Založ si blog

Antisystémové strany – PS/SPOLU, KDH, ZĽ, SaS, OĽaNO

Za týmto nadpisom a pomenovaním, týchto strán, ako antisystémové si plne stojím, a následne to nižšie v texte aj zdôvodňujem.

Zástupcovia a lídri týchto strán sa na všetkých svojich tlačových besedách, netaja, a priam to zdôrazňujú, že po parlamentných voľbách 2020, keď „uchopia“ moc do svojich rúk (čo silne pochybujem !), tak zmenia na Slovensku systém. A môžu sa teraz všetci ohradiť, že majú na mysli systém vládnutia. Omyl vážení ! Oni chcú zmeniť systém, zmenou legislatívy a teda zmenou zákonov, aj ústavných, a to už je jasná zmena platnosti doterajšieho právneho a legislatívneho systému SR.

Títo „skutoční“ a „slušní“ „demokrati“ (Čističi), veľmi radi, ako antisystémové strany pomenúvajú K-ĽSNS a samozrejme aj stranu, za ktorú bude v PV 2020 kandidovať JUDr. Štefan Harabin.

Slovenské konšpiračné, manipulatívne a „mienkotvorné“ média s veľkou obľubou neustále opakujú toto :

Ak je niečo antisystémové, tak potom je to extrémistické, a čo je extrémistické, tak je to fašistické !

A na základe toho, mi vychádza, len jedna politická rovnica na Slovensku :

 

PS/SPOLU, ZĽ, KDH, SaS, OĽaNO = antisystémový = extrémistický = fašistický

 

Takže „vážená“ dnešná „slušná“ a „najslušnejšia“ opozícia, ja Vás poteším, a uvádzam Vám najnovšiu definíciu fašizmu, a to citátom historika a politológa Rogera Griffina z Oxford Brookes University (UK), ktorý jednoducho musí byť Vami akceptovaný, lebo pochádza z Vami zbožňovaného západného sveta (liberálneho a ultra liberálneho) a z najznámejšej univerzity sveta, teda citát znie :

 

„druh modernej politiky, ktorej ašpiráciou je vytvorenie totálnej revolúcie v politickej a spoločenskej kultúre určitého národného alebo etnického  spoločenstva. Zatiaľ čo je extrémne heterogénny v špecifickej ideológii rôznych svojich permutácií, spoločenskej podpore, forme organizácie, ktorú príjme ako antisystémové hnutie, a i v type politického systému, režimu či domova, ktorý plánuje vytvoriť, obecný fašizmus čerpá svoju internú kohéziu i citovú hnaciu silu z mýtického jadra, podľa ktorého vnímané obdobie dekadencie a degenerácie bezprostredne alebo časom ustúpi a dá priestor obdobiu znovuzrodenia a regenerácie v post-liberálnom novom svetovom poriadku.“

 

Keď viete čítať, „vážená“ opozícia s porozumením (čo Vy tvrdíte, že áno), tak by ste z vyššie uvedeného citátu, mali pochopiť, že to to je Váš obraz v politickom zrkadle Slovenska.

 

Moja skratka tohto citátu, pre menej chápavejších opozičníkov a hlavne slovenských „novinárov“, znie takto :

„Fašizmus, je moderná politika, totálnej revolúcie v politickej a spoločenskej kultúre, forma organizácie, pre obdobie znovuzrodenia v post – liberálnom novom systéme spoločnosti (Slovenska) !“

 

A ešte základná definícia slova fašizmus. Pojem fašizmus pochádza z latinského slova fasces, ktoré sa prekladá, ako zväzok !

A Vy predsa predstavujete ten „najpevnejší“ zväzok „slušných“, „demokratických“ a „nových“ politikov proti zlému a nenávidenému ficoizme !

Vo Vašom prejave je viacej fašistických prvkov, len jeden za všetky, je to popieranie jednej skupiny ľudí v systéme republiky, a to robotníkov, ktorým je potrebné, a možno to aj urobíte, vziať volebné právo, však „najčistejší“, „najslušnejší“ Čistič p. Truban ?, a ostatný jeho koaličníci mu ako Trúby ( výraz odvodený od slova „truban“) pritakávate, ale v jeho prípade je to pre Vás v poriadku, veď on sa vie aspoň ospravedlniť ! Totálny hnus !

A Vy konšpiračné „mienkotvorné“ média (Denník N, SME, Aktuality.sk, TV JOV, TV Markíza a RTVS), tiež by ste sa mali naučiť tieto vlády chtivé a moci chtivé, západnému kapitálu zapredané, strany, nazývať pravým menom, a to ako extrémistické a teda fašistické !

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.