Založ si blog

RTVS o 5 minút 12, nedeľa 13. 10. 2019 – RTVS má malé štúdio ? !

Pán generálny riaditeľ RTVS, p. Jaroslav Rezník, a riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS p. Varham Chuguryan, prosím odstúpte !

Podľa zákona 532/2010 Z.z. Zákon o Rozhlase a televízií Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov, §2, bod (1) znie : „Zriaďuje sa Rozhlas a televízia Slovenska ako verejnoprávna, národná, nezávislá, informačná, kultúrna a vzdelávacia inštitúcia, ktorá poskytuje službu verejnosti v oblasti rozhlasového vysielania a televízneho vysielania.“

A opäť ste neboli ani  verejnoprávna, ani národná, ani nezávislá a ani informačná ! A už vôbec ste neboli vyvážená, obsadením pozvaných hostí v štúdiu.

V nedeľňajšej (13.10.2019) politickej diskusnej relácií O 5 minút 12, ste rozdiskutovávali závažnú tému pre fungovanie nášho právneho štátu, a to obsadenie ÚS SR a situácie v slovenskom súdnictve ako takom.  A opäť ste sa pri obsadzovaní a pozívaní hostí do tejto   relácie na tak závažnú tému asi „nechtiac“ sekli a „zabudli“ ste pozvať ešte dvoch resp. troch zástupcov Ústavnoprávneho výboru NR SR.

Vy ste si zavolali poslancov NR SR, členov Ústavnoprávneho výboru NR SR za SMER-SD, MOST-HÍD, SaS a OĹANO. Prečo neboli pozvaní a účastní tejto diskusie aj poslanci NR SR, členovia Ústavnoprávneho výboru za SNS, SME Rodina a K-ĽSNS ?! Nemali ste v štúdiu o tri miesta naviac ?!

Nuž dobre, chápem, že ste mali vyvážené zastúpenie, čo sa týka parlamentnej koalície a parlamentnej „demokratickej“ opozície, dva ku dvom. Ale prečo ste si nepozvali aj zástupcu parlamentnej „nedemokratickej“ opozície ?!

Nebudem komentovať jednotlivé výroky, vami pozvaných hostí, len poukážem, akých hostí ste si pozvali a akých ste „opomenuli“.

Aj poslanci za K-ĽSNS majú svoje zastúpenie v NR SR a sú rovnocennými členmi jednotlivých výborov NR SR, kde je ich hlas pri hlasovaní rovnocenný s ostatnými hlasmi ostatných členov výborov . K-ĽSNS má v Ústavnoprávnom výbore tiež svojho zástupcu – Mgr. Rastislav Schlosár. K-ĽSNS, tiež do výberového konania pred Ústavnoprávnym výborom NR SR na vypočutie kandidátov na sudcov ústavného súdu, mala tiež svojho kandidáta – Mgr. Radovan Hrádek, ktorý samozrejme „výberovým“ konaním, demokratickým hlasovaním v NR SR neprešiel . Myslíte si že pán poslanec Schlosár, by nemal čo vo vašej politickej diskusnej relácií povedať k téme, a hlavne keď sa ako rovnocenný člen Ústavnoprávneho výboru NR SR aktívne zúčastňoval vypočutí kandidátov na sudcov ÚS SR a aktívne im kládol otázky, na ktoré požadoval odpovede ?!

Takže bez ďalšieho zbytočného komentára pozrime sa, akých hostí ste si do „vašej“ „necenzurovanej“ (výberom kandidátov) politickej diskusie pozvali na základe získaných preferenčných hlasov v posledných parlamentných voľbách v roku 2016 .

