáme, aby sa im nikdy nestalo to čo Vám, žeby ich niekto niekedy trestne stíhal zato, že sa opovážili verejne vysloviť pravdu, ale naozajstnú, nie tú „potrebnú“ a „jedinú“ !

Samozrejme, že tak trochu „pošramotené“ Vianoce budú mať aj Tí, ktorých „spravodlivosť“ tiež neobišla – Robert Fico, Tibor Eliot Rostas, Milan Mazurek, Rudolf Vasky. Ale keďže sa jedná o silné osobnosti, tak verím, že títo páni sa tiež len tak ľahko nevzdajú a odolajú tým „spravodlivým“ z „najspravodlivejších“ !

No sú medzi nami aj takí, ako napríklad najnenávidenejší politik SR (samozrejme, že len tými „spravodlivými“, liberálmi a neoliberálmi a hlavne tými pravými „demokratmi“), ako je pán poslanec súdruh Ľuboš Blaha, lebo sa snaží prezentovať týmto neoliberálom, že na Slovensku nie sú len rýchlo kvasené „celebrity“, ale že hlavne je tu pospolití pracujúci ľud, robotníci, ktorí sú na pokraji záujmu budúcich „mocných“, Tých čo by im aj volebné právo chceli odobrať a o hyenizme týchto „spravodlivých“ svedčí aj článok v SME  (https://komentare.sme.sk/c/22286487/blazene-vianoce-so-slovenskou-policiou.html)    „novinárky“ Matií Lenickej (pôvodne Matúš Lenický !), ktorá/ry sa nevie zmieriť s tým, prečo nebol vzatý do väzby aj Ľuboš Blaha, lebo chlapec „kope“ a nechce s tým prestať, a táto dievčina, či chlapec ?, nebude mať tým pádom šťastné Vianoce. Nuž čo nato povedať, mne sa to javí, už ako naozaj nie celkom v súlade so zdravým rozumom . (https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2493276560910908?__tn__=K-R)

Vážene Slovenky, Slováci a všetci občania našej drahej Slovenskej republiky, i napriek všetkým tým anomáliám, ktoré sa dnes dejú v našej republike, Vám všetkým, a naozaj bez rozdielu, prajem, podľa možností, čo najpríjemnejšie prežitie vianočných sviatkov, nech v našich dušiach zavládne pokoj a nech nám nezmizne ani po 26.12. Prajem Vám, aby ste si pod vianočným stromčekom našli lásku svojich blízkych a aby ste im ju rovnakou mierou opätovali.

Pekné Vianoce !

Vládna koalícia, Šimečkom ml. sa nezdržiavajte. Toho prenechajte nám!

06.09.2024

A nielen Šimečkom ml., ale aj celou dnešnou, či už parlamentnou alebo mimoparlamentnou opozíciou. Máte úplne iné a dôležitejšie veci na práci, ktoré je potrebné, čo najskôr riešiť a vyriešiť! Prečo sa zdržiavate tým, že budete v Parlamente odvolávať Šimečku ml. z pozície podpredsedu Parlamentu SR? Aký to má význam? Takto len z neho robíte martýra, že on [...]

Dajte konečne Zelenskému tohto pána X. A potom Rusko a svet nemajú šancu!

05.09.2024

V tomto článku spomeniem na začiatok tému, ktorá sa môže niekomu zdať, že s tou druhou, vôbec nesúvisí. Ale ako hovorí klasik, tak aj tu platí, že – „Vážení, tohle je hluboké nedorozumění.“ „Objektívne“ média, hrdiac sa, že sú médiami tzv. hlavného prúdu, teda tie, čo jediné majú patent na všetko, hlavne na správny resp. „správny“ názor na [...]

Šimečka ml. -nedotknuteľný hovorí – Čaputová opustila Slovenskú republiku!

04.09.2024

Si nevymýšľam. Len čítam s porozumením FB status Šimečku ml.-nedotknuteľného, ktorý zverejnil dňa 01.09.2024 – https://www.facebook.com/miso.simecka/posts/pfbid02N3J7HgEKXS5GrNGRk4ubgtD4K5gjNwmL9zjBh1bmQeaHYZKX5QwuinTQWUAmjjnpl?locale=sk_SK V tomto svojom FB statuse sa Šimečka ml.-nedotnuteľný, politicky rozhodil nad vyjadreniami Andreja Danka v diskusnej relácií STVR [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.