Založ si blog

Morálnym víťazom volieb do EP na Slovensku, je v SR Hnutie Republika!

Jednoznačne!

A nie len morálnym, ale aj celkovým.

Na papieri voľby do EP na Slovensku vyhralo PS.

Čuduje sa tomu niekto?

Pri takej masívnej, jednostrannej volebnej kampani akú PS mali vo všetkých médiach tzv. hlavného prúdu, RTVS počínajúc, sa ani niet čomu čudovať.

Je pravda, že média s celoštátnym dosahom do každej domácnosti, aj do tých, ktoré o to ani nestoja, dostanú na politický (ale aj iný) piedestál hoc koho a zároveň, keď si zmyslia, veľmi jednoducho a zaraz ho z neho dostanú nie na zem, ale až pod ňu!

V súvislosti s volebným výsledkom PS ma zaráža jedná vec. K volebným urnám neprišlo niečo viac ako 65% všetkých oprávnených voličov celoštátne a najmenej v Košickom kraji, kde to bolo viac ako 70%!

Je toto normálne?!

Tak progresívna Bratislava, ktorá je relatívne ďaleko od konfliktu na Ukrajine, od našich slovensko-ukrajinských hraníc, tak tá ide a doslova prevalcuje všetko a všetkých, tým, že volili PS, ktoré je za ďalšie vyzbrojovanie Ukrajiny, teda pre pokračovanie a eskaláciu bojov a napätia v Európe, a východniari, ktorým by malo najviac záležať na tom, aby sa konflikt na Ukrajine, čo najskôr mierovo (nie vojenský!) ukončil, tak tí sa k voľbám do EP neunúvajú!

Fakt východniari, som jeden z Vás, ale nechápem Vás!

Takže k PS ešte raz, ich víťazstvo považujem za víťazstvo nie ich, ale médií dezinfoscény hlavného prúdu s RTVS na čele (kdeže robila dlhé roky progresívnu kariéru Ostrihoňová?) a zároveň je to ich Pyrrhovo víťazstvo.

Volebný výsledok SMER-SSD sa dával očakávať vzhľadom na nálady v slovenskej spoločnosti po brutálnom a odsúdeniahodnom atentáte na ich predsedu a zároveň predsedu Vlády SR, ale aj vzhľadom na ich vládnu politiku po PV 2023.

Volebný výsledok HLAS-SD, asi neprekvapil nikoho. Je tesne po tom, čo HLAS-SD stratil svojho predsedu a nový predseda Šutaj Eštok, ešte nemal čas ukázať, ako bude vyzerať politika HLAS-SD pod jeho vedením. Preto ja osobne to, že HLAS-SD získal aspoň jeden mandát poslanca v EP, považujem za ich úspech.

No a KDH.

KDH majú jeden mandát, opäť tá istá osoba, manželka predsedu KDH.

Ani tento zisk jedného mandátu pre KDH nie je až také prekvapenie a to z dôvodu, že Majerský, Holečková, Hajko (hlavne títo traja) boli od PV 2023 neustále hosťami všetkých politických diskusií všetkých médií s celoštátnou pôsobnosťou, hlavne na obrazovkách RTVS. A teda boli slovenskému voličovi neustále na očiach.

Ich ďalším plusovým bodom bolo u slovenských voličov aj to, že nie sú k dnešnej vládnej koalícií, až tak vyhranení a že na niektorých zákonoch dokonca spolupracovali s terajšou vládnou mocou a aj ich potom spoločne v Parlamente odhlasovali.

No a teraz, podľa mňa k nielen morálnemu, ale aj volebným výsledkom, k víťazovi volieb do EP, ktorým je podľa mňa jednoznačne HNUTIE REPUBLIKA! (HR)

HR od PV 2023 nemalo na slovenskej mediálnej scéne tzv. hlavného prúdu žiaden, ani ten najmenší priestor! (ani predtým!)

Ani len o nich nepípli.

Až v predvolebnej kampani a to len preto lebo im to zákon káže!

Takže HR boli pre nich neexistujúci, ba až zakázaný politický subjekt.

