Založ si blog

Konšpiračné, „ mienkotvorné „ média SME, Denník „N“, Aktuality. sk, TV JOJ, TV Markíza, RTVS

Dobrý deň, Vážení pisatelia a čitatelia príspevkov, dovoľte mi tento môj názor.

Za konšpiračné a „mienkotvorné „ média, u nás na Slovensku považujem denník SME, Denník N, Aktuality.sk, TV Markíza, TV JOJ a je mi ľúto, ale aj RTVS, ktorá preberie z predu menovaných médií, každú konšpiráciu a prezentuje ju tiež, ako jedinú absolútnu a skutočnú pravdu.

Média by mali byť informatívne a nie mienkotvorné. Mali by informovať verejnosť, čo sa deje v SR, len a na základe overených informácií, a to na základe Zákona o voľnom prístupe k informáciám, ktorý sa týka predovšetkým štátnych, verejných a samosprávnych inštitúcií.

Média nemajú za úlohu v spoločnosti vytvárať o niekom, o niečom mienku. Napr. príde z nejakých vyšších záujmových kruhov, objednávka vytvoriť o nejakom politikovi, podnikateľovi, sudcovi a pod. mienku v spoločnosti, že je to gauner, zlodej, podvodník, vrah, mafián a podobne. Zadávateľ slušne zaplatí a média na základe, akých si informácií z dobre utajovaného zdroja, z dobre informovaného zdroja, zo zdroja blízkeho k danej osobe, alebo inštitúcií, tu budú pravidelne, dlhé mesiace a roky vypisovať o tejto osobe, inštitúcií akési „ absolútne a skutočné pravdy“. Pre mňa je článok, komentár alebo reportáž na základe takýchto zdrojov, len akási konšpirácia na základe jediného zdroja JPP ( jedna pani povedala).

Kto dokáže novinárovi, že napísal článok resp. natočil reportáž, len na základe JPP a skryl to za konštatáciu, že je to z dobre informovaného, ale tajného zdroja ?!

O to väčší problém je to, keď novinár, reportér vo svojom článku, reportáži uvedie skutočnosti, ktoré sa javia, ako únik informácií z justičného prostredia. Takéto informácie by mali byť považované za trestný čin, pretože protizákonne došlo k úniku takých skutočnosti, ktoré môžu v konečnom dôsledku viesť aj k zmareniu vyšetrovania a potrestania pravých vinníkov. A niekedy sa natíska otázka, či toto, nie je ten pravý dôvod novinára, že má záujem o takto znemožnené ďalšie konanie.

Novinári by nemali mať, žiadne dobre utajované zdroje, ak má byť článok čistý a pravdivý, tak prosím uviesť zdroj a ak tento s tým nesúhlasí, tak potom je potrebne o takto získanej informácii ani nepísať. A tak isto sa čudujem nášmu právnemu systému, že nie je možné sa právnou cestou dožadovať u dotknutého novinára, aby zverejnil zdroj svojich zverejnených informácií, lebo je chránený, a my čitatelia a konzumenti takýchto „ pravdivých „ správ máme plné právo sa domnievať, že ten zdroj sa nazýva JPP.

Jeden  bývalý Český minister kultúry, p. Vítězslav Jandák, vyjadril, pred konaním volieb do parlamentu ČR, jednu naozaj múdru vetu : „ Když Vám budou v televizi měsíc ukazovat opici, tak nakonec budete volit opici „ a toto môžeme na naše mediálne konšpiračne „ mienkotvorné „ média, parafrázovať asi takto : „ Keď Vám o niekom budú dlhé mesiace a roky písať a hovoriť , že je opica, tak národ nakoniec uverí, že dotyčná osoba je opica „ !

Ďakujem pekne za takúto „ mienkotvornosť “, ktorá sa dá nazvať aj manipulatívnosť s vedomím občanov SR !

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.