Založ si blog

RTVS o 5 minút 12, nedeľa 29. 09. 2019 – čo tam robil p. Mihál !

Pán generálny riaditeľ RTVS, p. Jaroslav Rezník, a riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS p. Varham Chuguryan, odstúpte !

Zo strany nás občanov SR, ktorí sme platiteľmi koncesionárskych poplatkov pre RTVS, je Vaše spravodajské vysielanie absolútne nevyvážené, a k časti oprávnených voličov, aj značne diskriminačné ! Opäť ste to dokázali v nedeľnej relácií O 5 minút 12, ktorú ste odvysielali na TV 1. Ja nie som člen, ani nie som volič K-ĽSNS (pretože som členom inej politickej strany a mám voči nášmu vedeniu tiež značné výhrady, ako sa o K-ĽSNS vyjadrujú), ale si ctím demokratické princípy, ktoré by mali v našom štáte platiť, a to pre každého rovnako ! Ak Najvyšší súd SR vo svojom uznesení rozhodol, že K-ĽSNS je strana, ktorá je podľa Ústavy SR  riadne zaregistrovanou politickou stranou a môže na území SR vykonávať svoju politickú činnosť, slobodne a bez obmedzení tým, že sa môže zúčastňovať všetkých politických volieb, a tak ako aj dnes, má právo byť zvolená do NR SR, a pôsobiť tam, v rámci zákonov SR, tak práve RTVS by mala byť prvá medzi slovenskými médiami, ktorá by to mala plne rešpektovať a umožňovať je účasť v politických diskusných reláciách na obrazovkách RTVS, tak ako iné politické subjekty, ktoré sú zastúpené v súčasnosti v NR SR na základe výsledkov PV 2016 ! Nemám tu na mysli strany, ktoré majú dnes v NR SR svojich zástupcov, ktorý zradili svoje politické strany a hnutia, na chrbte ktorých sa dostali do NR SR, a teraz sa tvária, že v NR SR sú nezaradení (lebo nie sú v žiadnom straníckom parlamentnom klube), ale už sú členmi mimo parlamentných strán ! Takýchto „poslancov“ a „poslankyne“, by RTVS do takýchto diskusií nemala pozývať, pretože si robia, dnes päť mesiacov pred PV 2020, zadarmo svoju predvolebnú kampaň na obrazovkách RTVS, a to je neprípustné ! Pre takýchto tiež „politikov“ a mimo parlamentné strany, by si mala RTVS vytvoriť novú reláciu, napr. pod názvom „Mimo parlamentne strany a ich názor“ a v žiadnom prípade ich nemiešať s predstaviteľmi parlamentných strán riadne zvolených v parlamentných voľbách, a takto im zadarmo robiť reklamu aj za peniaze koncesionárov, ktorí ich nevolili resp. ešte nemohli voliť, lebo sa PV ešte nikdy v minulosti nezúčastnili !

Vo včerajšej spomínanej relácií, ste mali, ako hosťa p. Mihála, a na titulke jeho predstavenia na obrazovke svietilo – p. Mihál (nezaradený, podpredseda PS/SPOLU) ! Čo tento pán tam hľadal, na akom základe ste ho pozvali, koho reprezentuje v súčasnosti v NR SR ?! Veď je to rotujúci „politik“, ktorý rotuje medzi politickými stranami, tak ako to jemu vyhovuje, a nedokáže sa presadiť v rámci jednej politickej strany, tak aby tam mal trvalé postavenie, ale ako náhle zistí, že terajšia jeho strana sa v preferenciách potápa, a nie je nádej sa dostať na jej kandidátke do NR SR, tak jednoducho odíde tam, kde to cez mediálne masírovanie mozgov voličov, predsa len môže vyjsť, a to je nielen zbabelé voči voličom jeho predošlej strany, ale aj nesmierne úbohé, neviem sa stotožniť a pochopiť voličov, ktorí takýchto rotujúcich „politikov“ dokážu ešte stále voliť a za úplne inú „marketingovú“ politickú stranu !

