Založ si blog

Vzťah k Slovenskej republike

Dobrý deň vážení prispievatelia, v mojom druhom príspevku, by som sa rád s Vami podelil o môj názor na vzťah občanov SR k svojmu štátu, ktorý vznikol 01.01.1993.

Vieme, že tu existoval aj prvý slovenský štát v rokoch 1939 až 1945, ku ktorému sa hanbíme priznať lebo to bolo počas druhej svetovej vojny a pravda je taká že vznikol len a na základe zrady spáchanej v Mníchove 30.09.1939, ktorú podpísali vtedy európske veľmoci Spojené kráľovstvo (UK), Francúzsko, Taliansko s fašistickým hitlerovským Nemeckom, čím nás obetovali a mysleli si že sú pred Hitlerom zachránený !. Aj tejto téme sa budem venovať v samostatnom článku.

V dnešnom článku sa chcem venovať dnešnému vzťahu občanov SR k nášmu štátu a to z pohľadu, že nielen mienkotvorné média, ale hlavne naši verejný predstavitelia, rôzni  športoví komentátori, ako aj radoví občania SR, vyjadrujú o našom štáte ako o krajine.

Akosi sa nám nechce vo svojich vyjadreniach používať spojenie Slovenská republika, štát, Slovensko. Veď takto v našej mladej generácií nevypestujeme prirodzený rešpekt k svojej vlasti, keď sa o nej v zahraničí budú vyjadrovať len „ že v našej krajine“. Samozrejme, že na vzťah k svojej vlasti a štátu vplývajú aj iné dôvody (ekonomika štátu, politická kultúra a pod.), ale pomenovanie svojej rodnej zeme republikou, štátom je to prvé, k čomu by sme mali našu mládež a občanov SR viesť.

Republika je z latinského  „res publica“ – vec verejná a teda vyjadrovať sa o svoj štáte ako o republike by malo byť národnou hrdosťou.

Počuli ste Čecha sa vyjadriť o Česku ináč ako o České republice alebo v našem státe !?

Napríklad len taká obyčajná predpoveď počasia v našich televíziách a hlavne vo verejnoprávnej RTVS – keď hlásateľ povie „ na východe našej krajiny …“ alebo „ zajtra bude na území našej krajiny … „, je ponižujúce a vo verejnoprávnej televízii by si na to mali dávať obzvlášť veľký pozor a to pri akomkoľvek vyjadrovaní sa k nášmu štátu ako a pozívať slovné spojenie Slovenská republika.

Možno pre viacerých z Vás je toto najmenej podstatné pre život na Slovensku, ale začnime od toho aby sme sa nebáli a nehanbili oslovovať našu zem  a naše štátne zriadenie  Slovenskou republikou, pretože krajina je to čo vidíme z okna – hory, lesy, lúky a pod.

Na záver počuli ste už niekedy nejakého Američana aby sa o United States of America (USA) vyjadril ako United Country of America (UCA) ! No nie je to smiešne a ponižujúce slovné spojenie !?

Prajem pekný deň a Vašu pozornosť .

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 12:20

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, prúdiť má cez Ukrajinu

07.05.2024 10:25, aktualizované: 13:05

Aktualizujeme Kým Maďarsko sa s Azerbajdžanom dohodlo na dovoze plynu cez južnú trasu plynovodov, Slovenská vláda rozbehla rokovania o tom, že pôjde cez Ukrajinu.