Založ si blog

Rok 1968 – ZSSR okupácia ČSSR a USA okupácia Vietnamu!

ÚVOD:

Verím, že po PV 2023 a o rok 21.8.2024, keď bude 56. výročie vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na suverénne územie ČSSR, už takéto články, s takýmto obsahom, ktorý musí Slovákom pripomínať, že nie len ZSSR boli okupantmi a invazistami, ale že po celom svete, po II. sv. vojne, to boli hlavne USA, už nebudem musieť písať a to z dôvodu, že vo Vláde SR budeme mať politikov, ktorí sa vedia k rôznym historickým udalostiam postaviť suverénne, autonómne a nie tak, ako im nejaký ich momentálny „spojenec“ nadiktuje, nalinajkuje…

Včera 21. augusta 2023 sa Čaputová a spol., všetky „objektívne“ média na čele s RTVS, „objektívne a vyvážene“, zavzdušňovali nad sovietskou vojenskou inváziou do ČSSR.

A áno, treba uznať, že v istom ohľade aj oprávnene.

Zabudli však dnešným kapitalistickým Slovákom povedať niekoľko skutočnosti faktov, viažucich sa na túto dobu.

Čaputová s pol. zabudli povedať dnes kapitalistickému Slovákovi tú skutočnosť, že v auguste 1968 tu prišli sovieti, vojensky potlačiť rodiaci sa socializmus s ľudskou tvárou!

Ešte raz – SOCIALIZMUS!

Teda nie rodiaci sa kapitalizmus, ale socializmus, avšak založený na väčšej voľnosti, spravodlivosti atď.

Áno, presne toto tu vtedajší ľud ČSSR chcel!

Nechcel kapitalizmus s akoukoľvek „tvárou“ lebo dnes vieme, že kapitalizmus nemá žiadnu tvár, má len „tvár“ moci peňazí, ale chcel socializmus, avšak postavený na iných princípoch, ako si to prestavoval vtedajší červený Kremeľ a jeho posluhovači tu doma v ČSSR!!!

A prečo sa Alexander Dubček po novembri 1989 nestal prvým slobodným prezidentom vtedy ešte stále ČSSR?

Nuž preto lebo Západ a USA nechceli, aby Dubček začal resp. v roku 1990 pokračoval v Pražskej jari 1968 v zavádzaní do života socializmu s ľudskou tvárou!

Oni to nechceli v roku 1968 a preto nechali sovietov na našom území vystrájať, čo sa im zachcelo, a už vôbec to nechceli po novembri 1989 a preto nasilu pretlačili na pozíciu prezidenta, vtedy ešte ČSSR, ich Václava Havla, ktorý mimochodom, svoj prezidentský sľub, sľuboval na Ústavu ČSSR!!!

Takže áno, dňa 21.8.1968 sem vtrhli sovietske vojská a komparz im robili poniektorí varšavsko-zmluvní spojenci…

Ale prečo sa Čaputová  a spol., aj „objektívne“ média, nepovenovali aj inej okupácií, z tohto obdobia?

Oveľa väčšej a krvavejšej, ako bola tá sovietska u nás v ČSSR?!

Vie Čaputová a spol, kde vtedy pôsobili takmer všetky sily U.S. ARMY?!

Nevie?

Nechce resp. nesmie vedieť?!

Nuž teda si pripomeňme, že keď tu u nás v auguste 1968 šarapatili sovietske vojská, tak vo Vietname doslova besneli vojská USA!!!

To nebola invázia?

Toto nebola niekoľko ročná krvavá okupácia suverénneho územia Vietnamu americkými vojenskými silami?!

A USA na takúto krvavú invazívno-okupačnú akciu, mali aký dôvod?!

Nuž teda porovnajme:

Čo obsahovala sovietska invázia do bývalej ČSSR v auguste 1968:

„Celková sila inváznych vojsk bola 27 divízií, čo predstavovalo vyše 500 000 vojakov a asi 6 300 tankov, 2 000 diel a 800 lietadiel“ – https://www.upn.gov.sk/sk/20-21-august-1968—okupacia-ceskoslovenska/

A čo obsahovala americká invázia do Vietnamu v rokoch 1964 – 1975:

30. apríla 1969 dosiahol počet amerických vojakov vo Vietname svoj vrchol, nachádzalo sa tam 543 000 vojakov. Vo Vietname sa nachádzala väčšina amerických ozbrojených síl. Akékoľvek zvyšovanie počtu vojakov vo Vietname by si vyžiadalo povolanie strategických záloh, čím by sa vyrovnalo niektorému z 2 predošlých svetových konfliktov.“

A vojenská technika, ktorú USA použili vo Vietname, sa s počtom tej, ktorú použili sovieti u nás v auguste 1968, nedá tiež ani len porovnať!!!

https://sk.wikipedia.org/wiki/Vietnamsk%C3%A1_vojna

Takže záver je len jeden jediný.

Keď spomíname invázno-okupačné akcie svetových veľmocí, tak spomínajme všetky!

Aj tie ZSSR a aj tie USA!

Nuž a podľa všetkých dobových záznamov, tých invazívno-okupačných akcií USA bolo nepomerne viac, ako tých ZSSR!

Napr. Irak, Irán, Líbya, Kuvajt, Sýria, Srbsko, Afganistan…

Na záver ešte jedna nie nepodstatná poznámka:

To vždy keď niekomu slúžime resp. keď sme niekomu podriadení (vtedy ZSSR, dnes USA a Bruselu), tak práve vtedy zámere zamlčiavame hriechy toho komu slúžime a vyzdvihujeme hriechy tej druhej, nenávidenej strany?!

To nevieme byť konečne otvorení a priami na obidve strany rovnako?

Hlavne ak USA dnes o sebe tvrdia, že sú najdemokratickejším zriadením na našej planéte a iným národom neprinášajú nič iné, len ako slobodu?!

Tu USA „slobodu“, práve prežívame po tieto dni na vlastnej koži, keď platí viac, ako kedy pretým, že – „Ak nejdeš s nami, tak ideš proti nám“, inak povedané – „Vážení Slováci, ak nejdete s nami USA, ak nám nepôjdete bez reptania vo všetkom po ruke, tak idete proti nám a teda vás nič dobré nečaká“!!!

A za týmito slovami si stojím!

Lebo skúsme začať aktivity o vystúpení z NATO a uvidíte Slováci, aký harmatanec tu USA spravia!

Ten z roku 1968, ktorý nám tu vtedy predviedli sovieti, by bol oproti USA harmatanci dnešnej doby, s najväčšou pravdepodobnosťou len slabý odvar…a nehovorím o vojenskom zásahu, ale o ekonomickej skaze – sankcie, sankcie, sankcie, izolácia a tak podobne!!!

 

 

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.