Založ si blog

Máme investigatívnych novinárov a už aj investigatívnych politikov

Áno, na Slovensku začíname mať raritu, a to, že okrem investigatívnych novinárov sa nám tu rozmohli aj investigatívny politici.

Základný význam slova investigatívny je predovšetkým – odhaľujúci nezákonnú činnosť, pátrajúci resp. vyšetrujúci.

Z uvedeného významu tohto slova sa mi pred očami a mysľou, okamžite objaví niekto z prostredia orgánov činných v trestnom konaní. Asi nikto nepochybuje o tom, že „investigativita“ správnejšie investigácia (úradné vyšetrovanie, pátranie) je ich hlavnou, a v podstate aj jedinou náplňou práce.

Avšak u nás na Slovensku, keď novinár zbiera podklady pre svoj článok, a náhodou pri tom narazí na niečo „podozrivé“, tak nepodá podnet na orgány činné v trestnom konaní, ale okamžite začína na vlastnú päsť snoriť, čo asi za tým je, a hľa, už je z neho investigatívny novinár, veľa vážený, hlavne medzi opozíciou, tou „demokratickou“ opozíciou !

Novinár ma informovať ! a nie za každú cenu, odhaľovať !, na to sú, ako som už napísal – orgány činné v trestnom konaní !

Čo je, ale na slovenskej politickej scéne absolútnou raritou, máme už aj investigatívnych politikov, ktorí, ako politici, by mali občanom SR predkladať svoje politické programy, ako zlepšiť život ľuďom na Slovensku a namiesto toho, snoria, hľadajú a pátrajú, čo, kde vystrojil ich politický protivník.

Medzi takých naj investigatívnejších politikov, političky, patrí bezpochyby pani Veronika Remišová, ktorá v novej strane „čistého“ predsedu strany Za ľudí , má dostatok priestoru rozvíjať svoju investigativitu, avšak smerom do vnútra strany, a hlavne na jej predsedu p. Kisku.

Ďalším investigatívnym politikom je p. Matovič a celé jeho OĽaNO (samozrejme SaS nevynímajúc) – ich politický program stojí a padá na „odhaľovaní“ „prešľapov“ a „trestnej“ činnosti ich politických rivalov, a najlepšie sa to robí na politikoch vládnej koalície v ktorej aktuálne nie sú. Ale oni sú takýmto spôsobom schopní „z investigatovať“, aj prípadnú vládnu koalíciu, ktorej by boli súčasťou !

Najnovšími a do budúcnosti naj agresívnejšími investigatívnymi politikmi jednoznačne bude najnovšia a naj súdržnejšia (súdružská), predvolebná koalícia PS/SPOLU/KDH, ktorí sa na svojich TB netaja, že budú najväčšími investigatívnymi spojencami najväčších investigatívnych novinárov, pri odhaľovaní a čistení Slovenska od „zlých“ politikov, ktorí sa čo i len lizli okolo SMER-SD a jeho vládnej koalície.

Na záver rada pre všetkých investigatívnych novinárov a investigatívnych politikov – zabudnite, na terajšie Vaše zaradenie v spoločnosti a dajte sa do služieb orgánov činných v trestnom konaní, veď kontakty u nich už máte, keď všetko viete ešte skôr, ako samotný vyšetrovateľ, a aj sa na to hodíte oveľa lepšie, ako na terajšie pozície, a nebudete otravovať svojimi „odhaleniami“ slovenskú spoločnosť a radových občanov SR. Budete pracovať v kľude a nikým nerušení a výsledky Vašej investigativity, istotne potvrdí vo svojom rozsudku, nezávislý súd !

A Vy občania SR, nenalietajte za každým na to, čo napíše alebo povie investigatívny novinár a investigatívny politik, pretože ako uvádzam vyššie v texte, toto sú ľudia ktorí sa prekliato sekli vo svojej profesií !

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.