Založ si blog

Róbert Fico by mal urobiť to isté čo urobil Viktor Orbán!

Róbert Fico a celá naša dnešná vládna koalícia jasne a nahlas, aj vo svojom PVV, deklarujú, že sú vládou SR, ktorá je suverénna, ktorá si nenechá z Washingtonu, z Bruselu, z Moskvy, z Hočiminovho mesta Pekingu, ba dnes už vyše 30 rokov, už ani z Prahy…, nič nanucovať, dirigovať, rozkazovať… a že teda nebudú skákať, ako oni budú pískať!

Že budú robiť nielen domácu suverénnu politiku, jedine v záujme našich občanov, ale že budú robiť aj suverénnu zahraničnú politiku so zámerom, aby bola výhradne na prospech našich národnoštátnych záujmov!

Nuž a stým sa nedá nič iné, ako len plne SÚHLASIŤ!

Áno, aj kvôli tomu Vás Slováci väčšinovo volili!

Celá EÚ, všetci tí vojnoví štváči, sa pohoršujú nad tým, že maďarský premiér  si dovolil takú nehoráznosť, že zaslal Vladimírovi Putinovi blahoprajný pozdrav, v ktorom mu blahoželá k volebnému, k výraznému volebnému víťazstvu v ostatných ruských prezidentských voľbách.

A môžeme si o týchto ich voľbách myslieť čokoľvek, ale boli to voľby Rusov.

A či boli slobodné, neslobodné, ovplyvnené, neovplyvnené, zmanipulované, nezmanipulované atď., tak to nič nemení na tom, že boli a dopadli tak ako dopadli!

Do toho nás nič!

My to máme len a len rešpektovať!

Presne tak, ako my chceme aby svet plne rešpektoval naše slobodné, demokratické voľby, napr. aj tie ostatné PV 2023, ako aj tie zajtrajšie PrV 2024!

Ale, že iný „demokrat“ Washingtonom a Bruselom, neustále za politického boha odvahy prezentujúceho – Volodymyr Zelenskyj zakázal, aby sa tohto roku konali na Ukrajine prezidentské voľby, tak toto z týchto vojnových štváčov, už nikomu oči nekole!

Veď hovoria, že Ukrajina ak chce vstúpiť do EÚ, tak musí na domácej politickej scéne vykonať toho ešte veľa a to hlavne aj v demokratizácií spoločnosti!

Nuž teda aká je to demokracia, keď sa dnešná politická moc na Ukrajine nenechá svojich občanov slobodne rozhodnúť v slobodných a demokratických voľbách, kohože to chcú za prezidenta?

Toto je v poriadku?

Nuž ale späť k podstate veci.

Takže suverénny predseda maďarskej Vlády Viktor Orbán, zaslal Vladimírovi Putinovi blahoprajný list, v ktorom zdôraznil toto – „…,že spolupráca medzi Maďarskom a Ruskom je založená na vzájomnom rešpekte, čo umožňuje diskutovať o dôležitých otázkach aj v súčasnej, veľmi zložitej geopolitickej situácii.“

A ďalej, že – „…Maďarsko je na strane mieru a sme presvedčení, že udržiavanie dialógu je základnou podmienkou pre čo najrýchlejšie nastolenie mieru.“ a ešte aj toto – „Ubezpečil Putina, že Maďarsko je pripravené zvýšiť spoluprácu medzi našimi krajinami v odvetviach, ktoré nie sú obmedzené medzinárodným právom“

Zdroj TU: – https://444.hu/2024/03/21/orban-levelben-gratulalt-putyinnak

Ja na tomto nevidím nič zlé!

Nuž ale čudujem sa tomu, prečo doteraz tak neurobil aj náš predseda Vlády SR Robert Fico?

Je pravda, že Fico nie je Putinovi partner, že partnerom zo slovenskej strany je Prezident SR, ale ruku na srdce – čo by sa muselo stať, aby „suverénna“ a „autonómne“ sa rozhodujúca Čaputová poslala, čo i len jednovetový blahoprajný list do Kremľa Vladimírovi Putinovi?

Takže pán Fico, načo čakáte?

