Založ si blog

Vládna koalícia, okamžite ukončite tu nezmyselnú opozičnú parlamentnú frašku!

Nuž ale, čo je veľa, to je veľa!

Frustrovaní opoziční poslanci v našom národnom parlamente nadobudli dojem, že oni sú teraz pupkom sveta resp. minimálne pupkom Slovenskej republiky!

Títo politickí šašovia nadobudli dojem, že ak za nimi stojí USA ambasáda, všetky politické mimovládky platené USA/Západom, akási Čaputová, akási centrála v Bruseli a promile obyvateľov SR na uliciach, sa teraz postavia na zadné a budú v Parlamente blokovať schválenie štátneho rozpočtu na rok 2024!

Nuž myslieť si môžu, ale spoločensko-politická situácia je na Slovensku jasná!

30.9.2023 voliči SR, slobodne a demokraticky rozhodli, rozdali politické karty a Vládu SR dnes tvoria SMER-SSD/HLAS-SD/SNS!!!

A nikto iný!

Ani USA ambasáda, ani celá opozícia, ba ani všetky „objektívne“ média, Čaputová už vôbec nie, ba ani to promile ľudí na námestiach, ktorí nechávajú sebou manipulovať, tým, že si neuvedomujú, že na tých námestiach tam nie sú preto, aby Fico a spol boli ďalej týmito opozičnými nafúkancami neústavne/nezákonne ďalej trestne stíhaní, ale preto aby oni samotní neboli po práve na základe našej Ústavy a našich Zákonov vyšetrovaní za všetko, čoho sa tu na národe slovenskom za ostatné 3 a ½ roka napáchali!!!

Takže Vážená vládna koalícia, máte k dispozícií toto – https://www.nrsr.sk/web/Static/sk-SK/NRSR/Doc/zd_rokovaci-poriadok.pdf

Áno, toto je rokovací poriadok našej Slovenskej národnej rady, kde sa v § 35 –

Skončenie rozpravy, v ods.(2), konštatuje jasne toto – „O skončení rozpravy pred vystúpením všetkých prihlásených rečníkov môže národná rada rozhodnúť bez rozpravy len na návrh aspoň dvoch poslaneckých klubov. O návrhu možno hlasovať len vtedy, ak z každého poslaneckého klubu aspoň jeden poslanec dostal možnosť vystúpiť.“

Takže, kde je problém?

Vládna koalícia má k dispozícií tri poslanecké kluby!

Takže tri poslanecké kluby za SMER-SSD, HLAS-SD a SNS podajú návrh na ukončenie rozpravy o štátnom rozpočte pre rok 2024.

Prvá podmienka Rokovacieho poriadku SNR v § 35, ods.(2) – SPLNENÁ!

Počas doterajšej rozpravy o štátnom rozpočte pre rok 2024, dostal aspoň jeden poslanec z poslaneckých klubov PS/KDH a „Hnutie Matovičovci“ , možnosť k tomuto prerokovávanému bodu vystúpiť!

Druhá podmienka Rokovacieho poriadku SNR v § 35, ods.(2) – SPLNENÁ!

Viac nemám čo dodať!

Ukončiť rozpravu, štátny rozpočet schváliť a poďme pracovať ďalej!

Následne otvoriť prerušenú rozpravu o návrhu Zákona o „zrušení UŠP“ a s tým súvisiacich zmien právnych predpisov!

Následne vykonať presne to isté, čo v prípade rokovania o štátnom rozpočte!

To znamená, rozpravu na návrh troch koaličných poslaneckých klubov ukončiť!

A potom hlasovaním schváliť!

Toto je všetko, čo je potrebné vykonať do 22.12.2023 – vrátane!

Nuž teda, aby som na záver citoval jedného nemenovaného politického klasika – „Takto sa to robí do psej matere!“

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

medveď

V katastri obce Kľačno sa medveď hnedý dobýjal do kurína

19.05.2024 14:13

Zásahový tím medveďa monitoruje. Polícia vyzvala občanov o opatrnosť.

KDR vojaci kongo

Ozbrojené sily Konžskej demokratickej republiky zmarili pokus o štátny prevrat

19.05.2024 14:02

K pokusu o prevrat tak došlo uprostred krízy, ktorá zasiahla vládnucu stranu prezidenta Tshisekediho v súvislosti s voľbami do vedenia parlamentu.

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

maďarsko, loď, dunaj

Na Dunaji sa zrazil čln s loďou. Hlásia najmenej dve obete a päť nezvestných

19.05.2024 12:11

Polícia začala trestné konanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenie z ohrozenia vodnej dopravy a usmrtenia viacerých osôb.