Založ si blog

Vymenuje Čaputová svoju úradnícku vládu ihneď po politickom funuse Parlamentu SR?

Ej veru, šikovne to Čaputová resp. jej radcovia, hrajú!

To treba uznať!

Nuž dovoľte mi milí Slováci, aby som napísal takúto moju krátku úvahu, ako to vidím a ako sa to môže stať resp. aký bude ďalší postup Čaputovej a jej pozadia, keď dnes, v posledný deň, kedy je ešte možné v parlamente odhlasovať ústavnou väčšinou to, že predčasné PV by sa mohli konať na konci júna 2023.

 

Áno, ak sa dnes v parlamente opäť politicky „zareže“ možnosť otvorenia schôdze o schválení skoršieho termínu PV, ako je už schválený 30. september 202, tak „predčasné“ PV už nikto politicky nebude môcť uskutočniť skôr!

Samozrejme, že je tu ešte „ulica“ a Čl. 32 ústavy SR – odopretie poslušnosti štátu, ale na toto by museli byť Slováci už naozaj nahnevaní a úplne na dne…

 

Takže späť.

 

Ak sa dnes v parlamente neudeje politický zázrak, tak Čaputovej sa otvárajú politické dvere pre vymenovanie svojej úradníckej vlády, úplne dokorán!

 

Hraje resp. hrajú to naozaj figliarsky!

Totiž, ak by Čaputová vymenovala „svoju“ úradnícku vládu apr. Ešte minulý týždeň, tak v parlamente za skorší, júnový termín predčasných PV, by zahlasovali aj SaS a hlavne OĽANO.

To by znamenalo, že Čaputovej úradnícka vláda by mala obmedzený mandát, len do konca júna 2023.

A to je málo!

Keď však Čaputová vymenuje „svoju“ úradnícku vládu napr. na budúci týždeň lebo dá na politický stôl argument, že Hegero-Matovičova vláda je už tak v rozklade, bez ministrov atď., a ona teda už takúto vládu držať nebude, tak táto jej úradnícka vláda bude mať pole pôsobnosti až do 30. septembra 2023 a potom, až do vymenovania novej vlády, na základe výsledkov parlamentných volieb, teda možno až do 31.10.2023!!!

A to, že táto „jej“, teda Čaputovej, úradnícka vláda nezíska podporu v parlamente, tak to vôbec nevadí lebo ani táto dnešná demisná, rovnako nemá v parlamente podporu a teda Čaputová bude túto „svoju“ úradnícku vládu držať, až do spomínaného 30. septembra 2023 lebo ona na nej žiadnej chyby nachádzať nebude…

Nuž a táto „jej“ úradnícka vláda bude plniť len to, čo plniť má!

Všetci, čo sledujeme dnešnú našu neoliberálnu politickú scénu, veľmi dobre vieme, aké základné úlohy bude musieť a aj do bodky splní/naplní, Čaputovej úradnícka vláda!!!

 

Nuž toľko moja úvaha, čo sa môže stať a ako sa bude resp. ako sa môže Čaputová politicky správať po dnešnom poslednom dni, kedy parlament SR si môže skrátiť svoje volebné obdobie, tak, aby sa predčasné PV konali na konci júna 2023 a on si to neskráti!

Nuž uvidíme…

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

vojna na Ukrajine, Petrohrad, Rusko

ONLINE: Útok na Charkov vyšetrujú na Ukrajine ako vojnový zločin

19.05.2024 07:35

Ukrajina obvinila Rusko, že zámerne cieli na civilistov v Charkovskej oblasti a preto raketové útoky vyšetruje ako vojnový zločin.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Vyšetrovanie atentátu na Fica by mali dokončiť o pár mesiacov, hovorí odborník. Akýkoľvek trest môže byť pre strelca doživotný

19.05.2024 07:00

Bývalý elitný vyšetrovateľ vysvetlil, ako by mali vyzerať kroky organov činných v trestnom konaní v najbližších dňoch

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.