Pozvaní hostia, členovia Ústavnoprávneho výboru NR SR :

Róbert Madej – SMER-SD – 2158 preferenčných hlasov

Irén Sárközy – MOST-HÍD – 2116 preferenčných hlasov (do NR SR nastúpila ako náhradníčka za Lászlóa Sólymosa – minister životného prostredia za MOST-HÍD)

Alojz Baránik – SaS – 2508 preferenčných hlasov

Ján Marosz – OĽANO – 2794 preferenčných hlasov (bývalí člen MOST-HÍD, za ktorý bol dokonca krajský predseda v Žiline – jednoducho tiež rotujúci „politik“, do NR SR nastúpil, ako náhradník za Daniela Lipšica)

Nepozvaní hostia, členovia Ústavnoprávneho výboru NR SR :

Tibor Bernaťák – SNS – 3159 preferenčných hlasov

Jozef Lukáč – Sme rodina – 11477 preferenčných hlasov, ale do NR SR sa dostal na kandidátke OĽANO a ako rotujúci „politik“ prestúpil do Sme rodina

Rastislav Schlosár – K-ĽSNS – 22791 preferenčných hlasov !

 

Z vyššie uvedeného sa Vás pán Makara, moderátor politickej diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12, pýtam, či by nebol pre „Vašich“ divákov zaujímavý aj názor p. Schlosára z K-ĽSNS, keď v parlamentných voľbách 2016 získal o 13215 preferenčných hlasov viac, ako všetci spolu Tí, ktorých ste si do tejto relácie pozvali ?!

Myslím si, že aj na základe týchto faktov platí to, aby sa naplnila úvodná veta, tohto môjho článku !

A ešte jedna rečnícka otázka, na základe toho, že si ctím princípy demokracie a žiadam, aby v RTVS v politických diskusných reláciách mala rovnomerne zastúpené všetky parlamentne strany, ktoré sa do NR SR dostali na základe platných parlamentných volieb v roku 2016, teda nie tie, ktoré sa tam infiltrovali na základe rotujúcich politikov (KDH, Za ľudí, Spolu, PS), mám byť označený za „nacka“?! Nuž ani náhodou ! Ak Najvyšší súd SR, svojím rozhodnutím jasne rozhodol, že K-ĽSNS je politickou stranou, ktorá je oprávnená na území SR vyvíjať svoju politickú činnosť, pretože sa ani svojimi stanovami, ani pôsobením svojich členov, nijako neprieči zákonom platným na území SR, tak sme všetci povinní toto rozhodnutie plne rešpektovať, pravda ak sme demokrati. A čudujem sa všetkým členom, ale aj sympatizantom a voličom K-ĽSNS, že si nechajú na seba kydať takým spôsobom, že ich takmer všetky politické strany na Slovensku označujú ako, fašisti, fašistická strana, pretože táto ideológia je na území našej republiky zakázaná a šírenie tejto ideológie je trestné, a preto by sa už niekto s tejto strany mal „postaviť“, a každého, hlavne z politikov, kto ich tak nazve a pomenuje, zažalovať za krivé obvinenie, za vedomé šírenie poplašnej správy, že na Slovensku máme fašistickú stranu a za všetky s tým súvisiace trestné činy. A pozor vážení, ktorí by ste ma chceli obviniť, že nabádam na násilie, nie ani náhodou !, všetky tieto kroky majú a musia byť vykonané, len a len na základe zákonov platných na území SR, teda cez orgány na to určené !!!

Takže vážení, čo je demokratické ?, ctiť si a plne rešpektovať právoplatné rozhodnutia slovenských súdov, alebo je demokratické absolútne ignorovať a haniť politickú stranu, ktorá prešla riadnymi demokratickými parlamentnými voľbami a bola na základe slobodnej vôle občanov zvolená do NR SR, kde má svoje zastúpenie vo všetkých parlamentných výboroch ?!, a „verejnoprávna“ RTVS platená z peňazí nás všetkých, sa takto macošsky správa nielen k samotnej strane K-ĽSNS, ale aj voči im voličom, NEHORÁZNE a zo strany demokraticky zmýšľajúcich občanov SR NEAKCEPTOVATEĽNÉ !!!

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.