Založ si blog

Pellegrini (Čaputová? ) vyzýva ÚS SR aby konal, žiaľ v nesprávnej veci ! ÚS SR im VYHOVEL !

Je to len náhoda ?, alebo niečo iné ? Ako má občan SR rozumieť tomu, že potom ako sa predseda vlády SR stretol s „prezidentkou“ SR po podaní demisie ministerky zdravotníctva p. Kalavskej, sa Peter Pellegrini pre média vyjadrí, že Ústavný súd SR (ÚSSR), by mal čo najskôr rozhodnúť o podnete pani „prezidentky“ voči predĺženiu moratória na zverejňovanie politických predvolebných prieskumov ! Neskutočná nehoráznosť ! Ono to vyzerá, tak, aby to nevyzeralo, že samotná Zuzana Čaputová vyzýva ÚSSR na urýchlene konanie v jej podanej veci, tak to za ňu urobí premiér SR, a o to viac je to komické, že je to práve jeho Alma mater SMER-SD, čo presadila tento zákon v NR SR a požadovala ešte viac dňové moratórium ! Tu sa akosi občanovi SR nechce veriť, že toto jeho vyjadrenie nie je po dohode s p. Čaputovou a prezidentským palácom !

Pán predseda vlády SR, ja by som očakával, že na stretnutí s „prezidentkou“ SR Zuzanou Čaputovou sa jej opýtate, či by ste Vy dvaja, ruka v ruke nemali vyzvať ÚSSR (teda, keď ste s ho dovolili vyzvať už v inej, absolútne nepodstatnej veci), aby čo najskôr rozhodol vo veci JUDr. Štefana Harabina o platnosti resp. neplatnosti prezidentských volieb 2019 ! p. Pellegrini, veď vy dnes ani neviete či predmetná demisia Vašej ministerky p. Kalavskej bola v súlade s Ústavou SR, či ju p. Kalavská podala do rúk právoplatne zvoleného najvyššieho ústavného činiteľa SR, teda prezidenta/prezidentky SR vzhľadom na to, že jediný, kto rozhoduje o tom, či prezidentské voľby boli v súlade s Ústavou SR a či ich výsledky sú platné, sa nerozhoduje na základe oficiálnych výsledkov, ktoré oficiálne oznámi a potvrdí Ústredná volebná komisia spolu so Štatistickým úradom SR, ktorý zabezpečuje celú agendu okolo týchto a iných volieb, ale ak niekto podá ústavnú sťažnosť na priebeh obidvoch kôl prezidentských volieb a tá sťažnosť je oprávnená, pretože ÚSSR ju prijal na prejednanie, tak potom nie je možné považovať takéto výsledky za právoplatné a v súlade s ústavou SR !

Opäť aj Vám a hlavne Vám pán Predseda vlády SR Peter Pellegrini dávam do pozornosti znenie Ústavy SR pre tento prípad a prosím skúste si to prečítať s porozumením !

Ústavný zákon č. 460/1992 Zb., Ústava Slovenskej republiky, ŠIESTA HLAVA, VÝKONNÁ MOC, Prvý oddiel, PREZIDENT SLOVENSKEJ REPUBLIKY, Čl. 101, odsek (9) : O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky.

Už jasnejšie sa to ani vysvetliť nedá, pýtam sa aj Vás pán premiér SR Peter Pellegrini, Vy už disponujete, takýmto rozhodnutím ÚSSR, ktorý by potvrdil, že Zuzana Čaputová je právoplatne zvolenou prezidentkou SR a to na základe platných prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnili a prebehli plne v súlade s ÚSSR a nijakým spôsobom neboli v tomto smere porušené Ústavné práva nielen prezidentského kandidáta JUDr. Štefana Harabina, ale aj všetkých prezidentských kandidátov, ktorí sa tejto voľby zúčastnili ? Ani Vy a ani nikto v tejto republike, takýmto rozhodnutím nedisponuje a to podľa Ústavy SR znamená, že výsledky prezidentských volieb SR 2019, nemožno považovať za konečné a právoplatné a menovanie Zuzany Čaputovej do funkcie prezidentky SR nebolo absolútne v súlade s ústavou SR a k takému to aktu nemalo dôjsť až do vyrieknutia rozhodnutia ÚSSR o predmetnej sťažnosti JUDr. Štefana Harabina !