A i napriek tomu HR získala až dva mandáty do budúceho EP – Milan Uhrík a Milan Mazurek (ako som sľúbil v predošlom článku, že zverejním koho som volil ja, tak Mazurek bol jedna z mojich volieb a Lívia Pavlíková druhá).

Aký výsledok v týchto eurovoľbách by HR dosiahli, ak by mali taký pozitívny priestor v médiach s celoštátnym dosahom, ako malo PS?!

Nuž dovolím si povedať, že potom by sme mali v EP 15 poslancov za HR!

Verím, že sa slovenské média hlavného prúdu a hlavne nová STVR konečne preberú a budú dávať zástupcom HR taký mediálny priestor, aký si vzhľadom na svoj výsledok v ostatných celoštátnych voľbách do EP, zaslúžia.

Verím, že ak bude diskusná relácia na obrazovkách STVR o fungovaní a aktuálnej práci EP, tak tam za okrúhlim stolom budú za každým sedieť aj zástupcovia HR. Buď jeden Milan alebo ten druhý!

Na teraz k slovenským voľbám do EP nemám čo viac dodať.

Viacej sa bude dať napísať, zhodnotiť, rozanalyzovať až po tom, ako sa upravia vnútorné pomery v samotnom EP, po tom, čo si do jeho lavíc zasadnú všetci zvolení poslanci zo všetkých štátov EÚ.

P.S.:

A aký bude nový parlament EP, tak to naznačila aj atmosféra vo Francúzsku, kde Emanuel Macron rozpustil francúzske národne zhromaždenie – Parlament a vypísal nové voľby na prelome jún/júl 2024 (u nás by to trvalo pri pravicových vládach a ich Čaputovej podpore, ako naposledy, takmer rok!).

Na Francúzsku/Francúzoch je jasne vidieť, že Západná Európa sa začína radikálne meniť, meniť k lepšiemu lebo si uvedomujú, že štáty EÚ musia byť najskôr pro národné, pro suverénno-štátne a až potom pro eurounijné, bez lokajstva vo vzťahu k USA!

Jasným víťazom volieb do EP vo Francúzsku je Marine Le Penová a ja držím Francúzom palce, aby si práve jej politickú stranu Rassemblement national v nadchádzajúcich predčasných voľbách zvolili za dominantnú a vládnu politickú silu, ktorá prinesie, aj do politiky EÚ, konečne zdravý rozum…

 

Vládna koalícia, Šimečkom ml. sa nezdržiavajte. Toho prenechajte nám!

06.09.2024

A nielen Šimečkom ml., ale aj celou dnešnou, či už parlamentnou alebo mimoparlamentnou opozíciou. Máte úplne iné a dôležitejšie veci na práci, ktoré je potrebné, čo najskôr riešiť a vyriešiť! Prečo sa zdržiavate tým, že budete v Parlamente odvolávať Šimečku ml. z pozície podpredsedu Parlamentu SR? Aký to má význam? Takto len z neho robíte martýra, že on [...]

Dajte konečne Zelenskému tohto pána X. A potom Rusko a svet nemajú šancu!

05.09.2024

V tomto článku spomeniem na začiatok tému, ktorá sa môže niekomu zdať, že s tou druhou, vôbec nesúvisí. Ale ako hovorí klasik, tak aj tu platí, že – „Vážení, tohle je hluboké nedorozumění.“ „Objektívne“ média, hrdiac sa, že sú médiami tzv. hlavného prúdu, teda tie, čo jediné majú patent na všetko, hlavne na správny resp. „správny“ názor na [...]

Šimečka ml. -nedotknuteľný hovorí – Čaputová opustila Slovenskú republiku!

04.09.2024

Si nevymýšľam. Len čítam s porozumením FB status Šimečku ml.-nedotknuteľného, ktorý zverejnil dňa 01.09.2024 – https://www.facebook.com/miso.simecka/posts/pfbid02N3J7HgEKXS5GrNGRk4ubgtD4K5gjNwmL9zjBh1bmQeaHYZKX5QwuinTQWUAmjjnpl?locale=sk_SK V tomto svojom FB statuse sa Šimečka ml.-nedotnuteľný, politicky rozhodil nad vyjadreniami Andreja Danka v diskusnej relácií STVR [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.