Založ si blog

Máme investigatívnych novinárov a už aj investigatívnych politikov

Áno, na Slovensku začíname mať raritu, a to, že okrem investigatívnych novinárov sa nám tu rozmohli aj investigatívny politici.

Základný význam slova investigatívny je predovšetkým – odhaľujúci nezákonnú činnosť, pátrajúci resp. vyšetrujúci.

Z uvedeného významu tohto slova sa mi pred očami a mysľou, okamžite objaví niekto z prostredia orgánov činných v trestnom konaní. Asi nikto nepochybuje o tom, že „investigativita“ správnejšie investigácia (úradné vyšetrovanie, pátranie) je ich hlavnou, a v podstate aj jedinou náplňou práce.

Avšak u nás na Slovensku, keď novinár zbiera podklady pre svoj článok, a náhodou pri tom narazí na niečo „podozrivé“, tak nepodá podnet na orgány činné v trestnom konaní, ale okamžite začína na vlastnú päsť snoriť, čo asi za tým je, a hľa, už je z neho investigatívny novinár, veľa vážený, hlavne medzi opozíciou, tou „demokratickou“ opozíciou !

Novinár ma informovať ! a nie za každú cenu, odhaľovať !, na to sú, ako som už napísal – orgány činné v trestnom konaní !

Čo je, ale na slovenskej politickej scéne absolútnou raritou, máme už aj investigatívnych politikov, ktorí, ako politici, by mali občanom SR predkladať svoje politické programy, ako zlepšiť život ľuďom na Slovensku a namiesto toho, snoria, hľadajú a pátrajú, čo, kde vystrojil ich politický protivník.

Medzi takých naj investigatívnejších politikov, političky, patrí bezpochyby pani Veronika Remišová, ktorá v novej strane „čistého“ predsedu strany Za ľudí , má dostatok priestoru rozvíjať svoju investigativitu, avšak smerom do vnútra strany, a hlavne na jej predsedu p. Kisku.

Ďalším investigatívnym politikom je p. Matovič a celé jeho OĽaNO (samozrejme SaS nevynímajúc) – ich politický program stojí a padá na „odhaľovaní“ „prešľapov“ a „trestnej“ činnosti ich politických rivalov, a najlepšie sa to robí na politikoch vládnej koalície v ktorej aktuálne nie sú. Ale oni sú takýmto spôsobom schopní „z investigatovať“, aj prípadnú vládnu koalíciu, ktorej by boli súčasťou !

Najnovšími a do budúcnosti naj agresívnejšími investigatívnymi politikmi jednoznačne bude najnovšia a naj súdržnejšia (súdružská), predvolebná koalícia PS/SPOLU/KDH, ktorí sa na svojich TB netaja, že budú najväčšími investigatívnymi spojencami najväčších investigatívnych novinárov, pri odhaľovaní a čistení Slovenska od „zlých“ politikov, ktorí sa čo i len lizli okolo SMER-SD a jeho vládnej koalície.

Na záver rada pre všetkých investigatívnych novinárov a investigatívnych politikov – zabudnite, na terajšie Vaše zaradenie v spoločnosti a dajte sa do služieb orgánov činných v trestnom konaní, veď kontakty u nich už máte, keď všetko viete ešte skôr, ako samotný vyšetrovateľ, a aj sa na to hodíte oveľa lepšie, ako na terajšie pozície, a nebudete otravovať svojimi „odhaleniami“ slovenskú spoločnosť a radových občanov SR. Budete pracovať v kľude a nikým nerušení a výsledky Vašej investigativity, istotne potvrdí vo svojom rozsudku, nezávislý súd !

A Vy občania SR, nenalietajte za každým na to, čo napíše alebo povie investigatívny novinár a investigatívny politik, pretože ako uvádzam vyššie v texte, toto sú ľudia ktorí sa prekliato sekli vo svojej profesií !

Opäť ďalší brutálny útok médií na poslanca Parlamentu SR, bez poskytnutia všetkých informácií!

12.06.2024

Je na čase, aby dnešná Vláda SR začala konečne vládnuť tvrdou demokratickou rukou! Čo to znamená vládnuť tvrdou demokratickou rukou? Nuž nič viac, nič menej, ako si začať naplno plniť svoje PVV a tieto plnenia riadne skrze, minimálne novú STVR, obyvateľom SR vysvetľovať! Opäť sa tu roztrhlo mediálne vrece s brutálnym osočovaním poslanca Parlamentu SR MUDr. Petra [...]

Tento jasný odkaz Slovákom nie sú moje slová, ale plne s nimi súhlasím!

12.06.2024

V tomto mojom článku, teda ak ho mojim článkom môžem vôbec nazvať, zaznie názor jedného z nás, jedného z nás Slovákov, ktorý má s najväčšou pravdepodobnosťou za sebou bohaté životné skúsenosti a ktorý naplno zažil dobu prednovembrovú, ako aj dobu po novembrovú, až do dnešných neutešených pochmúrnych takmer vojnových kapitalistických dní. Takže tentokrát [...]

Časť štrajkujúcich pracujúcich v-pre RTVS, sa obáva plurality!

11.06.2024

A opäť, manipulácia s verejnou mienkou, masirácia hláv obyvateľov SR, ktorí dopodrobna nesledujú dianie v našej republike a hlavne obrovská mediálna pozornosť absolútne nepodstatného výstražného štrajku, malinkej časti ľudí, ktorí sú buď priamo zamestnancami dnešnej „pluralitnej“ RTVS alebo sú s ňou v inom pracovno právnom vzťahu resp. v inom [...]

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.