Vo včerajšej relácií O 5 minút 12, mal p. Mihál jedinú úlohu, a to predstaviť akúsi publikáciu PS/SPOLU „Bod zlomu“, urobiť v RTVS zadarmo predvolebnú reklamu tejto novovzniknutej, parlamentnými voľbami, neotestovanej strany, k žiadnemu problému sa nevyjadroval vecne, ale ako by to robila strana PS/SPOLU, a ako to bude robiť po „vyhratých“ PV 2020, a toto na obrazovkách RTVS je absolútne neprípustné ! Na mieste p. Mihála mala sedieť MUDr. Natália Grausová, členka výboru NR SR pre zdravotníctvo, alebo Ing. Jana Nehézová, členka výboru NR SR pre sociálne veci a členka výboru NR SR na preskúmanie rozhodnutí NBÚ, obidve za K-ĽSNS ! Sú tieto dve panie, právoplatnými poslankyňami NR SR ?! a ak áno prečo ich, a ich voličov diskriminujete, a prečo aj nás všetkých ostatných ich ne voličov diskriminujete v tom, že nám nedoprajete, aby sme počuli aj ich názor, a mi si potom sami urobíme o nich mienku a možno keby ste si zástupcov K-ĽSNS pozývali do „vašich“ diskusných relácií, tak ako iné politické strany NR SR, ktoré prešli riadnymi PV, tak by mál národ slovenský a občania SR úplne iný názor na K-ĽSNS, ako teraz, lebo zatiaľ máme o ich názoroch, len sprostredkované, a aj to zmanipulované informácie o ich činnosti a o ich práci v rámci NR SR, a ich straníckom programe. Veď kde inde sa dá politická strana verejne „preklepať“ pred národom, ak nie vo „verejnoprávnej“ RTVS ?!

Myslím si, a som aj vnútorne presvedčený, že svojou politickou činnosťou v RTVS nevytvárate vyvážený priestor pre všetky, v parlamentných voľbách 2016, riadne zvolené politické strany a hnutia ! A preto by ste mali svoje posty okamžite opustiť, lebo zámerne a vedome manipulujete s verejnou mienkou a Vaša činnosť je napr. voči K-ĽSNS absolútne diskriminačná a neprípustná ! Nie je na Vás, aby ste sa Vy za nás občanov SR rozhodovali o tom, koho do spravodajských a publicistických relácií pozvete resp. nepozvete, lebo nevyhovujú Vašim politickým názorom a presvedčeniu. Vaša rozpoltenosť spočíva aj v tom, že keď sú akékoľvek politické voľby, tak tam na základe stanov RTVS a zákonov SR si musíte pozvať, všetkých zástupcov kandidujúcich strán a hnutí do diskusných relácií, a pred každou z nich nás informujete, že za názory a vystúpenie jednotlivých kandidátov, RTVS nenesie žiadnu zodpovednosť . Tak potom prečo do čerta túto zásadu nedodržiavate aj pri medzi volebných politických reláciách, veď Vy za vystupovanie poslancov NR SR za K-ĽSNS v týchto reláciách tiež nenesiete žiadnu zodpovednosť, ale účasť v týchto výsostne politických reláciách im jednoducho ste povinný zabezpečiť a umožniť, bez ohľadu na Váš „súkromný“ názor !

 

A Toto si uvedomte zo všetkého najviac !!!

 

K-ĽSNS v PV 2016 volilo 209779 oprávnených voličov, keď zoberieme do úvahy, že každý z nich pochádza z trojčlennej domácnosti, tak je to 69926 domácnosti, a každá z nich mesačne uhrádza koncesionársky poplatok pre RTVS vo výške 4,64 €, čo predstavuje mesačne 324456,64 €, za rok 3 893 479,68 € a za celé štvorročné volebné obdobie je to až 15 573 918,72 € !!!

 

Tak majú právo voliči K-ĽSNS vidieť na obrazovkách „verejnoprávnej“ RTVS zástupcov tejto „ich“ parlamentnej strany !? Jednoznačne ÁNO, a preto buď okamžite napravte tento diskriminujúci prvok v RTVS alebo okamžite ODSTÚPTE !

A viete vyčísliť koľko „Vám“ RTVS, na základe úhrady koncesionárskych poplatkov mesačne prispievajú „voliči“ PS/SPOLU alebo Za ľudí, ktorých podporu voličov otestovanú cez parlamentné voľby ešte ani z ďaleka nevieme (len na základe manipulatívnych prieskumov, pochybných prieskumných agentúr!), keď ich zástupcov, tak vehementne a zadarmo v tom najlepšom svetle prezentujete na „našej“ a nami platenej obrazovke, „verejnoprávnej“ RTVS !

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.