Založ si blog

Z bývalej Euroúnie, teraz jednoznačne Eurodiktatúra!

Tak veru!

Euroúnia nebol zlý projekt! Na počiatku, keď chceli súťažiť s Východom, kto je lepší…

Nebol zlý pri jeho vzniku a nebol zlý ešte ani v čase, keď nás tam lákali.

Áno, doslova lákali a to eurounijnymi medovými motúzmi popod naše, väčšinou politicky naivné nosy!

Cieľ Západných eurounijcov bol jasný!

Nie sloboda, demokracia, zvrchovanosť, samostatnosť a suverenita pre Ľud slovenský, ale jednoznačne ich majetnícky koristnícka anglosaská nátura, ktorá doslova bažila po na našich domácich hospodársko-ekonomických zlatých „sliepkach“!!!

A že tomu tak so Slovenskom dnes jednoznačne je a že úplne naplno sa to obnažilo, až prišla k moci dnešná „vláda“, ktorej chrbát drží Čaputová, tak dôkaz nemáme na Slovensku lebo dnešní „naši“ „vládni“ s Čaputovou na čele, sú neskutočne v predklone pred Eurodiktatúrou, ale toť za našimi južnými humnami v Maďarsku!

Lebo to, ako sa Západní eurounijci správajú k Maďarsku, tak tak isto by sa správali aj k nám, ak by sme pri moci mali Vládu, ktorá by naozaj hájila národnoštátne záujmy Slovenskej republiky a záujmy v prvom rade Ľudu slovenského!!!

A o čom píšem?

Nuž „len“ o tomto Západnom eurounijnom diktáte!

Maďarsko ako úplne samostatný a suverénny štát, člen EÚ, člen NATO, sa rozhodlo, že si bude hájiť svoje národnoštátne záujmy tak, aby tým nikomu neublížili a svojmu národu pomohli najviac ako sa dá!

A medzi hlavné, ak nie najhlavnejšie, národnoštátne záujmy patrí aj energetická sebestačnosť! (popri potravinovej! Tu sme mali na Slovensku až do roku 1990!)

A Maďari si ju chcú vybudovať!

Tak sa samostatne, suverénne rozhodli, že aj ďalší jadrový blok resp. ďalšiu Jadrovú elektráreň, vybudujú v spolupráci s tým, s ktorým spolupracovali a spoločne v tejto oblasti elektrárne budovali dlhé, predlhé roky!

A tým je pre nich dnes najvýhodnejší partner – Ruská federácia!

A tu Maďari opäť narazili!

Narazili na „demokratov“ v EÚ!

Lepšie povedané narazili na Eurodiktatúru!!!

Ako si Maďari niečo také môžu dovoliť(?), keď RF je nepriateľom č.1,  pre týchto Eurodiktátorov lebo USA administratíva takto nakázala a tvrdo nakazuje minimálne od rozpadu Sovietskeho zväzu (1991)?!

Čo si to vlastne akýsi Maďari dovoľujú?

Zo Západu sa na Maďarských národných, dnes vládnych politikov, zo strany Eurodiktátorov zosypal oheň a síra!

Avšak táto eurodiktátorská síra a oheň, narazili na pevnú skalu maďarských hrdých národných vládnych predstaviteľov a tí im úprimnými a ráznymi ústami maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa, odkázali tieto jasné odkazy – „…keď pracujem ako minister zahraničných vecí Maďarska, môžem mať na zreteli len maďarské národné záujmy.“

 

Dokáže niečo také suverénne, národnoštátne vyjadrenie vypustiť z úst smerom k Bruselu a Washingtonu, čo i len jediný minister „našej“ dnešnej „vlády“, o Čaputovej už ani nehovorím?!

 

A drzým USA administratívnym diktátorom, ktorí by s EÚ nemali mať nič do činenia, čo sa fungovania EÚ týka, Péter Szijjártó rázne, suverénne, ostro odkázal – „Chápem, že veľvyslanec Spojených štátov vychádza z amerických záujmov, ale ja z maďarských záujmov.“

 

A aby to USA administratíve bolo ešte jasnejšie, tak Péter Szijjártó, USA administratíve odkazuje ešte aj toto – „Zatiaľ neexistuje americký návrh, ako by sa táto energetická bezpečnosť dala reálne zabezpečiť, takže si myslím, že nielen politicky, ale ani z hľadiska podstaty veci, americký veľvyslanec vlastne nemá právo kritizovať rozhodnutia prijaté na základe maďarských národných záujmov.“ – v originály –

 

https://24.hu/kulfold/2022/11/21/szijjarto-peter-david-pressman-amerikai-nagykovet-valaszuzenet/?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20220803

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/647834-szijjarto-sa-opat-stretol-s-vedenim-rosatomu-velvyslanec-usa-ho-kritizuje/

 

Na záver už „LEN“ toľko – kiežby sme už onedlho mali len takýchto a podobných vládnych predstaviteľov v našej, naozaj našej slovenskej Vláde, ktorí by takto hrdo, samostatne a suverénne vystupovali voči každému, kto by nám chcel diktovať, ako si máme hájiť a zabezpečovať naše slovenské národnoštátne záujmy, ako tu máme žiť, aké hodnoty máme vyznávať a na národnej platforme rozvíjať…!!!

Lebo jedna vec je, byť v istom zväzku/únii ako rovný s rovným a iná vec je, byť súčasťou akéhosi zoskupenia, kde nás považujú za poslušných absolútne tých druhoradých „východných“ lokajov, ktorí budú poslušne bez odvrávania plniť čokoľvek nám prikážu, pod hrozbami akýchsi sankcii a pritom budú trpieť jedine naši ľudia!!!

Toto nie je Euroúnia, ale celkom jasná Eurodiktatúra!!!

A z diktatúry sa odchádza resp. sa je potrebné jej vyhýbať!!!

Európska únia potrebuje reštart, revíziu a reštauráciu…!!!

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.