Založ si blog

Heger – „Haló podnikatelia, prečo ste súhlasili s proti ruskými energetickými sankciami“? !

Presne takto sa Heger vykričal na slovenskú podnikateľskú  pospolitosť, na všetok ľud slovenský v Sobotných dialógoch SRo (14.1.2023).

Len inými výrazovými prostriedkami.

Citujem Hegera – „…v októbri (2022) sme to oznámili. Nikto, nikto od októbra do konca roka neprišiel s tým, že haló, zabudli ste na to, že nám prídu vysoké zálohové faktúry. Počuli ste to niekoho povedať? Veď to mohli kľudne  prísť kedykoľvek…“ – https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1134/1973840 – približne 10:00 minúta.

Takže Heger je buď hluchý alebo nechce počuť domácu podnikateľku sféru lebo jeho uši počujú len to, čo hovorí Washington, Brusel, EÚ komisia, NATO centrála?!

To Heger nepočul už v máji 2022 napr. predsedu Klubu 500 Vladimíra Sotáka?!

Nuž tak ja mu to pripomeniem. P. Soták okrem iného povedal aj toto – „Keď sme takí tupí, že chceme odstaviť slovenskú ekonomiku, tak ju odstavme. Nech ju odstrihnú tí, ktorí ju chcú odstrihnúť. Keď nebude plyn, tak presne toto hrozí. Urobte to a národ vás zmelie,“

Viď napr. TU – https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/627063-sotak-o-dodavkach-plynu-ak-nebudu-odstavime-ekonomiku-urobte-to-a-narod-vas-zmelie-odkazal/

 

Haló, Heger a spol, kde ste boli vtedy? Kde ste vtedy mali nastavené/nasmerované svoje uši? Na Západ? A preto ste slovenských podnikateľov nepočuli?

Veď na veľké podnikateľské spoločnosti, sú naviazané takmer všetky stredné, malé a živnostenské subjekty a spolu s nimi, aj my všetci, čo tu žijeme…!

A áno, p. Soták hovorí o plyne.

Áno, p. Soták hovorí o dodávkach plynu z Ruskej federácie, teda nie priamo o cene plynu, to uznávam. Ale nie je náhodou toto primárny dôvod enormného nárastu cien plynu, EE…, že sme sa neuvážene, zbrklo odstrihli od, pre nás určite, najhlavnejších energetických nosičov z RF?!

To nikto vo „vláde“ Hegero-Matoviča, ani len netušil, čo táto energetická sankcia voči RF (teda sekundárne hlavne voči nám!) spôsobí slovenskej podnikateľskej sfére?!

To nikto na „vláde“ nezadal kompetentným ministerstvám, aby urobili analýzu, predpoveď na najbližšie obdobie, čo to urobí s cenami EE, plynu a pod. na našom trhu, keď začnú fungovať, aj na území SR, proti ruské energetické sankcie uvalené EÚ (pardon, Washingtonom) „na“ RF?

Tu bolo potrebné len čakať na „vláde“,  kto a kedy, sa na nich obráti a s akou požiadavkou?

To na toto máme „vládu“???

Nuž veru, nejdem ďalej rozoberať Hegera lebo to očividne v jeho prípade nemá význam.

Ale čo význam má a VELIKÝ, je účasť každého oprávneného voliča v nadchádzajúcom REFERENDE – 21.01.2023, aby sme mali ústavne právo, aj skrze všeľudové referendum, zbaviť moci každej, ešte raz KAŽDEJ, Vlády SR, ktorá bude s nami vystrájať to, čo s nami vystrájajú títo od marca 2020!!!

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54

atiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štefan Harabin

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade. Danko áno

05.05.2024 12:42, aktualizované: 13:10

Migaľ podotkol, že ak by SNS trvala na tomto kandidátovi, v Hlase si k tomu budú musieť sadnúť.

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?