Založ si blog

Parlament SR práve teraz vyslovil Čaputovej nedôveru! Mala by okamžite odstúpiť!

Parlament SR práve teraz vyslovil nedôveru „vláde“ Ódora.

Naozaj „vláde“ Ódora?

A ktože zostavoval Ódorovu „vládu“?

Ak Čaputová tvrdí, že je autonómna, že ju nikto neriadi, že nie je riadená žiadnou ambasádou, tak môžem celkom jednoznačne napísať bez toho, žeby ma niekto upodozrieval zo šírenia dezinformácií, že táto Ódorová „vláda“, je rýdzo Čaputovej výber a teda je to Čaputovej „vláda“!!!

Čaputovej zodpovednosť!!!

Lebo ak by sa Čaputová, demokraticky politicky hodnotovo, držala a riadila, pri zostavovaní „úradníckej vlády“, tak by musela resp. mala postupovať podľa Ústavy SR, Čl. 110, ods.(1) – „Predsedu vlády vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky.“

Takže, ak chcela byť Čaputová autonómna, politicky hodnotovo demokratická, tak si mala sadnúť za jeden veľký okrúhly stôl s tými politickými subjektami, ktoré boli v PV 2020 riadne zvolené do nášho slovenského národného parlamentu (OĽANO, SMER-SD, SME RODINA, ĽSNS, SaS, ZA ĽUDÍ) a prediskutovať s nimi, buď svojho kandidáta do úradníckej vlády alebo im mala dať možnosť navrhnúť svojho kandidáta, na ktorom by sa väčšinovo zhodli alebo by spoločne našli takého kandidáta, na ktorom by sa opäť väčšinovo zhodli!

Lebo za okrúhlim rokovacím stolom by sedeli 7. a teda hlasovanie by mohlo byť v krajnom prípade minimálne 4:3!!!

 

A následne, ak by Čaputová bola naozaj, ako o sebe neustále prehlasuje, že je demokratická politička, by takéhoto kandidáta, na ktorom by mali väčšinovú zhodu, spoločne aj s ňou, podľa Ústavy SR, Čl.111, ktorý znie – „Na návrh predsedu vlády prezident Slovenskej republiky vymenuje a odvolá ďalších členov vlády a poverí ich riadením ministerstiev. Za podpredsedu vlády a ministra môže vymenovať občana, ktorý je voliteľný za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky.“, poverila zostavením JEHO úradníckej vlády SR, samozrejme opäť po konzultáciách s tými politickými subjektami, ktoré prešli volebným „sitom“ v PV 2020 (OĽANO, SMER-SD, SME RODINA, ĽSNS, SaS, ZA ĽUDÍ).

Teda tento ich politicky spoločný úradnícky predseda úradníckej vlády, by zložil takýto svoj úradnícky kabinet, ktorý by mal zaručenú väčšinovú podporu v Parlamente SR a týchto by navrhol Čaputovej na ich vymenovanie do jednotlivých vládnych pozícií!

A áno, je pravda, že Čaputová by nemusela takúto nomináciu, buď ako celok alebo jednotlivcov akceptovať a požiadala by povereného úradníckeho predsedu vlády, aby jej predložil iného kandidáta a teda tento úradnícky predseda vlády, Čaputovou poverený zostavením úradníckej vlády, by opäť musel absolvovať ďalšie kolo rokovaní z politickými subjektami, ktoré prešli volebným „sitom“ v PV 2020 – a to až dovtedy, kým by mu Čaputová zakceptovala všetkých jednotlivých nominantov!

A potom by sa s takouto úradníckou vládou „pobral“ do Parlamentu SR, kde by mal zaručené, že jemu a jeho vláde, v Parlamente bude vyslovená dôvera a teda Parlament by zbavil Čaputovú zodpovednosti za takto zloženú dočasnú úradnícku vládu a zároveň by Parlament SR získal nad takto zloženou úradníckou vládou plnú kontrolu, aj s možnosťou odvolávania jednotlivých jej členov!

Takto to malo byť a nijak inak!

A kto tvrdí, že Čaputová postupovala pri zostavovaní terajšej „úradníckej“ vlády správne a očakával, že Parlament SR má takejto vláde vysloviť podporu lebo toto je na prospech Slovenskej republiky a jej obyvateľov, tak šíri BLUDY!!!

A týmito šíriteľmi sú podľa mňa všetky média „hlavného“ prúdu a všetci tí politici a „politici“, politológovia a „politológovia“, čo Čaputovej postup obhajujú lebo toto je vraj jediné správne riešenie, ako vymaniť SR z dnešného marazmu, po všetkých stránkach nášho politického a spoločenského života!!!

