Založ si blog

Zuzana Čaputová si opäť raz poriadne šliapla na vlastný jazyk !

Možno niekto namietne, že u Zuzany Čaputovej je to permanentné, ale tento príklad, na ktorý teraz poukážem, je z jej strany ukážkový a neprehliadnuteľný nikým, kto má ešte aké, také kritické videnie voči tejto pani. (neustále počúvame na jej adresu od jej politického prvopočiatku, len samé chválospevy, akoby jej kritika bola buď zakázaná alebo dokonca niekým aj trestaná!)

Zuzana Čaputová sa pochválila na svojom FB profile takto – „…bola u našich susedov v Kroméříži ďalšia z konferencií pre českých sudcov…“ Tu dávam do pozornosti, že podľa českých médií sa jednalo o „Konferencií o etice v právu“, takže zo strany Zuzany Čaputovej to môžeme považovať za zámernú manipuláciu a zámerné chybné informovanie svojich fanúšikov na FB ?! Veď to bola konferencia pre všetkých právnikov resp. ľudí s právnickým vzdelaním teda aj pre vyšetrovateľov, prokurátorov, advokátov a pod. Prečo si Zuzana Čaputová vybrala práve riešenie etiky u sudcov a nie u všetkých právnických profesií, teda celého justičného prostredia ? Pretože Daniel Lipšic, pretože Ján Šanta ? Ich sa táto konferencia o etike v práve netýkala ?! Ja som presvedčený, že áno a oveľa viac, ako tých troch sudcoch z ktorých ich rozhodnutia o nevine Marina Kočnera bola Zuzana taká šokovaná ! A prečo bola šokovaná ?! Nechala sa aj ona ovplyvniť a zmanipulovať „slovenskými“ „objektívnymi“ médiami a aj ona na základe ich medializácie tohto prípadu uverila, že Marián Kočner a spol. sú vinní ?! Alebo rozsudok mal znieť – vinný lebo tak bolo určené a dohodnuté niekým ešte pred vynesením rozsudku ? Prečo sa nemohlo vyšetrovanie paralelne uberať aj iným smerom, prečo sa nebrali do úvahy aj iný potenciálny objednávatelia tejto vraždy, ktorým táto vražda jednoznačne politicky prospela ?!

Ale poďme ďalej čo píše Zuzana Čaputová o tejto konferencií. Ďalej píše toto – „…Chodila som tam aj ako advokátka…“, teda jasne priznáva, že to nie je len o etike sudcov a konferencia výhradne pre sudcov ! Sama sa vo svojom profile na FB usvedčuje ! No a ďalej píše tieto veľmi závažné slová – „…My predstavitelia politickej moci musíme urobiť všetko preto, aby súdna moc fungovala nezávisle a zodpovedne…“ Čo tým myslí Zuzana, že „všetko preto“, čo to z pozície politika, najme ak je v najvyššej ústavnej funkcií, znamená ? Znamená to, že nebude neadekvátne komentovať tie rozsudky, ktoré sú podľa „objektívnych“ médií pre chod štátu dôležité ? Ak áno tak potom súhlasím. Lebo politik nemôže pre nezávislé súdne rozhodovanie urobiť viac, ako keď sa nebude neadekvátne vyjadrovať k súdnym rozhodnutiam, ako to urobila práve Zuzana Čaputová vo vzťahu k rozhodnutiu (stále neprávoplatnému) ŠTS v Pezinku vo veci Kočner a spol. Tu sa Zuzana Čaputová vyjadrila takto „…dnes padol prvostupňový rozsudok v tejto veci. Musím povedať, že ma šokoval. Samozrejme budem sa zaujímať o odôvodnenie tohto rozhodnutia…, …myslím si, že celá vec samozrejme nekončí, pretože bude zrejme pokračovať odvolacie konanie na najvyššom súde a predmetom tohto konania bude aj to, či sa podarí alebo nepodarí preukázať vinu Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej…, …potrebujeme poznať pravdu a potrebujeme vyvodenie zodpovednosti aj tých, ktorí si vraždu tých dvoch ľudí objednali a kto ju sprostredkoval…, tento prípad je naozaj špecifický, tým že mu verejnosť venovala veľkú pozornosť. Boli sme priebežne informovaní o priebehu toho celého procesu. Boli sme informovaní o detailoch o dôkazoch o to väčšie boli možno aj očakávania verejnosti na samotný výsledok…“ Čo z toho jej vyjadrenia vyplýva ? Nuž jedno jediné, Zuzana Čaputová už pri tomto vyjadrení smerom k Najvyššiemu súdu SR urobila „všetko preto“, aby mu naznačila, aký očakáva verdikt od neho, aby opäť nemusela byť ona a celá „verejnosť“ (myslím tým „objektívne“ média) opäť šokovaná a aby po tak šokujúcom verdikte, nech je akokoľvek nezávislý a spravodlivý, nebodaj neupadla Zuzana a „verejnosť“ do stavu bezvedomia.

Na tomto príklade som jasne preukázal, ako si Zuzana Čaputová šliape po jazyku, keď v priebehu piatich dní, na jednej strane svojimi výrokmi zasahuje do budúceho rozhodnutia Najvyššieho súdu SR tým, že mu verejne v priamom prenose naznačí, aké by malo byť jeho rozhodnutie, aby ju to už nešokovalo a na inom mieste bohorovne vyhlasuje, že politici by mali urobiť všetko preto, aby súdy mohli rozhodovať nezávisle a zodpovedne !

Toto ďalší komentár nepotrebuje. Urob si občan – oprávnený volič svoj názor o tomto Zuzaninom šliapaní si po jazyku, sám a celkom slobodne !!!

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.