Ste predsa suverénny predseda suverénnej Slovenskej republiky a teda patrilo by sa, aby suveréna Slovenská republika sa nikomu nepodlizovala, aby nikomu neslúžila a zaslať blahoprajný list novozvolenému staronovému ruskému prezidentovi, predsa neznamená sa im líškať, pred nimi sa klaňať, ale je to normálne diplomatické správanie sa suverénneho, zvrchovaného, samostatného štátu, nech už je členom akéhokoľvek zväzku, hlavne ak ide  zväzky, ktoré o sebe tvrdia, že sú mier presadzujúce a hlavne, že sú demokratický slobodné!

Úplne by stačilo, ak by ste do Kremľa zaslali list s takýmto textom – „Vážený pán Vladimír Putin, dovoľte aby sme Vám ako suverénna Vláda Slovenskej republiky úprimne zablahoželali k znovuzvoleniu za prezidenta suverénnej Ruskej Federácie“

P.S.:

Na záver ešte jedna poznámka, jeden postreh, ktorý podľa niekoho nebude úplne súvisieť s vyššie mnou napísaným.

Ide totiž o toto – „Rusi vyhrali! Panebože čo teraz?“

Áno, ruskí futbalisti si v Moskve poľahky poradili s účastníkom tohtoročných ME vo futbale, so Srbskom, hladko 4:0 – https://tass.com/sports/1763499

https://sportnet.sme.sk/spravy/futbal-dusan-vlahovic-postup-srbsko-kvalifikacia-euro-2024/

celkom obyčajná bežná športová záležitosť.

Lepší porazil horšieho alebo menej šťastnejšieho a ide sa ďalej.

Možno na budúce bude výsledok úplne opačný!

Avšak je tu jedno veľké Washingtonské/Bruselské ALE!

Ale veď to nie je možné!

Ako je možné, že tak silne sankcionované Rusko, si takto poľahky poradí s tímom, ktorý si bude merať sily s tými najlepšími v Európe na blížiacich sa ME vo futbale, kde tí „slabí“ futbalisti Ruska ani len na tribúnach nebudú lebo nesmú byť!

A ako je možné, že tím, ktorí bude hrať na predmetných ME, sa postaví na trávniku zoči voči tímom tých eurounijných štátov, ktoré by s futbalistami RF ani za svet nevstúpili na jeden trávnik toho istého štadióna a možno ani na trávnik iného štadióna, po ktorom behali pred nimi futbalisti z RF!

A čo teraz vykonajú s reprezentáciou Srbska?

Vylúčia aj ich z ME?

A čo stými hráčmi srbskej futbalovej reprezentácie, ktorý hrali predmetný zápas proti Rusom a v Európe hrávajú za tímy „demokratických“ štátov?

Čo napr. Slovan Bratislava, kde hráva Srb – Aleksandar Čavrič, Dejan Dražić, Marko Milinković?

Čo napr. Juventus Turín – Dušan Vlahović,

Čo napr. West Bromwich Albion –  Branislav Ivanović

Čo napr. AS Rím – Nemanja Matić

Čo napr. NAC Breda – Uroš Matić

Čo napr. Olimpic Marseille – Nemanja Radonjić

Čo napr. FC Twente Enschede – Slobodan Rajković

Čo napr. Manchester United – Nemanja Vidić

Sa spamätajte všetci!

Šport má spájať a nie rozdeľovať!

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Strach, hnev, beznádej, úzkosť. Odborníci radia, ako zvládnuť pocity po atentáte na premiéra

17.05.2024 13:36

Zdrojom stresu a znepokojenia môže byť aj sústavné sledovanie správ, verejných vyjadrení alebo diskusií na sociálnych sieťach.

Lebanon Israel Palestinians

Izrael útočil na oblasti na juhu Libanonu

17.05.2024 13:11

Libanonské šiitske hnutie Hizballáh v posledných dňoch vystupňovalo svoje útoky v pohraničných oblastiach.

heroín

„Matka roka“. S dvomi deťmi v aute prevážala takmer 6000 dávok heroínu

17.05.2024 12:23

Jana A. z Nitry smerovala z Kosova cez Slovensko do Česka.

búrky, počasie, houston, texas

Juh USA zasiahli búrky s vetrom o sile hurikánu, Houston hlási už štyroch mŕtvych

17.05.2024 12:15

Vietor o sile hurikánu narobil mnoho škôd, státisíce ľudí zostali bez elektriny.