 

Čaputovej „úradnícka“ Vláda nezískala v Parlamente dôveru, čo po slovenský znamená, že Parlament SR vyslovil Čaputovej nedôveru!

To znamená, že nami vybraní zástupcovia v PV 2020, vyslovili Čaputovej nedôveru a teda, ak je Čaputová politicky hodnotovo demokratická politička, by mala OKAMŽITE odstúpiť presne v zmysle Ústavy SR, Čl. 103, ods.(6) – „Prezident sa môže kedykoľvek svojej funkcie vzdať; jeho funkčné obdobie sa skončí dňom doručenia písomného oznámenia tohto rozhodnutia predsedovi Ústavného súdu Slovenskej republiky.“ (!!!)

 

Čo myslíte Slováci, bude Čaputová takto politický korektná, takto politický demokratická a prevezme na seba zodpovednosť za to, že jej „úradnícka“ vláda neprešla národným Parlamentom SR?

 

Nuž podľa mňa nie lebo podľa mňa nie je vo svojom rozhodovaní autonómna a bude vymýšľať resp. jej pozadie jej bude vymýšľať milión argumentov, preč táto jej „úradnícka vláda“ musí ostať pri moci aj bez mandátu Parlamentu SR lebo len ona jediná môže Slovenskú republiku priviesť k riadnym a nezmanipulovaným PV 2023…

Čož je samozrejme ďalší blud…

Na teraz „len“ toľko…

 

PS:

ABSURDNOSŤ!

 

A aby som nezabudol. Ódorová, teda Čaputovej „úradnícka vláda“, po vyslovení nedôvery v Parlamente SR, musí byť podľa Ústavy SR, Čl.115, ods.(1) – „Ak Národná rada Slovenskej republiky vysloví vláde nedôveru, alebo ak zamietne jej návrh na vyslovenie dôvery, prezident Slovenskej republiky vládu odvolá.“ A samozrejme podľa toho istého článku Ústavy SR, ods.(2) môže a s najväčšou pravdepodobnosťou to čaputová aj vykoná, toto – „Ak prezident Slovenskej republiky prijme demisiu vlády, poverí ju vykonávaním jej funkcie až do vymenovania novej vlády.“

 

A kde je tu absurdnosť!

 

Nuž, ak to pojmem z iného hľadiska, tak Čaputová si bude prijímať demisiu samej seba!

Lebo „úradnícka vláda“, ktorú si vymenovala bez spoluúčasti tých politických subjektov, ktoré v PV 2020 prešli „sitom“ do národného Parlamentu, bola vlastne výhradne jej vládou! (ak je pravda to čo tvrdí, že nie je nikým riadená…)

Takže, na záver – Čaputová si vymenovala Čaputovej vládu a Čaputová prijíma do svojich rúk demisiu Čaputovej vlády!!!

Teda Čaputová odvoláva samu seba!!!

No neje to absurdnosť nad absurdnosti?!

 

ZÁVER:

 

Z toho logicky vyplýva, že samotná Čaputová dostala nedôveru a teda by mala okamžite odstúpiť!!!

A Vám Slováci, z mnou vyššie napísaného, vychádza iný záver ako mne?

 

 

 

 

 

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

Iskander, atómovky, jadrové zbrane

Rusi chcú zákaz zbraní vo vesmíre. Bezpečnostná rada OSN návrh rezolúcie neprijala

20.05.2024 23:50

Za návrh zahlasovalo sedem členov BR OSN, rovnaký počet bol proti a jedna krajina sa zdržala hlasovania.

SAS, Liberálny dom

SaS pripravuje trestné oznámenie: množiace sa vyhrážky prekračujú hranice

20.05.2024 22:13

Vyhrážky sa už neobjavujú len na sociálnych sieťach, ale aj formou listov, ktoré chodia aj ich rodinným príslušníkom, upozornila Kolíková.

blesk. búrka

Po zásahu blesku museli v Drážďanoch dvoch ľudí oživovať, zranených je desať

20.05.2024 21:47

Blesk zasiahol trávnatú oblasť pri Labe neďaleko centra saskej metropoly.

Europarlament / Europoslanci /

Voľby do europarlamentu by vyhrali progresívci pred Smerom a Hlasom, ukázal prieskum

20.05.2024 20:13

Pätnásť mandátov by si rozdelilo sedem strán.