Teda Vy by ste sa v prvej rade mal opýtať p. Zuzany Čaputovej, či aj táto demisia podaná p. Kalavskou a následne Vaše poverenie na riadenie tohto rezortu (predpokladám, že sa už asi nenájde nikto, kto by si týmto rezortom ešte nejakým spôsobom „pošpinil ruky“ do 29.02.2020), je z jej strany právoplatné vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti. Veď až do rozhodnutia ÚSSR o tejto sťažnosti, nikto na Slovensku nevie, a nevie to ani „prezidentka“ a celý je „prezidentský“ aparát, či všetky jej rozhodnutia a politicko-spoločenské akty a aktivity nebudú musieť byť následne anulované, ak by sa ÚSSR po dôkladnom prešetrení sťažnosti JUDr. Štefana Harabina, uzniesol na tom, že prezidentské voľby SR 2019, neboli v súlade s Ústavou SR a teda na základe čl. 101, odsek (9) Ústavy SR, ústavný súd rozhodol, tak že neuznáva ich ústavnosť a zákonnosť, a teda sú neplatné a musia sa opakovať.

Takže pán predseda vlády SR Peter Pellegrini, toto je podľa mňa oveľa závažnejšia vec, na ktorú by ste mal Ústavný súd SR upozorniť, aby v tejto veci konal ako prvej, a aby v tejto veci vyriekol svoje konečné a právoplatné rozhodnutie, lebo momentálne sa naša republika čo sa týka výkonu prezidentskej funkcie nachádza v stave NEÚSTAVNOM !

Ja som SMER-SD nikdy nevolil (ale ani nemám voči nemu averziu) a ostane tomu tak aj pre PV 2020, ale ak by som niekoho volil, tak by to bol jedine Váš stranícky „nepriateľ“ pán Ľuboš Bláha, pretože toto je asi jediný zo strany SMER-SD, ktorý je národovec, pravý ľavičiar – socialista, nebojí sa povedať svoj názor otvorene a bez pozlátka, nikomu sa nepchá do priazne a čo je najhlavnejšie, nenávidia ho všetci „demokratický“ opozičníci, neoliberáli a celá „mienkotvorná“, „demokratická“, „naša“ novinárska obec, čo svedčí o tom, že si svoju prácu vykonáva výborne a prajem mu aby v nej nepoľavil a aby zotrval na svojich myšlienkach a postojoch. Vaša pozícia na kandidátke SMER-SD, ako jednotky, je bezpochyby jeden veľký Ficov omyl, alebo je to Ficova prefíkanosť a zámerne Vás dal na miesto č. 1, lebo vie, že sa pred Vás prekrúžkujú iný kandidáti z Vašej kandidačnej listiny a tým, Vám po voľbách da jasne na javo celá SMER-SD, že nie ste hoden byť jednotkou v SMER-SD a zároveň som presvedčený že jedenástka Vašej kandidačnej listiny súdruh Ľuboš Blaha Vás násobne predstihne v preferenčných hlasoch a následne mu prajem, aby kandidoval za predsedu SMER-SD, v čom ho iste podporí ja terajší predseda Robert Fico a ak by sa  Ľuboš Blaha stal novým predsedom Vašej strany, tak by ju určite premenoval z SMER-Sociálna demokracia na SMER-Socialistická demokracia a držím mu v tom palce !

Takže otázka na záver pán Peter Pellegrini, to naozaj máte takú potrebu sa takto nechutne pchať do priazne pani Zuzany Čaputovej a všetkým, tým „demokratickým“ neoliberálom, ktorí našu drahú Slovenskú republiku tak milujú, že ju nenazvú inak, len akousi „krajinou“ ?!

(Článok bol napísaný pred nehoráznym rozhodnutím ÚSSR o pozastavení účinnosti zákona o volebnom moratóriu – na pokyn Zuzany Čaputovej !)

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.